Blåsväder

Ute på stan idag iaf =) Höll ju på att blåsa bort.
På lunchen avnjöt.. nä förresten...kastade jag i mig lunch i form av en macka och en liten Mer på Tehuset tillsammans med Johan, Fredrik & Tomas. Hade bara 45 minuters lunch, fanns väl ca 20 minuter kvar av det när jag börja äta.
Det va iaf trevligt den lilla stunden som hanns med.

I lördags var det fest hos Johan. Fredrik,Christer,Christian och Johan var i lägenheten när jag kom dit. Jag blev bjuden på mat, senare dök Johanna & Robin upp.. jag å Johanna sjöng singstar och hälsa på nån granne där de kika på Dansbandskampen.
Sen for vi vidare till Åre med taxi allihopa. På bygget var det noll drag, så vi gick vidare till Country Club där ett cover band skulle spela Kiss-låtar. Jag & Johan gjorde kväll ganska tidigt och tog taxi tillbaks till Undersåker, långt senare kom Fredrik & Christian till lägenheten å slagga på soffan.

   

Efter rejäl sovmorgon blev det en rejäl brunch i form av bacon & ägg och diverse bröd och pålägg. Johan & Fredrik var skotersugna förstås, hade hängt på om jag haft med kläder för det och tillgång till skoter. Jag tyckte dom kunde åka en sväng bara dom, under tiden hängde jag i lägenheten å lira guitar hero och kika på tv.
På kvällen for vi till Järpen för att käka pizza med Johanna & Robin. Fick då se deras hus de håller på att renovera, och oxå träffa Johans päron som var där o kolla läget.
Dom hade rejält goa pizzor i Järpen! Sen hängde Johanna & Robin på tillbaks till Undersåker och vi kika på en film.

 Imorse blev det aningen brådis att hinna till jobbet kl 8. Klev upp kring 6, Johan fixa frukost och körde/skotta fram min bil så det var bara för mig att lasta in packning och åka.

Precis innan jag sluta jobba idag fick jag äntligen the julkorg =)
Den var rejält tung!
Julkorgen innehöll:
Glögg, 3 olika Skärvångenostar, Låda Årechoklad, After eight, Låda Geisha, twistpåse, paté, gravad lax, gravlaxsås, regnbågsfilé, "tunnbrödschips", saltiner, Ett julte på påse,senap, cumberlanssås, rökt renbog, rökt renkorv och i botten en massa frukt!!
Ingen dålig vinst =)




Skjutsade hem en kollega som oxå fått en sådan, hade varit jobbigt att bära hem den.
Hade tänkt pysa på Step in och träna, men insåg vilken svinstia till lägenhet jag lämnat när jag for =S. Så jag ställde in mig på att städa istället. Haha, men jag lyckades somna ifrån julstädningen och 2 timmar bara försvann.
Blev iaf lite diskning och röj. Hälsade på Jenny en sväng och lämna lite julklapps.

Nu har jag precis betalat räkningar, lyckträff att jag kom på att jag skulle fixa det eftersom jag åker till Föllinge imorgon efter jobbet och blir kvar åtminstone framtill lördag.

God Jul till er alla!

"Å vinnaren är......"

Igår blev jag först rejält besviken på jobbet i samband med att jag såg schemat för januari, jag hade blivit tilldelad några få korta pass på totalt 64 timmar(hur dåligt som helst). Jag blev förbannad och slängde i väg ett mail i sann Sverker*PLUS*Olofsson-anda. "Ska det va så här?", "Hur förklarar ni att någon som började samtidigt som mig har tilldelats mer än dubbelt så många timmar?" "vad är det för orättvisa egentligen?" etc. Fick iaf ett okej svar på mina många frågor... eftersom de tvingades flytta mig till ett annat team i sista stund fick jag liksom det som blev över vad gäller pass. Jag skulle förstås få mer timmar under januari, men det dyker upp lite eftersom....grrrr. Jag tänker roffa åt mig alla pass som bara går. 
Igår hade mitt team  möte. Ganska roligt, men ungefär hälften av informationen som sas är inte aktuell för mig efter nyår då jag tillhör ett annat team. Det bästa på mötet var förstås det sista som gjordes....Dragningen på hotellcheckar. Det fanns 3 st för utlottning och jag vann 1!!!! Yippie!!!! Jag är nog den enda som lyckats vinna både julkorg och hotellcheck.

Efter jobbet pös jag iväg och träna, så jäkla härligt.... och lungt å skönt dessutom. Första gången jag tränat på en fredag, det är att rekommendera kan jag säga =). Var så inne i träningen att jag faktiskt missa att dom stängde, men jag blev fundersam över att det inte var några personer kvar... haha.. då är man inne i träning om man tom missar att de stänger.
På kvällen kika Emma förbi å vi såg på tv och film. Emma sov över och pös iväg med tåget astidigt imorse, hon ska ju va me i Tv =).

Ikväll åker jag till Undersåker, blir troligen utekväll med Johan å Fredrik i Åre =)

Tvära kast

Hade precis möte med min nya teamledare. Han undrade om jag var intresserad av att byta team och jobba på sälj istället för uppsägningsavdelning. Det var ju typ det bästa som kunde hända. Gillar visserligen mitt team jag har nu jättemycket, men det är ett faktum att jag säljer bättre än jag vänder kunder. Vilket innebär mer klirr i kassan för mig =). Hade jag jobbat på uppsägning skulle jag visserligen sluppit jobba helger och kvällar efter 19. Men ob är ju bra grejer.

Första januari byter jag rum, teamledare och "kollegor". Grädde på moset vore en fast anställning. Då har jag inget mer att klaga på.
Den start jag fick på det här jobbet var inte det bästa, men det blir fasen nästan bättre o bättre för varje dag.

En annan grej, inför att jag & Jenny skulle göra högskoleprovet i höstas så uppfata jag som att vi oxå skulle söka utbildning till våren, men jag missuppfattade lite. Lät iaf ansökan gå vidare( på skoj för att se om jag skulle ha kommit in och haft en chans). Fick antagningsbesked förra veckan, jag blev antagen till socionomprogrammet på Mittuniversitetet(!), men kommer alltså inte att gå den. Lite sugen blir man ju, de skickade tom med schema i veckan, men jag kommer tacka nej. Det börjar ju gå så bra på jobbet, längtar inte riktigt till att leva på studielån... men troligen till hösten.

Det går bra nu =)

I måndagskväll åkte jag & Emma mot Järpen/Undersåker.
Det var halt som fasen och mörkt, och geografi däromring är inte min starka sida.
Jag lyckades svänga av fel väg och kom in "bakvägen" i Undersåker, så kartan som jag studerat innan stämde inte längre. Lyckat att mobilen dog oxå. Men skam den som ger sig, magkänslan gjorde att jag hitta rätt.

Ett mycket trevligt besök som inleddes med matlagning, vi gjorde en ruskigt god kycklingsallad.
Senare dök Johanna,Robin, Emma & Thomas upp. Vi körde Rockband på xbox, hur kul som helst. Mycket trevligt att träffa några av hans nära och kära =)
När de pyst börja vi kolla på Wanted, men jag var så trött och höll på att somna efter 10 minuter, vi gjorde kväll istället.

Tisdagen for vi till Järpen och hämta upp Emma, sen gick resan vidare in till Åre. Där strosa vi först runt på "stan". Därefter gick vi till Holiday Club och bowlade... jag vann =)
Sen åkte vi alla tre till Johans lägenhet och avnjöt kycklingsallad och kika på Loveguru.
Kring fyra började jag & Emma resan till stan. Sedan blev det en slapp kväll med räkor, vitlöksbröd,röror samtidigt som vi kika på Björn Gustafssons dvd och även Robert Gustafssons dvd.

Igår efter jobbet dök Emma upp med min bil och vi pös hem till mig. Senare på kvällen tog vi en promenad med Jenny kring Odenskog. Efter det hjälpte vi Jenny att skruva ihop hennes fina bäddsoffa med divan från ikea. Det tog en stund men bra blev det. Synd bara att jag skulle tappa en del av soffan på foten, gjorde dwgnhnwgjhgrl-ont. Idag är den svullen som bara den, gör ont att ha sko och det är ett rent helvete att gå, därför kan jag endast halta fram. Funderar att uppsöka akuten sen, kan ju ha krossats lr brutits något.

På jobbet går det riktigt bra. Bättre än vad jag trodde själv tillochmed. Igår fick jag mail om att vi ska ha en dragning på 3 hotellcheckar i mitt team. Vi har tilldelats olika många lotter beroende på hur mycket vi sålt, hon som hade flest hade 9, sen kom jag med 7 lotter, nästa har 5 lotter, en 3, men de flesta har bara en. Så jag ligger ju ganska bra till att bli dragen =)
Idag såg jag ett annat mail, jag har vunnit en julkorg värd 1000:-!! Jag blev förvånad själv, jag tycker inte riktigt att jag jobbat på så bra. Men jag får se det som en "klapp på axeln" och sporre till att fortsätta kämpa.

Månaden har varit kärv ekonomiskt. Första månaden på länge jag fick fyrsiffrig lön, och det var en låg sådan.
Länge sedan jag kände mig så här fattig, men kommande månader ser ut att bli bättre.... dels för att jag säljer bättre och för att jag fått jobba mer. Så julkorgen var inte helt fel, eftersom mitt kylskåp ekar tomt.

Håll tummarna att jag kammar hem hotellcheck oxå =)

Otroligt rolig julfest =)

I lördags efter jobbet blev det brådis. Johan var hemma i lägenheten och kolla på en film, samtidigt som jag sprang omkring och försökte samla med allt som behövdes till festen. Vi åkte till Valla och hämta upp Emma & Ida. Därefter åkte vi till Lottgatan för att lämna Johan och hämta upp Jenny & Maddis. Förstod att jag skule glömma nåt hemma, men att det skulle vara så viktigt som krustång (ängel utan krusat hår går ju inte). Vi fick vända, och då var vi redan över en timme sen mot vad som var planerat.Vi kom till sist till Torvalla iaf. Zandra hade gjort lägenheten jättefin, och middag för oss tjejer var på gång.Vilket jäkla bra team vi var, vi fixa till oss väldigt effektivt och hjälpte varandra så gott det gick.Midaggen blev i form av köttbullar,kycklingvingar och spaghetti..... mycket gott.

Festen skulle ha börjat 19, men det blev aningen förskjutet. Karolin, Johanna och Marie var kom i god tid och var väldigt fina. Såsmåningom droppa även Niklas & Elin in, Niklas hade pyslat lite och gjort horn av sugrör och målat nosen röd medans Elin skulle föreställa Staffan Stalledräng.Grabbarna dök väl upp kring halv tio, dvs 2 ½ timma försent. Men vilken jäkla entre de gjorde! De kom åkandes två och två på tre stycken snowracers efter en bil, sjungandes på någon jullåt. Det såg så roligt ut från balkongen, de såg ut som små myror utklädda till lucior och annat.Jag och Jenny hade planerat och förberett en femkamp och delat in alla i lag, vi hamna rejält efter med tävlingarna. Så vem som vann det hela har vi inte en aning om =P, eftersom alla tävlingar inte hann köras klart. Det va ju klart synd, Jenny hade köpt priser m.m. Bortsett från att tävlingarna kom igång så sent och inte avslutades så var det en mycket rolig fest. Grabbarna var lucior, bortsett från Johan som var tomte.

Lite bilds

   


   
   
   
   
   


Söndagen blev lugn, vi käka frukost på mcdonalds, sen kika vi på film, titta förbi en sväng hos Fredrik. Sedan tog Johan tåget hem. Åkte me Fredrik till Torvalla för att hämta bilen och mina saker jag hade glömt.
Hakade på de andra som skule iväg å käka.
Resten av kvällen spenderades med Emma, vi kika på tv o skratta gott =)

Idag pyser vi västerut... Emma till Järpen och jag till Undersåker. Ledig imorgon så det passar bra.


Äntligen dags!!!

Ikväll är det äntligen dags för julfesten som är så efterlängtad.
Re-union med Vemdalsgänget + några härliga personer till =)

Sitter i detta nu och arbetar.Inte många som ringer, känner mig nästan som en fånge in da regemente. Kändes trist att lämna Johan själv imorse, men jag måste arbeta vid varje tillfälle som ges. Ikväll har jobbet julbord för alla sina anställda, hade varit jättekul att lära känna sina kollegor lite mer och få äta lite god mat, men jag kommer alltså inte delta. Vår egen julfest går före, den planerades in innan jag fick reda på julbordet med jobbet.

Igår yrde jag på som ett ånglok. Röjde lägenheten, tvätta, spåna på musiktävlingar till festen m.m. Hade tron att jag skulle hinna träna och göra klart allt innan Johan eventuellt kom, men han överraskade rejält... redan kring tre ringde han och var på Frösön(!!!). Fick superpanik och insåg att jag låg några timmar efter med saker jag skulle göra.
Men de fick vara för ett tag..... kändes fantastiskt att träffas igen efter två jobbiga veckor av längtan. Middag åt vi på tacobaren.. det var mumsigt. Sedan avnjöt vi ett jättegott vin hemma hos mig som han hade köpt på Taxfree och såg Idol-finalen. Blev som vi och många andra trodde... Kevin Borg vann. I varje paus och även efter Idol fick jag kuta från soffan till datorn för att försöka slutföra musiktävlingarna(använde hörlurar för att inte avslöja något ljud för Johan).
Blev klar kring midnatt. Sen sova, och det är inte det lättaste när någon snarkar på maxvolym.
Upp åtta och slänga in en pulverdryck i käften, klä på sig och rusa till jobbet.

Har så mycket saker att tänka på och saker jag måste komma ihåg, och tiden är knapp... känner mig skapligt stressad. Jag kommer säkert glömma nåt. Försöker skriva på en lista för att undvika att något blir kvar hemma.
Man får försöka tänka positivt, allt slit kommer ge resultat. Längtar till jag får se vad alla klätt ut sig till och hur de ser ut i sina dräkter. Blir nog många kort ikväll, tur att kameran e laddad =)

Önskar er en trevlig helg!
Det ska jag försöka ha. Man har inte roligare än vad man själv gör det till

Längtar....

Först och främst... en bra fest i lördags. Många härliga skratt. Marcus hade varit ambitiös och gjort diverse olika tävlingar som vi tävlade i. Mitt lag(som för övrigt hette Bäver) vann överlägset totalsegern. Bäver bestod av förutom mej även brorsan,hans tjej Lina och Evas kille Fredrik. Syrrans lag hette Greger(ingen aning om varför) och där var även Madde och Daniel med. Lag Helium(troligen hette de så pga av att Jocke drog in mest helium under kvällen) bestod av Jocke, Evy,Eva och Jeanette. Först tävlade vi genom att gissa vilken film,tvserie lr tvspel som låten förknippades med, där vann Bäver stort =)
Nästa tävling handlade också om musik. Varje lag fick sju låtar de skulle nynna. Det är inte det lättaste när man har hörlurar på sig och inte hör sig själv. Roligt var det iaf. Tror vi vann den oxå =)
Sista tävlingen var ölhävartävling, där Lina(Bäver), Daniel(Greger) och Marcus(som hoppade in i Helium eftersom de andra skulle upp å jobba tidigt). De hade rejält fåniga sugrör de drack ur som var som glasögon.
Roligast på kvällen var nog när brorsan,Marcus och Daniel sjöng "Ja må hon leva" efter att ha dragit i sig helium. Finns många roliga bilder och filmer från kvällen.

Senaste dagarna har jag varit rejält seg, men man får ju skylla sig själv när man är uppe långt in på natten och sover till 12.
Längtar jättemycket till lördag... då är det Fest med stort F, ska bli jäkligt kul att se hur alla kommer se ut(det är ju utklädning) och så får jag ju träffa Johan igen.

Idag sov jag in i det längsta, sen va jag på sjukhuset och lämna lite blod. Det här var första gången jag var lite nervös, sista gången jag lämna innan var december förra året. Då tuppade jag av efteråt, benen bara vek sig. Som tur var var jag fortfarande kvar på sjukhuset, och 3 läkare var på plats på nolltid.  Men jag kände mej rejält svag, hade yrsel och kände mej lite skamsen.
Den här gången gick det hur bra som helst.
Nu sitter jag på jobbet, riktigt nöjd med min säljinsats i helgen. Jag är mycket mer säker på vad jag gör och vad jag säger, troligen ger de kunderna mer förtoende och de vill hellre köpa tjänster.
Idag fick jag dessutom ett eget headset(äntligen!), så slipper man leta som en galning när man börjar. Ett helt nytt fräscht, aldrig använt =). Det ultimata vore ju ett eget tangentbord, lr egen plats med dator. På eniro hade man iaf personligt tangentbord och headset, och aldrig problemas att hitta nånstans att sitta.

Imorgon blir det tjejkväll med glögg & pepparkakor hemma hos Zandra i Torvalla =) Ska bli trevligt.

Inte bästa starten på dagen.....

Trött som fasen, klev upp vid 10... sedan blev det jäkligt brådis att hinna handla present på stan, slå in den, äta, raffsa ihop alkohol/smink mm, packa etc. Ikväll har syrran fest, hon fyller 30 imorgon. Kom sent till jobbet.... bad thing 2: det stod reflexsnubbar på jobbparkeringen och ville ta betalt(de trodde alltså att jag skulle på skidskytte, infade dem att så faktiskt inte var fallet utan jag skulle jobba... så jag slapp betala iaf). bad thing 3: det har snöat asmycket.... när jag skulle vidare från parkeringen var jag tvungen att "klättra" upp för en snöplogkant, det resultera att jag klev ner och blev helt snötäckt från sko till skrev =(. Bad thing 4: Hade inte med paserkort till dörren. Stod och banka å försökte ringa runt till folk som möjligen kunde jobba.... pröva till och med att ringa till Glocalnets kundtjäsnt i hopp om att nån kollega kunde svara. Till sist dök det upp en kille som jag gick in med. Bad thing 5: Förutom att va en halvtimme sen så dog systemen efter en stund och man kunde inget göra för kunderna.

Nu kan jag väl inte få särskilt mycket mer otur idag...... fattas väl att bilen inte vill starta sen. Slutar 18, festen börjar 18.

Igår var det lajban däremot. På dagen gick jag,Jenny & Emma på stan å shoppa diverse inför julfesten. Efter det fikade vi på Tehuset där även Martin anslöt.
Sedan tog vi farväl och jag å Emma pös till Valla. Vi kika på Stardust. Sen laga jag bacongryta med ris. Vi sjöng singstar å fjanta oss, sen dök Zandra upp som var på glatt humör. Johan ringde så vi fick surra lite, ska fixa "kostym" till han i veckan. Halvkolla på idol. Vid nio kom Zandra på idén att vi borde åka på dans, jag var seg som faan å kände mej extremt ofräsch. Men sagt å gjort, slängde mej in i Emmas dusch. Emma bytte om. Zandra hade nån lyckodans för sig tillsammans med Emmas boa =)
Vi åkte till mig där jag bytte om, sen brumma vi till Furuparken.
Ganska trevligt, dock lite hög medelålder... och "de bästa" var upptagna mest hela tiden.
Vid tolv for vi hem, Zandra skulle upp astidigt å jobba.

Hoppas på en rolig fest ikväll. Ha en bra helg.

Mysig & rolig helg

I fredags efter jobbet var jag rejält trött, la mig en sväng och vaknade inte förrän fyra på eftermiddagen. Då blev det brådis att duscha och fixa sig, Jenny,Martin och Emma dök upp efter en stund.
Vi hjälptes åt att fixa oss i ordning för julbordet/dansen i Åsarna.
Tågresan dit var ganska rolig, nån mil hade vi våran vagn för oss själva... där vi satt och försökte sminka varann, å det var inte det lättaste med i ett tåg som skakade och med lite alkohol i kroppen =)
I Tandsbyn fick vi sällskap i vagnen, ramlade in 25 överförfriskade snubbar och 4 bruttor ungerfär(alla anställda på Husqvarnafabriken). Vi var visst väldigt intressanta, alla ville förhöra vilka vi var, bjuda på alkohol och flirta.
Väl framme i Åsarna blev det besök på toa innan vi satte oss för att äta julbord. Vi hälsa på grabbsen i bandet och fixa så de kunde sitta med oss. God mat, men jag åt lite för mycket... =S.

    

Sen dansades det loss rejält. Ovant med typ 95 % snubbar och 5 % damer(vanligast är det ju tvärtom), så man blev ju uppbjuden nästan så fort man lämnade dansgolvet.
I en paus hade vi paketöppning på ett hotellrum(jag, Emma & Jenny hade gjort en liten julkapp till bandet på skoj, dels för att vi känner dem o framförallt för att de är otroligt duktiga/roliga musiker).
Tror de blev lite rörda att vi ansträngt oss lite extra, vi hade bakat stora pepparkakshjärtan så de fick en var, vi hade skrivit "Gamblers" och ritat dit respektive instrument i glasyr.  
Vid halv ett for vi hemåt med tåget, o om det var livat när vi åkte dit så var det inget jämfört med hemresan.

Lördag handlade först om att städa o diska, sedan dök Johan upp mitt på dan. Han hade med sig singstar så vi satt å sjöng nästan hela eftermiddagen, riktigt skoj.. visade sig att vi är ganska jämna... men han har en finare sångröst.
Vid halv åtta pös vi till Simon & Viktor, shit vad halt det var ute då. Vi intog vårt bord, kort därefter dök Jenny & Martin upp. Vi åt supergod mat. Sedan drog vi vidare till lägenheten. Maddis,Jodo,Linda,Alex & Jennie kom förbi och festa å sjöng singstar. Mycket trevlig kväll.

   

Söndag var jag seg. Vid två kom Maddis förbi, vi åkte förbi Törners och inskaffade varsin macka. Sedan brumma vi till Föllinge. Besökte julskyltningen, gick gåbingo med Ida... sedan for jag o Ida till stan. På kvällen kika jag på parlamentet,sanningens ögonblick mm.

Idag har jag äntligen kommit till skott och julpyntat lägenheten. Bytt gardiner, hängt upp 2 adventsstjärnor o fixat lite dukar å sånt. Har tränat Body Pump en sväng nu på kvällen, jäkligt jobbigt.... lastade på lite för mycket =/.

Nu väntar Boston Tea Party =)