Resan

Snart två veckor sedan vi kom hem från Thailandsresan. Vi hade en riktigt fin semester :-) Vi hade tokbra väder hela tiden förutom tre tillfällen som det kom störtskur, men det var ganska uppfiskande och regnet varade bara nån timme sen blev det fint igen. Det var mest sköna och avslappnande dagar med sol, bad, massage och andra behandlingar, god mat och lite shopping förstås. Jag gillar Thailand skarpt för den goda maten, de snälla människorna, att de mesta är så galet billigt och för att det är så lättsamt att flytta runt till nya platser.
Under våra ca 16 dagar i Thailand hann vi med 7 olika boenden, vilket var kanske lite för många men vi fick se desto mer. Vi bodde både på finare hotell ibland och en del olika bungalows. Ön Koh Chang var vi mest på, fin natur men relativt ny som turistställe vilket kanske märkte tydligast på engelskan... det var inte det lättaste att förstå varandra alla gånger. Vägarna på ön är inte mycket bredare än vad en vägfil här hemma är... men på den samsades trafik i båda riktningarna. Vägarna gick brant uppför och kunde sen stupa nästan rakt ner och tvära kurvor och "hårnålar". Med vänstertrafik på det(vilket man inte är van vid)  och hög hastighet så kändes alla resor med bil, taxi och tuk-tukar som att åka karuselll alternativt ens sista färd. Vi hade endast bokat hotell för de fyra första nätterna i förväg. Väl på plats mötte vi på en kvinna som ägde tvätteriet där vi lämna vår tvätt, det visade sig att hennes man var svensk och har varit granne och kollega till Johans pappa förut. Vilken slump! Världen är liten ibland. Oy som hon heter hade mycket business och ställde upp och fixade boenden och transfer till oss för alla våra dagar på Koh Chang, till jäkligt bra pris dessutom. Hon bokade dessutom in oss på hennes egna favoritställe några nätter, en riktig lugn och vacker paradis-ö som heter Koh Kood där vi hade bungalows precis vid stranden, det var galet fint. Oy fixade även mat och firande på Lisa´s(Johans mamma) 50 årsdag. Bord direkt på stranden och massor med olika plockmat ställdes fram och tårta till efterrätt.
 
 När vi skulle tillbaka till Bangkok visade det sig att planet från Trat var försenat några timmar, då valde vi att ta taxibuss från Trat till Bangkok som skulle göra att vi kom fram snabbare och slapp betala extra för det. Vi var ganska tacksamma att slippa inrikesplan igen... på resan till Trat från Bangkok åkte vi ett riktigt litet och trångt plan där landningen inte var den bästa... planet studsade flera gånger och höll nästan på att välta. Stackars Lisa och Karl-Oskar som är så flygrädda.
I taxi till på väg till Bangkok fick man se mycket och sen shit vilken ofantligt stor stad Bangkok är!!
Vi bodde på ett rätt sunkigt hotell men supernära till de stora köpcentrumen MBK och Discovery.
Blev lite shoppande, men det var omöjligt att hinna se allt. MBK är 7 våningar och varje plan är lika stort som ett Ikea kändes det som. Det kändes lite tråkigt att åka hem, men samtidigt lite skönt. Att resa 7 personer i grupp är inte helt okomplicerat då det innebär så många viljor och svårt att hålla "ihop flocken". Men vi har haft jäkligt kul tillsammans. Jag är glad att mamma följde med så hon fick se lite Thailand, hon är helnöjd och vill nog åka dit igen sen med pappa.
Thailand rekommenderar jag varmt <3