Äntligen hemma

Idag kom äntligen Johan hem. Sist vi sågs var tidig morgon 3 april, idag sågs vi igen eftermiddag 18 april.
Han kom och mötte mig efter jobbet, sen gick vi o höll varandra i hand på promenad genom stan. Hi hi, förstår att det låter puttinuttigt... men vi blir oftast väldigt nykära efter vi varit ifrån varandra. Vi pussades nog inne i varje affär vi besökte... o det var ganska många =). När jag kom hem väntade en mycket fin överaskning(ar). Johan hade städat o diskat (o jag som skämdes att jag inte hade diskat undan efter helgens fest, det såg inte fint ut alls i lägenheten så som jag lämnat det. Jag hade skickat sms att jag skulle diska när jag kom hem.. men så blev det inte). Förutom det hade han dammsugit, skurat hela lägenheten och röjt upp köket. Men allra finast var nog den fina dukningen med blommor som han hade köpt, han hade inhandlat gott vin oxå. Vilken romantisk karl jag har =). Han tillagade en sjukt god kycklingsallad som vi avnjöt med vinet... riktigt mysigt.

Nu ska han vara hemma i två veckor, känns riktigt jäkla underbart.




Snart är det påsk! Ser framemot lite ledighet =)

Turbulent vecka

I måndags fick jag beskedet att en gammal klasskompis till mig omkommit i den mycket tragiska duscholyckan i Thailand. Jag kan fortfarande inte förstå att det är sant, det är så overkligt och framförallt orättvist.
Henrik var en av mina absolut första kompisar. Han och hans tvillingsyster träffade jag mycket innan jag ens fyllt ett år och framtill skolan börja, våra föräldrar har känt varandra väl sen långt tillbaka. Han var bjuden på kalas när jag fyllde år, vi gick förskolan och även 1-9 tillsammans dock parallell under låg och mellanstadiet men Föllinge var litet även då och alla kände verkligen alla. Jag umgicks i perioder mycket med hans tvillingsyster Helena men han brukade självklart oxå få vara med när vi hittade på saker. Efter nian träffade jag han inte lika mycket, men då och då såg man han.
Han var(så jäkla sjukt att skriva var när han för mig fortfarande är) en otroligt snäll, glad, omtänksam, rolig, energisk kille som fick en att skratta och må bra. Fanns definitivt inget ont i honom.
Jag försökte jobba ett tag efter jag fick beskedet men det gick verkligen inte att koncentrera sig på siffror och sånt. Jag gick hem efter en stund. På kvällen besökte jag Elin (gammal klasskompis och vän) för att slippa vara själv i sorgen, vi båda var ledsna.. men skönt att få prata med varandra om det.

Efter det har veckan rullat på, jag är fortfarande ganska ledsen och kommer alltid tycka att det känns ofattbart. Men livet måste gå vidare, även fast det känns tragiskt att en så go kille som inte ens fick fylla 25 år och hade hela livet framför sig ska tas bort från livet medans hemska människor (pedofiler, våldtäcksmän m.fl.) lever kvar.
Läskigt är det också att jag och Johan befann oss i Thailand för inte så länge sedan i just Ao nang där olyckan inträffade. Jag vet att det är naivt att tänka "det hade kunnat vara vi", men det är ändå en tanke som tränger sig objuden på ändå. Man kan inte ändra historien nu, hur mycket jag än önskar o funderar över om de ändå hade kunnat skippa den där duschen eller befunnit sig någon annanstans precis just då så hjälper inte.

Veckan har ändå inte helt gått i sorgens tecken även fast sorgen funnits där o legat och grott.
I torsdags var Emma förbi och vi planerade inför en kommande temafest vi anordnar i slutet av maj. Vi kom på många bra idéer och hade en trevlig kväll.
I fredags var vi på Arcturalunch med jobbet och även ett besök på Jamtli, det var trevligt.
På kvällen blev det spontanfest i Odensala, jag och Emil for dit vid elva... umgicks med roliga människor.. körde massa egenpåhittade musikquiz.. la mig kring fem på morgonen.
Lördag(igår) var det kalas för min bror Anders som fyllde 30 i veckan.... jag, syrran o marcus åkte dit kring sju.. fick äta mycket god paj o sen tårta,kakor o kaffe. Sen festa vi tillsammans med brorsan, hans flickvän, Peter och Henrik(gamla klasskompisar till bror) till halv två ungefär. Vi körde en hel del spelet "Med vilda gester", riktigt skoj.
Idag har varit en lugn o skön dag... har inte ens varit utanför dörren. Laddar kraft inför ny arbetsvecka.
Saknar Johan sjukt mycket... han har varit borta i precis en vecka idag... han kommer hem om 8 dagar. Hoppas de åtta dagarna går fort.