Nu är vi framme =)

Japp, nu är vi på plats... anlände strax efter elva imorse. Stugan är jättenajs =). Större delen av dagen har spenderats med vinglas i handen sittandes på altanen il stugan i strålande solväder =)... idag lär man fått lite färg =).... sen tog vi en sväng på "byn"..... det såg bra ut =) . Sen har vi käkat kyckling med klyftpotatis & kkyckling med bearnaise, nu väntar bastun. Uppdatering kommer tids nog =)

Nyklippt =)

Dagen(tisdag) har varit helt fullspäckad av saker att göra. Det började med tvätttid, sedan blev det röj & städ i lägenheten. Sen dök syster upp och paniktona mitt hår mörkbrunt, jag ville ha en bra grund inför frisörbesöket vid 14.45. Vi hann precis bli klar innan jag skulle iväg, jag blev klippt och gjorde slingor hos Studio Sara, jättenöjd med resultatet, går gärna dit fler gånger. Bilder kommer väl snart, om inte annat från helgen i Vemdalsskalet.. där ska jag fota allt jag kan =).
Efter klipperiet va jag hungrig som aldrig förr och unnade mig hämtmat från Kebabcity, inte riktigt viktväktarstyle... men om det bara sker i undantagsfall är det okej.... jag kan meddela att d va otroligt gott =)

Försökte sova lite eftersom jag bytt till mig ett nattpass, det gick...inte alls. Svårt att få ro, dels för att man är helt otroligt upp i varv inför Vemdalsskalet och dels för att solen lyste starkt in genom rullgardinerna där jag försökte sova/vila. Det var bara att ge upp...man får väl passa på att sova i sitt nästa liv.
Började packa å vika tvätt samtidigt som jag kolla på Eurotrip. Sen dök dilemmat upp kring att vi saknar stereo inför resan, ringde Anna och fråga om hon hade någon till låns... det hade hon... i gentjänst köpte jag med mjölk och bröd som de behövde. Sagt och gjort, tog bilen ut till Lugnvik och fiskade upp den, sen hem och brände skivor.. prata i telefon och packa.

Intog min arbetsplats 22.45, nu är jag fast här till 06.30, hoppas jag kan hålla mig vaken... blir nära 24 timmar vaken.

Längtar.. på torsdag drar vi till fjällen =) med fest hela kvällen (-arna)


Party all the time

Ja, i fredags när jag kom hem till min lägenhet vid 22.30 (trött & sliten) förväntade jag mig att det skulle va städat och att Jenny,Emma,Maddis & Zandra skulle sitta och dricka lite och att vi sedan skulle gå på krogen.
Döm av min förvåning när jag kommer hem och det är betydligt mer fest, nykter som jag var såg allt ut som ett bombnedslag. Förutom de ovannämnda fanns oxå Björn,Måns,Emil & Tristan där. Man kände sig som en främling i sitt hem, jag hade noll förvarning. Men chocken la sig rätt fort och med 2 tequila och ett glas vin innan för västen mådde man prima... sen dracks det en hel del till.

Vi hade verkligen askul i lägenheten, det va som att man inte ville gå därifrån... men kring tolv pös vi alla ut på krog. Jag,Emma,Maddis, Måns och Björn till The rock. Zandra & Emil till olearys.
Vi mötte på roligt folk, käka lite på Kebabbaren..

                       

Gott med mat, sen fick vi me oss ett gäng me hem till mig där vi efterfesta.

       
_______________________________________________________________________


Efter inte så många timmars sömn surra jag, Maddis och Zandra om att äta frukost ihop... vi tog Emmas bil som stod ute på gatan och drog till Valla där vi skulle hämta upp henne.. men vi va lite sen och hon hade redan vandrat hemåt. Skönt att Jenny ringde, hon hade försvunnit på kvällen innan och hennes mobilen var i hennes lägenhet, hennes nycklar i min lägenhet.
Frukost i Valla på Snorres väg. Sen promenad i det soliga vädret.
På kvällen blev det lite film, skratt och spel. 

Idag ska jag röja från fredagens fest

Som att återse en "gammal vän" =)

Har jobbat två nätter i rad, lite sömn och träning på det. Åkt på en släng av förkylning oxå   =( Stretchade för dåligt efter både afrodansen och body pumpen så jag ljuger inte när jag säger att varje steg/rörelse jag gör svider oerhört av träningsvärk. Men det goda med träningsvärk är att man vet att man gjort något bra.

Idag grävde jag fram lite jeans i garderoben som mest lagt och samlat damm under lång tid eftersom jag varit för stor för att komma i dem.
Då: fick jag knappt byxorna över knäna
Nu: fick dom över  knäna, över låren, över rumpen och helt otroligt så gick det oxå att stänga.
Ser framemot att börja använda mina byxor, tröjor, partytoppar m.m som varit för trånga =) Som att återse gamla vänner, har verkligen saknat mina kläder.. hur fånigt det än må låta =)

Om några timmar slutar jag och när jag kommer hem väntar Emma, Zandra,Maddis och Jenny.. så blir det väl en liten krogrunda.


Hej å Hå

I fredags var jag och Emma iväg på Big Comedy på Folkets Hus. Halleluja vad man fick skratta, helt klart väl investerade pengar. Vi fick skratta till komikerna
image188
dock inte Anna-Lena Brundin som för dagen var sjuk =(.

Vi satt längst fram i mitten och efter 2 timmars skrattande var man i ett lyckorus när man gick där ifrån, leendet kunde inte upphöra.

Lördagen spenderades efter lite eniroarbete hemma hos Emma med Mario Kart på Wii.
Sen sporta vi lite me bowling å golf.. Micke å Emma fick skratta gott åt min okunnighet i golf... blev ganska många slag där =P
På söndagen väntade jobb igen och kvällen avslutades med skön Body Balance på Stepin tillsammans med Jenny.

På måndag var det dags igen för invägning, har gått lite småtrögt några veckor... dock neråt men oftast bara några hekto. I måndags hade jag gått ner 1,2 kg sen måndagen innan det, yeah. Iochmed det nådde jag oxå 10 %  ner. Det snackas ganska mycket om att nå sina 10 % på viktväktarna, hälsomässigt är det stor skillnad, man minskar kraftigt riskerna för att få hjärt/kärlsjukdomar, drabbas av diabetes m.m. Så det känns skönt. Jag är arg på mig själv att jag lät min vikt dra iväg så mycket. Jag träffade Jocke hösten 2004 under våra år tillsammans gick jag upp 20 kilo, det är inte så lite. Vi åt snacks å käka på restaurand/snabbmat mycket under veckorna. Han gick oxå upp en del, men män har betydligt bättre ämnesomsättning än kvinnor. Jag kan inte beskylla någon annan för att jag blev överviktig, i slutändan är det ändå mina händer som fört maten till min mun. Nu vet jag i allafall att jag tagit mig i kragen, numera äter jag vettigare och träning är inget jobbigt ont tvärtom njuter jag och tar mer än gärna spontana promenader. Resultat har det oxå gett, total viktminskning är nu 8,7 kg! Det är bara början =)

Igår var vi på Afrodans på Stepin, hjälp va skog det var.. man fick apa sig och svänga runt konstant i 60 minuter, efteråt va man rejält svettig... gissar att det är bra fettförbränning =) 

Sitter på jobbet just nu, slutar på morgonen vid 6.15. Ganska lugnt.

Längtar tills vemdalsskalet.... om en vecka.... kul att se fram emot något.


Aprilkommittén härjar i Östersund =)

I fredags var jag och Jenny bjudna till Anette på Surströmming, det var mycket gott. Till det dracks det vin, från min sida väldigt mycket efter känsligt avslöjande. Det blev blackout. Bortsett från det var det en trevlig kväll med roliga spel.

Lördagen var man hyffsat bakis men i gott sällskap. Kom på att min broder fyllde år och ringde för att gratulera, blev ditbjuden på tårta.... den dagen var det också 1 år sedan mormor avled.
På kvällen blev det film, god middag och mer sällskapsspel med Jenny & Anette.
Söndagen hade jag lite "Emmaabstinens" och tog bilen ut till Valla för att avnjuta det fina solvädret. Zandra dök oxå upp efter en stund. Vi tog en skön promenad, roligast var nog moppen som tuta på oss (tutan lät som en busvissling) .

Sen blev vi hungriga och tog Emmas bil in till stan för att käka på Frasses. Där "föddes" idén till Aprilkommittén, efter ett konstaterande att Fredrik inte var hemma (för han & Johanna var i bydalen). Vi tyckte det skulle va skoj å släppa en lapp i hans lägenhet. I bilen komponerade vi ihop ett meddelande i stil med:
"Kära boende på Rådhusgatan x! Det har uppdagats att det från er lägenhet förekommit  mycket stön och andra oljud under helgen. Vi ber er att dämpa er eller upphöra helt med oljuden. Mvh /Aprilkommittén"

Komiskt i sammanhanget är att vi hade ett block, men ingen penna... det ända som fanns att tillgå i bilen var två ögonbrynspennor och en kajalpenna, så Emma skrev med kajalpennan.. hihi.. såg ut som ett litet barn hade skrivit med krita.
Jag la lappen på plats och sen for vi ut till Valla. Där fixa vi en riktig penna och komponera ihop en ny lapp som skulle placeras i Lulles brevlåda. Den blev nåt i stil med:
"Kära boende på Snorresväg x! Det har kommit till vår kännedom att du sällan är hemma och ser efter dina plantor som lider och saknar vatten. Dessutom uppmanar vi dig att byta ut flaggorna på balkongen, ty de nästan ramlat samman och tappat färg. Kontroll sker inom två veckor. Mvh/Aprilkommittén"

Ja, när vi väl börjat kunde vi inte sluta. Vi for först tebax till Fredriks lägenhet för vi skulle byta ut lappen till en längre och som var skriven med riktig penna, vi satt inne på hans gård i bilen och skrev då plötsligt Zandra upptäcker Fredriks bil. Vi börna därifrån kvickt, hann alltså inte byta lappen. Åker runt kvarteret å fram till hans bil för att säga hej till dom. Dom misstänkte inget.

image186




Sen ut till Lugnvik och la en lapp vid Mickes dörr han fick ungefär samma stil på sin som Fredriks lapp. Sista lappen hamnade på Bergsgatan hos Elin & Martin, där Aprilkommittén ville klaga på den höga säckpipemusiken som spelats på för hög volym senaste tiden. Vi stod på andra sidan vägen och mitt i allt kommer dom och går in genom porten, men dom såg oss inte. Jag fick dra på mig huva och solbrillor... kasta in lappen och rusa ut och upp till gården bredvid där bilen stod och vänta och gasen i botten därifrån.



image187
                                                                    Aprilkommittén


Ja, roligt var det..helt spontant. Barnsligt... kanske det.... men vid vuxen ålder är det bra att ha barnasinnet i behåll. Tur att folk har humor, var lite orolig ett tag att vissa skulle ta det snett... men det har bara varit positiv respons.
Men vi insåg att nu är det här skämtet förbrukat... vi kommer aldrig kuna göra om det.

En rolig helg kort och gott.