Hej hopp, blev både dop och bröllop

Igår fredags var jag, Johanna,Maddis och Elin på News och drack gott. Maddis storebror Fredrik och hans flickvän Katarina dök upp, det var riktigt kul att få träffa dom... båda var riktigt härliga människor och enkla att snacka me. Sen gick vi till The Rock där bl.a Lars va, han var något överförfriskad... och några till. Efter en liten konflikt som gick lite överstyr gick jag,johanna och Maddis till Kebabbaren och frossade.

Lördagen var släkten bjuden på dop i Ovikens gamla kyrka, min kusin Jessica och Jon skulle döpa Olle.
Där satt vi i kyrkan och vänta, hade inte sett till varken Jessica, hennes syster Jennie, Jon eller Olle. Så reser sig alla för orgeln satte igång, där kommer Jessica och Jon in hand i hand med väldigt fina kläder och blombukett....... oj då, dom skulle gifta sig oxå, ingen i min släkt hade en aning.... snacka om Surprise! Jag blev lite rörd, dom var så fina..... Cermonin gick undan minsann, efter kanske 18 minuter var vigseln klar... dopet gick på en kvart. Olle var jätte duktig, grina inte alls... somnade och vaknade endast när han fick sig en kalldusch av vattnet på huvudet... men skrek inte ens då. Han döptes till Karl Mattias Olle. Efteråt samlades släkterna i församlingshemmet för tårta och kakor. Synd att mamma och syrran missade spektaklet. By the way, första bröllopet jag varit på hittills..... annars ett dop och två begravningar.

                                Jon                      &             Jessica             Åkermo

image29

      

Sen for vi till stan igen, jag var vrålhungrig.... ringde till Emma och Johanna.. som precis hade käkat..... men Elin hade inte käkat så vi for till Princess i Lugnvik och hämta pizza och åt hos Benny.
Sen satt vi hemma hos mig och umgicks.... Emma & Johanna kom förbi... Sen gick Johanna... sen Elin.. sen kom Maddis. Vi satt och snacka strunt, lyssna musik m.m till kl tolv, då stack vi på News... inte så mycket folk där. Sen gick vi runt en massa och hamnade återigen på Kebabbaren. sen zzzzzz

Idag är jag hos Johanna, vi ska snart spela lite tv-spel.

 

En lattjo helg

Hallo! Nu e jag tebax efter fyra veckors semester, sitter vid en data.. till och från blockerad. Det var jättenervöst att ta första samtalet, men jag kände mig trevlig och fick bra respons av kunden, sen släppte nervositeten och nu går det som ett rinnande vatten.

I fredags kom Emma till stan för att bo hos mig, vi käka lite pizza på spaderdam.. mums.Senare på kvällen hade vi filmkväll hos Elin. Medverkande var: Jag, Johanna, Emma, Maddis och Elin förstås. Så mycket film blev det inte, mest snacks i all dess form =) Men vi hann se en film som hette Something New , den va lite seg på nåt vis men ganska bra.

Lördagen sov jag å Emma ett bra tag, skönt me sovmorgon. Sen kolla vi på en massa filmer, på kvällen hitta vi på att vi skulle bara dyka upp på en inflyttningsfest i Gåxsjö som Emma visserligen var bjuden till, men ingen förväntade sig att vi skulle dyka upp. Jag och Maddis följde me, kände typ inte en kotte men det var en intressant kväll. Alla uppskattade nog inte att vi kom, partycrashers.

      

söndag fortsatte filmtittandet.... blev extremt mycket film den här helgen, och gott umgänge.
Röjde lite i vardagstummet eftersom det har varit helt uppochner sen min stora tvbänk kom in.

Måndag  gick jag och Emma till biblioteket för att söka efter tänkbara lägenheter till henne och Ida..... fanns inte så mycket... men Emma skicka lite mail till några olika. Så får vi hoppas, vill verkligen att hon ska flytta tillbaka till stan.

Jaja, bäst att jobba vidare... man vill ju helst inte ha dålig kundtid.

Yran & Roadtrip

Det blev två dagar på stråket... tisdagen och onsdagen, hade gärnat gått mera... men det passade inte. Kul i alla fall att träffa massa folk, Jodo ser man ju t.ex. inte varje dag.
Här en vimmelbild från tisdagen: Maddis, Tobias, Emma och jag.
image15

 Yranfredagen hade jag ingen biljett, jag och Maddis gick på premiären av Simpsons-filmen, salongen var kanske halvsatt... de flesta prioriterade väl yran. Simpsonsfan som man e fick man skratta riktigt mycket... det hände nåt kul mest hela tiden, en mycket genomtänkt film. Men jag tror vem som helst skulle kunna gilla den, man måste inte ha stenkoll sen innan för att digga den.

                                                                

lördagen kom Emma till stan, vi gick runt o kolla lite rea... skor, kläder m.m. Vi tänkte ha sett uppträdandet på stortorget, pridefestivalen.. men vi missade precis. Lite senare kom Maddis och Johanna förbi så vi käkade lite tacos. Sen stack vi in på Yran.... jag och Emma såg lite Martin Stenmarck medans Maddis kika på Anna Ternheim.
Sen spana vi runt lite grann, jag köpte svarta tärningar till min bil, vi åkte två karuseller.... den senare som jag kort och gott kallar för virvelvind blev en riktig plåga. Karuseller har jag inget problem med annars, finns nog ingen jag skulle stå över. Men i virvelvinden satt vi så trångt, och alla tvära girningar fick jag ta...... aj aj på hela vänstersidan av kroppen. Lite senare kika vi på The Ark, och dom var bra som vanligt.
När det var dags för presidenttalet lyckades jag komma ifrån Emma och Maddis, och det är ju inte det enklaste att ringa nån då när nätet är överbelastat.... men jag lyckades få tag och hitta dom efter ett tag.
Vi orkade inte se hela talet och pös på Mcdonalds istället. Sen hem till mig, Jocke kom förbi och vi satt uppe och snacka ett tag.
Det var svårt att somna, det va rejält livat utanför och så var både Emma och jag lite spända inför resan.

söndag morgon stack vi till Avis och hämtade våran hyrbil, en vit toyota corolla.. jätte fin.
Sen lasta Emma och Johanna bilen och vi kunde dra..... inget vidare bra väder på bilfärden.... det storma och regnade hur mycket som helst. Tur att man var i gott sällskap och hade bra musik. Jag körde första sträckan, bilen var härlig att köra. I Sveg åt vi frukost, sen tog Emma över körningen. I Torsby stanna vi å åt pizza. Fin liten stad.... eller by kanske passar bättre. Johanna körde sedan till Kungälv där vi skulle sova, det var inte stor gräsplätt där man kunde slå upp tältet.. dessutom låg det kanske 3 meter från vägen. När vi började packa ur bilen upptävkte vi att hälften av min packning hade blivit kvar på Tullgatan i stan. Dessvärre den viktigare delen av packningen..... handduk, kudde, nessesär med tandborste, p-piller, linskoppar, smink m.m. Smink var väl inte så noga, men utan p-piller i tre dagar är ingen höjdare. Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att fråga om råd, t.ex. om jag kunda ta av emma fast hon har en annan sort. Det kunde man inte göra, jag blev hänvisad att ringa till en gynakut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Hon skulle se vad hon kunde göra, efter en timme ringde hon och hade fixad ett e-recept, så det va bara att åka på ett apotek. Nu var ju visserligen det söndag och klockan var nästan 22, linserna fick jag ha i en av emmas koppar, tandborste köote jag i sista sekund på ica maxi i kungälv... så det värsta var ju löst.

Måndag, sov inge vidare under natten... tältet lutade och min "kudde" (en papperskasse med kläder i) var inte så bra Dessutom tutade alla bilar som for förbi, troligen för att jävlas me dom som tältade.
Vi brummade in mot Göteborg, med Emma bakom ratten... hon körde jätte bra... vi parkera i ett P-hus nära Liseberg. Tog spårvagn till centrum, handlade lite inne i femman. Sen for vi tebax o gick in på liseberg.
Mycket folk förstås, och köer till allt. Vi hann åka en del kul Lisebergsbanan, Kållorado, Balder, Tornado, Spinnrock, Flumride. Balder va riktigt nice. I kållorado hade vi regnkåpor som vi köpte, dom kom bra till användning sen när vi köa för spinnrock... himlen öppna sig och det ösregna.... då kom dom väl till pass.
När vi hade åkt flumride, och skulle precis hoppa av, ja då skulle Måns Zelmerlöw åka me några polare. Det är ju lite skoj när man ser en kändis, oavsett hur känd personen är. Han skulle troligen uppträda där på kvällen.



Efter Liseberg for vi iväg mot Karlstad, vi kom fram runt nio på kvällen hos Emma's mors väninna: Leena. Hon hade jättefint och mysigt hus, hennes son Anton var oxå hemma. Vi fika lite, kolla på csi sen var det skönt att lägga sig med riktigt täcke och kudde istället för liggunderlag och sovsäck.

Tisdag vaknade vi upp, duscha och tog bilen in till Karlstad city... de hade extremt mycket rea.... och det passade oss utmärkt. Vi shoppa loss lite mer, sen for vi vidare, stanna till i Filipstad och käka. Vi tog en annan väg hem för att få se nåt annat. I Sveg käka vi french hotdog och sedan lite fika i Klövsjö hos en bekant till Emmas pappa.
Sen var vi hemma, vilket kändes lite lustigt.... kändes som vi var borta längre.
En riktigt nice liten minisemester.
Fler bilder från resan kommer, de har inte laddats upp än.