Helgen som försvann

Ännu en gång så försvann helgen hux flux.

Fredagen hämta jag upp Johan på flyget, sen "mellanlanda" vi i Valla hos Emma där vi kika på Så ska det låta, därefter for vi hem.
Tapetseringen av hallen och vardagsrummet var äntligen klart, både jag & Johan är riktigt nöjda. (Bilder får bli sen, när det inte ser ut som en byggarbetsplats längre).

Johan hade rejäl tandvärk på grund av en visdomstand som höll på att växa upp mot en annan tand. På lördagen sökte han akuttandvård.... vi fick fara till Gällö(!).
Hade aldrig varit inne i Gällö förut så helt ointressant var det ju inte att åka dit.
Tandläkaren ville inte operera på en lördag, så Johan fick pencillin och nån annan pillerkur.
Sen for vi tillbaks till lägenheten och större delen av dagen som återstod gick åt att tömma sovrummet och köket. Hantverkarn ville att vi skulle förberedda så han kunde sätta igång på måndagen.
Det blev rejält rörigt, prylar överallt. Vi slet.
Sen for vi till Lina(brorsans tjej) i Lugnvik och gav henne present och fick tårta, hon fyllde 20 i fredags.
Efter det brumma vi vidare till Järpen där vi sov över.

Söndagen bara försvann.
Vi finputsa på det sista av städningen av Johans ganla lägenhet.
På kvällen for jag till Föllinge eftersom jag skulle besöka tandläkaren tidigt dagen därpå.

Igår blev det lite borra och laga hos tandläkarn.
Sen direkt till jobbet.
Slutade lite tidigare för att besöka min frissa.
Sen direkt till Anette för att konferera kring min superhjälte-outfit, hon har erbjudit sig att sy den till mig =). Riktigt bra tyg hade hon kommit över oxå.
Efter besöket gick jag och handla och gick hem, insåg först då att det inte gick att laga mat i köket(pga av all målning och maskering överallt)..... jag gick till Daffys och unnade mig en kebabrulle till middag.
Sen låg jag helt utslagen på sängen mitt i det röriga vardagsrummet och låg och kollade på tv'n(som var ca 1 meter ifrån).

Ser framemot kortvecka. På torsdag bär det av mot Jönköping. Ska bli skoj =)


Inte klart...

Igår när jag gick hem från jobbet var jag dels väldigt trött, men framförallt förväntansfull på att se resultat av renoveringen hemma.
Lite besvilken blev jag när jag insåg att han bara hade gjort förjobbet(alltså spacklat, rivit tapet, maskerat, plastat in mina möbler och lagt papp på golven i vardagsrummet och hallen).

Pappa hälsa på en sväng och fick se mitt kaos, sen drog jag på Box på Step in.
Riktigt najs...! Sen blev det en dusch och sen stupa jag ner i sängen och somnade på direkten.

Imorse klev jag upp vid tio i sex, fixa o dona lite. Efter en stund plinga det på dörren, det var hantverkarn som kom.
Jag frågade ut om han planerar att tapetsera klart idag... han svarade att han skule fortsätta spackla och måla tak, han visste inte om han skulle hinna tapetsera... "jag kanske hinner imorgon"...
Jaja, bättre att det görs ordentligt.
Men sen mena han att han skulle börja fixa med köket på måndag...

Imorgon kanske jag kan lägga upp före- och efterbilder för hallen och vardagrummet.

En hel del på gång...

Idag ringde firman som ska tapetsera, de ville sätta igång redan imorgon(!).
Fick rejält brådis att tömma vardagsrum och hall(som är de mest prioriterade rummen även fast alla ska göras om). Alla sakerna står nu i köket och sovrummet... kaos är bara förnamnet... men känns skönt att vara en bit på väg... när alla tapeter är på plats kan man ordna sakerna bättre.

Igår ringde en snubbe som skulle göra ett kpstnadsförslag på badrummet oxå, så det känns bra att det går framåt =).

Idag på jobbet fick jättemånga i min enhet ett ryck att kolla sin deklaration, så jag passade oxå på att gå in på Skatteverkets hemsida och kolla. Bad news... typ 600 kr som ska betalas =(.. så jäkla trist.... hade inte sagt nej till att fått igen en tusing eller så.

Ikväll har jag o Johan haft videosamtal för första gången på riktigt länge.... =) Det var trevligt, synd bara att han blivit lite tussig/förkyld... annars var det bra.
Har valt att inte säga något till Johan att de drar igång med tapetseringen imorgon, det får bli en surprise när han kommer hem på fredag =). Jag gjorde ju lite sista-minuten-korrigeringar av tapetvalen oxå, så han blir nog lite extra paff. Tror stenhårt på att det blir fint.

Trött känner jag mig nu, ska försöka få mig lite sömn innan det är dags att jibba igen.

La weekend

Efter jobbet i fredags blev det Afterwork på Plaza, tillägnad Mari som snart ska sluta hos oss för att pröva annat jobb.
Jag var först på plats, efter en stund kom Anna och Maria. Vi drack lite vin och pröva veckans drink(som inte var någon höjdare). Jäkligt bra priser annars på dryck, ett glas vin för 33 kr... not bad at all.
Sen anslöt de andra och vi fick sätta oss till bords. Dock kändes det som ett mycket avlägset bord till en början, vi satt så vi hade "utsikt" över baksidan/parkeringen samt regnet... inte så hög mysfaktor.
Jag beställde oxfilépasta, helt okej var den.
Blev lite efterrätt oxå, mycket mumsig. 
Strax före åtta kom Emma och hämta upp mig på Plaza, vi drog hem till mig och kikade på Så ska det låta o satt o snacka lite. Var skönt med ett litet break, var så jäkla trött. Vi kikade lite på Let's dance oxå, sen for Emma hemåt och släppte av mig utanför Plaza på vägen.
Anslöt till de kollegorna som var kvar. Några hade hunnit bli riktigt i gasen =).. haha.
Efter ett tag kände jag mig så trött och uppsvälld så jag valde att bege mig hemåt (det gjorde ont i magen bara av att stå, så dansa var inte ens att tänka på).

Hade beslutat(lovat chefen) att jobba lite på lördagen. Anlände till jobbet kvart över åtta. Kändes jäkligt segt o jobba, drog vidare vid två. Jag var tvungen att dra hem och tvätta då jag äntligen hade lyckats få en tvätttid(14-18).
Kände mig dock rejält sur,grinig, hungrig och trött när jag kom hem... . När jag anländer till tvättstugan med en massa kläder(motsvarande 2 överfulla tvättkorgar) blir jag helt förskräckt.... någon har en massa kläder där och håller på att torka i torkskåpet. FAAAAN, tänkte jag... nu har någon snott min tid bara för att jag kommer 50 minuter efter att den börjat. Jag började iallafall o tvätta eftersom tvättmaskinerna var lediga.
Visade sig inte var någon fara, mötte kvinnan som höll på att torka sina kläder och hon var klar.
Var ett helvete att bära tillbaka alla kläder efteråt och långt ifrån allt hade hunnit bli torrt. Då tog jag beslutet att aldrig någonsin tvätta så mycket själv igen, i fortsättningen ska jag tajma så att Johan är hemma isåfall att det är jäkligt mycket.
Orkade inte hänga upp kläderna för att jag kände mig så slut och less.
Hoppa in i bilen och for till Emma för att få tänka/göra något annat. Vi åt bacongryta och kollade Körlaget, och framförallt förberedde och planerade lite "lekar" med mera inför Vårforum i Vemdalsskalet. Kan nog bli uppskattat och kul =).
Vid halv tolv kika Johanna & Joffe förbi..... de var ganska så trötta, de hade kört från hemmet i Norge till Uppsala och sen upp igen för att fara hemåt. De stanna och drack kaffe som Emma bjöd på, vi hann spela lite tiotusen oxå.
Sen for jag hem... börja glo på en film och hängde upp tvätt till runt två.

Vaknade av att solen lyste på mig. Blev riktigt glad och kände att idag måste man ut och njuta.
Käkade lite frukost, begav mig sedan ner till Badhusparken för att möta upp Jenny, Martin & Zixten. 
Det var väldigt många som befann sig i Badhusparken för att njuta av solen och alla aktiviteterna där.
Vi tog o fikade på Törners, jag åt en toast och varm choklad med grädde på. Det var jättemysigt att sitta ute i solen o avnjuta det.
Sedan slog jag följe med dem hem till Frösön. De hjälpte mig att komma på vilken outfit jag kan ha på en av After-skierna i Vemdalsskalet.
Det blir Superwoman =). Jenny hade röda stövlar och ett par mycket passande strumpbyxor, så nu är det bara resten som fattas... typ röd mantel/cape och självaste "S-märket"... men det ska jag nog kunna lösa på något sätt =).
Johan ska vara Batman, Emma ska vara Lara Croft, Johanna ska vara Batgirl, Zandra ska va Catwoman, Joffe ska va Robin.... de är vad jag vet. De andra är nog inte helt säkra än.... hade varit kul om någon ska vara Hulken.. o Spindelmannen vore ju inte dumt. Kan bli riktigt skoj!

Nu blir det Wipeout.

Plus & Minus

Rödlöken gick inte att rädda. Efter många timmar i kylen(efter först någon dag i frysen) så har den sjunkit ihop till konsistensen av en mosig banan. Sörjer inte så hårt, men lite var det ju.... den hade passat kanon i min middag... fick bli gullök istället.

Idag på jobbet har jag känt mig ordentligt seg, har inte känt mig motiverad. Har nog inget med själva jobbet i sig att göra, snarare att jag haft huvudvärk och tyckt det varit kallt.
Efter jobbet stack jag ner på StepIn o träna spinning med syrran. Riktigt najs... har saknat måndagsspinning(absolut bästa passet o bästa tränaren enligt mig), har dock varit rejält svårt att kunnat boka en plats innan det varit fullbokat.
Imorgon väntar vattengympa på Storsjöbadet med Jenny, ska bli kul!

Håller på att vänta på att Svenska Hollywoodfruar ska börja.
Saknar Johan redan, anar att det kommer bli en jobbig väntan nu när han är borta i Norge... särskilt om jag har abstinens nu efter bara en dag. Men det är bara att hålla ut... försöka fokusera på annat... typ träning, få ordning här hemma m.m.

I jämförelse med mitt förra boende så är det mesta mycket bättre här.
En sak som helt klart hamnar på minus är möjligheten att få en tvätttid.
När jag kika igår visade det sig att alla kvällstider(dvs 18-22) är bokade framtill 27:e denna månad(!).
Vill ogärna tvätta på helgen, men lyckades komma över en tid på lördag.
Det ultimata vore ju att ha tvättmaskin och eventuellt torktumlare i lägenheten, men det handlar väl om att planera... så har man bättre chans att få en bra tid.

Längtar till all renovering drar igång. Hela lägenheten kommer att vara ett renoveringsprojekt ett bra tag. Först i juli kanske allt är klart. Badrummet lät de som att de skulle ta itu med först om någon månad.
Därför har vi inte ens tömt i närheten av alla flyttlådor ännu. Vi har bara det viktigaste framme... ingen vits att hänga upp något på väggarna eller inreda så mycket när det ändå ska tapetseras först.
Nu har vi satsat på att göra det möjligt att leva o bo bara.
Känns dock skumt att vara själv på så här stor yta.... det är ju mer än dubbelt så stort mot hur jag tidigare bodde.


En rödlök i frysen...

hahaha... det hittade jag när jag skulle spana in utbudet i frysen tidigare idag.
Den ligger numera i kylen... frågan är om den kommer att kunna ätas över huvudtaget.

I fredags kom Johan in med Christian till stan. Vi röjde lite i lägenheten och bestämde oss för att fira lite (osäker på vad vi egentligen firade... men det var troligen att det gick att använda vardagrummet).
Johan fick vara kock och bjöd oss på en eldsprutshet korvröra med massa tabasco, jalapeños med mera som serverades med pasta. Till detta drack vi grogg (hur tänkte vi då kan man ju undra i efterhand.... dessutom femtioprocentig sprit blandat med typ fanta exotiska frukter.... fjortisdricka kan man nästan säga).
Efter maten tog vi en ny likadan grogg o satte oss i soffan. Efter en stund kom Christians morsa och syster förbi och joina oss. Vi gjorde nog inte så mycket speciellt, men vi hade jäkligt skoj. Ett antal groggar senare blev vi hungrig igen o bad Christians syster att skjutsa oss tur-och-retur till Raggarstatoil.
En korv senare var vi hemma. Vi satt nog uppe en bra stund. Christian somna i soffan. Jag o Johan i vår säng.
Dagen därpå när vi vakna var vi inte bakis.... vi var fortfarande full(!).
Efter en stadig frukost, dock något konstig sådan (bacon o stekt ägg i tunnbröd) så begav vi oss alla tre ut på Gregoriemarknaden. Mitt inköp blev ett pannband o 2 ostar.... Johan inköp bestod av den starkaste salamin jag någonsin ätit(kändes nästan som att tungan brann upp).
När vi kom tillbaks till lägenheten satt vi o kolla på diverse dokumäntärer på Discovery.
Christian for hem efter några timmar, jag o Johan fräscha till oss för att åka till Jenny & Martin(hämtade först upp Emma o handlade lite). Vi tillaga pizza o kika på Melodifestivalen. Vi blev något besviken över slutresultatet... våra röster(som var jäkligt svåra att få fram) gick till Timotej(deras sound hade åtminstone kunnat tilltala väldigt många länder i Eurovision, särskilt dem precis ovanför Medelhavet)... Salem hade annars kunnat få vinna.
Tanken var att både jag o Johan skulle vara nyktra för att köra bil hem(vi hade ju festat loss ganska ordentligt på fredan). Men det sprack.... rödvin lockade för mig och Johan tog öl o whiskey.
Efter Melodifestivalen pröva vi ett dansspel på Wii som heter Just dance... riktigt skojsigt.
Vid halv två ungefär gick jag Johan o Emma ut för att ta Nattbussen.... Emma hann precis för att hinna till Valla.
Våran buss skulle väl ha gått från konsum vid två... men det stannade en taxi o släppte av folk precis där vi kom o gick så då passa vi på att haffa taxin.

Idag har vi inte gjort många knop. Vi unnade oss en ordentlig sovmorgon... annars har vi mest röjt/tömtlådor och kollat på tv.
Martin kom o hämta upp oss så jag kunde köra Johan till flyget med hans bil.
Sen drog jag iväg och tränade....Afrodance. Blev ordentligt svettig, men härligt var det =).
Började kolla på Wallander, men insåg att jag inte kommer orka se klart.

Rolig helg iallafall.... men alldeles för fort försvann den.

Fix fix fix

Fullt ös har det varit sista tiden.
Jag har känt mig småstressad mest hela tiden under en veckas tid.

Förra fredan hämta jag Johan o vi for hem och sov första natten tillsammans i nya lyan.

Lördag for vi till Undersåker o jag hjälpte han att packa ihop sina saker.

Söndag for jag till Föllinge och umgicks lite med mamma o pappa samt gick igenom mina saker i källaren.

Tidig måndag besökte jag tandläkaren o fick mig en ordentlig chock av prislappen.
Sist jag var där pröjsa jag kanske 400 kr (om ens det). Nu ville de ha 1200 kr(!!).... eh.. men "tandbidraget" då tyckte jag.... det visade sig redan vara inräknat. Det som kosta om jag förstod rätt (utom själva undersökningen) var slipning av tandsten och de upptäckte ett litet kariesangrepp. Fick en ny tid att komma tillbaka.
Efter besöket hos tandläkarn blev det full fart till stan och jobbet.
På kvällen titta Emma förbi på middag.

Tisdag var det sjukt mycket att göra på jobbet, lyckades bara pricka in svåra ärenden som innehöll massor av fel.
Var helt slut i knoppen när jag kom hem. Johan, hans far o Johannes hade flyttat in alla Johans grejer tills att jag kom hem. Såg ut som ett bombnedslag i hela vardagsrummet.
Vi fyra gick o tog en varsin pizza på Daffys. Johan hann kika lite i tapetkatalogerna som jag hade lånat hem. Tur att vi har så lika smak, han samtyckte med alla de som jag hade spanat in som favoriter.
Sen for alla till Undersåker utom jag (de skulle lämna tebax lastbilen med mera).
Jag försökte få lite ordning på mina ouppackade grejer. Fastnade sen i tapetkatalogerna o satt uppe till halv ett och velade.

Onsdag(dvs igår) var ingen vidare bra dag. Ett otroligt deprimerande möte på jobbet gjorde att man kände sig ännu mer låg. Blev därför riktigt skönt att nyttja sin friskvård efter lunchen med långpromenad tillsammans med Jenny,Emma,Ida & Zixten. Bad dem ta med tapetkatalogerna ner på stan till Akelius samt min lilla lapp med önskemål.
Efter jobbet blev det blixtvisit hemma för matintag, sen direkt till syster för att hjälpa henne skriva en ansökan för ett jobb.
Sen blev det boxning med henne. Hur tufft pass som helst, låg o hyperventilera efteråt. Men ett jäkligt effektivt pass som kommer att besökas fler gånger.

Idag har varit en hyffsad dag. Vakna sent så jag tog bilen för att spara tid. Dock haft jäklig träningsvärk, känt mig stundtals som en nittioåring. Efter jobbet drog jag till först Ixohouse o sen Jysk för att försöka hitta snygga korgar. Hittade några billiga som får funka tillsvidare.
När jag kom till lägenheten bestämde jag mig för att ta saken i egna händer.... Jag röjde upp vardagsrummet.
Flyttade alla kartonger till ett hörn, monterade ihop soffan(5 delar) och satte på möbeltassar. Satte tv-bänken på plats, dammtorka med mera. Jäklar vilken skillnad det blev... nu kan man ju faktiskt gå i vardagsrummet.
Johan kommer hit imorgon, han lär nog bli aningen överaskad över att jag ordnat till det =).

Nu längtar jag helg....
 
Å nu är det absolut dags att sova. Bilen ska servas 7. Borde lämna den på bilbolaget åtminstone kvart i.

Natti natti!

För mycket kläder...

.. har jag. Har snart fyllt upp de garderober som finns här.... och har fortfarande kartonger fyllda med kläder. Stackars Johan får ingen garderob när han flyttar in, det lutar åt det (äsch, vi får väl kompromissa lite misstänker jag). 
Lite konstigt ändå... jag som var iväg på kupan med några kassar för nån månad sen... .
Gått lite segt att tömma flyttlådor, kanske blir ett ryck imorgon eller på torsdag. På fredag kommer Johan hem från Norge, vill gärna att det ser lite bättre ut här då.

Den mystiske mannen har inte ringt mer. Ringde dock ett för mig okänt nummer igår, blev helt iskall o valde att inte svara. När jag kollade upp numret på Eniro var det hemligt, jag kommer nog att undvika och vara misstänksam mot okända/dolda nummer ett tag framöver.

Idag har det varit utbildning hela dagen i Förvaltningsrätt, fortsätting av utbildning följer imorgon.
Imorgonkväll ska jag på ett informationsmöte om eventuell ombildning av fastigheten vi flyttat in i, de ska undersöka intresset för att göra om husen till bostadsrätter.

Börjar bli dags för sussa. Ska försöka tömma iallafall en låda till innan dess.

Natti natti!

Inte den bästa starten precis...

I fredags skjutsade Emma ner mig lunchen till Akelius Bobutik.
Jag hämtade nycklarna till nya lägenheten och fick besked att tak och väggar i alla rum kommer att bli renoverat, najs najs.
So far so good.
Efter jobbet gick jag hem och packade klart sista flyttlådan i väntan på att pappa skulle komma för att hjälpa mig att flytta på alla saker.
När vi kommit till nya lägenheten och börjat flytta in saker så ringer min mobil (från ett nummer jag inte kände igen). En äldre man som låter lite påverkad säger:
-Du håller på att flytta in i min lägenhet.
-Eh.. nej, svarar jag (det var ju en kvinna som bodde här innan).
-Jo det gör du visst!
-Nej, jag flyttar in i *hm hm's* lägenhet.
-Ja men hon har hyrt i andra hand av mig... . Jag sitter i Gävle, min kamrat Affe såg att någon börjat flytta in grejer....
Sen malde han på i säkert en halvtimma om ditten o datten... att han lagt ut lägenheten på blocket, han fått numret till mig av Akelius, massa saker som han mena att han installerat o reparerat.. typ diskmaskin, tvättmaskin,persienner nån jäkla takfläkt,
När jag äntligen får en syl i vädret.
-Men det här låter som något mellan er, jag känner inte alls till nåt sånt här. Vart kommer jag in i bilden?
-Lägenheten är min till på söndag, jag vill ha igen mina saker... eftersom jag är i Gävle är det lite svårt Affe får komma förbi. Visst sitter takfläkten kvar?
-Eh, nej... finns inge spår av någon takfläkt här... bara vanlig uttag i taket.
Då börja han fräsa o svära att nån Sandra eller Sara som hyrt i andra hand måste ha snott den, polisanmälan hit o dit.
Efter nästan en timme i telefon bad jag att få återkomma till han på lördagen eftersom dels han lät onykter o jag fatta ingenting av allt han snacka om o repetera om o om igen hela tiden, samt att pappa stod o vänta på min hjälp att flytta säng o andra tunga möbler.
När vi flyttat ur sakerna o åkt för att hämta lass nummer 2 och kommit tillbaks ringer han igen.
-Om jag vore du skulle jag inte sova där inatt, nån måste ha gått in med en extranyckel o skruvat ner takfläkten inatt... på besiktningspapret stod det att den fanns där.
Sen gav han mig numret till den han menade hade bodde där senast och malde på i en halvtimme om all möjlig skit. Jag försökte avsluta samtalet och hänvisa till att vi bestämt att vi skulle höras imorgon.
-Jag kan sätta stopp för flytten här o nu om jag vill, menade han. Så jag fick fortsätta lyssna.
Jag blev skapligt uppskrämd.... dels av tanken att nån skum granne(Affe) stod i sitt fönster o spionerade och tanken att någon kunde ha en extranyckel att ta sig in med.
Pappa tyckte oxå det skumt o fråga om han skulle stanna kvar (normalt blir jag sällan uppskrämd, men tacka ja när han erbjöd sig att sova kvar).

Efter en konstig/orolig första natt i nya lägenheten tog jag på lördagen fram besiktingspapprena för att dubbelkolla om det funnits någon fläkt, vilket det inte hade funnits. Jag ringde oxå upp hon som enligt papprena ägt lägenheten innan mig för att fråga ut om hon kände till den mannen, hon hade aldrig hört talas om honom och bekräftade att hon bott konstant här i 19 år (henne litar jag på).
Så jag släppte tanken om den skumma mannen, varken han ringde mig igen o jag ringde aldrig han..... det måste ha blivit ett stort missförstånd, och han insåg nog det oxå. Men han förstörde helt klart min fredagskväll o natt.
Nu har jag sovit här 3 nätter, varav 2 själv. Trivs riktigt bra.
Lördagen gick åt att flytta det sista lasset och börja städa gamla lägenheten, mamma kom förbi efter jobbet o hjälpte till hon oxå. Sen satt vi uppe i nya lägenheten alla 3 till halv tre på natten, grogga och prata om allt möjligt, riktigt trevligt med lite qualitytime med sina päron.

Söndagen gick mestadels till städning. Elin, jag o pappa slet som djur för att få fason på stället.
Haft mycket värk o varit trött.
Efter städningen fixade jag o Elin till en god kycklingsallad i nya lägenheten, Martin åt en pizza från Daffys.

Idag har jag utnyttjat flyttdag från jobbet, o det behövdes för att kunna få lite ordning i nya lägenheten.
Var på besiktning av den gamla imorse, gick riktigt bra förutom lite slarvstäd av nån köksluckas insida.... men det tog jag bort direkt när han påpeka det.

Sen var jag förbi Akelius för att ställa lite frågor och berätta om den mystiska mannen, framförallt fråga hur min telefonnummer kommit ut i omlopp till han. De skulle göra efterforskningar.
Passade på att spana in tapetutbudet, de hade en hel del snygga =)
Annars har dagen handlat mest om att tömma kartonger.
Ikväll titta syrran & Marcus förbi, snällt av Marcus att installera datan o internet.
Även Johanna o Robin titta in på kvällen för att spana in lyan, o jag fick igen min kamerabatteriladdare som jag saknat så länge(inte kunnat knäppa kort sedan nyårafton).

Nu väntar sägen snart, imorgon väntar utbildningsdag i Förvaltningsrätt på jobbet.

Tror det kan bli riktigt fint här när all renovering är klar =)