Cryptosporidium

Trodde väl aldrig jag skulle sätta en sån knasig rubrik.

I torsdags började jag känna mig dåsig och aningen lurig i magen, tänkte inte mycket mer på det.... magen lever ju sitt egna liv ibland.
På fredan gick jag på jobbet som vanligt, men kände ganska fort att det var något som inte riktigt stämde.
Jag kände av yrsel och hade mycket svårt att jobba. Vid morgonfikat kändes det som att jag skulle spy, fick kräkreflexer flera gånger. Magen gick på högvarv. Bestämde mig för att det bästa var nog att gå hem.
Planen var att jag skulle åka till Undersåker på fredan, och det gjorde jag också (vilket jag i efterhand förstått var väldigt klokt).
Christian(Johans kompis) var i stan på förmiddagen och erbjöd att han kunde skjutsa mig till Johans familj.
Jag bäddade ner mig när jag kom fram och låg i många många timmar och försökte vila... var helt utslagen.. men mådde så dåligt att jag kunde inte sova.
Blev otroligt äcklad av alla lukter(os av maten,parfymer etc) jag kände, även fast jag visste att de hade luktat bra om jag varit frisk.
Fick i mig lite middag, men sen jäklar..... tillbringade stor del av kvällen på toaletten. Spydde aldrig, men det andra.... .
Lördagen var jag oxå ganska väck. När jag vaknade upptäckte jag ett antal sms till mig gällande vattnet i Östersund... när jag såg symptomen stämde de ruskigt bra in på det jag råkat ut för.
Mina föräldrar kom på besök på kvällen för att äntligen(efter att jag och Johan varit tillsammans i över två år) träffa Johans föräldrar över en middag.
Både jag och Johan blev konstiga efter maten och tvingades inta soffläge/toaläge..... tur att våra föräldrar är förstående och klarade av att bekanta sig jättebra med varandra mestadels utan oss.
Var faktiskt en mycket trevlig kväll bortsett från magsjukan.
Lördanatt var mycket orolig, sov inte många timmar... sprang upp på toa säkert åtta nio gånger.
Söndan fortsatte i samma anda.

Idag har jag varit hemma från jobbet, men positivt är att jag börjar sakta men säkert fungera som jag ska.
Tog rejäl sovmorgon, det behövdes efter en slitsam helg av illamående... trots att jag legat i sängen så mycket i helgen har jag inte under den tiden lyckats återhämta mig sömn/orkmässigt.

Läste idag att det konstaterats att vattnet är förorenat i Östersund. Jag är en riktig "vattoman", jag dricker säkerligen några liter vatten per dag.
Otrolig tur att jag begav mig därifrån i fredags, särskilt med tanke på att jag och Johan inte ens har en inkopplad toalett(!) i vårt badrum.
Vattnet här i Undersåker kommer från egen brunn, så jag har ännu inte behövt erfara hur det är att koka vattnet innan man dricker det, borstar tänder och lagar mat. Har bara kunnat dricka på obegränsat =).

Imorgon blir det att ta buss till stan för att jobba, jag får vara glad att min magsjuka bara varade några dagar istället för flera veckor som det verkar vara för vissa andra.
Men usch vilka dagar det har varit.

2010-11-02

Idag ringde Akelius och ursäktade att inget hänt i badrummet på 2 veckor men att de skulle jobba vidare idag. När jag frågade vad anledningen till att allt stannat av berättade hon att firman hade tagit på sig för mycket jobb och inte hunnit med allt de lovat(inte så bra alltså). Passade på att fråga om vi kommer att få någon kompensation för att vi är/kommer att vara utan badrum under så många veckor, och lyckligtvis kommer vi få ganska bra kompensation när de räknar ut hur många dagar vi varit utan badrum tills att det är klart =).
En annan sak hon tog upp var att de hade stött på ett litet problem gällande vårt badrum. jag och Johan ville helst få en duschhörna istället för badkar.... men eftersom vi har ett fönster som är lite lustigt placerat i vårt badrum visade det sig inte vara möjligt med duschhörna. Alternativet skulle vara nån slags uformad skena i taket att fästa duschdraperi runt för att undvika fönstret. I mina öron lät det lite schabbigt så jag sa att de kan få sätta dit ett nytt badkar.
När jag meddela Johan blev han kanske inte helt nöjd med det beslutet men skrattade efter en stund o sa att han får väl vänja sig.

Lite missnöjd att viktnedgången från förra veckan endast var 0,2 kg. Tyckte jag kämpade på riktigt bra med mat och motion. Jag får glädjas att det faktiskt var ner istället för upp.



Varit en riktigt seg eftermiddag. Åt bakpotatis med tonfisk röra och orkade endast umgås med tv'n i form av gammal repris av Project runway, 3 avsnitt True Blood, Biggest Loser och Desperate Housewives.

På torsdag kommer Johan tillbaks från arbete i Undersåker, ser framemot helgen som föjer... jäkligt skönt med halvdagsjobb på fredag.