Ack så fel det kan bli

Idag på morgonfikat satt jag med lite kollegor och snacka. En äldre kvinna från min enhet satt mittemot mig och sa plötsligt: -När är det dags? Jag: -Dags för vadå? Hon: -Barnet alltså! När kommer barnet? (Och nickar mot min mage). Jag: -Eh, det finns inget barn.
Hon: -eh.. Nähä.. Men jag tyckte jag hörde nån/några sa nåt att nån var gravid och trodde det var du. Ni har ju flyttat till hus och så.. Tänkte att det var därför.
Jag tog inte illa upp, men känns ju väldigt olustigt sånt här. Hänt mig en gång tidigare, den personen då tyckte nog jag var tjock. Kvinnan på jobbet tyckte kanske inte just det, hon blandade nog mer troligt ihop vad hon hört. Hon kan ha missuppfattat när hon hörde av kollegor att jag skulle till Göteborg och hälsa på syrrans barn. 
Sen kanske jag ser gravid ut, inte omöjligt. Men själv lärde jag mig för länge sedan att även om en mage nästan "skriker" gravid på någon skulle inte jag ha mage att fråga innan den själv eventuellt berättar att så är fallet (he he, ha mage ;-) ). För det kan falla sig så oturligt och olyckligt om det är fel. Exempelvis kan det vara en person som kanske försökt få barn under lång tid men inte lyckats, Inge kul för den att bli frågad... Inte ens "har ni pratat om när ni ska ha barn?" bör kastas ur till vem som helst eller hur som helst. Jag har lärt känna flera stycken som genomgått flera provrörsbefruktningar/behandlingar  innan de eventuellt fick barn. Så det är ju ingen självklarhet det där med barn. 
Jag förklarade vänligt för min kollega varför vi flyttade till hus och att jag/vi vill ha barn någon gång men att det inte är på tapeten riktigt än. 

Alltid värt att tänka innan på vad man säger och lära av sina misstag.
Dagens visdom 😉

Göteborg

Vistelsen i Göteborg har varit fantastisk. Åkte flyg ner i torsdags kväll och det gick bra bortsett från att min väska inte hann med till Göteborg utan blev kvar på Arlanda. Tacksamt att jag fick ett övernattnings-kit av SAS som innehöll det mesta en tjej kan behöva(tandborste, tandkräm, sovtröja, deo, nagelfil, hårborste, tops, schampo m.m) nästan mer grejer än vad min nesse innehöll :-P ha ha.  Min väska skickade de hem till syrrans adress i Partille på morgonen därpå. 
Så fick jag äntligen träffa lille Wille :-) vilken liten sötnos! Vi har gosat massor



Han är verkligen lik syrran från bilder när hon var liten. Riktigt charmtroll! 

Vi hade ganska lugna dagar nere i Götet, tog promenader, åkte ut till Hönö, var till Kungsbacka och shoppa loss på märkesoutlet. Riktigt sommarväder var det oxå, det var najs.

När jag skulle hem höll jag verkligen på att missa mitt flyg. Kom in på Flygplatsen 16.01... mitt flyg skulle avgå 16.20(!!) det var försent att skicka iväg väskan och jag fick inte ut nåt boardingkort i SAS-automaten. Vi vägde väskan fort och en kvinna sa att jag kunde pröva ta den som jandbagage. Tur jag var incheckad i mobilen så jag kunde luska fram ett boardingkort i mobilen som jag kunde använda och blippa in mig till säkerhetskontroll. Besättningen såg inte helt nöjd ut när jag sprang in på planet med storväska i högsta höjd och väldigt i sista sekund. Anledningen till att det blev sent var att vi varit i Kungsbacka en gång till och därifrån blev syrran lite osäker på vägen och ville inte lita på min gps i telefon. Sen var trafiken seg och mycket vägbyggen. Man lär sig av sina misstag, bättre vara ute i god tid.

På måndagskvällen när jag kom till Frösön stannade jag kvar och bodde hos Jenny, väldigt snällt att jag kunnat övernatta där en del. Blir så sent att komma hem vid tio på kvällen om man tar sena tåget. 

Igår kom Johan hem, idag är han ute i skogen och jagar älg. Jag har utbildning hela dagen i temat "Bemötande i telefon". Det mesta vi hittills hört känns självklart tycker jag men ändå bra med reflektion och intressant att få höra andras erfarenheter :-)



Soffan

På begäran :-) så här blev soffan. Love it!


Länge sen

Nu är sommaren över och hösten närmar sig. Jag är nu inne på tredje arbetsveckan efter semestern. Att pendla har faktiskt gått riktigt bra så det känns lovande med resandet. Jenny och Martin har varit snälla och låtit mig sova där några nätter oxå.
Semestern var kanonbra och kändes som längre än de fyra veckorna som det var. Att det var mycket sol under merparten av semestern var självklart ett plus :-) .
Hur har det gått med flytten då? Väldigt bra tycker jag. Perfekt med flytt precis i samband med att vi båda gick på semester så vi fick gott om tid att plocka ur flyttlådor och börja organisera o inreda bitvis. Sen är det ju mindre ordning här och där och fortfarande en del kartonger som inte packats ur. Men mest saker som inte används så ofta eller inte har nån självklar plats just nu.
Huset i Undersåker börjar sakta sakta kännas som ett hem. Det är ett mysigt hus nu men med potential till att bli ännu bättre. Mycket renovering väntar och det kommer bli otroligt bra på sikt.
Under semestern har vi gjort lite lättare småfix. Mest slipat och målat saker. Exempelvis en kökssoffa som var typ furu innan och rödrutigt tyg är nu vit med fin trasmatta som sits. Blev galet fin make-over tycker jag
:-D. Vidare har vi piffat upp några garderober som fanns i huset som vi nu i helgen flyttade upp i rummet vi sover. Kändes underbart att lägga in kläder i garderober efter många veckor med kläder i säckar.
Under slutet av semestern passade vi på att plocka bär, det kryllade av hallon, blåbär, stora smultron och hjortron bara en bit in i skogen som ligger nära oss.
Idag bär det av till Göteborg för besök hos syster, Marcus och lille Wille. Känns pirrigt att få träffa sin nya släkting :-) <3