Jihoo :-)

För några veckor sedan var jag på inredningsparty hos Anna i Lugnvik. Hittade hur mycket fint som helst jag ville handla, men det var ju inte direkt gratis så jag rannsaka och valde fyra grejer. Idag ringde Anna och berätta att hon hade fått hem sakerna, jihoo, for och hämtade upp dem efter zumban. Jättenöjd! Väntar bara på en sak till som var tillfälligt slut. På bilderna syns en hjärtformad fårskinnskudde, en lanterna(lykta) och en underbart fin toscanaskål :-)


Frostigt

I fredags bar det av till Undersåker. På vägen dit spanade vi in massa fasader på hus och fantiserade om vilken färg/ färger vi vill ha på vårt framtida hus :-) vi stannade till på Ica Åre och handlade lite, sen handlade vi med middag från en thaivagn i Björnänge. På kvällen tittade vi på tv och pratade med Johans föräldrar om resan vi ska göra till våren... Sen ett tag tillbaka har vi tänkt om, Det blir inte New York.. det blir Thailand istället. Inte fy skam det även fast det känns lite synd att det inte blir till NY. Gäller att hitta någon/några lämpliga ställen som är fina och lugna.

På lördan tog jag en härlig långpromenad i höstlandskapet. Johan hjälpte en kompis att bygga en sänggavel. På kvällen åt vi middag med Johans syster Johanna och Karl-Oskar. Vi drack gott rödvin och Johanna fixade mina naglar. Tog tid men shit vad bra det blev :-) . Supertrevlig kväll.

Nu är Johan lämnad på flyget och jag är solokvist igen. Ska bara chilla resten av kvällen och samla kraft för veckan som kommer :-)


Galet

Idag blev en bättre dag än igår. Gick smidigare att jobba och efter zumba hade jag fyllt på med massor med energi och endorfiner :-). Vid åtta dök Johanna och Joffe upp för att kolla på vmkvalet mellan Tyskland och Sverige i fotboll. Trevligt att träffas men efter första halvlek med mycket svordomar och suckar bland oss alla tre i soffan valde de att passa på att åka och få lite sömn(de håller på att bygga hus och är i slutfasen och rätt trött). Vi tänkte oss alla att det var ändå kört för Sverige att vända underläget 0 mål mot Tysklands 3 mål. Jag slutade kolla matchen och drog igång Svenska Hollywoodfruar istället. Efter ett tag knappar jag på in mig på Aftonbladet-appen och tappar nästan mobilen när jag ser att det plötsligt står 4-3 och byter genast tillbaka till matchen. Då återstod fem minuter kanske. I sista stund får Sverige in målet som gjorde att det blev oavgjort, jag vrålskrek rakt ut:-JAAAAAA!!!!! Cool match, känns som en seger trots att de inte vann. Helt galet! :-)


15 oktober 2012

I fredags hade vi enhetseftermiddag med jobb-gänget som ledde till bowling och tacobuffé. Kul att bowla men länge sen jag spela så dåligt. Efter maten drog ett mindre gäng till mig och fortsatte umgås och spela spel, trevligt :-) . De sista sa hejdå kring tolv. Jag vaknade kring klockan tre på natten och blev verkligen livrädd när jag upptäckte att det låg någon bredvid mig och sov(!) jag blev ganska fundersam.. Hade någon av mina kollegor stannat kvar trots att jag tycktes minnas att jag låst när sisten gått? Ha ha, insåg rätt fort att det var Johan :-) han valde att åka hem så fort han kunde istället för att komma mitt i dan på lördag. Mysigt att vakna upp tillsammans. Efter frukosten drog vi ner på stan och strosa. Johan köpte sig ett par supersnygga boots på Scorett och även jag fick mig ett par schyssta stövlar(Johan hade avvaktat med födelsedagspresent i väntan på att jag skulle hitta nåt jag verkligen behövde och vinterskor behöver jag har jag nyligen upptäckt). Riktigt nöjd :-) sen tog vi en fika på Törners, gick hem och titta på film och därefter tog vi och åt middag på Lilla Siam.

Söndag blev det lite mer film, bland annat The Dictator.. Småkul men jäkligt tunn film. Tog en sväng till Lillänge och spanade in Experts rea.. Hittade dock inget.. Det var ganska utplockat. Vi handlade mat på Coop och tog varsin kebabsallad på restaurangen där.
Mysigt med en riktig Emelie och Johan-helg :-) <3 .

Idag(måndag) skulle jag kunna sammanfatta första delen av dagen med Urk. Kände mig lej, trött, yrslig, ofokuserad och frusen. Tack och lov för fina kollegor och speciellt fina fikatjejerna som gör sånna här dagar kättare att klara sig igenom. Lagomt till att det var en och en halv timme kvar att jobba la alla våra system ner och det gick inte att uträtta nåt :-( satt en stund och vänta och vänta men kom på att jag kunde passa på att skicka iväg lite ansökningar till kurser för vårterminen (sista ansökningsdag idag). Har klurat ett tag att det vore spännande att ta en distanskurs på halvfart helt över nätet vilket gör att jag inte ens skulle behöva gå ner i tid eller blanda in CSN. Jag har länge känt att jag absolut inte vill plugga men nu är jag redo att nosa lite på hur det kan va. Förhoppningsvis kommer jag in på någon av de två kurserna jag sökte :-) . Kändes skönt när jag skickat iväg ansökan och det blev ännu bättre efter zumban tillsammans med Jenny.

Imorgon ny dag med nya tag.


Frisk

I fredags var jag på trevlig AW med Mimmi, Sandra och Maria på Cuprum. God mat och mycket skratt, synd bara att det var lite stimmigt/högljutt så vi hade lite svårt att höra varandra.

Helgen var superlugn, gjorde inte många knop. Tråkigt väder. Blev lite tvättande på lördagen och jag tog äntligen itu med att lära känna min symaskin.. Den verkar mycket lättsam och bra :-) lagade lite kläder som fått hål. I övrigt tittade jag på film och tv. Träffade inte en kotte på hela helgen, såvida inte han i kassan på OKQ8 när jag handlade räknas. Hade jag haft bilen skulle jag åkt iväg nånstans, men Johan tog den senast han for till Norge.

Ja ja, nu är det ny vecka och nya tag :-) jag har planerat och bokat in massa träning. Blivit klent med träning senaste två veckorna, den envisa förkylningen blev långvarig. Efter jobbet idag tränade jag på Fyrvalla, intervallspring och två varv i cirkeln av maskiner. Jag blev imponerad av mitt "flås" och uthållighet när jag sprang, skönt att man inte tappat alltför mycket under sjuktiden. Bäst var den sköna energin jag hade när jag ganska slutkörd traskade hem och duscha. Skönaste soffhänget är efter man tränat :-) . Dragit på tjocksockarna som mamma stickat till mig, riktigt mysigt.


Tusen idéer

Jag har så mycket inspirationsidéer så jag tror nästan att jag spricker snart :-) jag vet inte om det kanske är hösten som får mig att känna en sån pyssel-fixar-kreativitetslust..? Jag vet åtminstone att pinterest är medskyldig till det ;-) . Har ännu inte invigt symaskinen men funderar dagligen på olika saker jag vill sy.. Hi hi. Verkligen alla möjliga tänkbara grejer.. Typ gardiner, tygkasse, tygkorgar, kuddar, julstrumpa(sån för paket), necessär, sy om kläder m.m. Rensade igenom massa kläder jag hittade i förrådet igår, det ger bara inspiration till ännu mer idéer. Har bestämt mig bl.a. för att göra om en top/tunika som alltid haft lite skum passform till en kjol :-P tror det kommer bli riktigt bra. Sen känner jag mig alltmer inspirerad att noggrannare välja ut vilka kläder, skor och accessoarer jag tar på mig.. Vill även försöka lattja till håret så det passar. Känns ju trist att alltid ha samma gamla tråkiga hästsvans när jag ändå har så mycket hår att jag kan göra de flesta sorters frisyrer/håruppsättningar. Sen fantiserar jag om att färga en gammal jacka som jag har som jag tycker behöver ett lyft, frågan är om jag törs färgs i tvättstugans maskin eller om de förstör andras kläder sen. Får se hur jag gör.. Googlade fram att det även gick att göra i ett större kärl av nåt slag. Sen har jag massa andra pysselidéer som snurrar i huvet på saker man skulle kunna snickra ihop, renovera, måla, tejpa och klistra m.m. Ja ja :-) nu dags att sova och troligen drömma om lite fler inspirationsgrejer.