Julafton är över för denna gång

Veckan som gick handlade mest om att jobba och att stresshandla julklappar. På lördagen efter att jag slutat vid två for jag runt som en raket på stan, och jag var ju inte direkt ensammen om det. Tex så hade jag ett ärende på systemet, trodde det var ett skämt när jag upptäckte en 20 meter lång kö utanför butiken... shit tänkte jag.... men det var inte så farligt som det verkade först. En vakt släppte in ett ganska stort gäng i taget, och väl inne så var det inte så trångt med folk. Sen gick jag hem, slog in klappar, Jocke kom förbi en sväng... vi kika lite på Robert Gustavssons Fullpackat... den e hur kul som helst... sen skjutsade jag hem han till Sandviken och for hem till Föllinge via Rödön. Var lite orolig inför att det skulle vara djur på vägen, det hade hunnit bli mörkt och mitt helljus är ungefär som en ficklampa med dåligt batteri... kasst med andra ord. Såg inte minsta djur förrän 2 meter innan jag stannade på gården... då rusade en katt framför bilen och in i garaget.
Väl hemma kunde jag släppa stressen och bara njuta av det juldekorerade hemmet och god mat. Jag, mamma och pappa rådde om varandra, pratade och slökollade på TV.

Söndagen gick mest ut på att städa och fixa inför julafton, mamma är sjukskriven efter operationen och bör inte anstränga sig så hårt. Senare på dagen dök Anders upp och vi kika på Tratten & Finkel som han tagit med.
Pappa hade köpt Bingolotter så jag tog på mig att spela dom. Lite senare på kvällen dök Karro & Marcus upp och jag ville spela  poker (hade bett dem plocka med marker, älskar poker.. men tillfällena är sällan så man tar de chanser som finns). Men de ville spela Rappa Kalja först, så då gjorde vi fyra det... Anders var alltså oxå med... fast han ville först inte eftersom han anser sig själv som en dålig ordbeskrivare... men han va riktigt duktig. Vi drack en massa och skratta fram till tre. Karro vann både RappaKalja och pokern... men jag blev god tvåa när vi lira poker.

Julaftonsmorgonen började kl 10 för min del.... jag var helt slut i kroppen och yr. In i duschen, sen på Ica å handla med mamma och fixa lite. 11 vaknade Anders.... och sömntutorna Karro & Marcus kom upp halv ett(!!!!). Julstämningen hade inte infunnit sig vid tillfället, mycket beror nog på att man blivit äldre och största boven... vädret, där växthuseffekten har ett starkt finger med i spelet.
Julstämningen kom vid kl 15... á la Kalle Anke & hans vänner, helt makalöst hur ett TVprogram kan påverka så starkt, skratta om ni vill.. det är ju ett barnprogram vi talar om, men under delen när dom är tomtens verkstad kände jag mig så rörd att jag var helt salig som att gråta fast utan tårar.
Vid 16 dök farmor & farfar upp, deras närvaro på julfirandet var en höjdpunkt i sig. Vi har inte firat jul ihop sen jag var 15 tror jag, innan dess firade vi alltid hela släkten hos dom ovanpå Ica, efter det har dom antingen firat jul utomlands eller hos mina småkusiner.

MAT blev det, och alldeles för mycket som vanligt... man borde vid det här laget lärt sig att man inte har 3 magsäckar. så jag mfl. var tvungen att luta ner oss för att pusta lite.

Julklappar blev det några stycken, hade väl varit snäll i år oxå.
Hela dagen har jag varit trött, och tanken inför att jobba 23-07 kändes inte helt bra. Pappa var snäll och tyckte jag kunde ta deras santa Fe istället för min lilla Micra. Så färden kändes betydligt tryggare, för att hålla mig vaken hade jag allsång med mig själv... det blev en salig blandning... allt från snyftballader till rockklassiker vad var jag hann med =). Väl inne i stan blev det brott, kasta med lite tidningar, böcker och annat underhållande och kila till jobbet på Kyrkgatan 60. Det har ringt ganska mycket sen jag kom hit, de flesta är lite på lyset... men annat hade man väl inte väntat sig. Några är väldigt trevligt och tycker synd om mig som måste jobba natt på julafton.... andra är åt det mer perversa hållet... tex fråga om färgen på min bh.... det svara jag inte på. Jag frågade om han hade någon seriös förfrågan.. om inte...Bye bye.

Det kommer bli en kamp att hålla sig vaken, jag försöker dricka mycket kaffe (hatar det egentligen, men blandat med choklad funkar det bra) ska dricka cola, har tagit lite massage i massagestolen(det va skönt för ryggen). Det är påfrestande att vara vaken nästan 24 timmar mot sin vilja.

Hoppas jag inte somnar här.

God fortsättning av julhelgen

Massa kanaler =)

Hejsan svejsan!
Det här har varit en bra vecka hittills. Har haft bra resultat på jobbet, och det var välbehövligt.
Har städat & bytt till julgardiner i köket.. och det var nog dax... dom andra var helt sommarblommiga. Nu är det röda med små guldstjärnor.
Igår var jag och Elin och tränade på Step In, vi körde Puls-Spinning..... blev imponerad över vilken ork jag hade.

Idag kom min digitalbox från Com Hem, är combokund där nu och har alttså telefoni, bredband och nu även digitaltv via dom. Att koppla in den var dock lite trassligt, tur att man är ganska teknisk.... för det är ett sjå att koppla o fixa när man har massa kablar och scartkablar och tillsammans ska tv,dvd'n,videon,tv:spelet och nu oxå digitalboxen harmonera med varann. Men jag lyckades =) Fast det är en enda röra av kablar, likaså vid datan.

Boxen skulle vara laddade med några kanaler sa hon som ringde och sålde boxen, och på hemsidan såg det inte ut som det var så mycket valalternativ. Men till min glädje visade den sig vara fylld med 300 kanaler =) . Så just nu har jag alla tv1000-kanalerna,canal +-kanalerna, musik, dokumentärkanaler,disneykanalerna,filmkanaler m.m Känns kul... så nu under en månad har jag tid på mig att bestämma vilka 8 kanaler jag vill ha utöver grundutbudet. Yeah.

Till helgen har jag inga planer än, blir lite tårta hos syrran imorgon eftersom det är hennes födelsedag =) .. sen ska man väl kika på Idol-finalen... vet inte riktigt vem jag hejar på... dom är bra på två helt olika sätt. "Heja den som vinner" som Jocke brukar säga... haha.

Ha en bra helg allihopa!

Julskyltning, krogen & Pepparkaksbak

Hej hopp!
Idag var det som traditionsenligt på 1:a advent julskyltning i Föllinge. Det var mysigt, och det märktes att byn satsat lite extra denna gång. Kom till Föllinge kring två på dan och hade först lite "quality-time" med mina föräldrar, och det var välbehövligt.... vi ses så sällan numera. Sen åt jag god, men hastig middag för att sedan möta upp Johanna & Felix. Tillsammans gick vi tipsbingo runt byn, det va kul... o jag hade 3 raders bingo på båda lotterna jag köpt. Fantiserade om att jag skulle vinna en ostbricka som såg så lockande ut. Men Emma förklarade när vi kom tillbaks att bingoraderna förstås skulle vara i samma ruta för toppvinst.... aoouu. Vinsten blev då 6 st pepparkakor... alltid kul att vinna nåt =) .
Sen stod vi vid brasan och mös... sen kom Tomten. När man var liten var det en stor höjdpunkt på julskyltningen och man var så upp-i-hejsan när man vänta på sin godispåse. Nu när man är 21 känns det lite småfel att köa till Tomten för godis, men när alla RIKTIGA barn fått godis ´"vågade" jag o Johanna gå fram och ta emot varsin påse. Sen köpte jag en skärvångenost och vi tre kände oss nöjda o gick hem.




image89



Vid sju på kvällen for jag till stan, hade med mig Ida, Marie o Aile. Snacka om att det var halt väglag. Första korsningen tappa bilen kontroll och vi snurra nåt varv... va lite läskigt.. men ingen bil var i närheten och vi klarade oss från att köra in i snökanten. Senare mötte vi på en ren, men blev som tur var varnad av en mötande bil innan.

Har kollat på parlamentet, druckit julmust och tänt första ljuset i min adventsljusstake.
______________________________________________________________________________

Igår var jag och Jenny på "nya" olearys, det var kul... fast kanske ännu roligare var förfesten som vi hade hos mig.

image90

__________________________________________________________________


Tidigare i veckan.. onsdag för att vara exakt for jag hem till Anna och vi baka pepparkakor... och kanske roligast av allt.. dekorerade med kristyr.. inte 100% seriöst precis... ha ha =)


image91



Den här gillar jag =)

image92