MJ

I fredags efter jobbet träffades ett gäng med kollegor på Captain Cook på After Work.
Vi hade riktigt trevligt, riktigt mysigt var det där =). Å god o billig mat/dryck.
Bäst var nog en snubbe som som hängde i baren, han skratta verkligen som en riktigt sjörövare... riktigt roligt lät det =).
Efter Afterworken drog jag hem för att kika på Idol där de hade Michael Jacksson-tema, de va jätteduktiga =)
Vid halv elva dök Johan upp hemma hos mig, mycket kärt återseende.

På lördagen gick vi en sväng på stan, hitta en bra musche till mig... som jag ska ha när jag är snubbe på After-skin i Vemdalsskalet ;)
Sen for vi till Elgiganten så jag kunde köpa en ny plattång för mitt presentkort jag fick pga av att den andra gick sönder. Slog till på en Björn Axen(OBH) straight n' curl. Velat ha en sån länge, men fanns inte när jag köpte den andra. En sväng på Ica Maxi sen drog vi till Undersåker. Vi drog ett antal Lost-avsnitt, sen laga vi till fajitas.
Sen hälsa vi på hos Lars & Louise, blev spel o fest till klockan två på natten... riktigt skojsigt.

På söndagen fortsatte vi med Lost, det är ju så jäkla bra! Vi "tryckte" säkert 20 avsnitt totalt den här helgen.
På kvällen laga vi till en god sallad.

Måndag mådde jag inge vidare, blev kvar i Undersåker och tog det lugnt hela dagen eftersom jag kände av migrän.

Tisdan åkte jag till jobbet med Årependeln. Gick jättetrögt att jobba, jobbat på med en hel del svårare ärenden som kräver mer tankeförmåga o fokus. Man blir helt matt. Men jag trivs ruskigt bra med mitt jobb o hoppas på att kunna stanna kvar där så länge jag själv vill.
På kvällen kikade jag o Emma på Gudfadern för att bli lite inspirerade inför Maffia-temat i Vemdalsskalet.
Inte sett Gudfadern förut, tyckte den va lite seg i början.. men när man kommit in i den blev den riktigt bra =).
Somna efter att Emma gått, med huvudet på fotsidan... dvs bak-o-fram.. tvärtom. Komiskt att Sandra(min kollega) oxå hade sovit så på tisdagsnatten.
Idag har jag oxå känt mig seg i kolan på jobbet..... vissa påstår att man blir lite slö av tidsomställningen till vintertid... men jag tänker inte skylla på det. Tror snarare att det handlar om dålig sömn och stress i kroppen(mycket på jobbet, saker som ska göras, Vemdalsskalet nalkas etc).
Ikväll följde jag med Emma, Martin & Jenny på bio. Även Zandra följde... Johan var tvungen att fixa med lite grejer på hemmaplan så det blev en biljett ledig.
Vi kikade på Michael Jacksson-filmen: This is it!

Den var mycket sevärd!!! Vilka häftiga effekter de hade förberett inför konserterna som skulle gått av stapeln i juli. Man fick se hur de repeterade och alla coola filmsekvenser, nya ljud med mera.
Man fick skratta en hel del oxå, Michael hade ganska bestämda åsikter om hur showen skulle bli så han "gnabbades" lite med ljudtekniker, dansare m.fl. Helt klart en perfektionist ut i fingerspetsarna, med mycket glimt i ögat.
Efteråt applåderade hela biosalongen, det var helt klart en bra skildring.. även om jag hålla med Jenny i att det hade varit trevligt om det hade funnits med intervjuer o liknande med Michael om hur han kände inför konserterna.

Ibland är man bra lättlurad...

Ett tydligt exempel på det var igår efter jobbet.
Gick ner på Mittpunkten med mission att hitta ett långt vitt baslinne (hade ett superbra sånt, men det blev nog kvar i Kroatien..).
Styrde kosan in på Cubus. Hitta linnet jag ville ha, MEN upptäcker en lapp på som säger: Välj 2 st linnen/toppar för 149. Ett kostade 99 kr så jag började genast leta efter en till. Vad upptäcker jag sen då? Jo, ett par superfina lila örhängen! Vid det stället där dom hängde satt en skylt: Bijouterier Tag 3 betala för 2. Jaha, då gick jag runt o kolla om det fanns nåt mer jag kunde tänkas vilja ha, men den tredje saken fick inte vara för billig tänkte jag... oftast är det ju billigaste varan man får på köpet sånna gånger. Förutom örhängena hitta jag ett gäng silverarmband o några hårspännen.
När jag väl kommer till kassan så upptäcker jag en massa nagellack i massor av olika färger, men försöker ignorera att de finns. Expediten ignorera dock inte att hon såg ett intresse i min blick när jag kolla in nagellacken och nämner att de kostar 39 kr för 2, annars kostar de 25 kr styck. Tror ni inte jag gick på den finten oxå?
Så... det som skulle bli endast ett linne resulterade i 2 linnen, 3 krimskramsgrejer o 2 nagelack. Men totalen gick på 300 nånting, så det blev ju mycket saker för inte så mycket pengar.
Ibland är det ju kul att kunna unna sig lite, har varit ganska strikt med mina bugetar senaste månaderna.... o för första månaden på över ett år har jag kvar pengar vid den här tiden på månaden. Annars brukar jag fått säga goodbye till lönen tillochmed innan den nya månaden ens startat, bra månader har pengar funnits kvar till den
5:e ungefär.
Skönt att jag börjat få ordning på ekonomin igen =), dvs om jag håller mig borta från Cubus i fortsättningen ;) hihihi... där är det ju "farligt" att gå in.


På rätt väg

Jag är aningen förbluffad över hur pass bra det går med viktminskningen.
4 kg ner sedan starten i viktklubb 28 september. Enligt beräkningen ska jag i snitt gå ner 0,7 kg i veckan om jag följer programmet. Efter 3 aktiva veckor ligger jag bättre till än så, känns gött =). Men jag är beredd på motgångar, snart kommer vågen kanske stanna upp eller jag kanske går upp nåt hekto nån vecka.
Men då får man försöka tänka positivt och ta nya tag.

På sista tiden har det handlat mycket om jobb och träning.
Har varit en hel del övertid, vilket är bra för att det resulterar i mer lön... men det tär ju lite på krafterna oxå.
Känns trist att det var länge sen jag umgicks med många av de härliga vännerna jag har.
Jag tänker iallafall på er, och längtar tills vi ses =)
Nu har iallafall chefen satt stopp för övertid för oktober månad.
Men i november kan det bli aktuellt med lite mer igen.

Idag har jag känt mig ganska orkeslös, energin bara sögs ur under förmiddagen.
Till lunch åt jag flygande Jakob som de serverade på Mr.Husman. Det var ruskigt gott! Är egentligen ingen fan av varma bananer i matlagning... en pizza med banan är helt otänkbart för mig... men i flygande jakob gjorde det sig riktigt bra. Jag blev så inspirerad att jag lagade till en egen flygande Jakob på kvällskvisten (hade ändå tagit fram kycklingfilé på morgonen o hade de flesta andra av ingredienserna hemma).
Blev hur gott som helst! Kul när man prövar nya maträtter.
Blev fyra matlådor oxå =)

På fredag väntar After Work med jobbet. Ser verkligen framemot det, har längtat efter att hitta på nåt med kollegorna utanför jobbet... o på fredag är det alltså dax =)
På fredag kommer Johan hem oxå. Det blir helt klart jobbigare o jobbigare för varje gång han åker iväg, men det är väl inte så konstigt... vi kommer ju allt närmre varandra för varje gång vi träffs.
Thanks för att msn, webkameror o telefoner finns.... annars hade det varit helt outhärdligt.

På lördag ska jag försöka köpa mig en mustach... börjar dra ihop sig ordentligt tills det är dags för Höstforum i Vemdalsskalet. Börjar känna mig smått stressad inför att få till mina afterski-outfits.
Men det blir nog tokbra, brukar ju bli det =)

Så här har det kunnat se ut tidigare after-ski's:


Hösten 2007, innan vi riktigt fått kläm på hur man klär ut sig på Afterski i Vemdalsskalet
-----------------------------------------------

 
Våren 2008, det börjar arta sig.. men fortfarande inget konkret
-------------------------------------------------------

 
Hösten 2008 hade vi ett lite tydligare tema: Blåndi, Rosa och Gullan gjorde entre. Killarna var nunnor.
Dagen därpå mixade vi lite.
--------------------------------------------------------------

 
Våren 2009. Tydligt o bra. Killarna är fångar/tjuvar, vi tjejer är poliser. Dessvärre hann inte min poliskostym från Hongkong komma i tid som jag köpte från Tradera, men en av Martins svarta skjortor löste det riktigt bra =)

Lördagen var vi fotbollslag, riktigt kul. Blir fortfarande full-i-skratt när jag ser på bilden. Vi är ju helt ovetandes om snubben som ställer sig bakom o posar... hihi.

I år är det Maffia o "ombytta roller" som väntar.... ombytta roller är alltså att tjejerna klär ut sig till snubbar o tvärtom. Kan nog bli skojsigt =)

En ny värld har öppnat sig =)

Ja, det går nog inte att beskriva det på ett bättre sätt.
Jag kan se utan "hjälpmedel" =). Förut levde jag i en suddig värld där jag bara såg färger och saker som flöt ihop o saknade konturer, om jag inte hade glasögon eller linser på.
Nu är allt skarpt, o jag kan se tydligt även på riktigt långt avstånd. En frihetskänsla utan dess like. Jag har nog inte riktigt fattat än att jag ser så här bra, tror att jag har linser på typ.

På operationsdagen(onsdags) gick jag hem tidigt från jobbet, hann göra lite ärenden o höra generaldirektören på Försäkringskassan(Adriana Lender) hålla tal samt ta henne i hand.
Gick hem för att vila, men så mycket vila blev det inte direkt.. var ganska upp i varv. Å det faktum att Memira ringt på förmiddagen för att flytta fram min operationstid(för 3:e gången) gjorde inte saken bättre. 
Några minuter före klockan 14 möttes jag o Jenny utanför Memira, hon följde med som ett stöd för mig.
Jag fick sitta i en soffa o vänta en stund först, var en del andra som skulle operera sig oxå som satt där. Vi fick alla varsin lugnande tablett.
Efter ett tag var det min tur. Ögonläkaren var märkbart stressad och berättade hur operationen skulle gå till, sen fick jag lägga mig på brits där de tejpa över ena ögat o tejpade underfransarna på det andra... även klämde fast en sån där "spärra-upp-ögonen-mojäng". Lasern kändes inte alls, men det luktade bränt hår.. fast det var bränt öga i det här fallet. Operationen tog kanske 30 sekunder per öga, så man hann aldrig riktigt uppleva något obehag. Det gjorde ett snitt i horhinnan o la undan fliken när dom lasrade... under den tiden såg jag ingenting... men när de fällde tillbaka fliken kände jag redan då hur bra jag kunde se =).
Efter ingreppet fick jag ligga o blunda ganska länge i en vilstol. Sen åkte solbrillor på och jag gick ut med Jenny. Martin kom o hämta oss o v for ut på Frösön, jag fick blunda hela tiden(enligt restriktioner från läkaren skulle jag blunda i 4 timmar, utan att somna).
Jag la mig i deras soffa, var nära att somna vid några tillfällen.. men då var Jenny snabb o puffa på mig o fråga om jag var vaken. Jenny var verkligen en ängel, utan dom hade jag inte klarat av att hålla mig vaken ;)
De bjöd på middag: Fiskbullar o potatis... MUMS! Jag behövde titta då för att se vad jag gjorde. Men jag var väldigt ljuskänslig o va tvungen att ha solbrillor på vid vardagsrumsbordet där vi åt. Jag såg nog ganska rolig ut!
Jenny var snäll o droppade antibiotika i mina ögon, jag blev ordentligt ompysslad.
Lagom till att matchen mellan Sverige och Albanien skulle börja fick jag börja titta igen. Kändes lite geggigt i ögonen först, men jag såg förträffligt bra. Dessvärre så räckte inte segern för att Sverige skulle ta sig vidare till VM... men men.. man kan inte få allt.
Sen åkte jag hem o sov.
Kändes fantastiskt bra att vakna o se klockrent. Gick på återbesök på Memira där de kolla att allt såg bra ut.
Har blödningar i båda ögonen, ser lite läskigt ut, syns bara när jag spärrar upp ögonen.. o det gör man ju inte hela tiden =). De ska försvinna om några veckor.
Gick jättebra att jobba, hade kanske varit skönt o vila sådär dagen efter operation.. men jag såg så bra så det var lika bra att jobba.

Annars har det väl inte hänt så mycket extra ordinärt... sitter i skrivande stund o kikar på Idol o snackar med Johan på msn. Å.. Johans mamma var så gullig.. hon ringde förut för att höra hur jag mådde efter operationen, det var mycket omtänksamt.

Imorgon väntar lite övertid =)


Vad kul =)

Igårkväll la jag ut bilen på blocket.
Redan 2 stycken som är intresserad. Jag trodde ingen ville köpa en obesiktad o avställd bil, men jag hade tydligen fel. En av dem la ett skambud den andra verkar mycket lovande, han skrev att han gärna vill se den o det gör inget att det behövs lite fix.

Så här ser annonsen ut:

http://www.blocket.se/jamtland/BMW_525i_24093330.htm?ca=3&w=1

Ha ha, fick mig ett gott skratt när jag läste den nu imorse. Jag får det att låta som att inga däck alls ingår.

Nä, dags att jobba vidare.

Tråkiga måndag..

Det här känns inte som någon vidare bra måndag. Jag känner mig trött, oinspirerad, okoncentrerad, ofokuserad etc. Så dagen kan bara bli bättre om man ska vara optimist.

I fredags efter jobbet hämta Johan & Emma upp mig, vi for till Valla o lira tv-spel några timmar.
Sen åkte vi på Spader dam o beställde pizza till oss själva och till Jenny & Martin.
Kändes lite fel att beställa pizza när man är med i Viktklubb, men jag hade många kalorier till godo just den dagen och en barnpizza utan beasås var inte så farligt.
Min filosofi är att räkna och väga de jag äter o träna flitigt på vardagarna, för att utrymme ska finnas för något extra gott på helgen. Jag tror man måste få belöna sig lite smått för att kunna orka med en sån stor livsstilsförändring, men självklart i lagom mängd.
Med tanke på pizzan o lite godis i helgen var jag lite skrajsen att kliva på vågen idag. Men jag har bestämt att jag ska väga mig varje måndag oavsett vad som händer. 7 hekto ner den här gången från förra veckan, och det var över förväntan. Känner mig extra taggad inför kommande vecka.

I lördags åkte jag och Johan på blixtvisit till Föllinge, men vi hann med ganska mycket på de 5 timmarna vi var där. Hälsa på o fika hos farmor, skjutsa en massa däck till Raftälven samt hämta mina vinterdäck o min bil där.
Jag städade ur min bil på en massa skräp, skruvar, muttrar o diverse. Nu ska den säljas.
Sen styrde vi kosan mot Lit o hälsade på Zandra o Tomas, hann spela lite Wii Mario kart.
På kvällen titta vi på bio: Flickan som lekte med elden. Jag tyckte den var asbra!
Sen titta vi förbi hos Anna-Carin där Emma mfl höll hus.
Men vi var ganska trötta o slitna, så begav oss hem kring halv elva o låg o kolla på Lost tills vi somna.
Söndag fortsatte vi kika på Lost, sen blev det dags för Johan att fara iväg till flyget o fara till Norge.
Jag tog mig i kragen o gick på jobbet för att jobba övertid, blev 4,5 timme... kände mig stolt när jag gick därifrån.

Nä, dags att börja få upp fokuset.
Ikväll väntar spinning, känns kul... somsagt--- dagen kan bara bli bättre.


Det händer...

Dagarna bara försvinner iväg. Vissa dagar hinner man få mycket uträttat, andra typ ingenting.
Idag är dag 3 med glasögon på, har inbokad ögonlaseroperation på Memira nästa onsdag, de vill att man använder glasögon minst en vecka innan operationen... o jag är ganska less redan. Det finns många som passar fruktansvärt bra i glasögon o är jättefina i dem, även jag har fått höra det en del... men sanningen är att jag känner mig aldrig så oattraktiv o ful som när jag har dem på.  Jag känner mig så dassig på nåt sätt(hittade inget bättre beskrivande ord just nu). Dessutom skaver dom hemskt på näsan.. o jag får lättare huvudvärk. Tanken på att snart slippa både glasögon o allt krångel med linser känns otroligt befriande.

I helgen som var spenderade jag o Johan tid i Undersåker. Tatuerar-Micke(som bl.a. tattuerat mig) o hans tatuerar-assistent hade bott i Johans lägenhet från måndagen förra veckan.. o sussade även där fredagnatt. Så totalt var vi 4 personer som sov i hans tvåa. Hade varit mysigt om det bara fått vara jag o Johan den kvällen när vi väl fick träffas igen efter nästan 2 veckor, men det var trevligt att få träffa dem.
På lördagen drog vi till Åre o gick på höstmarknaden. Kallt var det, blåsigt o mycke folk. Men mysigt på nåt sätt, många man känner var där. Mamsen o papsen hade oxå tagit sig dit, de fick hälsa på Johans föräldrar (komiskt, efter snart ett år som jag o Johan varit ett par har de inte setts förräns då).
På kvällen blev det 50-årskalas för Johans pappa så släkten fick uppvakta.
God mat o trevlig kväll.
På söndagen var jag o Johan knappt utanför dörren, snön vräkte ner o vi satt inne o lira Super Mario World.
Måndag tog jag årependeln till jobbet. Efter nån timme på jobbet upptäcker jag att mina kära nycklar blivit kvarglömda i Undersåker. Tjoho.. eller inte. Tur att man har 2 backups tänkte jag. Efter några sms o samtal börjar jag få smått panik när det visa sig att båda mina backups(mamma o Emma) befann sig i Föllinge.
Kom då på den briljanta idén att ringa Robin o checka om Årebärgaren skulle köra någon bil till stan, o tur hade jag. Johan körde nycklarna till Järpen, som sedan fick åka vidare i bärgningsbilen till mitt jobb.
Skönt att slippa bo på gatan =). Eller det kanske är trevligt... har ju aldrig prövat =P.

Vad har mer hänt?
Viktklubb funkar bra måste jag få säga, träningen tuffar på o matintaget är mer kontrollerat.
Ett kilo ner första veckan, nu inne på vecka två.
Var på härlig vattengympa igår med Jenny. Promenad i måndags.
Övertid på jobbet, har sagt att jag kan jobba 15 timmar övertid.. vilket var maximalt när jag blev tillfrågad. Skulle gärna jobba mer än så, övertid är enda chans till extra klirr i kassan.. o det tackar man ju inte nej till när det sen dyker upp på lönen i slutet av november. December med alla inköp,julklappar etc. blir ju lite enklare då.
Snart höstforum i Vemdalsskalet. Längtan växer alltmer ju närmare det blir. Trist att inte Johan kommer kunna vara med då(pga jobbvecka), men jag ju andra härliga människor på plats då =).


På fredag kommer Johan in till stan för att stanna hos mig resten av helgen, planerat in en visit i Föllinge. Inte varit där på kanske 10 veckor eller nåt sånt... träffa familj, farmor o försöka fixa till inför försäljning av min bil.

Snart dags för sängen om man ska orka nån övertidstimme imorgon.
Natti!