70-talsfesten

Dagen började stressigt med jobb, ringde hela tiden... jag var skapligt upp i varv oxå.
Direkt efter jobbet rusa jag till Maddis å hämta upp en bag, sen hem å bränna skivor (för det hade jag inte hunnit göra) sen full fräs till Torvalla och hämta upp Zandra. Sen vid fem kom vi till Emma, släppte av vår stora last tillhörande alkohol i massor och kläder å inredning. Emma mådde dåligt och tillbringade tid på sängen, Zandra hoppa in i duschen och jag tog på mig rollen som städtant. Plocka, diska, dammsög å feja. Satte inredningen på plats. Jag svettades på en gris och pulsen vill jag nog inte ens veta vad den stod på. Ingen vila och ingen ro för min del. Hoppas det uppskattades, hade någon gjort liknande för mig hade jag varit oerhört tacksam. Emma & Zandra fixa iordning sig och en kvart innan festen börja bytte jag om.
Sen börja folket droppa in, alla var väldigt snygga... man märkte av att alla hade ansträngt sig i val av kläder, accessoarer och frisyrer.... och det uppskattade jag =)

Direkt när en gäst kom fick dom gå min & Emmas hemmasnickrade tipsrunda bestående av 14 frågor, vi hade valt lite udda platser att placera dessa =) Vad sägs om micron, i toalocket och under köksstol.

         
             


Sen drack vi, lekte lite å dansa loss.

image145

Elin, Emma & Zandra


image146

Micke, Discokulan och Fredrik

image147

Ett glatt gäng

image148

Ingen 70-talsfest utan YMCA

image149

Emil hade hittat en tjusig dräkt

image150

Jenny, Emma & Jag

image151

Yeah Maddis



Lite senare gick vissa på Mcdonalds (en av dom var jag), komiskt att tänka att jag hade på mig afrot där, men man får väl bjuda på det =) Sen en sväng på The rock.
Sen åkte vi taxi till Fredrik å spana in hur han har fått till det, körde lite sing star och sen hem vid fyra nån gång.
Blev en riktigt lyckad fest, hoppas ni som var där hade kul. Ni var jättevackra allihopa.

Kramar tiller alla, hoppas ni får en fin vecka.


Trött i kroppen, positiv i sinnet =)

Har träningsverk i större delen av kroppen, en massage hade varit underbar... finns visserligen en massagefåtöj på jobbet som jag är flitig användare av.. men en rejäl massage hade suttit fint.

I fredags var jag och bowlade med Karolin & Micke, det var lattjo.... jag vann inte.... men kom inte sist heller =)



Sen direkt till jobbet o kom hem sent på natten.... sen upp tidigt på lördag för skidskytte med Jenny. Även söndagen spenderades på skidstadion. Totalt besökte jag skidskytten 4 dagar, och det är jag glad över. VM i lilla Östersund tillhör inte vanligheterna, det är lite "once-in-a-lifetime".






Stämningen på läktarna var obeskrivlig, man kunde inte riktigt förstå att man faktiskt var i Östersund. Nog för att det är mycket people under yran.... men när man står tillsammans med 27000(!) andra människor och gör vågen/sjunger karaoke på YMCA(med moves)/jublar/viftar med flaggor etc är det helt oslagbart.
Hoppas på fler liknande evenemang i den här stan, under vm-veckan blomstrade verkligen Östersund.... visades från sin bästa sida.

På fredag stundar den efterlängtade 70-talsfesten, förberedelserna har varit många.. på fredag smäller det =)
I dag inhandla jag lite rekvisita till mig själv, ni som kommer får se på fredag =)

Det ska bli en minnesvärd kväll. Hoppas stämningen kommer vara på topp.... vi får ju inte glömma bort huvudbudskapen som var då:

                                                       image138

och självklart

image139

Vm-vecka


I fredags (en vecka sedan) efter jobbet pös jag iväg till Emma, de hade hunnit hinka i sig en del efter Vm-invigningen, själv så missade jag den helt och hållet =(. Hos Emma fanns Zandra och Elin, och Maddis dök upp nån sekund efter mig.
 
image131


Vi drack, fixa till oss, snacka en massa m.m  innan vi gick till vinterarenan på stortorget. Vi kom in rätt fort och stämningen var på topp. Mötte på en del"kändisar"(alltså människor man känner men inte ser så ofta). Kvällen avslutades mysigt =)



Lördagen flöt på och på kvällen dök Jenny upp, vi fixa iordning oss och gick till Emma. Där var det mycket hår/sminkfix innan vi kunde börja festen. Emil & Möller va där, Emma, Zandra, Maddis, jag & Jenny. Även Johanna var med en stund, så kul att träffa henne... det blir så sällan numera när hon jobbar i Norge. Det var en rolig kväll, dock blev det ingen utgång som det från början var tänkt.... men det var lika bra.

     

Söndagen var man lite slut efter två "utekvällar", både i kropp och själ =/
Men ingen vila för det, utan opp å hoppa ner i långkalsong å täckbyxor och annat man pälsar på.... jag och Jenny hade biljetter till skidskytten (jaktstart Herrar). Där kan man börja snacka stämning, hela läktaren sjöng med i allsång alla tjöt, jubla, vifta med sina flaggor, lät med sina kobjällror och sånna där som snurrar (vet verkligen inte vad dom heter, men jag är ägare till en sån nu iaf =) ).
Gick ju inge vidare för Sverige, Björndalen vann. Han är ju ganska överlägsen i sin sport.
Efter tävlingen var jag & Jenny så sugna på Surströmming så vi slog slag i saken o for på Willys å handla allt som behövdes..... det va sjukt gott.... vi hade nog saltbrist efter helgens festande.
Sen kika vi på reprisen av melodifestivalen....

Tisdag till Torsdag har jag varit ledig (mycket välbehövligt), i tisdags var jag,Jenny,Jocke o Anette på skidskytte igen (mixstafett), superspännade tyckte jag... slutade med en fjärde plats för Sverige.... hade kunnat gå bättre... men de kämpade på bra iaf. På kvällen skulle jag, Jenny & Jocke gå ut på krogen.. vi förfesta fram till två.... vi var ju inställda att de skulle ha öppet till kl tre som det är sagt efter alla skriverier hit o dit...... när vi väl kom ut hade alla stängt.... fattar inte riktigt att dom inte utnyttjar sin möjlighet att ha öppet till tre när dom har rättigheten att servera alkohol så länge. Så vi fick vända hemåt snopna.

Onsdag kommer jag inte ihåg så det hände väl ingenting. =)

Torsdag, den stora röda dagen när alla ska visa lite extra hur bra man tycker om varandra spenderades först me Sotis.... sen med Zandra och Emma. Denna dag checkade oxå Sotis ut ur Casa del Emelie, visst var han en mysig katt... men han tog så mycket energi från mig... jag kunde inte sova om natten... det var svarta hår överallt m.m. Jag kände att jag inte kunde ge han den uppmärksamhet han behöver, han är ju dessutom inte min katt. Kommer nog bli lite tomt.... men det går bra.

Nu väntar jobbmaraton igen.......... fredag-tisdag (nätter).

Måste jobba vidare.

Ha det så bra allihopa. =)

Jobbigt jobb

I fredags börja mitt "jobbmaraton".... fredag-onsdag jobbar jag. Blir alltid så skumt att börja arbetsveckan med en helg då känns resten av veckan bakvänd.
Sista tiden har jag mesta bara fått nattpass på nummerupplysningen, fördelen med det (förutom nattOB) är att det vanligtvis är lugnare... bortsett från fredagnatt och lördagnatt. Dom kvällarna kan ta knäcken på en totalt, det är sånna kvällar man frågar sig själv varför man jobbar där man jobbar. Samtalen pumpas fram oavbrutet, man hinner knappt ta ett andetag efter att man lagt på innan nästa samtal kommer in. Majoriteten av dom som ringer dessa kvällar är aspackad, och sluddrar kraftigt.
Bara att förstå sludder är ju en utmaning, men lägg på lite bakrundsmusik/krogen-tjoho på högsta volym och du har ordentligt tur om du uppfattar 1 ord. Statistiken över hur många gånger jag ropar tillbaka: "URSÄKTA VAD SA DU?" sånna kvällar skulle vara högprocentig. Så har kunder mage att bli förbannad för att JAG inte hör, man kanske inte ska ringa när man inte ens hör sin egen röst för allt ljud omkring.
Vad är det som efterfrågas då, ja.. kan va allt från "-vart växer guavaäpplen?", diverse heta linjer, hur länge mcdonalds/den å den baren/cafe opera m.m öppet?, och självklart en och annan  som vill höra adressen till Mekonomen i Falun (som ligger på Ryckepungsvägen 1, fniss fniss tycker många... inte jag efter att ha haft säkerligen över 400 förfrågningar på den sen jag började, självklart lägger kunden luren i örat direkt när dom hört adressen..... lr vill att man upprepar den 5 6 gånger).
Men framförallt frågar man efter TAXI. Jag säger säkerligen ordet taxi 400 gånger på en fredag lr lördagskväll när jag jobbar.  Och många som vill spärra sina borttappade kort.

Många är snälla/vänliga å ger beröm medan många är rejält otrevliga, man har fått ta många hårda ord.... men det gör väl en bara starkare gissar jag... i början (över ett år sedan när jag började där) tog jag det personligt... det ska man inte göra, isåfall klarar man inte av att jobba där. Minns ett av mina första elaka samtal:
Kunden: - Jag söker restaurang -------  på  -----gatan i Stockholm.
(Jag letar får inte fram något på den stavning jag prövar på restaurangnamnet)
Jag: -Ska vi se, kommer inte fram något du får väldigt gärna bokstavera restaurangnamnet för mig tack.
Kunden (skriker): -Lär dig stava din jävla din jävla åsna! (Klick)
Så här i efterhand kan jag skratta åt det, men just när det hade hänt (bland min allra första arbetsdagar) blev jag nog lite ledsen i ögat.

Sen dess har jag lärt mig att det spelar ingen roll hur trevlig man är lr hur mycket man gärna vill hjälpa till, man kan få hur mycket skit som helst tillbaka. Men jag fortsätter ändå att vara trevlig. Jag trivs ändå bra på mitt jobb.

Så nej ja e int bitter, bara skönt att ventilera sig ibland =)

Hoppas ni som varit lediga haft en bra helg!

Skoter + Krog

Förra fredagen efter att jag slutat vid 23 hoppa jag in i bilen o pös till Föllinge. Efter några få timmars sömn dök Zandra upp på lördagsmorgonen, jag fixa lite matsäck och sen gick vi ut till skotern. Snöflingorna öste ner och det kändes inte allför lockande att åka iväg till Åkersjön. 
Efter 5 minuter sluta det snöa (yippie)... men nåt som var mindre kul var att man inte så leden, man kunde inte ens se aning till ett spår. Ut ur Föllinge gick ju bra, den leden kan man. Men efter Västervik blev det jobbigt.... skogen är ju inte lika lätt att memorera, vi följde skoterpinnar men lyckades hamna lite vid sidan av och skoter sjönk ner en meter. Vi pröva att få loss den men det va omöjligt... Zandra sjönk ner i ett surhål bredvid skoter. Jag ringde på förstärkning och vi kom till slut loss. Men några kilometer senare kom vi in på fel led och körde fast. Tur i oturen så kom ett gäng snubbar och lyfte hela skotern och vände den... imponerande.
Sen kunde vi köra bakom dem och slapp köra upp leden själv.


image121



Väl framme i Åkersjön var det "lugna gatan".... inte så mycket att se på Skoterns julafton... vi tog en hamburgare var å pös till Ansätten där vi skulle möta Johanna,Fredrik,Emma & Lulle. Snacka om att leden dit var puckelpist... gupp gupp gupp. Vi fick vänta rätt länge under tiden diktade vi ihop ett inlägg i Ansättenstugan.

"Nu sitter vi här nästan på Ansätten topp,
 innan vi i Åkersjön gjorde ett stopp.
Ute solen lyser,
men vi sitter inne o inte fryser.
Senare ska vi åka hem, men vi ses nog snart igen"

Hm... det var nog längre.. men detta är vad jag kommer ihåg. Sen kom resten o vi fika.

 

Sen stack vi iväg ut i djupsnön för killarna ville leka av sig =) Jag kände från början att det där var nog inget för polarisen och tanken på våra tidigare fastkörningar. Patrik och Miguel hängde på oxå..... alla körde fast. Tur att de har så lätta skotrar, värre var det sen när polarisen körde ner sig. Vi pulsa och klev i en halvmeters djup snö, för att få loss skotrar... där kan man snacka workout... vi va helt slut.

       



Sen for vi hem. Klockan var väl 19 när vi anlände. Vid åtta åkte vi till stan efter att först hämtat upp Maddis, det var värsta bilföret jag varit med om... det var storm!!! Flingor stora som tennisbollar kom rakt emot en, vägen var isig med 5 centimeter snö ovanpå.... man såg bättre på halvljus.... jag blev helt snöblind o lämna över körningen till Zandra.... vi var tvugna att köra max 50 på 90-vägen. Sen hämta vi lite grejer hos Zandra å panikfixa oss å stack en kortis till Emil o Möller. Sen ut på Olearys..... mycket folk... men det va ju löningslördag så vad hade man annars väntat sig.


image130



Kroppen var helt slut efter alla fastkörningar så det blev en lugn kväll förutom några drinkar. Sen käka jag å Zandra lite mat från mcdonalds och sen zzzzz.

Sen i veckan har det varit mycket jobb, en del träning och städning.

Nu är jobb fredag-onsdag som väntar... pew.