Reflections

Igår var jag på möte på Folkets Hus (som numera tydligen ska heta ÖSD men i min mun alltid kommer heta just Folkets Hus).
Mötet var det tredje i raden av möten gällande eventuell ombildning till bostadsrätter i området där vi bor.
Jag och Johan var på ett möte tillsammans i september, och jag är jäkligt glad att vi var dit och lyssna då på vad de hade att säga. Vi blev riktigt intresserade av att köpa vår lägenhet, man får sällan chansen att göra en sån bra affär.... att få köpa en lägenhet så pass långt under vad lägenheten egentligen kommer att bli värd.
Å bara det att kunna göra om lite som man vill med olika renoveringar och så.
På mötet då var det mycket negativa synpunkter,frågor etc från åhörarna(de som bor i området).
Men igår kändes det som faktiskt alla som var där på mötet börjar fatta vilken bra investering det egentligen är, och riskerna är ju i princip obefintliga..... allt är väldigt noga kontrollerat i form av tekniska besiktningar, ekonomiska planer etc.
Redan om några veckor blir det köpstämma, då krävs det att två tredjedelar(66 %) av de 289 lägenhetrna de gäller röstar ja för att bilda en bostadsrättsförening som köper fastigheterna.
Oavsett om man inte vill köpa sin lägenhet(vilket man inte måste) så är fördelarna större med att ha en bostadsrättsförening som "hyresvärd" istället för nuvarande ägare som mest är ute efter att tjäna pengar på de som bor där. Jag tror oxå på att saker och ting/bra förändringar kommer att gå igenom mycket fortare med en "hyresvärd" som själva bor i området och det är endast 289 lägenheter jämfört med det stora bostadsföretaget idag som har långt ifrån bara oss att "ta hand om". 
Både jag och Johan hoppas innerligt att allt går igenom. Även om vi inte har för avsikt i att bo i en tvåa resten av våra liv så kan det vara värt att bo här ett tag och sedan kunna göra en liten vinst när man flyttar.

I badrummet händer dessvärre inte mycket alls, på 1 vecka har absolut inget gjorts.
Jag fattar inte riktigt vad det sitter i, det verkar vara flera som upplever att inget görs i badrummen på min gård.
Duschvagn, borsta tänderna i köket, lägenhet med badrumsprylar lite överallt, planera sina toabesök... det börjar bli lite enerverande faktiskt.

Imorgon kommer Johan hem, han är mycket efterlängtad. Jag överdriver inte när jag säger att det känns lite mer jobbigt för varje gång han är borta. Visst, man har väl vant sig till viss del... och det kan absolut vara bra att få längta efter varandra, att få sin egentid som jag kan tycka att alla bör värdesätta högt. Men faktum är att han är borta mer än han är hemma, jag längtar till den dagen han tar ett jobb häromkring.
Jag uppfattar på Johan att han känner likadant, det blir lite jobbigare även för han varje gång han måste åka.

Den här veckan har varit riktigt bra ändå, varit effektiv på jobbet, tränat och ätit extremt bra... har känt mig väldigt nöjd. Dessutom har veckan gått jättefort, ser framemot att få göra helg imorgon... det blir en sväng på gymmet efter jobbet..... duscha hos syrran... möta Johan på tågstation... kolla på Idol och rå om varandra.
På lördag drar vi till Undersåker, kommer bli riktigt trevligt =)

Längtar till vägningen på måndag eller tisdag, känns som vågen kan visa något mycket positivt, om inte annat känns det på kläderna =).

Tisdag

Yeah! Idag kom min nya internetbanksdosa, lite bökigt att betala alla räkningarna annars.
Min förra la av förra veckan, tänkte direkt att det måste vara slut på batterierna (den hade ju ändå hängt med länge) och inhandlade nya..... men de blev ingen skillnad.. den funkade fortfarande inte. Ringde i panik till Nordeas kundtjänst och de sa att de skulle skicka en ny... o idag kom den alltså.

Dagen har bestått av mycket effektivt arbete på jobbet, tills ett viktigt system la av, då körde vi lite frågesport
en stund och sen fick jag skjuts hem med syrran.
Tillagade en god exotisk bulgursallad, betala räkningarna, drog på gymmet och dansa loss afrikansk dans i en timme, sen en duschning där(har börjat dissa duschvagnen, det är trångt, kallt och smutsigt.. och att varmvattnet tog slut häromdagen när jag hade håret fullt av hårinpackning var ingen större hit heller).

Väldigt snart dags för Desperate Housewives, blir en bra avrundning på den här dagen =)

Spöke?

Från i torsdags går det inte att använda badrummet alls.
Nu är det både toabesök och duschbesök i dusch/wc-vagnen 200 meter bort som gäller.
Det gäller att planera när man blir kissnödig alltså.... går väl hyffsat.. men längtar förstås tills renoveringen är klar.
Nyss hemkommen från ett duschbesök i vagnen, varit i Ås och tränat Zumba erhm.. just ja.. menar Latino Flavor... det fick visst inte heta Zumba längre. Härlig träning iallafall =).

Igår for Johan iväg med Nabotåget till Trondheim>flyg till Oslo för att återigen jobba.
Jag tillbringade kvällen med tv och film (The road/Vägen). Filmen var ganska bra... men helt klart kuslig på sina ställen.
Efter den kusliga filmen la jag mig själv i den stora sängen för att sova. När jag nästan somnat väcks jag av ett ljud. Grrrr tänkte jag, vad är det för granne som drar igång tv/radio så högt och sent? Ganska fort förstår jag att det inte är från någon granne ljudet hörs, det är från vår lägenhet!! När jag tittar upp ser jag hur det reflekteras på rutan i vardagsrummet.... TV'n har gått igång och visar en fotbollsmatch på hög volym(!). Jag rusar upp i mörkret och stänger av den, för säkerhets skull knäpper jag bort all ström.
Åter tillbaka till sängen börjar tankar att flyga runt, hur fasen gick det där till?
Glömde jag stänga av tv'n när jag hade sett klart på filmen? Nej, jag vet med all säkerhet att jag stängde av på dosan och tv'n blev svart.
Har någon granne möjligen en samsung-tv och signalen från en sån dosa gick till vår tv? Känns långsökt, men det var det jag valde att tro för att kunna somna.
Självklart slog även tanken på att ett spöke av något slag valt att trycka igång den.

Kom sent(åtta är sent i mina ögon) till jobbet pga dålig sömn. Sen hade jag inga hörlurar att kunna lyssna på radio, vilket gjorde att dagen kändes dubbelt så lång. När jag slutade vid halv fem var jag helt snurrig och matt.
Gjorde omelett, kika lite tv och for sen till Ås och tränade.
Pratade med Johan på telefon när jag kom hem, jag berättade om "spöket". Men han sa ganska direkt att Samsungs tv's brukar kunna göra så.. slå på sig själv om den är på standby.
Hm.. kändes ju bra att höra... även fast jag aldrig upplevt det tidigare.
Enligt Maria på jobbet spökade det för många år sedan i trappuppgången bredvid min.... så jag vet inte riktigt vad jag ska tro.

Nä, nu börjar det bli sent. John Blund väntar.

! ! !Äntligen! ! !

För 6 veckor sedan ringde dom och berättade att de skulle dra igång med badrumsrenovering veckan därpå.
(Äntligen tyckte jag som redan då hade väntat hela sommaren på att de skulle dra igång)
Jag blev så upp-i-hejsan då att jag direkt på kvällen tömde hela badrummet samt skruvade ner toahållaren och krokarna(tog även bort duschdraperiet) för att det skulle vara klart för hantverkarna att dra igång.
Några veckor gick och ingenting hände. Hängde tillbaka duschdraperiet och satte tillbaka de nödvändigaste sakerna. Idag tog tålamodet slut så jag ringde för att få en lite mer exakt tid på när det händer, hon sa då att de blivit försenade av alla de andra badrumsjobben i området men enligt den senaste tidsplanen skull de sätta igång med vår adress vecka 40 (dvs den här veckan). När jag kom hem såg jag en lapp från badrumsrenoverarna att de sätter igång nu på fredag. Finally! så börjar det hända något.

Annars då... i måndags hämtade jag mamma o pappa upp sängen som jag o Johan beställt från Mio.
Allt gick kalasbra, tills vi skulle knuffa in sängen mot väggen(vi byggde ihop den i mitten av sovrummet).
BRAK! Sockeln som hela sängen vilar på vek sig på ena kortsidan. FAN! tänkte vi. Vi lyckades iallafall bända upp den så att den håller provisoriskt, men vi vågade inte flytta den en centimeter. Så nu står sängen mitt i sovrummet i väntan på en ny sockel, vilket vi borde kunna få ut en ny för eftersom jag såg att den var småskadad redan innan men tänkte att det inte skulle vara någon fara. Har dokumenterat skadorna och mailat till Mio.
Sängen är iallafall hur skön som helst, kanske rentav för skön... och då menar jag det faktum att man knappt tar sig ur den på morgonen ;) .

I måndagskväll åkte jag och Jenny till Ås för att träna Zumba.
Therese höll i det och det blev hur lyckat som helst, närmare 50 personer dansa loss i föreningshuset... lite trångt.. men det gick ganska bra. Blir 5 gånger till av Zumba där =)

På fredag kommer äntligen Johan hem igen, lutar åt lugn hemmakväll(fredagsmys). Sen på lördag bär det av mot Föllinge för våran del, vi ska hjälpa mamma o pappa att röja upp lite.