Om en vecka väntar höstforum =)

Ja, om en vecka sitter man inte här precis.
Vi har troligen redan gått in på området och börjat "svänga våra lurviga"(skönt uttryck).
Vi blir förutom mig själv: Emma,Jenny,Zandra,Tomas,Lulle,Fredrik,Boije,Marcus & Emil. Kommer blir hur kul som helst, längtar starkt till partyhelgen börjar på allvar.

Imorgon blir det oxå fest. I traditionell Halloweenanda. Självklart kommer alla vara utklädda, å vi kommer säkert knappt känna igen varandra =) Ska bli kul att se hur alla ser ut, de flesta har varit mycket hemlighetsfulla över sina maskeradköp och outfits. Sist jag räknade fick jag det btill att det kommer 15 personer. Att det ska fotas mycket imorgon är ingen underdrift, ska se till att kameran är fullladdad och redo att användas.

Sedan i måndagskväll har jag varit ledig(eller varit utan pass är väl lite mer korrekt)... nästa pass har jag på söndag....4 timmar så det räknas knappt. Det har varit skönt att vara långledig... på Eniro hade man i princip aldrig veckor som liknat den här. Fast jag hade nog behövt mer timmar.... överlag har jag inte haft många timmar i oktober... nästa lön kommer svida har jag på känn.

Idag har jag städat lite, tvättat, lunchat me Jocke, varit å shoppat halloweenpynt o skor me Jenny.

Ooooo.. längtar som fasen till vi far till Skalet.

Update

I fredags fick jag möjlighet att vara med om en ganska "häftig" upplevelse.
Jocke hade fixat så jag fick vara med i projektet "På flykt", ett rollspel där niondeklassare ska lära sig och få inblick om invandring & flyktingar. Jocke har jobbat med projektet på Jamtli under 3 års tid och berättat så mycket om det under de senaste åren, så jag frågade vilka möjligheter som fanns för att delta. Jag var ledig i fredags och det var sista dagen av "På flykt".
Så tillsammans med Vallaskolans 9 O(där verkar de inte använda A.B,C-klasser osv) så fick "leva mig in i" livet från flykting till asylsökande i "nytt land". Jäklar vilket bra upplägg det var, många effektfulla saker.. helt klart otroligt genomtänkt.
Först och främst fick vi en slags id-handling i form av en bok, där stod det vad man hette och varför man flydde(alla hade olika karaktärer som de skulle försöka agera efter bästa förmåga). Namnen var påhittade, men deras bakgrunder/historia bygger på verkliga fall(!). Jag agerade Malkan Asukhanova, 26 år från Tjetjenien. Anledning till "min flykt" var oroligheterna i landet och att min man blivit mördad på sjukhus.

Jocke agerade smugglare, en riktigt ryslig sådan... även fast jag känner han privat och självklart visste att det var han så var det en läskigt obehaglig resa jag och min grupp fick genomgå. Först blev vi instängda i ett kolsvart rum i ett gammalt ruckel, där fick vi stå uppradade och blev tillsagda att inte säga ett ljud... för då skulle halsen åka. Vi blev lysta på med ficklampa, han gick runt å flåsa och drog i vårt hår. 
Sedan sprang vi ut, när "klartecknet" kommit. Smugglaren ville ha alla våra värdesaker(som medföljde id-handlingen.. i mitt fall ett armband), som betalning för "resan". Sedan flydde vi över en gräns... osv osv. Sedan fick vi "söka asyl", jag blev efterfrågad om pass och grejer... min karaktär hade dessvärre inget sånt. Sökandet var en lång process, man blev skickad hit och dit.... de hade som en motsvarighet till flyktingförläggning... alla aktörerna pratade på ett konstgjort språk för att vi skulle få inblick i hur svårt det är att inte förstå språket dit man kommer. Vi blev oxå intervjuade en och en av något som skulle föreställa migrationsverket, jag fick ganska svåra frågor.... tex. varför jag hade flytt, vad jag levde på i Tjetjenien m.m(hade läst på min karaktär ganska bra, men många frågor fanns inga trovärdiga svar på)
"På flykt" avslutades med att vi alla fick asylbesked. Jag fick inte asyl. Väldigt emotionell "resa", man fick en annan inblick i hur flyktingar kan ha det. Verkade som Vallaskolan tog till sig allt som hände väldigt bra oxå.
En del i klassen var väldigt busiga..... medans andra var ganska schyssta... spelade kort med en kille och en tjej medans vi väntade i "flyktingförläggningen".
Det var en annorlunda fredagsmorgon. 

På eftermiddagen for jag hem till Föllinge, blev en lugn kväll med mamma & pappa.

Lördagen höll jag och pappa på att fixa diverse grejer med min bil, byta däck,lufta, tvätta utvändigt och dammsugning. Sedan hjälpte jag pappa uppe på hustaket med en antennkabel som behövde bytas. Är normalt inte höjdrädd, men lite pirrigt vat det att sitta längst upp med bara skorstenen att hålla i sig i, och taket sluttar rejält. Vi greja det iaf. Sedan blev det ett välbehövligt besök hemma hos farmor som behöver allt stöd hon kan få från oss i släkten och av hennes vänner. Efter besöket tog jag en pizza tillsammans med Anna & Stefan(brorsans ex och syrrans ex som numera är tillsammans, har ff god kontakt med dem... framförallt Anna eftersom vi nu oxå är kollegor). Följde med dem till fritidshuset i Laxviken, vi zappa mellan Stjärnor på is och Dansbandskampen, däremellan blev det en del Yatzy... sen zzzzzz.

Söndagen for jag tebax till Föllinge, rensade lite i mina garderober där... blir nog ett rejält lass till kupan.
Sedan på kvällen tränade jag och Jenny Afro Powerdance(vårt favvopass).

Ikväll har vi tränat Core och imorgon väntar Afro igen, hoppas man kan börja se lite mer resultat snart.... vi tränar ju ganska duktigt.

börjar 7.30 imorgon =(.... sen har jag ledigt ända tills på söndag =) Yeah!

"Roland lånar Ronalds rånarluva"

Pröva att säga det fort några gånger när du har lite alkohol i kroppen, inte så lätt, men fruktansvärt roligt fick vi erfara natten mot lördag =)

I fredags efter jobbet hämtade Johanna upp mig och vi for ut på Tages och avnjöt lunch i form av fläskfilé, klyftpotatis och bea. Jättetrevligt att umgås med Johanna lite eftersom det blir så sällan numera eftersom hon jobbar i Norge. Efteråt hängde vi lite i min lya, Zandra dök upp en sväng efter jobbet och Jenny dök också upp efter en stund. Tillsammans gick vi till solariet vid bion, tog adjö av Zandra och hoppade in i varsitt bås.
Senare fixa vi till oss lite, jag och Jenny drack lite vin och Johanna satt vid datan å lattja.
Kring halv åtta kom Maddis förbi och tillsammans åkte vi i Johannas bil till Lugnvik hem till Karro & Micke.
Elin anlände samtidigt som oss, så vi var ett ganska stort gäng som plinga på.
Micke hade varit duktig som hittat och köpt ett asroligt sällskapsspel: Cranium. Hur roligt som helst, rekommenderas varmt till samtliga.

Man skulle kunna beskriva det som en blandning av: Med vilda gester, pitchonary, Så det kan låta, TP, Skissa och gissa mfl. Helt i min smak, och nog blev det många härliga skratt. Karros tackling och Mickes Ferdinand var härliga =) . Först var vi Johanna,jag,Jenny,Maddis,Elin, Karro & Micke. Hade varit jättekul om Martin, Zandra & Tomas hade varit med när vi var så många, vi alla saknade er och vet varför ni inte kunde komma, det kommer flera tillfällen för spel och nöjen =) Senare åkte Johanna och ännu lite senare for Elin. 


   


Emil joina oss kring halv elva tror jag. Senare tacka vi för oss och jag,emil,maddis & jenny åkte taxi med Jocke vidare till G3.
Vi hann väl vara där en timme kanske, mycket folk... en del sluskfolk (värsta sortens). Efter krogstängning åt vi lite kebab.
Sedan blev det efterfest i form av pokerspel, alkohol, skratt och Niklas rånarluva. 

Somna runt åtta på lördagsmorgonen(blev 26 timmar som vaken), å 12 va man uppe på benen igen.
Lördag blev en slödag, liksom söndag.
Igår blev det en del städning och tvätt.


Till helgen blir det hembesök, från fredag till söndag är det Föllinge som gäller =)




 

Ikväll vankas fest =)

Ikväll är det dags för första festen tillsammans med mina nya kollegor.
Först blir det buffé på bowlinghallen, och när vi är mätta & belåtna ska det bowlas.
Vart vi sedan drar är ännu okänt, men gissar på fest hemma hos någon för att sedan dra vidare mot nån krog.
Känner mig mycket förväntansfull, ska bli trevligt att lära känna kollegorna lite bättre i en annan miljö (man hinner ju inte snacka så mycket när man jobbar).
På Eniro fanns det typ aldrig tid för fest med kollegorna, det är ju alltid någon som måste jobba där.
En liten fest blev det under de knappt 2 åren som jag arbetade där.  Medans här är det dags redan efter en månad.

Igår blev det lite fest oxå.
Kvällen inleddes med att Jenny färga mitt hår(mörk brunt, istället för rött). Sedan kom min granne Daniel förbi och vi tre satt och chilla,drack och småtitta på TV.  Sedan blev det snabba ryck att få tag i en taxi  och ta sig hem till Anna Borglund som bor vid Edenbos, där Emil,Petrus och ett par(minns inte  namnen på dem) fanns. Tillsammans vandrade vi vidare till en lägenhet ungefär vid Parkskolan, tanken var att vi skulle "crasha" en fest där. Dessvärre visade det sig att festen där precis var över eftersom de skulle vidare ner på stan. -Ja, ja en promenad gjorde väl ingen skada, konstatera jag,Jenny & Anna. Vi joina festgänget ner mot stan, några gick direkt till krogen men vi andra hängde hemma hos mig en stund. Kul att träffa Niklas och hans tjej =). Sedan hängde vi på G3 en timme kanske, därefter lite kebab och sedan somnade jag gott.

Idag har man förstås varit lite seg,  fickinte mycket gjort innan jag tog bilen och for till jobbet(arbetar 14-18, festen börjar 19).

Oh yeah, om en halvtimme slutar jag. Hoppas på en lattjokväll.

Ha en trevlig kväll på er!