Påsken

Onsdagen var det tänkt att jag skulle fara hem, men jag blev övertalad till en liten reunion med några gymnasiepolare =) Det var en kul kväll. Vi satt o snacka om det mesta och skratta gott.
På bilderna: Carita, Åsa, Jodo & Jag. Maddis var oxå med, hon dök upp lite senare efter sin praktik. Tyvärr så missa att fånga henne på bild =(

       

På torsdagen åkte jag runt för att fixa med lite ärenden, skjutsade Carita till tåget, handlade påskmat som saknades till mamma m.m. När jag kom hem blev det en härlig promenad tillsammans med Emma & Johanna, en Tornäsare =) ... blev dock väldigt blött i mina skor.. dom tål ju nästan ingen fukt alls. Sen kika jag in hos farmor o farfar där mina småkusiner Moa (6 år) & Per (3 år) var på besök.... dom är så söta, synd bara att jag träffar dem så sällan, dom hinner växa/mogna jätte mycket mellan gångerna. Dom var väldigt pratglada och ville berätta om allt som händer i deras liv, det var kul att höra. Gulligast var nog när dom berätta om sin lekstuga, jag frågade hur länge dom haft den.. sen i somras? sen vintern? Då svarade Per: -"Det var när det fanns en gräsmatta"... hihi.. klockrent. På kvällen åkte jag & Emma till Märit och fick våra ögonbryn noppade, det var på tiden... och bra blev det.

Fredag betyder traditionsenligt pimpeltävling på Sandvikssjön, jag är ganska säker på att jag varit där i alla mina år, förutom förra året... då hade mormor avlidit dagen innan så jag hade ingen lust.
Jag och Emma hade tagit hennes bil dit för att sola och spana på fiskar. Medans vi vandra på isen upptäckte vi Zandra & hennes pappa som satt å fiska, det var en glad överraskning.

image173

image172


image174

Det var rysligt kallt på sjön, jag och Emma for hem efter ett tag, hon till sig.. jag hem till mig. Skönt med varmdusch när man var så frusen =) . På kvällen var hela familjen samlad + Lina & Marcus. Vi åt påskmiddag tillsammans. Sen spelade jag, Anders & Lina TP..... det var en svår variant.... men jag vann överlägset till slut.

Lördagen bestod av att tvätta, förbereda och längta till kvällen. På eftermiddagen badade vi i badtunna, det var härligt... så kallt ute och så varmt i tunnan. Fotograf är Märit som oxå var med o badade.

image175

Sen åkte jag hem och fixa mig iordning, tog bilen till pizzerian. Hade inte ätit där sen dom bytte ägare, men har längtat så efter att hört alla goda omdömen. Min pizza var mycket god.
Sen bila vi till Emma och festa i väntan på taxin.


 

Dansen var jättekul, dansade ganska mycket =)

Söndag var det roliga över, åkte till stan och jobbade kväll.
Även idag väntar jobb.... framtill

"Emelie jag hatar dig"

Sitter på jobbet, dom flesta kunderna är mycket glada i hågen och positiva.
Mitt i alltihop kommer ett samtal (i mitt talsvar sägs företaget & mitt namn)
-Hej Emelie, jag hatar dig.
 och lägger på luren.
Det finns ju många typer av busringningar, den här varianten är ju mindre skoj.. men absolut inget att bry sig om.
Sen kom exakt samma tjej fram igen och sa samma sak igen. Då fick jag lust att säga, -Ja detsamma om dig. Så får man kanske inte göra, men sånna kunder går inte att ta på allvar.
Inte nog med det, hon kom in en tredje gång till mig. (den här gången valde jag att spela med) K=Kund J=Jag

K : -Ja du Emelie,  jag har tänkt lite och på tisdag tänkte jag komma förbi och styckmörda hela din familj. Vad säger du om det?
J:  -Okej
K: -Ja just det, Jag tänkta stycka upp dom bit för bit.. o du...mördarverktyg får du stå för... det gör väl inget... jag behöver ju rejäla grejer när jag ska sprätta upp deras kroppar. Det kommer ju bli en massa blod oxå. Vad sägs du om det?
J: -Ja det är okej för mig, jag är med.
K: - Vad bra, vart ska vi mötas upp?
J: -För mig spelar det ingen roll, du får bestämma
K:-Okej.. eh.. vi kan.... ÄSCH det här va ju inge kul.... (så lägger hon på luren)

woohoo segrare ---(fanfar)--- Emelie! Jag vann. Tyvärr tragiskt att små stockholmsbruttor inte har bättre för sig en söndagskväll.

Sånna här samtal inträffar hyffsat ofta, (det här var bara ett konkret exempel, ett smakprov) tur att man har varit i branchen ett tag och vant sig. I början tog man åt sig som en disktrasa, det funkar inte.

Min poäng, var glada att ni slipper vara med om det här.

Hoppas ni haft en bra helg.

Schlagerafton

Igårkväll öppnades Emmas hem för schlagerkväll. Först var det jag, Emma & Jenny som "mingla runt" och drack lite vin. Till toner av melodifestivalsfinalisterna ur playstation ladda vi upp inför finalen. Strax innan finalen började droppa oxå Märit, Johanna & Zandra in.



image165

image166

Tävlingen var bra, och som väntat vann Charlotte Perrelli med Hero till våran glädje med en segerdans.
Jenny hade varit fyndig och gjort ett schlagerquiz...... å jag vann =)

Efter tävlingen spela vi lite Så det kan låta, ingen vann för vi orka aldrig spela klart =)

Sen hem och lite zzzzz, sen upp och började jobba vid kvart i nio. 

Tidigare i veckan blev det lite Gocart med Karolin, Micke & Jocke. Det va skoj förstås, och på prispallen såg det ut så här:


image167


 Kvällen avlsutades med 2 rundor Alias hemma hos Micke. Mycket trevligt.

Till veckan väntar måndag framtill onsdag jobb, sen hemvänder jag till Föllinge. Långfredagen spenderas nog på isen i Raftälven i samband med pimpeltävlingen, får se om jag deltar eller bara kikar på. Lördag... påskafton väntar det traditionsenligt dans i Laxsjö. Däremellan qualitytime/påskmys med familjen. Sen är det jobb som väntar påskdagen-torsdag.

Tack å hej leverpastej

Det är skillnad på folk och folk OCH DRAGSTER =)

Komiskt när man för en gångs skull är ledig och kan ligga å sova hur länge man vill, ja.. då vaknar man 07.30 och kan inte somna om. Efter frukost gick jag och Emma en Lugnviksrunda i det fina vädret. Det har varit en hurtig vecka, vi gick även i söndags,tisdags och onsdag.
Sen shopping på systemet, lite vila och packning. Både jag och Emma var lite slapp efter prommisen och satte oss i soffan å drack vin. Senare dök Zandra upp. Vi satt ner och diskutera, och jag gjorde ett konstaterande (minns inte riktigt vad det handla om) "Det är skillnad på folk och folk" mitt i det upptäckte Zandra en påse Super sura Dragster och utbrast: "OCH DRAGSTER". Hon blev så salig och nostalgisk av upptäckten, men just i sammanhanget blev det lite komiskt, ibland kan så lite roa så mycket =)
Märit dök oxå upp efter att spenderat dagen i Bydalen. Vi duscha & fixa oss iordning, Emma fick än en gång ta rollen som frisör... med mycket lyckat resultat. Vi gjorde en pizza i ugnen som var uppäten i ett nafs. Mumsigt.


     


image156


                                                                                        Fräsiga Emma

image158

                                                                                Snygga Zandra


image159
                                                                                Fina Märit


image157
                                                                             och jag


Fredrik dök upp någongång efter kl 19 och eskorterade oss ut på Frösön till Elin & Martins inflyttningsfest.
Vi anlände samtidigt som Karolin & Micke. Lägenheten var väldigt mysig och rymlig, skönt för dom att slippa trängas i en etta.
Det var många trevliga människor på plats och det var en riktigt lyckad fest. Bortsett från att någon drack lite väl mycket (någon=jag). Men jag gjorde inget dumt, men det finns några små minnesluckor från kvällen.
Senare drog vi vidare till Emma, Märit & Zandra gick på krogen... men jag och Emma var lite slitna. Emil, Anna och Mattias dök upp en sväng.

Idag hittade jag ungefär 200 bilder i kameran, det var nog inte jag som var fotograf mestadels... precis som på 70-talsfesten hade Micke tagit den rollen =) Tacksam för det, bortsett från vissa filmer, tex en där Micke krävde att jag skulle sjunga och massa galna kort. Bäst var ju filmen när han sa: -"Emelie du kommer ha minneslyckor imorgon" Mitt svar: -"In your dreams kanske men inte i min" =)