Ja' e int bitter =)

Då var det vardag igen. Ja' e int bitter
Julhelgen var trevlig, men väldigt kort... den försvann fort. Bästa med julen var förstås att samlas med nära och kära, det känns mer för varje år att det är det som är det fina med julen.
Man får någonstans acceptera att julen blir aldrig som man upplevde den när man var liten, jag var verkligen en sån unge som redan i november började tjata om att ta fram granen, letade paket, klämde på dem om jag hittade några, fick uppgift att klä granen, pyntade upp hela mitt rum med tomtar och juldetaljer. Var helt salig hela julafton över all mat, all släkt, alla paket etc.
Många år har man insett att den så kallade julkänslan aldrig infinner sig riktigt. Jag tror att för egen del det kanske kan vända när man skaffar egna barn, då blir det kanske en nytändning i julfirandet.
Jag och Johan hade pyntat väldigt lättsamt i lägenheten, röda gardiner i köket, en stjärna i vardagsrumsfönstret och en stake med fyra ljus... det var nog allt.
I torsdags efter jag slutat jobba for jag och Johan till Föllinge, spelade Bingolottos uppesittarkväll med mamma, pappa, syrran & Marcus.. fina farmor tittade in o hälsade på en sväng oxå. Mycket trevligt, men vi var nog alla ganska slitna och alla la sig nog innan bingon slutade.
Risgrynsgrötfrukost på julafton, dusch och fix, fika med sju sorters kakor och kaffe, sen kollade vi lite Kalle Anka, sedan hjälptes vi åt att ordna middag och åt tills vi blev mer än mätt.
Kring åtta delade vi ut de få paket som fanns under granen. Vi körde sparsamt med klappar i år, t.ex. bytte inte jag och Johan några paket... vi åker ju snart iväg på semester... det kan man kalla våran gåva till varandra... roligare att spara pengar till den resan =).
Senare på kvällen spelade vi alla TP, riktigt trevligt.
Juldagen tackade vi för oss i Föllinge och åkte vidare till Undersåker för julfirande med Johans familj.
Efter gomiddag blev det lite julklappsutdelning igen.
Sen satt vi och kikade lite på Stjärnorna på slottet och Fångarna på fortet. Jag och Johan kollade på filmen Salt (med bl.a. Angelina Jolie), fasen vilken bra film det var!
Igår(annandagen) for vi jag, Johan och Johanna upp till Åre för att strosa runt lite. Vi inskaffade oss ett sällskapsspel(Geni), Johan tyckte det var så kul med TP så vi köpte en variant.... det TP vi hittade i Åre kostade 800(!!!) kr... så nej det köpte vi inte.
På kvällen spelade vi det med hela familjen, det var riktigt mysigt.
Idag var det dags att jobba igen, åkte med bussen halv sju till stan.
Nästa lediga dag blir nyårsafton, ser framemot en trevlig nyårsafton med först middag på Athena och sedan vidare umgänge i gott sällskap på Frösön.

Lördag 18 december 2010

Trodde det skulle bli tidig kväll igår, att vi skulle lägga oss tidigt. Så blev det inte.
Jag och Johan började kolla på Sex and the city 2 (jag hade redan sett den, men Johan som nu sett alla avsnitten och även första filmen vill gärna se den).
Då ringde Emil och ville hälsa på, och det fick han förstås.
Vi satt o drack öl, spela massa kortspel, sjöng allsång och kolla på roliga youtubeklipp och pinsamma inspelningar på oss själva från förr till klockan var fyra tror jag. Då blev Emil så röksugen så han ville att vi alla 3 skulle dra till Raggarn och handla, men då bestämde jag och Johan oss för att "kasta in handuken".

Vaknade kring halv 12 idag. Insåg att det nog inte var någon större vits att gå och jobba övertid idag.
Vi for till Frösön och hälsa på hos Jenny, Martin och Zixten. Johan och Martin mekade till ett sofflock och jag assisterade Jenny i badrummet med att plocka upp saker ur flyttlådor.
Efter en stund vaknade Zixten så då blev det lite lek och bus oxå.

Sen for vi hem och tittade klart på SATC 2 och har ganska nyss ätit middag. Ikväll blir det lugnt, Johan ska snart skjutsa Jenny och Martin till födelsedagspartaj hos Therese.
Sen ska vi titta på Robinson och kanske film är tanken.

Här kommer i alla fall lite pictures från badrummet:

Before, under tiden och after =)

   

   

  

Det är verkligen stor skillnad! Inser att det var länge sedan jag kollade på bilderna hur det såg ut innan.... länge länge stod ju bara badrummet med betonggolv och kala väggar och lös toastol man spolade med hink.
När jag kom in i badrummet första gången efter att de satt in nya toastolen och insåg att man kunde spola på toaletten blev jag nästan tårögd.. jag blev så glad!
Handukstork är inte helt fel =), men min absoluta favoritdetalj är tveklöst eluttaget som är dolt bakom en liten lucka i badrumsskåpet vid beslysningen. Hur bra lyse som helst och där kan man stå och blåsa håret/platta/locka =)-


Förväntningar

Vart tar tiden vägen?

Senast jag skrev något berättade jag om min äckliga magsjuka som parasiten troligen orsakade.
Har hunnit med att vara sjuk en gång till efter det, dock inte magsjuka utan i en envis förkylning som resulterade i två dagar hemma från jobbet (måndag och tisdags). Känns extra surt eftersom jag jobbade lite övertid förra lördan i hopp att kunna lägga undan lite extra inför Thailandsresan... med karensdag och sjukfrånvaro på det blev det ju ingen direkt förtjänst. Funderar på att gå till jobbet något denna helg för att jobba övertid.
På tal om Thailand konstaterade jag igår att det bara är 6 veckor kvar tills vi sätter oss på planet mot Arlanda, och motsvarande idag om 6 veckor sätter vi oss på ett av ThaiAir's flygplan på väg mot Bangkok och sedan direkt ett plan som tar oss till Phuket. Känns ofattbart, det var ganska så länge sedan jag och Johan bokade resan(det var väl i slutet på sommaren) och det har hela tiden känts som att det är läääänge lääänge kvar tills vi åker, nu är det typ en månad.
Mycket att fixa och dona kring resan, en del är ju ordnat.. vaccinationer, ryggsäck t.ex. Har fortfarande ingen resrutt klar, vi har ett hotell i Phuket för de fyra första nätterna resten är som ett oskrivet blad.

Så här ser hotellet ut som vi kommer att tillbringa de första dagarna på:
http://www.agoda.se/asia/thailand/phuket/kata_palm_resort.html#Photos

Det var inte så jättedyrt som man skulle kunna tro, lite onödigt många bekvämligheter kanske.... men kan vara rätt soft att få komma hit först och ställa in sig på Thailandstid och vila lite. Efter det här hotellet blir det betydligt billigare och enklare standard.

Snart dags för jul och nyår oxå.
Julafton kommer att spenderas i Föllinge med mamma, pappa, syrran, Marcus och Johan. Firar vidare i Undersåker på juldagen.
Nyårsafton lutar det åt att vi blir ett gäng som först äter på restaurang och sedan beger oss till Frösön för lite spel/lekar och sedan skåla in det nya året. Blir faktiskt första nyår som jag och Johan får fira ihop... tredje gången gillt kan man säga. För två år sedan hade blev han kvar i Åre och fira sin syster(som fyller år på nyårsafton) och jag firade då i Valla med mina vänner. Förra året skulle han ha kommit till stan för att fira på Frösön, men då blev han så jäkla sjuk så han blev kvar hemma i Undersåker i den lägenhet han hade då.

Hade tänkt lagt in lite bilder på badrummet som äntligen har blivit klart, men Johan föreslog precis att vi ska ta o baka muffins, lät som en bra idé.

Sen blir det Robinson =).

Trevlig helg.