Blubb blubb

I fredags bosatte Jenny,Emma o jag oss i Martins lägenhet på Frösön. Vi laga till god mat, drack vin o kika på Let's Dance med mera. Blev ganska tidig kväll eftersom jag skulle upp tidigt o jobba.

For till jobbet o jobbade riktigt duktigt i fyra timmar, blev en fin provision o helg-ob är ju inte helt fel =)
Sedan åkte jag till min lägenhet för att hämta lite saker, gick till Maddis lägenhet o hängde en påse vin på dörren.
Därefter tog jag bussen till Frösön. Hälsade på Elin en kortis, drack en slurk kaffe o åt god kaka =).
Efter det tog jag sikte på Martins lägenhet o tog en siesta i soffan.  En stund senare dök Emma o Jenny upp som hade varit på Is-folkrace i Krokom. Det blev en trevlig hemmakväll med Schlager o lite spel.

Söndagen var jag lite bakis o det var lite kämpigt att jobba... Sen gick jag hem till Jenny o hämta mina saker.
Lugn kväll hemma. Mamma,pappa o farmor dök upp på visit.... långt emellan man träffar pappa o farmor. Mamma har ju bott hos mig så henne har man träffat ganska mycket.

Igår(måndag) tog jag först en härlig sovis, sen kikade jag på Million dollar baby(som finns med i boken nedan) som jag hade på datorn. Fick en bok av Johanna för några jular sedan "1001 filmer du måste sett innan du dör", ett antal har man sett... men försöker utöka. I söndags såg jag The Aviator som oxå fanns med i boken... båda var riktigt bra må jag säga.
När jag kom hem från jobbet var jag helt slut i huvet..men tog tillsammans me mamma itu med avloppet(hanfatet) i badrummet..... varit stopp där ett tag nu.... . Fanns en hel del nasty grejer i rören... =(. Men nu är det fixat.
Mamma släppte nyheten att hon flyttar ut troligen redan på lördag eftersom hon fått tag i en lya i andra hand. 
Känns lite synd faktiskt.... jag hade inga större problem med henne som inneboende, vi träffades knappt eftersom vi jobba om varandra, fanns gott om mat i kylen, hon diska o höll det ganska snyggt. Å hyra va ju inte helt fel att dela.
Hennes härliga kommentar efter nyhetssläppet: "Å jag som trodde du skulle bli glad".

Ja visserligen... snart har man sitt privatliv tillbaka.

Idag kika Karolin förbi på besök, sen åkte jag till storsjöbadet o simma en kilometer me Jenny. Efteråt relaxa vi lite i utomhuspolen på övervåningen.

Imorgon är jag äntligen ledig.... efter 6 dagars arbete i rad. Sedan väntar jobb torsdag o fredag...sen iI helgen kommer Johan, saknar han fruktansvärt mycket nu... men nu behöver jag inte vänta så många dagar.....


Idag är det fredag

Å det känns riktigt bra. Visst, ingen ledig helg för min del. Men fredagar känns oftast riktigt bra.

Igår efter vattengympan va jag ganska trött. Hade lite videosamtal med Johan o sen kikade på Du är vad du äter o Simpsons som jag hade spelat in. Sedan somna jag ifrån. Vaknade kring 5 o insåg att jag hade både kläder o linser på, förmådde mig inte att göra nåt åt saken.
Är på jobbet nu, fick precis beröm för att jag sålde så duktigt igår, kändes bra =)

Slutar 17, längtar tills dess.

Saknar värme

Ute är det rysligt kallt, det tycks inte vilja bli varmare. Inte nog med att det är kallt ute, det är fasligt kallt inne oxå =(.
Lägenheten är nog dåligt isolerat, det är ju ändå ett ganska gammalt hus. Så alla element står på, men det hjälper inte mycket. Här på jobbet är det oxå kallt, funderar om man skulle börja ta med filt o kanske ha fingervantar, borde gå att knappa på tangentbord ändå.

Igår var en riktig "pyjamas+glasögon-dag". Karolin kom förbi kring halv tolv, då hade jag varit vaken i en halvtimme kanske. Jag skulle hjälpa henne att splitta låtar som de ska använda när Karolins mamma fyller 50 år. Mitt mp3-splittar program visade sig ha gått ut, pröva att ladda hem samma igen lr hitta andra alternativ. Till slut insåg vi att det bästa vore om Karolin hämta sin bärbara dator så vi kunde ladda hem det dit. När väl programmet var hemma satte den roliga biten igång att hitta det roliga i låtarna. Hade tvätttid samtidigt så det blev lite spring emellan.
Kring halv fem var vi klar.
Kände mig så otroligt seg i kropp o knopp. Åt lite middag, stoppa i linserna. Övervägde om jag skulle orka träna, jobbig "tröskel" att ta sig över, försökte tänka på den härliga energi jag skulle ha efter passet.
Vid halv åtta entra jag la gym, i väntan på att passet börja trampa jag lite trampmaskin. Träffa en gammal bekant, kul att se henne igen... hon var oxå med på Afron.
Det var inte favvoledaren som höll i passet, men det var en hyffsat bra koreografi, hon hade gott om energi o glädje... å det var ett stort plus.
Ikväll blir fjärde träningsdagen på raken, jag o Jenny ska på vattengympa.
Skulle gärna träna 4 ggr i veckan varje vecka, kanske inte på raken... men totalt 4 ggr skulle kännas bra. Synd bara att jag har så skumma arbetstider ibland. Den här veckan har varit bästa hittills sen jag börja jobba.

Nu väntar 6 arbetsdagar i rad. Vissa långa pass, andra mindre. Sen ledig på onsdag(lär ju vara lite mör då). Sedan jobb torsdag o fredag. Sedan väntar en ledig helg =). Har pratats kring att jag,Johan o hans föräldrar ska åka långfärdisar o se på bio den lördagen, alltid kul att se framemot något.


Det var en gång en Nissan Micra....

...som först tjänade min mormor troget i många år, sedan blev det jag som fick ratta den från våren 2007 till hösten 2008.
My very first car...... den va riktigt rolig. I höstas såldes den till någon i Stugun som skulle använda den som övningskörningsbil för sin son. Sedan dess har jag inte sett röken av den......... tills igår.
Jag var på väg hem från jobbet, på väg ner för Tullgatan kom den o körde. Kände igen den direkt, den kördes av en äldre dam. Kändes lite vemodigt att se den igen, särskilt med tanke på att det står en ickekörduglig Bmw i mitt garage som inte tar mig någonstans.

Igårkväll drog jag o träna lite, ett spinningpass... riktigt härligt. Bortsett från de hemska sadlarna, då står man ju så fort man får läge, vilket visserligen är ganska bra.
Sen blev det middag i form av bacongryta. Kvällen avslutades med ett videosamtal med Johan.

Ikväll väntar vattengympa.

Hur hamnade tuggummi i håret?

I fredags efter jobbet åkte jag till Jenny o vi for vidare till Storsjöbadet. Vi simmade 40 längder, Martin var oxå med. När vi var färdiga gick vi upp till relaxen och bubblade oss lite =).
Sedan åkte jag till lägenheten o började packa en väska med saker för helgen. Höll nog på en timme, sen kom jag på att jag inte lagt i parkeringspengar för Johans bil... fick lite panik, ryckte åt mig väskan o sprang ut. Hade rejäl tur, inga böter. Kom till Undersåker vid halv sexungefär, jag Johan o Christer ville inte köra till Järpen så vi skynda oss att ta varsin öl. Vi fick skjuts av Johans föräldrar, lite trångt i bilen eftersom Robin oxå åkte med.
I Järpen var det 30-årsfest för Johans kusins man, och stor del av Johans släkt var på plats. Jätteroligt att få träffa dem, alla var så snällla o otroligt lättsamma att umgås med.
Maten var kanongod, o tårtan likaså.
När vi kom tillbaks till Undersåker gick vi hem till Christer o Räkan där vi slötitta på en film. Johanna låg sjuk i Johans lägenhet, å det var lite tidigt att lägga sig.

Lördag drog jag,Johan o Johanna upp till Åre. Vi kika runt lite i olika lattjo affärer o avnjöt en hamburare på Max.
När vi kom tillbaks lira vi Rockband, lr World tour som nya versionen heter. Jag ville så gärna pröva trummorna, det va lite trixigt. Johanna spela gitarr o Johan sjöng. Vi turades om lite oxå.
Man blev rejält varm av att spela, vi tog en härlig dusch. När jag hoppa ur duschen upptäckte Johan att jag hade tuggummi i håret, i hårbotten längst fram dessutom. Vi pröva massa olika tillvägagångssätt för att få bort det. Slutade med att Johan fick kamma bort det, tur att man inte är håröm.... det var många hårstrån som försvann.
På kvällen laga vi till kalasgoda wraps med kyckling och diverse tacosgrejer. Middag för fyra alltså.
Sen kika vi schlagern. Därefter spela vi Geni, jag vann =) . Sen kika vi på en film som jag o Johanna hade hyrt.
Riktigt mysig Alla hjärtans dag.

På söndagen åt vi ägg o baconmackor, ruskigt gott. Sen packa vi ihop våra saker o åkte upp till Johans föräldrar. Vid två åkte vi in till stan. Sa hejdå till Johan o hans pappa som åkte vidare till flyget för ytterligare 12 dagars arbete i Norge.
Hoppa på bussen till syrran för att väga mig, vi har ju en vikttävling. Hade gått ner ett kilo, å det får man betrata som bra. Hade inte tänkt stanna så länge, men syrran hade så mycket hon ville prata om o vi ses ju nästan aldrig numera. Vi hade jättetrevligt, många goda skratt. Sen skjutsa Marcus mig med taxin till stan.

Johan sms:a igårkväll att han var framme o redan saknade mig, jag kan bara instämma.... jobbig väntan väntar tills vi får ses igen. Härligt att vara så här kär, men tungt när vi inte kan ses. Tackar för att det finns både msn o möjlighet till videosamtal =).

Hoppas polarna haft en fin helg o härlig alla hjärtans dag =)
Å ett stort grattis till Anna(brorsans ex) o Stefan(syrrans ex) som på Alla hjärtans dag förlovade sig med varandra på Holiday Club =). Å snart kommer bebben som är beräknad till början av sommaren.


Första semlan på 2 år

Jo det är faktiskt så. Blev ingen förra året, åt senast en kring den här tiden 2007.
Men idag bjöd jobbet oss på varsin för att vi haft ett bra NKI (nöjd-kund-index), det var ju bussigt =)

Jag lyckades ta mig till Undersåker i Onsdags, fick åka med Åre bärgningsbil. Johan är en riktig "fixarfrasse", han ordnade alltså så jag fick åka med hans systers pojkväns pappa Kent. Det va hur trevlig som helst.
Det va med en liten Jack Russelhund som hette Rusty, vi blev bästa polare direkt. Vovven satt i mitt knä större delen av resan samtidigt som Kent berättade roliga bärgnings-stories.
I Järpen blev jag hämtad av Johan, vi handla lite käk o for till Undersåker. Johanna var där(både hon o Robin bor där medan deras hus renoveras, så vi är lite som ett kollektiv i form av 4 personer i en tvåa när jag är där) o vi tre drog igång med storstädning. Blev riktigt tjusigt =)
Sen käka vi tomatsoppa o gott bröd. På kvällen kika Christer förbi å vi titta vi Bedtime stories med Adam Sandler, den va ganska bra.

Igår åkte vi till Edsåsdalen o hämta Johans farfar som fick skjuts till Apoteket i Järpen, vi 3 tog en fika på Strandcaféet. Sen fick jag ta Johans bil in till stan för att jobba kväll.

Kort pass idag, slutar om 10 minuter, då väntar lite plask o sim på Storsjöbadet med Jenny =)
Sen bär det av till Undersåker igen, vi ska på en 30 årsfest ikväll. Kan nog bli mycket trevligt.
Imorgon ska vi troligen köra lite skoter.

Trevlig helg!

Fasen oxå!

Fick sluta tidigare igår, behövdes verkligen. Hade ett möte med min teamledare där vi prata framtid på mitt jobb, väldigt givande. När jag kom ut genom Aditros port ringde jag Karolin, hon var ute på promenad i det fina vädret.... vi möttes upp och vandrade hem till mig. Jag hade inte vågat mig ut i garaget ännu, tog med Karolin för att kika på bilen. Vi konstatera att hela kylaren satt löst, en deci av kylarslangen var borta på mitten och 3 vingar av fläkten hade kapats. Ringde brorsan för råd, han var på väg från jobbet... men kom förbi å kika. Det såg ut som att det skulle räcka med en ny kylarslang o något att spänna fast kylaren med. Vi for upp i hans bil till Mekonomen, slang för 332:- spännen för 30 ungefär. På Coop köptes Glykol för 199:-. När vi kom tillbaka till garaget insåg vi att slangen var för lång, och att kapa den vore inte lyckat. Vi hoppa in i hans bil o for till Bildemonteringen i Lugnvik för att hitta en slang specifikt för Bmw, kille sa att vi fick gå ut och kika i bilarna själv. "Att hitta en nål i en höstack" har nog aldrig passat bättre.... . Det är ju ingen nyhet precis att det snöat konstant för några dagar sedan...... hundratals bilar såg ut som små snöhögar, man såg varken form, färg lr vad det var för bilmodell. Vi hade ju inte bästa kläder precis, jeans å lågskor =(.... . Snölagret på bilarna var 20 cm, på backen runt om var det närmare 30. Vi lyckades till slut hitta 5 st bmw gömda i snön.... när vi fick upp de snötäckta huvarna såg vi till vår besvikelse att kylarslang redan var tagen, på det 5:e hittade vi äntligen en. Den fick vi för 50 spänn. Sen pös vi till Mekonomen igen o lämna tillbaka den andra slangen som inköptes där.
Väl tillbaks till garaget sattes nya slangen på plats, var dock lite för lång först.. men bättre att kapa i en slang värd 50 kroner än i en för 332. Allt såg ut att bli riktigt bra, slangen passa perfekt. Fläkten skulle kunna gå att ha lite trasig tillfälligt... fanns lite skador på kylarn. Vi fyllde på med bara vatten för att se om kylaren skulle läcka..... så hoppfullt ut.... men den börja läck ur ett hål =(. Så nu behöver jag byta hela kylaren....grrrrrr o fläkt med..grrrr. Har definitivt inte råd med det nu.
Nu vet man iaf vad som är fel o vad som behövs göra. Otroligt tacksamt att broder kunde hjälpa till o gräva, skjutsa,pulsa i snö,lägga ut pengar mm för min skull, vilken klippa! =)
Johan är oxå otroligt snäll, han har erbjudit mig att ta hans bil medan han är borta. Får se hur jag gör.

Idag slutar jag 13, vill jättegärna åka till Undersåker.... men jag har nog inte råd... har kollat upp alternativ att ta sig dit....buss...tåg...låna en bil. Fan va jag e less på att va fattig.

Skoter, schlager, mys o en trasig bil

I fredags kom Johan & hans farsa till stan, vi avnjöt en macka på Subway och hoppade sen på bussen till Järpen.
Där hämtade Christer upp oss och skjutsade oss till Undersåker. Senare på eftermiddagen dök Johans släkt upp och ville gratulera födelsedagsbarnet. Jättegod smörgåstårta o en marängtårta. Johans föräldrar o Robins föräldrar stanna ganska länge, det dracks en del whiskey o spelades kort.

Dagen därpå tog vi oss ut på en skotertur, men fasen vad kallt det var... men roligt såklart.
På eftermiddagen tog vi o for in till stan, lämna lite grejer i lägenheten. Efter en stund anslöt Emil och Maddis som fick skjuts av oss hem till Martin. Han har fått till det jättemysigt! Emma,Jenny,Karolin & Micke var redan på plats när vi kom. Alla var så fina o kläderna hade lite "touch av schlager o glamour" =).
Vi samlade oss runt tv'n, vi satt i såväl soffa som på matta, som en enda stor familj =)
Jag och Johan var lite slitna efter skoteråkningen, man blir alltid ganska slut efter en tur. Jag höll mig nykter hela kvällen.

Bidragen i tävlingen var lite både och, oftast gillar jag inte en låt från första stund jag hör den... oftast behöver jag höra den några gånger. Vi hade ett röstsystem där vi gissa vilka som skulle vidare, tror Micke fick mest rätt.
Efter programmet pröva vi spela Upp till bevis, fast det blev lite svårt när vi var så många, och reglerna i spelet är aningen skumma, å när medlemmar i laget inte är på plats är det svårt att anta utmaningar =P. Vi la ner försök att spela efter ett tag.
Jag & Johan checka in på "Pensionat Jenny" =), dvs Jennys lägenhet.

Söndag mådde jag inge vidare, vi åt frukost i form av ägg & bacon-mackor hemma hos Emma och kollade totalt på 14 avsnitt av första säsongen Vänner. Sen tog vi 3 en bit mat på Eastern Palace, gottgott.
Sedan kikade vi på Valkyria på bio, och fasen vad bra den var!! Synd bara att man var så trött och fick en sprängande huvudvärk (sova med linser är big no-no)... men det var ju så spännande i filmen.
Efter vi sagt hejdå till Emma for vi till lägenheten å la oss, Mamma sov oxå där.

Igår tog vi liten tripp på stan å kika på smått & gott. Därefter gick jag till jobbet o Johan åkte hem.

Gruvar mig lite för min bil.... verkar ganska illa.... frågan är hur illa. Problemet är kylaren, Emma rapportera att slangen t.o.m gått av, inte konstigt att det rykte så mycket och att kylaren tömdes. Jag känner mig smått strandad utan bil, man är ju så van att bara kunna hoppa in å pysa vart man vill. Får ta å checka upp i veckan vad jag kan göra.


Det blev en krogsväng....

Lördagen spenderades stor del av för och eftermiddag till att montera ihop byrån från ikea. Har skruvat ihop en likadan en gång förut, men det tar ändå sin lilla tid med alla skruvar, pluggar å spikar hit & dit.
Emma dök upp kring fyra, vi serverade oss varsitt glas rött.
En stund senare dök mamma upp o ville "köpa in sig" på ett glas, det fick hon.
Vi snacka strunt ett tag, sedan gick jag & Emma upp till Okq8 på Stuguvägen o handla lite "virke" och tog taxi därifrån till Jenny. Vi beställde 2 stora panpizzor som vi fyra delade på.
Sen kika vi lite på finalen av Körslaget och spelade ett spel som Jenny & Martin hade köpt...."Upp till bevis". Ganska roligt spel.... sedan övergick vi till Med Vilda Gester samtidigt som vi drack gått.
Kring tolv tog vi taxi till centrum, gick in på Huset först. Nostalgiskt att återvända dit, där hängde man ju en del under gymnasiet. Det var lika nu, det var just bara gymnasiefolk... skillnaden är att man själv är nästan fem år äldre.... .
Vi kände oss efter ett tag för gamla och drog vidare till Mark Twain, där var det tema 90-tals musik.
Där stanna vi tills de tände lamporna.

Igår jobba jag en sväng på dagen. När jag kommit hem hade jag och Johan videosamtal, första gången det lyckades med ljud.... dumt nog lät jag som en gammal gubbe under första fem minutrarna.... hade råkat mixtrat med ljudinställningarna hahaha... Johan blev lite skraj.. han mena att det såg ju ut som jag men inte min röst.
Sen hämta jag upp Emma o vi for till Martins lägenhet och hjälpte till att montera ner sängen och montera upp en byrå(likadan som jag monterat i lördags). Lyckades slå in en järnskena i foten, sved till och jag såg att det blev en reva på sockan... tänkte inte mer på det förrän jag såg blodspår... blev ett ganska djupt sår =(.