Semester :-)

Har försökt lägga upp ett inlägg med ett bildcollage med midsommar-bilder sen början av veckan, men internet på telefonen när man är i Raftis är inte så stabilt :-p . Så nu la jag ner det :-)

Vilken underbart skön start på semestern jag har haft :-). Sen i lördags kväll har jag huserat i Raftälven.
Jag har sovit till jag vaknat varje dag, har inte klivit upp före nio en enda dag (dock inte senare än elva som det blev en dag). Jag har läst ut en spännande bok, Mari Ljungstedts senaste(Sista akten) som passande nog dök upp tillsammans med några böcker till dagen före midsommar. Jag har hittat en perfekt slinga på 5 km som jag intervallat vid fyra tillfällen, vid varje gång har jag varit lite snabbare. Sen har jag njutit av att äta sallad och rädisor hämtad direkt ur grönsakslandet. Ätit grillmat. Jag har till och med badat i sjön. Haft kvalitetstid med mamma och pappa. Jag har klippt gräs på tre gårdar och samtidigt solat. Jag har fått över tjugo myggbett samt att en myra bet mig. Jag har ätit lite spaghetti vi hittade i skafferiet i mormors hus som var bäst före 1998(!), kan upplysa om att den var oöppnad och absolut inget fel på :-) . Träffat Emma. Jag har lyssnat på sommarpratare och slappat.
Inga måsten.
Imorgon bär det av till stan för lite ärenden. Ska lämna av en batman-utklänad i Lit till en kompis samt titta på en annan kompis husbygge i sällskap av en ytterligare kompis som jag sedan ska på expo norr med :-) . På kvällen ska jag hämta upp min efterlängtade karl på Flygplatsen, då får han gå på sin semester. Yeah :-)!


Härliga Raftis

Det finns få ställen som jag mår så bra på som i Raftälven <3. Det är avkoppling och trygghet för mig :-) . I lördags åkte jag och Johan dit för att fira mamma som fyllde 55 bast i fredags. Brorsan och Lina var oxå där. Mamma fick en kanot(!) i present :-) hi hi, hon blev paff och glad. Brorsan och mamma tog en provtur, gick kanonbra(he he kanotbra). När jag och Johan prova gick det inte lika bra... Vingligt och resulterade att vi gled i land och kanoten tippade och jag blev blöt....tack och lov att jag hade lagt ut ifånen innan åkturen ;-) tog ett riktigt dopp kort därefter....sviiiiinkallt! Vi åt lite tårta till lunch, pappa korkade upp god champagne. Sen åt vi gomiddag, kolla lite fotboll, spela kort och bara njöt tills det var sovdags.

Efter en härlig sovmorgon blev det frulle. Såg på fejjan att Zixten fått en lillasyster :-) blev så glad, växlade även några ord med den lättade mamman på telefon.
Hittade en lattjo låda i fjöset strax innan vi for tillbaks till stan som jag rengjorde och slipade lite :-) mysig helg. Bara 8 arbetsdagar kvar till semestern nu....

 


Sunny

Vilket härligt väder idag. Passade på att använda upp mitt "glassogram" som jag fick av chefen förra sommaren, blev en Tip top. Var oxå lite chaffis till och från sjukhuset, Martin behövde hämta lite stuffs hemma. Åh vad spännande, bebben kan komma när som helst. Hejja hejja Jenny!
Tror jag ska sätta mig på den soliga balkongen. Imorgon är det fredag och mammas födelsedag, Johan kommer hem och helg väntar ☀yihoo


Nationaldag

Tacksamt att nationaldagen numera är en röd dag vilket innebär att jag och många andra får vara ledig.
Jag började med att unna mig en sovmorgon till halv elva, sen havregrynsgröt och chill i soffan.
Vädret ute var ganska skiftande mitt på dan, lite soligt men blåsigt och himlen skiftade mellan grå/svart och blå.
Till slut bestämde jag mig att klä på nig ordentligt och ta rundan kring Frösöberget. Jag hade långbyxa,t-shirt, tröja med dragkedja, regnjacka och pannband när jag begav mig. Sen blev det toksoligt så jag fick kavla upp byxbenen och ta av mig till t-shirt... Och pannbandet åkte av förstås :-) .
Jag hade hoppats på att kunna jogga/springa mer än det blev men knän sa ifrån och jag lyssnade. Jag kände mig ändå toknöjd när jag kom hem, målsättningen var att hinna under 2 timmar och det klarade jag precis.. Bra gjort för mestadels promenadtempo. Såg många Blågula flaggor på rundan. Kort efter jag kom hem föll regnet, bra tajming! Nu verkar det va sol igen, knas.

Ikväll väntar bio med min kompis Emil, vi ska passa på att se Prometheus som Johan redan kollat på och tyckte vi skulle se.

Egoboost till mig själv för personbästa på rundan