Ring Ring

Så har dagen varit i dubbel bemärkelse. Fick taxiskjuts hem inatt =) Lite fånigt med tanke på att jag har kanske 300 meter hem.. men trevligt ändå när Jocke kör. När jag kom hem var jag alldeles för "hög" på kaffe o cola light, så jag passade på att sluka de två sista Vänneravsnitten första säsongenboxen. Har aldrig följt Vänner-serien, men beslutat att jag ska sluka den helt och hållet. Man fastna direkt... =)
Så kring 04.00 blev det natti natt för mig. Vid åtta på morgonen plingar Emma på dörren för hon behövde ett papper jag skrivit ut... jag var ganska groggy då. Somna om en sväng.. sen kom Emma tebax vid 10. Hon börja kolla på Desperate Housewives-avsnitt som jag spelat in. Hade tänkt passa på att sussa då eftersom jag inte sovit så mycket... och inte följer serien... men det var på tok för spännande så jag var oxå "tvungen" att kika. 3 avsnitt senare ringde pappa... visste inte att han var i stan.. han ville gärna kika förbi hos mig. Jättenajs att träffas, sen pös han på stan för att han skulle shoppa kläder... lät så roligt när han sa det.. inte direkt hans huvudintresse... sker max en gång per år =) å då brukar mamma tvinga in han typ.
Telefonen gick varm mest hela dagen.. däremellan tvättade jag diskade... hade diverse besök.
Pappa kom tebax å visade sina fynd från Dressman... helt amazing... för 1200:- fick han: 1 jacka(superfräsig), 3 piketröjor, 3 T-shirts, 2 jeans och 3 trepack strumpor!!!! Som tjej är det i princip omöjligt att få så mycket kläder för den pengen... orättvist.
Jenny kom förbi en sväng å vi satt ute i solen å mådde gott.
Sen blev det plötsligt brådis att hinna hämta tvätten, laga middag å duscha/fixa sig iordning på en halvtimme... men det gick. Sen iväg på jobbet. Där det har ringt konstant hela kvällen. Nu är det dags att gå hem...klockan är tio i tre på natten.. om några få timmar ska jag upp... fara till Torvalla.. hämta Zandra för att sedan skjutsa henne till till flyget.. Hoppas jag inte försover mig.

Show must go on....

Helgen var inte särskilt märkvärdig, bestod mest av jobb och ett höger öga som "la av".. fladdrade hela tiden... skapligt svårt att jobba vid en dator då kan jag upplysa. Att det gick som det gick för Charlotte i Eurovison var inte särskilt kul, jag trodde verkligen på topp fem... men en artonde plats... nästan skandal.

Måndagen blev en bra dag, hämtade upp jackan som jag så duktigt hade glömt hos Möller, sen besök hos viktväktarna. Som gav det glädjande beskedet 1,4 ner för veckan som varit. Har gått bra på sistonde. nu har jag allt som allt gått ner 9,9 kg... så man kan väl säga att 10 kilo försvunnit från min kropp...det både känns och märks. Men det är bara en etapp som är avklarad, resan neråt i vikt fortsätter.

Tisdagen var jag ledig från Eniro, men tillbringade dagen med jobb på Sandviken tillsammans med Jocke. Vi fick mycket uträttat och hade en rolig dag. Vi städade danshallen grundligt inför Veteranorkesterns konsert på onsdagen, krattade kvistar och kottar vid sjön. Sen blev vi bjudna på surströmming.

Onsdagen var jag som ett vrak.... sov till tolv nån gång...orkade inte äta eller ens dra upp rullgardinerna. Det blev en dag i mörkrets tecken... kände mig deppig och allmänt värdelös. Strax innan jag skulle börja jobba tog jag bilen upp till elgiganten... rena chocken att komma ut i solljuset... körde som en kratta. The mission på elgiganten var att köpa en Björn Axén volume master, och anledningen till att köpa den just där var att jag jämfört priser å räknat ut att det var billigast där.... 495:- enligt hemsidan. Såg annons på domus en för 515 typ, men jag har blivit så snål så 20 spänn gör skillnad i det långa loppet.
Väl på elgiganten möts jag av chocken.... Björn Axén Volume master 579:-(!!!!).. måste ha varit nåt nätpris jag såg.... jaha tänkte jag... har man åkt hit helt i onödan. Det slutade med att jag slog till, gjorde med andra ord en rejält dålig affär. Hann pröva den lite innan jag blev tvungen att rusa på jobbet.....
Segt att jobba.. känner ingen större motivation. Enda tjejen som jobbar just ... i övrigt är det väl fem killar... men man hinner inte snacka så mycket... ringer hyffsat mycket.

Jag längtar efter vännerna... våra fester.... deras gudomligt härliga sällskap. Där trivs jag som bäst.
Vi måste träffas snart.

Fråga vad som helst?

Igår var jag & Zandra på Fresk å Rusta för att kika på tapeter, rena djungeln kan man lugnt säga..... finns hur många varianter som helst, jättemånga snygga och en hel del gräsliga oxå =)
Sen kika vi lite på tv'ar på elgiganten, man blir ju riktigt sugen på att slå till på en.
Sen satt jag vid datan å fixa lite i windows movie maker, hur bra program som helst. Har gjort "filmer" om nyårsafton,70-talsfesten,vemdalsforum, påsken m.m. Blir kul att visa upp för dom som är med.

Idag har jag lyckats komma iväg på två längre promenader, en själv längs sjön och sedan en runt Frösöberget med syrran. Just nu känner jag mig lite extra peppad i träningen och äta rätt. Har totalt gått ner 8,5 kg sen mitten av januari, jag har tagit det hela i lugn takt... för jag tänker långsiktigt. Visst kan man gå ner massvis på några veckor om man typ lever på buljong/pulverdryck etc... men hur lätt är det inte att gå upp allt igen då när man återgår till vanlig mat.

Jobbar nattpass... roligt när vi får lite udda förfrågningar. Dom blandar ihop företaget vars reklam säger att man kan sms:a och fråga om vad som helst. Många lyckas ringa oss istället. Hade nyligen en herre som fråga vad han skulle äta till lunch imorgon, självklart ska man vara proffsig och hjälpa till. Jag sa att det beror sig ju på om han tänkte äta ute eller laga till nåt själv, och förstås vad han tycker om. Han ville laga själv, det första jag kom på var kycklingsallad och föreslog det... han tyckte det var ett bra tips. Sa sedan:-Så ni kan verkligen svara på vad som helst, som reklamen säger. Jag sa att det är ett annat företag som marknadsför sig så och att det då är en smstjänst, men att vi själklart kan hjälpa till här oxå. 

Igår fråga en liten kille vem som är på 500-lappen. =)

Får se vad kvällen har att bjuda på beträffande udda frågor....

På hembesök

I fredags for jag hem till Föllinge, med Maddis & Ida som sällskap i bilen =)
Roligt att träffa mamsen & papsen, det blir så sällan numera. Vi käka god middag,  sen satte jag igång med projekt storstädning av grejerna på mitt rum men jag var på tok för trött efter nattens två timmar i sömn.... så  jag, mamma & pappa kika på Kill bill/hockeyn/indiana jones å lite mumien... vi zappa mellan hela tiden... var lite för mycket bra att välja på. Pappa va mycket "upp-i-hejsan" att jag va hemma och ville visa massa klipp på Youtube som han gilla, jag visste inte ens att han bruka hänga där å kika =) . Han har fastnat för lastbilsklipp och vrider upp ljudet på max för motorljudets skull.... för mig är det lite svårt att förstå vad som är så speciellt med just det, men har man såsom han gjort kört mycket lastbil i sin ungdom så är det väl nostalgi. Jag passade på att visa dom lite klipp som jag diggar.
Sen stupa jag i sängen.

Lördagen blev en riktig resa bland minnen, hittade massa gamla roliga grejer från förr under tiden jag städade.
Jag rensade igen om alla fyra garderoberna, jag tror det blev 4 stora kassar som ska till kupan. Nån påse med kläder att spara, å en påse men kläder polarna ska få kika igenom om det är nåt som kan va intressant.
Sen behövde jag en paus och bestämde promenad med Emma, skönt att komma ut. Vi gick ner till stället där gänget förr om åren brukade tälta, alla minnen från då blev väldigt färska...vi hade så roligt då. Vi måste försöka planera in en helg i sommar för att köra favorit i repris =) 
Senare beställde vi pizza och bara hade det bra samtidigt som vi kika på roliga grejer på Tv.



 

Söndagen kom upplösningen på min städning, det blev riktigt bra till slut =)


 

   

Jag är ju inte där så ofta men jag förstår att mamma & pappa vill att det ska va lätt för dom att tex dammsuga å det skadar ju inte att det ser bra ut om de vill ge gäster husesyn. Det var saker överallt innan.

Bästa fyndet i helgen var 10 cdskivor som varit borta i några år, jag var helt säker att dom försvunnit på nån fest.... men så har de hela tiden legat i en kartong längst upp i en garderob... typiskt.

Jag och mamma slängde iväg en beställning hos Haléns, längtar tills kläderna kommer =)
 
På söndagskvällen kom Anders & Lina förbi å vi åt god fransk potatissallad, fläskfile & tzatziki.
Mysigare att äta middag för fem än att äta själv



Tack till mamma & Pappa för en härlig helg

 


Nattuggla

Inatt la jag mig knappt för att sova över huvudtaget, med knappt två timmar sömn i bagaget sitter jag nu på jobbet och tar samtal som vanligt.
Jag har burit så mycket funderingar inom, och nu kände jag att jag behövde respons och stämma av med honom. Det resulterade i ett mycket givande samtal, det var ärligt,rakt,nödvändigt och gav många svar på mina funderingar. Det innehöll tårar av ilska, tårar av glädje. Samtalet började kring halv två på natten, vid halv sex på morgonen var alla tankar utsläppta. Jag visste knappt vad jag kände/ville innan vi pratade, jag var bara så oerhört påverkad av den gångna helgen. Man brukar prata om själsfränder, jag vet med all sannolikhet att jag har en. Jag visste det redan innan samtalet, men nu är jag säkrare än någonsin. Dock har vi ingen framtid inom den närmsta framtiden, kanske vi aldrig kommer ha det. Men vi vill inte vara utan den starka vänskap vi lyckats bibehålla efter alla turer vi haft.

Man mår inte bra av att leva i ovisshet, därför är det i de allra flesta fallen det bästa man kan göra att vara ärlig och berätta hur man känner/tänker. Självklart kan man bli ledsen/sårad etc. Men än klump kommer lossna från bröstkorgen, och det underlättar kampen att gå vidare.

Idag åker jag till Föllinge för att träffa familj och städa upp i mitt rum där. Maddis & Ida ska åka med, härligt me lite sällskap.

By the way... jag fick dom semesterveckorna jag önskat. Alltså ledig mellan 21/7-3/8 =). Hoppas vi drar iväg nånstans då.

Ha en skön helg

Storstädat =)

Pew vad det har städats idag, och det var verkligen på tiden. Det har sett ut som ett bombnedslag alltför många veckor nu, lite pinsamt att det har varit två fester här under tiden som det varit som stökigast. Nu törs man bjuda hem folk igen utan dåligt samvete över att det är stökigt =)

Lite fånigt kanske men jag dokumenterade genom att fota före och efter bilder på vissa delar i lägenheten, och visst fasen blev det skillnad:

Badrummet

 
Före             Efter

Vid datan

 

Vid diskbänken

 

Köksbordet

 

Soffan

 

Känns otroligt bra, dom städade bilderna kanske är nåt man borde kika på om/när man hamnar i lathet angående städning, då kan jag påminnas över hur fint det faktiskt kan vara här.

Nä, nu ska jag kika vidare på Sex and the city och äta lite popcorn =)


Kiss i trapphuset =(

Brukar ha ganska bra morgonhumör, men imorse var det verkligen inte så. När man typ för en gångs skull är ledig och skulle kunna ha sovmorgon har man självklart prickat in en supertidig tid hos barnmorskan.
Att ta sig ur sängen var en kraftansträngning isäg, det var rysligt kallt i lägenheten och jag hade inte sovit många timmar och låg å drog mig. När man väl tagit sig upp och drar upp rullgardinerna kommer chocken av att det snöar/regnar, blev tvungen att kika i almanackan var det var för datum och konstaterade att det är 14 maj(!) ja.. vad säger man.
Sen blev det lite panik iväg för att hinna iväg. Det första man möts av när man öppnar dörren till lägenheten är en stinkande stor pisspöl =( usch... d var ju inte direkt första gången det hänt, jag har sett det mesta i det här huset:sovandes nerkissade fyllon, blodigt slagna män, polisgripanden ett antal gånger, krossade spritflaskor så golvet varit helt klissigt., berusade damer som knackat på å velat låna toa,telefon,pengar osv.  Men det som förvånar mig är att det varit ett stort uppehåll från sånt nån månad, hoppas det inte är en ny period på gång..suck.

Jag hann iaf i tid till besöket hos barnmorskan och det gick bra. Hade planerat att ta en skön morgonpromenad efteråt, men vädret gjorde att jag tappa lusten.

Idag väntar storstädning i lägenheten, allt är en enda röra.. man hittar verkligen ingenting.
Igår helstädade jag badrummet, tog ut alla "möbler" gnugga in allt och sköljde av med duschslangen, mycket effektivt.. á la Solbackastyle  =). Rensade avloppet oxå, det var välbehövligt eftersom det blivit översvämning varje gång jag duschar. Ska inte gå in på detaljer, men det fanns en tydlig anledning till varför det var stopp. RörmokarEmelie var helt slut efter uppdraget, och nu funkar avloppet galant.
Nä, dags att sätta igång med städningen nu.

Strålande helg

I fredags va jag först en sväng till Sandviken och tillsammans med Jocke städade danshallen och dassen. Sen hem och tvätta, Karolin kom förbi på besök. Sen åkte vi iväg till Multihallen för att köra lite Gocart. Först rejsa jag,Jenny,Zandra & Jocke, o sen Karolin,Honken & Fredrik.

Resultatet av våra snabbaste tider 

image240

Att komma trea ser jag som en stark utveckling för mig på Gokart =)
Snart kanske jag är snabbast... =) hade en snabbast tid på 19.44.

Efter det drog vi till Olearys för att käka å dricka gott på After Worken. Karolin for hem och Maddis kom å gjorde oss sällskap.
Mumsigt god mat.

   

Sen gick vi hem till mig och satt på min uteplats och pratta om ditt & datt.
     

Sen blev det kyligt ute, så jag snabbstäda så vi kunde va i mitt vardagsrum där vi kika på Så ska det låta.
Lite senare dök även Emil och Björn upp, och Jockes jamtlikollega Sofie.
Vi spelade (som vanligt) Med vilda gester vet inte vem som vann, dom flesta var nog lite väl på lyset så att säga =) Men kul hade vi.
     

___________________________________________________

Lördagen bestod av att jobba en sväng, väl hemma kom Emil & Jenny förbi och vi kika på kort från förr. Sen blev vi hungriga och åkte taxi med Jocke till Spader Dam å käka pizza.
Sen kom Zandra & Lulle dit och vi for till multihallen för ännu en Gocart =) Förbättrade min tid till 18.65.

Tack för en najs helg.





Valborgsmässofirande

Japp igår var det Valborgsmässoafton och i typ sista minuten besluta vi oss för att ha grillkväll.
Hemma hos Emma på Snorresväg avnjöt vi kvällssolen, skratt å smaker och dofter från grillad mat.

 
image229

Efter maten gick vi upp på en kulle och spela kubb, hur kul som helst... men man är inte så duktig på det efter några glas vin.





Sen gjorde vi en egen liten "brasa", vi tände ljus på bordet ute och körde diverse roliga lekar.

image238

Sen blev det kallt så vi gick in å körde Galenpanna

image239

Sent nån gång for Jenny, Micke & Karolin hemåt. Medans vi andra somna sött:,jag å Zandra i varsin del av soffan, Märit i Idas säng å Emma å Thomas i Emmas rum.

Trevlig Valborg, men nu får det bli lugnare tider ett tag..... =)








Vårforum 2008 =)

Efter några få timmars sömn var det avfärd mot Vemdalsskalet torsdag 24/4. Emma kom och hämtade mig vid åtta på morgonen i en lånad jeep. Redan då kan man påstå att bilen var fullpackad. Sen hämtade vi upp Jenny på Lottgatan, hon hade en rejäl packning hon med... vi kunde inte annat än skratta åt dilemmat över den fullpackade bilen. Sen handlade vi mat på Willys för en tusing, bilen var knökfull... vi fick packa om och plocka ur för att försöka organisera... vi höll t.o.m på att glömma motorvärmaren på Willys parkering =).
Vi hämta upp Zandra och hennes packning(bilen var smockfull) sen kunde vi brumma iväg mot Vemdalsskalet.
Strålande väder när vi kom fram så vi slog oss ner på altanen i vår fina stuga och avnjöt vin.
       


Det blev så varmt att jag och Emma behövde svalka oss =)

image206

Sen basta vi, fixa vi oss i ordning, åt middag i form av kyckling,klyftpotatis,wokgrönt och bea.
En rolig Torsdag, roliga besök från grannarna och härlig efterfest i dansbuss.
image207
________________________________________________________________________

På fredag kom Lulle och Honken till stugan för att stanna. Najs med bastu, grilla hamburgare, dans. Jag mfl. hade så skoj så vi missa afterski'n =) Karolin & Micke kom oxå förbi en sväng.

     
     
________________________________________________________________
Lördagen var det dags för Johanna & Fredrik och på köper Emil att göra entre i stugan.
Vi festa tills det blev dags för rolig Afterski.
 
     
 

Middag i form av tacos =) Sen twister & dricka.

     

Man skulle kunna sammanfatta helgen så här:

image228

Söndagen var alla ganska seg, vi städade och gjorde fint i stugan. Bara 4 sönderslagna glas får man väl betrakta som okej =) Längtar självklart till nästa dansforum.