Sista timmen....

Ja, nu är det inte många minuter kvar här på Glocalnet.
Hade aldrig trott att det här skulle vara mitt sista pass för några dagar sedan.
Ska knåpa ihop ett avskedsmail till kollegorna.... dessvärre hinner jag inte bjuda på fika(som de flesta som slutar brukar bjuda på).

I öp hade jag ganska roligt horoskop, säker fjärde gången det står så här för jungfrun... men idag passade det klockrent.

"Du får vara beredd på att nya dörrar öppnas medan andra stängs". Snart lämnar jag kortet som gett mig tillträde till den här "dörren" de senaste 7 månaderna. På måndag får jag tillträde till en ny.

Snart får jag åka till Undersåker... blir härligt att få vara med Johan innan han far.

Yes!!!

Precis när man börjat tappa hoppet helt... då händer det. Precis som i Trissreklamer "Plötsligt händer det".... idag inträffade det.
Sitter på Aditro o tar samtal, gruvade mig en aning att gå hit imorse eftersom kunderna idag får ett brev med information om prishöjning på fast telefoni. Har gått bra, de flesta som ringer tar det med ro.
Mitt i alltihop ringer det från dolt nummer på mobilen, hade en kund då så jag kunde inte svara. Men blev förstås väldigt nyfiken, o hoppfull.... kunde det kanske vara Försäkringskassan.
Efter en stund ringde det igen, då hann jag sluta samtalet med kund o svara. Det var från Försäkringskassan, de erbjöd mig att börja jobba där på måndag.... yippie!!!!
När jag lagt på infann sig ett lyckorus, länge sen jag kände mig så glad. Äntligen kommer min ekonomi att komma på fötter igen =). Sen i November har det varit mycket knapert..... o på sista tiden har jag knappt fått pass.. vilket varit mycket frustrerande.

Typiskt att det hände precis när man gett upp, idag fick jag äntligen ett eget skåp i det rum jag sitter i och mailade till schemaläggaren att det var bara att lasta på pass på mig för nästa vecka. Nu blir det till att lämna tillbaka skåp, nyckel, passerkort mm inom kort.

På måndag börjar en ny epok. Då väntar en ny miljö, nya kollegor, nya arbetsuppgifter, bättre lön.
Jobbet på Glocalnet har varit lärorikt. Men 7 månader får räcka.

 

Full fart

I fredags hämta jag upp Johan o Kalle på flygplatsen, sedan bar det av till Undersåker. Blev en lugn kväll hemma hos Johan med tacos tillsammans med Johanna, Robin o Christer.

På lördagen åkte vi upp till Johans föräldrar o hälsa på Johans "kusin" Micke från Trollhättan som är på besök med sin familj. Vi tog en härlig skotertur, sedan pröva vi bygga snögubbe o lekte med barnen.
Barnen var väldigt exalterade över snön, de har endast haft en riktig snödag där nere.
På kvällen käka vi alla middag hos Johans föräldrar, riktigt mumsigt.

Söndag pyste vi till Holiday Club. Najs, synd att det var så mycket folk bara.
Sen försökte jag o Johan kika på tatueringar i Mickes dator för att se om vi hitta nåt vi ville ha, bra att passa på eftersom Micke är tatuerare o dessutom dragit med sig massa tatuerargrejer.
Det var dock lite svårt eftersom en tjej på 5 år o en grabb på 2 år ville busa, hoppa o leka med datorn samtidigt. Härliga ungar, men ibland lite överenergiska =)
Hittade en som jag föll för, bestämde att vi skulle göra den på måndan. 

Igår (måndag) tog vi en tur med bil upp till Copper Hill, jag Johan o Mia gick in o kika. Väldigt mäktigt hotell, vi gick runt o titta lite. I lobbyn satt Simon & Thomas från treans "Design: Simon & Thomas.
Sen for vi vidare till Åre, gick runt o kika på leksaker med kidsen.
Evelina o Linus ville absolut inte hålla i mamma eller pappas hand, det var bara okej att hålla i mej.
Så genom hela Åre station o dess affärer hade jag dem i händerna, kul att få va lite favorit ibland =).
På eftermiddagen for Johan iväg o skjutsa hans farfar till Järpen. Under tiden tatuera Micke mig i farstun hos Johans föräldrar. Var lite nervöst.... men det gick hur bra som helst. Kändes nästan som massage. När Johan kom dit var det redan klart. Han tyckte det blev asbra, och jag var riktigt nöjd.
Tyoiskt nog hade jag inte med min kamera, men Mia fotade en hel del så jag får bilder mailade sen.

 Idag har vi varit ute på skotertur allihopa, for upp på fjället o grilla korv. Sen va jag tvungen att dra till stan o jobba....
Riktigt härlig helg.

Känns trist att inte kunna bada på 2 veckor, särskilt med tanke på hur bra jag o Jenny kommit igång med vattengympa o simning.

Träningsvärk o lite ork

I tisdagskväll åkte jag till Krokom med Jenny & Martin där vi lira innebandy med innebandygänget.
Jäklar vilken effektiv träning det är, svårt att inte bli helsvettig.

Igår(onsdag) tog jag mig knappt ur sängen för att kroppen var så trött, jobbade mellan 11 o 13.. kort pass.. men lyckades sälja bra ändå. Därefter gick jag till Fanny o Jenny langa kläder för mig att prova. Hitta en hel del lajban.
Synd att man är pank, men mamma kunde ställa upp på att låna utt tills löningen.
Jag o mamma tog en tur till Jysk o IXOhouse.... finns ju ruskigt mycket kul man vill ha, lyckades göra ett riktigt fynd på Jysk.... de hade assnygga skärp... för 15 spänn styck!! Slog till på 2 stycken fina.
Senare bjöd mamma på lunch i hennes lägenhet på Södra gröngatan. Gott gott.
Sen fort hem o packa badkläder, sen åkte jag med Jenny & Martin till badet. Jag å Jenny simmade 60 längder... vilket motsvarar 1,5 km....kändes riktigt bra =).
På väg hem ringde Johan o undra vart jag höll hus, vi har missat varandra på msn hela veckan. Eftersom jag jobbat o tränat sent... han lägger sig ju så tidigt eftersom han börjar så tidigt.
När jag kom hem hade vi lite videosamtal. Emil kika förbi efter en stund, vi kika på kort o lira Mariokart på nintendo 64.

Idag jobbar jag 9-18, hade sett framemot att få tvätta,städa o framförallt vila. Men när jobbet ringde igår o fråga om jag kunde jobba kunde jag förstås inte säga nej.... eftersom jag haft så begränsat med tider är det viktigt att ta allt som ges. De har varit väldigt generös den här veckan, skulle bara ha jobbat 2 timmar(onsdag) enligt schema.... blev ditringd o det har resulterat i 7 timmar i måndags, 5 timmar i tisdags o åtta timmar idag.
Men snart väntar 4 dagars ledighet.... fredag-måndag.
Hämtar upp Johan o hans farsa på flygplatsen imorgon, sen bär det av till Undersåker.

Längtar.....

Helg i schlagerns tecken

I fredagskväll bosatte jag mig i Valla hemma hos Emma.
Lite senare dök Zandra upp o gjorde oss sällskap. Vi slötitta på "Så ska det låta" och drack vin.
Boije o Magnus kika förbi så vi surra lite kring det stundande vårforum vi snart ska på.
Trist att Fredrik o Lulle inte joinar, men det blir kul ändå.
Efter de hade åkt kika jag,Emma o Zandra på Mamma Mia... vi höll nog på att somna alla 3.

 


På lördagen åt vi frukost o kika lite på skidåkning. Sen åkte jag o Emma med Zandra in till stan, hon skulle jobba o Emma ville köpa garn. Efter inköpet gick vi över isen bort mot Valla. En riktigt härlig promenad i det fina vädret.
Väl hemma tog vi det lungt o kika på Vänner-avsnitt.
Vid 17 åkte vi till sjukhuset o lämna Zandras matlåda, sen hem till mig o fixa till en skiva fylld med schlagerlåtar =)
Vi lattja loss, laga mat o "glammade" till oss lite.
Det blev baconlindad kycklingfilé, ris o bea. Ruskigt gott. Sen fixa vi grönsaker o dip.
Finalen av schlagern var riktigt spännande. Vi blev nöjd med resultatet. 

  


Vi tog ton till "La voix"

Efter ett tag dök Emil o Christoffer upp o hälsa på. Vi dansa loss på Emmas vardagsrumsgolv till diverse schlagerlåtar från skivan vi fixa. 



Sen drog dom vidare på krog/efterfest. Vi tog det lilla lugna o såg ett vänneravsnitt å sussade sen.

Söndag tog vi en Valla-promenad. Sen blev det lite mer Vänner-avsnitt, Elin kom förbi.
På kvällen blev det hemma-själv-kväll med massa tv-tittning o lång härlig videochat med Johan. Saknaden är stor, men att ses över nätet ger kraft o man blir väldigt glad. Han har lätt för att få mig skratta..... det uppskattar jag.

Imorse ringde jobbet vid 9 och undra om jag ville jobba. Tvekade inte en sekund, bara att kasta sig upp ur sängen o dra. Måste somsagt ta allt jag kan få i jobbväg.
Imorgon väntar anställningsintervju på Försäkringskassan. Hoppas jag är en av dem som blir anställd.
Annars har jag ett rejält taskigt läge...... främst ekonomiskt.

Man får tänka positivt, håll tummarna imorgon.

Ibland är man jäkligt bra

som idag tillexempel. På mina blott fyra timmar som jag jobbade lyckades jag sälja en bra bit över snittet. Det blir fin provision, och det är viktigt att jag når de dem dagar jag jobbar... eftersom de är så få.

Igår var jag på rekryteringsseminarium för det nya jobbet jag sökt, verkar klart intressant. Sedan lämnade vi våra betyg/intyg, blev plåtade o fick skriva upp när det passade för intervju. Jag tog tisdag klockan 10.10.
De sa att man skulle känna sig väldigt utvald eftersom de var över 500 personer som sökt, och endast kring 100 blev bjudna till seminariumet. Känns ju bra.
Det var stor blandning på åldrar, kön och ursprung. Alltid kul med mångfald =)

Efter seminariumet var jag helt slut, å ändå höll det bara på en timma.
När jag kom hem skulle jag ta en liten tupplur...... men den blev  hela dagen..... klev upp kring 18 kanske.
Sen var det förstås ganska svårt att somna när jag prövade lägga mig vid ett.

Får se vad helgen bjuder på... verkar inte bli nåt jobbande... å pank som man är får man hitta andra vägar till nöje. 

Hm...

Kände mig riktigt nöjd när jag kom iväg till gymet vid klockan ett, hade en lång "startsträcka" för att komma dit så att säga... riktigt seg. Men väl på plats brukar det gå galant. Hade nästan gymet helt för mig själv, o det kan man kalla lyx. Trampa på i en halvtimma, sen blev det en sväng i roddmaskin o 100 situps. Efter det la jag mig i massagesängen i 10 minuter... åhhhh vad najs det var.
Sen gick jag ner på hemköp för att inhandla lite mat. I entren såg jag en försäljare som sålde mobilabonnemang, som tur var höll han på att snacka med en gubbe så jag kunde glida in utan problem. Hoppades jag skulle ha samma tur på väg ut.... tyvärr jag jag rakt i fällan. När det kommer till försäljare är jag otroligt lättköpt.... jag kan inte bara gå förbi eller avvisa. Särskilt inte nu efter att jag själv blivit en "säljare"(fast en schysst, inte påstridig sådan).
Han smila o babbla på. Han tyckte jag skulle byta till Halebop mobilabonnemang istället för det kontantkort jag har.
Jag lyssnade, men kände bara att jag ville hem. Vet inte riktigt vad den frågan hade med saken att göra, men han fråga hur gammal jag var. Efter jag svarat 22 fick han jättestora ögon o nästan rygga tillbaka, antar att han blev förvånad. Jag kunde inte förstå varför, funderade på att fråga om han trodde jag var yngre eller äldre än 22, men glömde. Grubblade länge på det efter..... hade varit lite intressant att veta.  Blev inget abonnemang iallafall.

Städat lite grann.... gjorde asgod sallad med rödlök,tomat,fetaost,oliver, paorika, gurka o grekisk dressing jag blanda i. Stekte på lite röding, hade klyftpotatis o hollandaisesås. Ruskigt gott.

Snart väntar ännu mer träning..... ska till Krokom o lira lite innebandy. Blir lattjo.

Rullar fram

På torsdagen kom Johan in till stan. Vi kika på film, åt lite käk på Max. Sen for vi till Lugnvik o spela spel med Karolin, Micke, Zandra o Tomas. Mycket roligt =)

    

Fredagen hämta brorsan upp mig o vi for på Ivars bil där jag köpte orginalkylarslangen som vi beställt.
Sen var ju bara kruxet att ta sig in i bilen, centrallåset hade slutat funka.
Vi lyckades ialla fall bryta oss in i bilen, men kändes lite fånigt att göra inbrott i sin egen bil, men ibland måste man.
Slangen passa perfekt. Bilen brumma härligt igen.
Gick på jobbet o jobba i 2 timmar. Ganska meningslöst, men faktum var att det var längden på det passet.
Jag o Johan tog varsin bil o for till Undersåker. Härligt att få köra sin bil igen efter allt trassel... men dyrt blir det för en stackars i princip obefintlig plånbok... pappa får lägga ut tills vidare.
På kvällen gick vi ner på Gästis med Johanna o Robin där vi avnjöt riktigt mumsig mat =).
Sen spela vi lite härliga gamla 8-bitars tv-spel på datorn, härlig nostalgi.

Lördagen va vi ganska så seg. Åkte upp till garaget där Johan o hans pappa tvätta min bil, väldigt snällt. De tvätta utvänigt o jag dammsög inuti. Sen tog vi en slurk kaffe hos Johans mormor.
På kvällen åt vi jättegod middag uppe hos Johans föräldrar o kika lite på Andra Chansen.

Igår skjutsa jag Johan o hans pappa till flyget. Så nu blir det lite tomt under nästan 2 veckor.
På eftermiddagen tog jag o Jenny en härlig promenad i blåsvädret. När vi skulle handla på Ica Blå Center upptäckte jag till min förvåning att min kortficka var borta(!).... fick smått panik eftersom den alltid brukar ligga i min jacka... Å utan körkort å betalkort klarar man sig inge vidare... hoppades på att det blivit kvarglömt i Undersåker.
Kvällen var det en massa bra på tv.

Imorse ringde Robin o meddela att min kortficka blivit kvar i lägenheten, pew tänkte jag. Han kände en som precis skulle bärga en bil till stan, å gav han mitt nummer. Uppe på Saab i Odenskog hämta jag kortfickan.... haha.. komiskt att något så litet(100 gram kanske) fick åka bärgningsbil.
Sen tog jag å hälsa på mamma i hennes nya lägenhet.. riktigt fräsch må jag säga.... lite avis blev man ju. Därefter har jag latat mig, nu är jag på jobbet till 22....
Fick svar från ett nytt jobb jag sökt.. ska på rekryteringsseminarium på torsdag =)... hoppas hoppas.


Härlig helg

I lördags kom Johan o hans föräldrar till stan. Tillsammans tog vi en tur på långfärdisar till Stenbrottet där vi fikade.
En härlig tur, men när man använder dålig teknik får man ont. Johan var snäll o drog mig mig en bit, o tog hand om min onda fot.




Senare åt vi middag på Eastern, alla sex, eftersom Johanna o Robin oxå kom in. Supergott såklart.
Därefter gick vi på bio och såg "Män som hatar kvinnor". Shit va den va bra.... inte läst böckerna... men får stor lust att göra det nu. Sedan fick vi skjuts ut till Frösön, eftersom Robin lyckats låsa in Johans bil i Domusgaraget som var stängt när bion va klar. Vi hann se bidragen i melodifestivalen hos Jenny o Martin, efter det spelade vi lite spel. Vi åkte i en taxi hem till mig kring tolv. 

 
Söndag åt vi frukost på Subway, hämta Johans bil för att sedan pysa till Storsjöbadet. Ganska mycket folk, vi hängde mest på realxen o njöt av bubbel, bastu o tilltugg. Senare på eftermiddagen for vi till Föllinge o åt middag och umgicks med mamsen o papsen.

På måndag fick jag gå upp tidigt å besöka tandläkaren, inga hål... bara foton o bort me lite tandsten.
Sen besökte jag o Johan farmor innan vi åkte till stan.

Tisdag skulle jag haft utbildning på jobbet, men utbildaren var sjuk så man fick gå hem om man ville, jag tog den chansen eftersom jag var så jäkla trött. Först fixa jag o brorsan fast nya kylaren i bilen.... blev riktigt bra, men vi ska invänta en orginalkylarslang som kommer på fredag.... sen ska jag nog kunna brumma igen =)
Sedan tog jag en tupplur på 5 timmar tror jag. Sen middag o vattengympa med Jenny.

Fåt se vad den här dagen har att bjuda på.... verkar som jag får vara ledig.