Filosoferar

Jag vet inte hur många gånger den senaste månaden som jag varit på väg att skriva något här, men på något sätt tappat lusten i sista stund.

Vad har hänt sen sist då? Bl.a. Varit på 1-årskalas, varit på köpstämma(för ev ombildning av hyresrätt till bostadsrätt), haft vårfest m. rocktema med jobbet, haft vinkväll med tjejerna, haft bilen på service, varit på babyshower, haft middag med mina och Johans föräldrar i Föllinge, firat Lina som fyllt 21 och besökt tandläkaren.
Spännande va? Vissa saker kanske.... men det har ändå hunnits med en hel del.

Köpstämman var ju nästan ett skämt. Jag var så jäkla laddad inför röstningen så att jag i ren uppspelthet anlände till Folkets hus 1 h och 30 min för tidigt. När det äntligen blev dags för mötet stod det ganska snabbt klart att det endast fanns 119 närvarande genom antingen personlig närvaro eller fullmakt... det behövdes 190 för att röstningen skulle kunna genomföras =(. Detta betyder att det kommer att bli en ny köpstämma längre fram i vår/sommar, där förhoppningsvis fler människor förstått att de måste närvara. Röstningen gällde ju om vårt område ska bli bostadsrätter med oss själva(grannskapet) som hyresvärd istället för hyresrätter med Akelius som fortsatt hyresvärd. Det är ju förstås inget köptvång på att man sen måste köpa sin lägenhet.
Vi är positiva till ombildning och vill ju gärna köpa vår lägenhet, vi har många idéer som vi vill förverkliga... fräscha upp den och så där.
Även de som inte vill köpa sin lägenhet skulle tjäna på att byta "hyresvärd", de får ju bo kvar i sin hyresrätt.
Vill man att saker ska hända på t.ex. gården eller uppfräschning av tvättstuga exempelvis lär det ju gå fortare att vända sig till bostadsrättsföreningen som endast har hand om 289 lägenheter än Akelius som kanske har det tredubbla.
Hoppas hoppas det blir ombildning!

Vårfesten med jobbet var ganska trevlig, allra trevligast var ju förfest/fördrink... hade ingen aning att de hade så goda drinkar på Solo. Okej, lite dyrare än vanligt.. men de använde fin färsk frukt och bär. Mums.


(tjuvade bilden från Maria´s facebookbilder)


(så här galen såg jag ut. tjuvad den här bilden av Sandras facebook bilder)

..........

I helgen som var kom Johans föräldrar på middag hos mina föräldrar i Föllinge, det var fasen hur trevligt som helst. Trots att det bara var andra gången de träffades ordentligt så pratar de som om de känt varandra hela livet. De är så lika! De har redan börjat göra upp planer för diverse saker i sommar och eventuell resa nästa år.

På tal om resa så planerar jag och Johan att åka till New York snart för att hälsa på hans syster som är Aupair där precis i närheten. Gäller att spara en del pengar först. Vi har oxå funderingar på att göra en roadtrip med Spydern söderut.. kanske in i Danmark. Vi har mycket idéer på saker vi vill göra, så det gäller för oss att planera och framförallt prioritera vad vi kan ha råd med.
Men en sak som jag tänker att jag ska göra själv är att åka ner till Stockholm/Uppsala i maj. Vill så gärna träffa Karolin, Johanna/Joffe och se hur de bor. Å min bardomsvän Nilo är hemma på Sverigebesök nu =) (hon har pluggat på Hawaii och i Amsterdam i många år och knappt varit hemma, nu ha hon praktik i sina studier o befinner sig ett tag i Stockholm).

Annars då? Jag trivs fortfarande bra på jobbet. Har tagit på mig en del extra ansvar som känns både bra och utmanade. Det är alltid roligt att förnya sig och lära sig nya saker. Jag trivs superbra med mina fina kollegor.

Nu längtar jag verkligen efter bar mark, sol och riktig vår/sommar. Solbrännan finns knappt kvar efter Thailandsresan... så lite sol skulle göra gott på många plan.