Ingen köpstämma

Börjar bli lite less nu. Idag skulle det nämligen ha varit köpstämma (det har redan varit en då det var för lite folk för att rösta, en som ställdes in).. men det ställdes in idag. Åhhhhh... kan det inte bara bli klart att vi blir en bostadsrättsförening så vi kan få köpa lägenheten snart.

Har precis tittat på Änglagård 3 som damp ner i brevlådan idag, den va helt okej... har man sett de andra filmerna kan man ju hänga med och uppskatta den (nu var det dock länge sen jag såg de andra filmerna).

Nyss plingade en snubbe på dörren och sa att han kom från Svenska brandförbundet (verket? eller nåt liknande).
Han frågade vad jag kände till om brandsäkerhet o lite sådär... han ville gärna titta in för att se hur brandsäkert vi har det i lägenheten, som tur var så hade han upptäckt att det fanns två namn på dörrenoch ville därför återkomma nästa vecka när Johan är hemma. Det var tur eftersom det ser ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" här hemma just nu... otroligt rörigt alltså.
Tills han dyker upp igen ska jag iallafall ha satt in batteriet som jag köpt till brandvarnaren (upptäckte häromveckan att jag o Johan bott här i över ett år utan något batteri alls i brandvarnaren!).

Hm, undra om det är sista avsnittet av Desperate housewives ikväll? Oavsett ska jag förstås glo på det, och Big brother. Innan dess blir det väl Äntligen hemma och Fyra bröllop(ganska roligt program)
Va? Om TV'n styr mitt liv? Nääää.... inte alls ;) ha ha ha =)


Snabbis

Alltså.. jäklar vad lite ork jag haft på sistone.
Många dagar har jag känt mig nästintill som en zombie.

Trevlig helg var det. Inleddes med jobbskoj i fredags mellan enheterna 1,2 och 3 på våningsplanet jag jobbar på.
Vi jobbade bara halvdag och sedan var det diverse lekar som väntade där vi tävlade mot de andra enheterna.
Roligt var att vi i enhet 3 (min enhet) vann totalt =) . Vi skulle b.la. svara på en klurig frågedsport, fota massa saker från en lista, köra doobidoo (dvs sjunga för laget så de skulle gissa på artisten) och några av oss skulle med bindel lyckas hitta de andra och placera oss i längdordning (obs, vi fick inte prata med varandra).
Efter lekarna o prisutdelningen så grillade vi och drack gott. Allt va verkligen hur kul som helst o jag ville inte riktigt gå hem.. men gjorde ändå det kring halv åtta eftersom jag planerade att kunna åka bil till Föllinge i hyffsad tid dagen därpå.

Åkte til Föllinge på lördag, köpte lite kryddväxter och krukor på vägen dit.
Det regnade nog konstant hela vistelsen i Föllinge.. det va lite trist.. men mysigt att få rå om mamma o pappa.
Mamma hjälpte mig plantera blommor och kryddorna. Planerar att pimpa upp balkongen ordentligt, har även köpt olja så jag ska olja in utemöblerna nu i veckan. Hjälpte pappa med ved i Raftälven.
Trevligt att få vara med mamma på morsdag, jag tror det var något år sedan sist.
Hälsade på farmor oxå, trevligt att snacka med henne. Åkte med mams o paps igår till kyrkogården för att hälsa på mormor och farfar som ligger begravda där.

På torsdag är man ledig, känns bra.. om vädret tillåter blir det perfekt att olja utemöblerna då... fast väderleksrapporten ser mycket oviss ut... en hel del regn väntar i veckan om man ska tro dem.

Igår la min nya mobil av, jag tog bara ur simkortet... satte det i gamla telefonen för att ladda över filer till datan. När jag sedan satte tillbaks simkortet höll nya telefonen på att starta om sig hela tiden och det gick inte att trycka på nånting.. gick inte ens att logga in. Drog ur batteriet för att få den att sluta. Imorse prövade jag att stoppa ihop allt igen... samma visa att den starta om sig. Ringde LG's support imorse o de hade aldrig hört om nåt liknande.... mailade öven Halebop där jag beställde telefonen från. Googlade även runt efter tips... jag prövade ett tips som innebar att man höll in påknappen och volymknappen samtidigt... detta gjorde visst att jag återställde telefonen.. alla appar försvann alltså.. alla mina personliga inställningar.. MEN bilderna var som tur var kvar =). Så jag lagade den själv.. har ägnat en del av kvällen åt att ladda ner alla de appar jag kommer ihåg att jag hade o försökt ställa dem som jag hade innan. Pew... blev lite orolig att jag skulle behöva skicka iväg telefonen.. men det gick ju ganska bra iallafall.

Nä, nu måste jag sova. Jag sover alldeles för lite om nätterna o det ger bakslag på dagarna när jag jobbar. Jag behöver skärpa mig, äta o motionera bättre behövs oxå. Tränat nästan ingenting och ätit som en gris senaste veckorna. Skärpning!

Sol i massor

Yeah, solen skiner.. kan typ inte bli bättre. Ska man tro på väderoraklen så väntar regn några dagar framöver, så man får njuta av de solstrålar som erbjuds.

Helgen var riktigt bra. Syrran släppte av mig på flyget i torsdags, när jag kom fram hoppade jag på flygbussen till t-centralen. När jag kom fram väntade Nilo där och det var ett kärt återseende. Gick o köpte remsa så jag kunde åka tunnelbana, vilket vi gjorde direkt till Sundbyberg. Vi blev uppe ganska länge och prata, hela familjen hade många frågor över vad alla gör o hur alla mår, vad jag gör etc. Jäklar vad Neda och Mehrnousch var olik sig, de har ju blivit vuxna nu... fast jag alltid kommer komma ihåg dem som de busiga småsyrrorna.
Tidigt på fredag åkte Nilo till sin praktik på Lidingö, och de andra i familjen drog till sina respektive jobb,sysslor och plugg. Så jag hade lägenheten för mig själv hela förmiddan o det var inte helt fel, särskilt sovmorgon var underbart.
Mitt på dagen åkte jag in till Stockholm för att möta upp Nilo. Blev imponerad att jag lyckades hitta framtill Hallonbergens station till fots istället för att ta bussen dit, var ju ändå många år sen jag var där sist.
Vi möttes upp och bestämde oss för att vi ville luncha på en uteservering, vi åkte ner till söder och satte oss på uterestaurang på medborgarplatsen. Vädret var strålande och maten god.




Sen gick vi runt och shoppade i några timmar., jag hittade bl.a. nästan hela min outfit för kommande 80-talsfest =) På kvällen blev det god persisk mat, sen tittade vi på gamla inspelade filmer på oss från tiden när familjen bodde i Föllinge. Riktigt kul... sen lite film, godsaker och slutligen godnatt.

Lördag bar det av till Uppsala. Jag och Nilo tog tåget dit. Nilo vände sig om för att fråga killen som satt bakom om han visste hur lång tid det tog, när hon hade fått svaret vände hon sig tillbaka igen och frågade om killen varit på audition för Idol (han hade idol-lapp på sig och en gitarr bredvid sig). Han berättade att han hade det och även gått vidare. Flera runt ikring oss hörde diskussionen och började oxå prata med han och grattulera.
Flera tog kort på han, vilket han verkade gilla... verkade helt klart vara idolmaterial av han utifrån hans personlighet. Vi fick dessvärre inte höra han sjunga men han berättade att han hade sjungit La vida av Coldplay och fått mycket bra respons. Han satt ju precis bakom mig så jag såg han inte först, men jag vände mig om och frågade om jag oxå fick vara fräck o fota... o det fick jag. Det var ju lite småkul faktiskt.. skulle vara coolt om han går till final eller kanske rentav vinner hela baletten. Annars har ni ju bara ett kort på en "random-snubbe" som han själv sa =).

Vinnare av Idol 2011?

Framme i Uppsala mötte Johanna upp oss på perrongen och vi gick sedan hem till hennes och Joffes fina lya.
Efter en stund begav vi oss ut på Uppsalas gator och gick bland annat upp till slottet och spanade ut över staden, vi gick oxå förbi den fina domkyrkan.


Sen blev vi hungriga och gick och åt på en härlig grekisk restaurang som heter Tzatziki. Mycket fint belägen vid ån, med solsken på oss där vi satt.


Efter god mat o vin begav vi oss tillbaks till lyan och skratta åt gamla minnen och spelade Buzz i några timmar(!!). Hur kul som helst.

På söndag åt vi frukost tillsammans, därefter behövde Johanna ordna lite grann inför den lägenhetsvisning som skulle vara samma dag.  Jag och Nilo spenderade dagen i Uppsala med shopping, mat och solning.
Sen tog vi avsked och jag åkte tilll Arlanda o Nilo till Stockholm.
Det var lång väntan på mitt flyg... jag lyfte från Arlanda 22.00, en halvtimme försenat.

Igår var det soligt oxå.. så skönt att vi kan sitta ute på fika/lunch på jobbet.. guld värt!
Idag soligt och fint igen, snart dags att träna med syrran.. vi ska på boxaningspass =). Det är så kul men man blir totalt mör i hela kroppen i flera dagar efteråt.

2011-05-04

Min kropp är verkligen jätteöm, imåndags var jagiväg på spinning och igår körde jag ett box-pass med syrran. Hade glömt bort hur jobbigt det är att boxas, man lyckas komma åt muskler man knappt visste att de fanns.
Arbetsveckan so far har på sätt och vis gått snabbt, men samtidigt har det gått ganska trögt. I måndags började vår nya chef och 4 nya medarbetare till enheten.... känns bra faktiskt... o det lär ju bara bli bättre och med tiden.

Imorgon bär det av till Stockolm, ska hälsa på min barndomskompis Nilo. Nu var det riktigt länge sedan vi sågs, vi kom framtill att det var nog minst tre år sen sist vi sågs.. hon har pluggat mycket de senaste åren såväl på Hawaii som i Amsterdam. Nu är hon hemma i Sverige för praktik i sin utbildning, ska bli härligt att få träffa henne och hennes familj igen. På fredag väntar persisk middag har Nilos mamma bestämt... mums.. det var länge sen sist.
På lördag är tanken att vi båda åker till Uppsala o hälsar på hos Johanna och hos Karolin, blir övernattning hos Johanna. På söndag far jag hem igen... men inte 14.20 som jag hade bokat... inte heller 18.20 som de ändrade tidtabellen till.. men kl 21.30 som SAS slutligen bestämde sig för. Gaaaah... blev ganska upprörd och ringde till dem o frågade om de verkligen inte fanns någon tidigare avgång... det fanns..fast då skulle behöva pröjsa lika mycket som jag redan betalat plus lite till.

Vad händer annars då? Jo, nästa tisdag är det dags för en ny köpstämma gällande röstning om ombildning till bostadsrättsförening/bostadsrätter. Jag och Johan hoppas innerligt att det blir tillräckligt många röster så att det bli ombildning.

Inte jättelänge kvar till 80-talsfesten heller... det kommer bli kul!

Jag har köpt ny mobil, min första android/touch-telefon någonsin.... första dagarna hade jag lite panik eftersom jag under de senaste 7 åren haft olika sonyericssonmobiler. Nu börjar jag gilla och uppskatta den mer och mer.
Anledningen till att det blev just en LG optimus 2x var att när Micke var här och tattuerade under påskhelgen fick jag knappa och undersöka hans mobil och jag blev riktigt frälst så jag beställde en likadan. Snabba ryck..beställde den från Halebop på annandagpåsk(måndag) på onsdag hämtade jag ut den.

Dags att se klart Big brother o packa inför min weekend.