Folkrace, mygg, hemmagjort spel, övertid m.m.

I lördags hjälpte jag och Johan till på Emmas postering på Folkracet i Föllinge, även Arne stod med oss.
Det blev lugn och solig dag ute på banan för vår del.

Bild 1. Publiken sett från vår postering 2. Arne(som för övrigt är släkt med Lennart Jähkel =) ) & Johan Bild 3. Zandra och Hugo som fanns på plats bland publiken Bild 4. Vi hitta även Johanna i publiken.

På kvällen grillade jag, Johan och brorsan i Föllinge. Senare på kvällen tittade Emma förbi och vi lira kubb, Ännu lite senare dök Emil upp med 4 av hans kusiner från Göteborg,,, okej alla var inte kusiner men det är enklast att skriva så.. de var iallafall mellan 13 och 16 år. Alla vi lira kubb ett tag tills myggen blev för jobbiga och vi gick in i huset.
Då fick vi lusta att spela sällskapsspel.... de enda spel jag hitta var olika frågesportsspel (typ TP, Besserwisser) vilket kändes trixigt när vi var så många. -"Vi skule haft ett Med vilda gester-spel här.. det hade varit perfekt" sa jag. Då kläcktes idén att vi skulle tillverka ett eget sådant!! Sagt och gjort så började vi klippa till smålappar där vi  alla skrev ord i en rasande fart... vi var ju ändå 9 personer... så på bara 5 minuter hade vi skrivit ner över 100(och fler blev det nog) lappar med ord som vi sedan skulle med hjälp av gester och ljud(inget prat) gestalta. Jag slängde ner alla lapparna i en liten Gina ticot-påse. Spelplanen gjorde brorsan och bestod av 2 ihoptejpade A 4-papper där han ritat rutor och skrivit Start i ena änden och mål i andra. Timglas fick vara timern i Emmas mobil. Vi delade in oss i tre lag med tre i varje och turades om att samla in så mycket poäng vi kunde.
Alltså... det var verkligen hur kul som helst! Alla hade skrivit så jäkla bra ord, blev många härliga skratt. Emil skrev visserlugen en del svåra ord (ha ha, så typiskt Emil).. vad sägs om monolog(svår att visa när man inte får prata) eller värst var nog ändå Flaggstångsknoppsrengörarmaskinist eller zoo-oordning(enda ordet som innehåller fyra o i svenskan, satte bindesträck för att lättare visa vad det är). Behöver jag säga att de som plockade upp de orden passade?
Vi bestämde att man fick möjligheten att passa en gång per tilfälle som man skulle gestalta ord.
Vi gav nog alla vårt Med vilda gester home edition exklusiv utgåva högsta möjliga betyg... alla hade hur kul som helst och orden räckte faktiskt riktigt länge. Hi hi, varför köpa dyra sällskapsspel när man kan göra ett eget som är bättre =).
Kring klockan ett drog Emils kusiner hem och endast jag, Johan, brorsan och Emil återstod... då skrev vi till kanske hundra extra ord och fortsatte med den "barnförbjudna versionen" av spelet, jag och Emma mot brorsan och Emil. Då kunde plötsligt ord som analklåda, piska, orgasm och andra mindre lämpliga(men roliga) ord, Fan vad vi skratta.


Spel under uppbyggnad =)
På söndag blev det sovmorgon. Vi drog in till stan mitt på dagen, Johan släppte av mig direkt på mitt jobb för jag skulle jobb några timmars övertid.
På kvällen blev det film i lägenheten (Jackass 3).

Igår tittade vi på Transformers 3. Riktigt bra film tyckte jag.

Ikväll har jag gått 1,2 mil tillsammans med syster och Madde, har blivit några sånna på sistone (promenader runt Frösöberget). Dessvärre blev det i helt fel skor(platta sneakers) ikväll så mina fötter ömmar något alldeles fruktansvärt, men men... värken har kanske lagt sig imorgon =)

Sammanträffande

Igår fick 2 st(!) jag känner barn =) Det är verkligen babyboom som råder och har varit ett tag. Det är kul!

Men inte nog att 2 jag känner fick barn på samma dag, det finns en hel del intressanta likheter när jag hänker efter.

* Båda heter Anna

* Den ena har en son sen innan och fick en dotter 

* Den andra har en dotter sen innan och fick en son

* Den ena födde med kejsarsnitt första gången och "vanligt" andra gången

* Den andra födde "vanligt" första gången och med kejsarsnitt andra gången.

Ja ja, där tog visst likheterna stopp tror jag. Men ändå... jag kan faschineras av sånt här =P.

Ha ha.. jag är nog lite knäpp =)


Slöarn

I början av veckan var jag jättepigg, idag slog tyvärr tröttheten till trots att jag ändå sovit ordentligt.
Tack vare mina härliga kollegor/fikatjejer blir ändå arbetsdagar när man är så här trött så mycket bättre, vi skrattar mycket och diskuterar verkligen allt mellan himmel och jord. Det förfyller verkligen dagarna och vi trivs väldigt bra ihop.
Snart är det semester (okej.. 1.5 vecka kvar typ.. men ändå), jag har nog redan börjat sakta ner lite och tänker alltmer på semester... ska bli så skönt att få vara ledig. Förutom helgerna(som jag i princip alltid är ledig) var det i februari när vi var i Thailand som jag var ledig... så långledigt är verkligen välbehövligt nu.

Har sovit en sväng nu på kvällskvisten, kände mig inte speciellt piggare när vakna... men det var säker bra med en powernap.

Just nu tittar jag på damernas fotbolls-vm, semifinalen för Sverige mot Japan. HEJA SVERIGE! Just nu står det 1-1.


Måndagsbarn

Länge sen jag var så här pigg och allmänt glad på en måndag. Härligt!


Ett bevis på att jag är ett måndagsbarn.




Jag blev otroligt rörd när vi hittade den här tidningen när vi gick igenom mormors saker för några år sedan (hon dog 2007). Hon hade alltså sparat tidningen från dagen jag föddes och även noterat längst upp på den att "Lillan föddes idag kl 7,07, vikt 3.560 gr, längd 51 cm". Det har hänt några gånger att jag läst lite i den, intressant att läsa om nyheterna, priserna på saker och sånt. Kommer alltid bevara den, ett härligt minne för mig och även av fina mormor.

Måndagsbarn är ett uttryck som jag inte riktigt vetat vad det betydde så jag googlade lite. Ibland omnämns det negativt som när man pratar om "ett riktigt måndagsexemplar".
Men jag hittade en annan beskrivning som var lite sötare

MÅNDAGSBARN är en ögonfröjd och är snällt och rart. Den som är född på en måndag, är oftast svärmiskt lagd, och har ett sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull.


Stämmer väl någorlunda kanske =)


Garderoben

Igår efter folkracet så blev det tvätt och film (Cry Baby som jag så länge tänkt se men inte kommit mig för att se, ganska bra film ju.. hihi Johnny Depp var riktigt ung då).

Kring elva på kvällen fick jag ett tokryck att jag skulle organisera i garderoben(!) eftersom det är och har varit kaos där ett tag nu. Min tidigare sortering som gick ut på att sortera tub-toppar, korta linnen, långa linnen, t-shirtar för sig funkade inte så bra. Vilket syns på första bilden.

Nya sorteringen är utifrån färg... fast prickiga linnen m.m. för sig, randigt för sig och andra mönster i en egen hög.
Mycket färglatt och olika nyanser i min garderob. Tråkigt att jag bara använder 20 % av det, får bli ändring på det. Allt som var i lådan fick dessvärre inte plats... blev paff.. trodde det skulle bli mer plats när allt var fint vikt än när det låg huller om buller... Jag hade fel. Dessutom är det där långt ifrån alla linnen/t-shirtar jag äger (trots massa rensningar där jag skänkt till Kupan, Lettland m.m.)

Hm.. få se hur länge den här sorteringen håller.

Före


Under sortering


Klart!!!!

Knasigt väder

Det blev helg även denna vecka.....

Så göttans gött med sovmorgon igår(lördag)... sen lyckades jag få massor av bra saker uträttat.
Besökte Dollarstore i gamla matpiraten-huset, kom därifrån med diverse diskmedel, tvättmedel, tandborste, plåster och annat som går åt.
Städade oxå upp lägenheten ordentligt, tog en långpromenad för att kombinera solning och motion.
På kvällen blev det myskväll hos Elin me Johanna, Zandra och lille Hugo som nu blivit 2 månader. Även Martin var med oss ett tag. Vi åt jättegoda wraps med kycklingröra, vitlöksbröd, salami, chorizo och tomat/mozzarellasallad.
Till efterrätt blev det glass, kladdkaka och jordgubbar. Mums!
Vi hade en mycket trevlig kväll.

Efteråt kring tio sa vi hejdå och jag gick förbi Emil på vägen hem, där blev jag kvar nån timme och spelade M.I.G med Frida och Björn.

Idag stod att titta på folkrace med Emma på schemat. Och jag jag skämtar inte när jag påstår att man i princip fick uppleva alla årstider på bara några timmar(!), När jag for i bilen på väg till Krokoms motorbana så började det småregna, fan tänkte jag som glömde paraply och regnjacka. Men den lilla skuren slutade strax efter att jag kommit fram. Sen tog det och blev hur varmt och soligt som helst, sen mulet och blåst, sen tokvarmt igen, sen en riktig regnskur som övergick till soligt. Det var verkligen hur svårt som helst att klä sig. En stunden satt man i t-shirt, sen med koftan på, sen jackan och sen ta av allt igen.
Vi stannade över prisutdelningen och anbuden (vi hjälpte Boije att buda på han bil, dvs vi fick 6500 kr var och en varsin lapp att skriva våra personuppgifter på och hans bilnummer för att hjälpa han behålla sin bil). Han hade 8 "egna" bud och 2 som andra lagt. Han hade alltså 80 % chans att få behålla den och det fick han oxå =) så det var ju bra. Så vi lämna tebax pengarna till han... men man fick ju känna sig rik en stund iallafall ;-). Halvarsson var oxå där och budade på sin gamla bil (som vann herrarnas a-final).. han fick tillbaks den =).
På tal om pengar så skicka mamma sms att hon vann högsta vinsten på bilbingon i Häggenås, trettiotusen var det men eftersom en till fick bingo samtidigt så fick de dela.. men femtontusen är ju kalasbra! Det är hon helt klart värd, jag är glad för hennes skull... stackarn som är hemma sjukskriven just nu för att hon brända sin hand på av en utspilld kopp kokhett kaffe på sjukhuset där hon jobbar.. fick massa stora blåsor och kan inte jobba då pga den stora infektionsrisken.

Åter till väde idag. Precis när prisutdelningen började drog det igår ett högt muller och det åskade ordentligt. Såg en jättestor blixt som var riktigt nära. Precis under anbuden öpnnade himlen sig och regndroppar stora som köttbullar föll ner på oss, det övergick till hagel.. jag och Emma sprang så fort det bara gick till våra bilar. Helt genomblöt satte jag mig i bilen, och jäklar vad haglet gjorde ont att få på sig.
På vägen hem fick jag  köra vindrutetorkarn för fullt och vägen var som en sjö.

En bild innan väderkaoset brakade loss.
Ha ha. Man skulle kunna tro att jag medvetet matchade brillorna och tischan.... dock kom tischan först och sen upptäckte jag att de enda solbrillorna som fanns hemma som inte var trasiga var just dessa.


Kämpig start på veckan...

Igår var riktigt jobbig.

Det började med att varken jag eller Johan sov natten till måndag. Vi la oss redan vid 22, yeah en åttatimmar-sömn tänkte jag att jag hade att se framemot. Dessvärre var det stört omöjligt att somna, var det inte för varmt var det för kallt. Jag låg och blundade i fyra/fem timmar med vakna ögon under de stängda ögonlocken, det var som att jag glömt bort hur man sov.
Vid 4 hade jag nog precis lyckats somna men vaknade av en ilsken hostattack, jag hostade frenetiskt i någon minut.
Vid kl 6 steg vi upp, lämnade lägenheten vid 7. Jag skjutsade ut Johan på flyget, dessvärre hade inte flygplatsen öppnat sina dörrar. Så vi fick vänta en bra stund. Därefter styrdes kosan till jobbet, hade såklart hoppats på att anlända tidigare.
Sen väntade massor av ärenden av mer tidskrävande karaktär, och vi var inte många på plats den dagen.
En hemsk huvudvärk infann sig ganska direkt från att jag kom till jobbet och jag ville bara hem, hela dagen hade jag någon skum yrsel oxå. Kämpade ändå på till halv fyra, använde friskvårdstimmen för att kunna sluta då (den hade varit najs att haft kvar till fredagen).
När jag kommer ut på parkeringen har en norsk bil och husvagn blockerat vägen precis där bilen stod parkerad.
Med nöd och näppe lyckades jag sväng-backa ut. Hade tänkt åka och handla på Ica Maxi, men jag var så snurrig så jag ville inte riskera att svimma av där inne. Åkte till Thaivagnen på Genvägen, tog hem maten... käkade upp den och somnade i soffan. Fem i sex vaknade jag och kom på att jag lovat bort mig på promenad med syster och Madde. Blev 1 mil promenad, sista kilometern så regnade det ordentligt.
Jag fattar inte att jag orkade.

Imorse försov jag mig light. Jag vaknade 8.16... stämplade dock in på jobbet 8.33... måste vara något slags personbästa. Kastade bara på mig några kläder, rev åt mig matlådan, in i bilen och full fart till jobbet.
Började segt idag men sen blev det bättre.

Solen skiner därute så nu är det slutklagat =) Dags att vara positiv och fylla på med goa och glada tankar.


2011-07-02

Denna arbesveckan kändes väldigt lång.
Härligt att det är helg nu.

Igår mumsade jag och Johan taco till middag och jordgubbar med glass till efterätt och tittade på film med Johans mamma i Undersåker.
Idag klev vi upp hyffsat tidigt för att skjutsa henne till kyrkan där hon skulle börja springa sin sträcka på St:Olavsloppet, vi for därefter till Järpen och väntade på att hon skulle komma dit.
Efter det har Johan hållit på att mixtra med comradiosystemet som han köpt till våra m-hjälmar, han har satt fast hörlurar och mikrofon som gör att vi ska kunna höra och prata med varandra när vi åker med Spydern. Passar ju perfekt sen på semestern när vi troligen tar en längre tur söderut i Sverige.
Förutom att prata med varandra kan man svara i sin telefonen eller lyssna på radio/spotify/mp3 i hjälmen, hur bra som helst.
Kring ett var vi förbi på tårtkalas hos Lars (som fyller 25 på måndag) och Maddis, var även massa släkt till Lars där. Vi avnjöt riktigt goda tårtor.

Får se vad kvällen bjuder på, försöker mest bara njuta av att vara lite ledig.