Kattvakt

I Fredags fick jag en inneboende, som heter Sotis och är katt (tillhörande syrrans sambo Marcus).
Redan från första stund kom vi bra överens och han är omåttligt gosig, strycker och spinner kring mig hela tiden.
Han ska bo här på prov i 2 veckor, Syrran är kanske överkänslig så det ska se om det blir skillnad utan att Sotis bor där.

image120

Förutom att leka me Sotis har de senaste dagarna inneburit nattjobb, oftast lugnare tempo mellan samtalen då... men de som ringer är desto fullare. Tur att det finns korsord.... hinner nästan lösa ut en tidning på en kväll.

Spännande att se vad det blir för skoj nästa helg då jag är ledig.

Ha det så bra!


Årets roligaste helg

Ja, jag är medveten om att det inte gått så lång tid av det nya året, men så roligt och så många sköna skratt som den här helgen bjudit på är den värd rubriken.

En liten resume, det roliga började redan i Torsdags... på jobbet (hör och häpna). Hade medlyssning av min coach (alla telefonister medlyssnas minst en gång i månaden för att de ska kolla kompetensen). Tidigare har det gått rejält dåligt, har blivit så stressad och glömt saker vid samtalen. Men i torsdags... hujadamej vilka bra kunder jag hade under medlyssningskvarten... och jag blev tilldelad VG (bästa betyg en telefonist kan få vid medlyssning) då var min dag gjord.

Fredag

Å det blev ju inte sämre på fredagen när chefen i egen hög person kom till min plats och berömde mig å gav mig en biobiljett som uppmuntran för att det gått så bra (hade väl inte varit så big deal om alla hade fått en, men det var bara jag!)
Senare på kvällen infann jag mig hos Emma där festen skulle vara. Först njöt vi av tacomiddag jag, Emma och Zandra.

        image102

Vi hade inte hunnit fixa till oss, men Emma ryckte in som frisör och styla både mig, zandra och Elin när hon dök upp(och även sig själv). Jag tror Emma borde sadla om till frissa, på kort tid fixade hon till rena balfrisyren.

                              

                                                                            Resultatet:


                image107


Vi drack vin o blanda till drinkar. E2 & P2 =)

   

 

Senare dök Fredrik o Lulle upp o vi spela Vilda gester och Twister, hiskeligt kul.

       
Sen pös vi ut på krogen, i det här fallet Olearys. Olyckligtvis kom Emma inte in, jätte skumt.... hon var inte det minsta märkbart berusad, i såfall skulle inte jag ha blivit insläppt. Efter 20 minuter typ dök hon upp. Vi dansa loss, jag råka dricka upp Zandras drink som jag vakta... sen är allt svart. En lucka som sträcker sig tills jag vaknar i Emmas lägenhet fullt påklädd med jacka o täcke. Med andra ord, minns aldrig att jag gick hem ens.
Vid ca tolv är Emma,Zandra, Fredrik o Lulle på väg till lägenheten.... (de senaste dagarna har inte portkod/låsning av port fungerat så de går in genom porten), hittar min handväska på första trappsteget. På tredje vångingen i trappan ligger jag utslagen, De hjälpte mig in och ner i säng... sjöng byssan lull o gick å käka kebab. De hade filmat å fotat, det var intressant att se... Tacksam att de ställde upp... självklart är sånt här pinsamt. Inget att vara stolt över, men jag är ändå imponerad över min starka instinkt att de gånger när jag känner att jag fått i mig för mycket.. hur borta jag än må vara att: Nu måste jag gå hem, och gör det. Rejäl tur att jag kom in genom porten, dagen därpå var nämligen dörren "lagad" och låstes "som vanligt" vid 21.00.

Lördag

Lördagen vaknade jag förvirrad men pigg, gick till Emmas data o löste melodikrysset. Sen frukost, och Emma o Zandra vakna upp. Vi klädde på oss täckbyxor o stövlar... for iväg till Fredriks lägenhet där Johanna oxå fanns. Kul att se hur han håller på att renovera om hela lägenheten, blir jätte fint. Sen stack vi till odenskog, Fredrik,Johanna, Lulle o Emma åkte skoter och jag o Zandra tog bil till Gräfsåsen för att se Artic Cat Cup. Mycket folk, men framförallt mycket skotrar! En rolig utedag med bus, hamburgare o coola skotrar.

       
Sen ville vi hitta på nåt mer, så då blev det middagsbuffe på bowlinghallen och efteråt bowling. Johanna var helt outstanding... fick säkert 7 strikes. jag fick 4 o det är nog nytt personbästa =) . Sen for vi hem till Emma... jag, Zandra o hon. Helt slutkörd efter en dag i kyla o bowling på det. Då vill Lulle att vi skulle komma förrbi å kika på film hos han i Valla.... ingen rast o ingen vila =) . Lulle kom å hämta oss å vi for på statoil o hyrde ett säkert kort "På smällen" jag o zandra hade redan sett den, men inte Lulle o Emma. Lulle bodde jätte fint, helt otroligt hur fint killar i ens ålder kan bo... mycket bra stil i inredningen. Lite senare dök Fredrik upp... och somnade tvärt. Kl två på natten for vi hem.

Söndagen var vi trötta men jag, zandra o emma orkade ändå ta en lugnviksrunda i det fina vädret.
Sen på kvällen kollade jag o Jocke på lite film och inspelningar hos mig.

Måndagen gick ut på att städa... det var lugnt sagt välbehövligt.

Ha det så bra allihopa!

Välkomnar år 2008

Ja nu har vi hunnit en bit in på det nya året, hitills har året mestadels inneburit att jobba. Jag är förväntans full på vad det nya året har att bjuda på, fast det mesta blir ju vad man själv gör det till.... så är det oftast.

Nyårsafton firades på prästgatan 2. Planerna inför denna dag hade varit många, det hade filats på diverse tävlingar och mat. Tanken var att det skulle bli ett hejdundrande kalas, med trerätters och finklädsel. Men först av olika omständigheter droppade folk av. Lusten på att fixa o stöka försvann nästan helt, men det blev rätt bra tills lut.

Först jobbade jag två ynka timmar på nyårsafton, sen hem till Emma för att hjälpa till att fixa mat och duscha.
Senare dök Emil och Niklas upp, tillsammans åt vi Tacos.... det var mums.
Sen satte vi igång me diverse roliga spel som jag & Emma inhandlat dagen innan.
Blev många goda skratt, Vilda Gester var nog roligast.
Strax innan tolvslaget blev det lite kaos, en person var på vift på okänd plats helt nersupen... då ställde räddningspatrullen upp så klart och sprang ut (Räddningspatrullen bestod först av mig och Emma). Jag föreställde mig att det skulle gå fort, men icke.... festinnehavaren ville inte uppge adressen där "offret" fanns... Emma blev eld och lågor och utlovade att vederbörande skulle dödas om han inte uppgav adressen.

Vi "firade" alltså tolvslaget i en korsning, utan skumpa och utan batteri på telefon. Men det var fint ändå på nåt sett, vi såg en jäkla massa raketer iaf. 

Lite senare efter hjälp av Piff och Puff (Emil och Niklas) fick vi hem offret till lägenheten och bäddade ner denne. Sen tog vi repris på tolvslaget och skålade in det nya året. Vi drog igång lite karaoke och vild dans, även lite spel.. men samtliga var lite för lulliga och i Rappa Kalja gick det inte att se vad man skrev.

Lite galna bilder 

     

  

Den här bilden blev väldigt cool:

image100

Det var en rolig nyår.

Hoppas allt står bra till med er som läser.

Ha det fint!