Skönt med helg, synd att den är över.

I torsdags gjorde jag sista arbetsdagen för den här veckan.
På fredagsförmiddagen for jag,Karro,Marcus & Jocke till Föllinge för att ta ett sista farväl av farfar.
På begravning fanns bara dem som stod hon honom närmast. Min familj, mina farbröder med familj, faster med familj och farmor förstås. Det var ett svårt farväl, jag tror inte ett öga var torrt på någon. Särskilt för farmor är det en svår förlust, och att ta farväl till sin livskamrat efter så många år(över 51 år som gifta).


Efter begravningsakten åt vi buffé i kyrkan. Sedan for vi vidare till stan, Jocke skulle jobba kväll.

Karolin & Micke var sugna att hitta på nåt, jag var öppen för förslag. Blev en spontankväll med lite vin, musik men framförallt sällskapsspel =).

   
 

Efter några olika spel (Alias,Så det kan låta, Guitar Hero och Wii-bowling) så skulle Micke & Karro till Furuparken och hämta Marie. Jag & Jenny blev avsläppta hos mig där vi lämna våra vinboxar och styrde stegen vidare mot G3. Ganska trevligt där förutom en "tafskille". Sedan gick jag själv vidare till kebabbaren och tog med mat hem, där jag såsmåningom somnade fullt påklädd, med både data och tv på. Vaknade kring 6 på morgonen och rätta till lite saker. Sedan sov jag framtill kl tre på eftermiddagen.
Ringde Jocke och vi bestämde oss för att käka mat från Asia Wok hemma hos honom. Sedan blev det en lugn hemmakväll med tv och film.

Idag har mest handlat om att tvätta, storhandlat på Willys och börja planera kommande vecka.

Utmaning

Utmaning

Blev utmanad av Zandra.

5 platser där jag bott:
1. Föllinge
2. Regementsgatan 40
3. Frösövägen 59 c
4. Tullgatan 8
5. -

5 jobb som jag haft:
1. Butiksbiträde Ica
2. Vårdbiträde Solbacka
3. Hotelstädare Älgen
4. Nummerupplysare Eniro
5. Kundtjänst Glocalnet

5 saker i min handväska:
1. Tuggummi
2. Snus(i know, det borde inte vara där)
3. Korthållare
4. Mobil
5. Pennor

5 saker i min frys:
1. Kycklingfile 
2. Bröd
3. Lax
4. Wokgrönsaker
5. Glass

5 saker i min/vår bil:
1.Skrufs
2.Cd-skivor
3.Vildmarksstol
4.Verktyg
5.Rattlås(fast det används inte)

Jag utmanar: Dom som vill

Happy Birthday to me

07.07 idag blev jag 22 år. Då låg jag och sov.
Satt uppe inatt och kikade på Varg & halva SuperHeroMovie.
Trillat in en del sms och diverse andra gratulationer, tack till alla er som kom ihåg och grattade =)

Annars då...jo jag jobbade en kortis.. hade ett pass mellan 16 & 20. Kändes skapligt nervöst, inte varit där på nästan en vecka. Tanken på hur långt de andra kommit i att ta samtal, systemen etc kändes rätt jobbig.
Men vad kan annat man göra än att "ta tjuren vid hornen"? Satte mig och tog samtal, hade knappt en aning om vad vare sig vad kund eller vad jag snacka om, men det blev säkert bra. Försöker tänka så positivt det bara går, fast frustrationen varit nära många gånger. Kan fortfarande störa mig på att om man behöver hjälp... så finns den inte... man kan få hojta/ropa/springa å leta ett bra tag innan man hittar någon som kan hjälpa... samtidigt som kunden... som oftast redan stått i telefonkö upp mot en timme sitter i luren och väntar/frustar medan jag irrar omkring.  Längtar så mycket tills jag kan "allt", med "allt" menar jag att man kommer aldrig bli fullärd på det här arbetet... men det skulle va skön att slippa springa och fråga för
 minsta lilla grej.

Helgen var rätt bra. Men jag har nog inte riktigt förstått att Farfar inte längre finns. Hur som helst ser jag ingen vinning i att sitta hemma, isolerad och sörjande. Självklart är det tråkigt att inte Farfar finns kvar, men han har det garanterat bättre nu, fri från värk och leda.
Fredagen spenderades först tillsammans med Jenny,Zandra,Tomas,Elin,Emma,Karolin,Micke,Lulle,Thomas och Fredrik(pew, många namn) på Jack Rabbit.
God mat, inget snack om det.... men plånboken fick sig lite stryk.
Vi passade på att kasta pil och spela biljard oxå =)

Efter middagen pös jag,Jenny,Zandra & Tomas till dansen i Sandviken.
Göthe har länge uttryckt att det kan vara den sista för hans del, och om så vore fallet kände jag att jag ville vara där då.
Det var en trevlig dans, skjutsade hem de andra kring halv ett, trodde i min enfald att jg skulle hinna tebax till "sista dansen", men förgäves... . Hur som helst stannade jag och Joce kvar och efterfesta med Perikles framtill fem på morgonen tror jag. Vi(dvs. bandet, Jocke,jag,Göthe,personal mfl) hade kört gissnigstävling om hur många som löst in sig. Jag vann =). Jag gissad 433 inlösta, det var 426. Har vunnit sån här gissningstävling en gång tidigare, denna gång inkasserade jag 250:- tror jag, det var välbehövligt.

Lördagen var det dags för avslutningsfest på Sandviken, den årliga personalfesten. Vi åkte dit kring 18, fixa-duka-dona. Kring 19 dök resten upp, vi var totalt 27 personer. Jag och Jenny hade gjort en mycket uppskattad frågesport, som såklart hade tema krong Sandviken,campingen,Göthe och dans förstås.
God mat käka vi, o en jäkla massa dracks.
Senare for jag,Jocke & Jenny vidare till Emil & Alex. Jag va så trött att jag höll på att somna där, sedan tog vi taxi in till stan och hem till Jockes lägenhet. Där somande jag i soffan däremot.
Söndagen blev en riktig slödag, det finns nästan inget bättre en sådana... ni vet.. när man bäddar ner sig, har myskläder och ligger och kikar på tv/film.

Tack än en gång för alla gratulationer =)

Nu lite film, sen sova. 

Farväl Farfar

Kl 06.12 imorse ringde pappa mig. Jag trodde att han slagit fel nummer först efterom han ringde så tidigt.
Han hade tråkiga nyheter. Farfar somnade in inatt. Jag blev helt klarvaken, det var inte direkt väntat att han skulle gå bort så här plötsligt.
För Farfar var det säkert skönt att somna in, han har länge mått dåligt. Senaste åren har han åkt fram och tillbaks från Föllinge till stan flera gånger i veckan för dialys och diverse kontroller. För någon vecka sedan var han på sjukhuset och amputerade bort några tår. Pappa menar att han blev aldrig riktigt kry efter tiden på sjukhuset, trots att han förflyttades till Krokom och rehabilitering där.
Sista gången jag träffade Farfar var för någon vecka sedan på sjukhuset, han skulle precis till att sussa för natten men hann märka iallafall att jag var där.
Frågan är hur det blir för Farmor..... de träffades redan när hon var elva år, och efter 51 år som gifta ska hon nu leva själv. Vilken omställning!

Pappa, Farmor, mina farbröder och faster har nu tagit farväl av Farfar under morgonen, jag ringde Farmor och berätta att jag tänker på henne och att hon ska veta att hon har oss alla vid sin sida. 
Tredje dagen i rad jag är hemma från jobbet idag, känns inge bra.. men jag har haft en ryslig förkylning som vägrat att släppa. Denna dag tänker jag tillägna Farfar... och Farmor som nu blivit änka.


Bowling & Folkrace =)

Igår efter jobbet var jag helt slut i mitt huvud, jag höll formligen på att explodera av all information.
Första dagen under utbildningen som vi kunde göra en praktisk övning som faktiskt fungerade... synd bara att den skulle bli så sent som fredag.
Sista halvtimmen åt vi tårta, sen hoppa jag in i bmw'n och brumma hem.
Emma & Lulle ville att jag skulle komma förbi hos Lulle och käka lite tacos.... kroppen fungera ganska långsamt, så efter 2 timmar dök jag upp redo för mat.
Sen tog vi varsin bil och for till bowlinghallen, efter en stund dök Tomas,Zandra,Micke & Karolin upp. Även Jocke titta in och sa hej.
Jag, Emma och Lulle hade en bana. Tomas,Zandra,Micke & Karolin på den andra.
Började bra och hade stadig ledning, sen bowla jag inge vidare.. ryckte upp mej lite mot slutet... men kul hade vi iaf =)

     

Efter bowlingen var det skönt att såsmåningom få lägga sig =) Mycket välbehövligt.

Kl 8.30 imorse(lördag) ringde alarmet å det var bara att stiga opp. Dra på långfillingar, packa väska och fara iväg.
Tanka lite sedan styrde jag kosan mot Krokoms motorbana där det var Folkrace.

Oj,oj, oj... vilken dag alltså. Först och främst infann äntligen det rätta folkracevädret som jag längtat efter hela sommaren.. tidigare tävlingar har det varit mulet eller regn... idag strålade solen konstant.
Men det var ändå lite kyligt i luften... så outfiten bestod av långfilling,jeans,munktröja,vantar och solbrillor(ha ha, komsik blandning).
Å äntligenfick Micke & Karolin köra med en bil som gick riktigt bra =)
Karolin placerade sig 2:a 1:a 1:a i kvalomgångarna.
Micke hade tufft motstånd och fick inte så höga placeringar, men kämpade väl.. förstås.

Karolin hamnade i A-final.... en dröm jag haft hela veckan. Jag var så nervös att jag visste inte om jag skulle våga se på. Jag valde iaf att titta, och förstås filma som jag brukar göra när hon kör.
Det var spännande från start till sista varv.... Karolin sparade sitt alternativspår till sista varvet... och hann komma ut för den som låg efter. Karolin fick vinna damernas A-final!!!! Det är riktigt stort! Karolin har liksom bara kört några få tävlingar... det här är ju hennes första säsong. Självklart var hon glad och lycklig när hon kom inpå depån. Jag & Emma rusade dit för att gratulera till segern =)
Sen stannade vi occh såg prisutdelning... Karolin fick en stooor å fin buckla & lite annat smått å gott.
Jag & Emma hjälpte till att buda på bilen... visade sig sen att alla buden var "egna".. men det va ju bra att de fick behålla sin bil som går så jäkla bra.

Lite bilder från dagen...

      <<<<< Al Qaida var visst oxå i Krokom =) he he





Dagens hjälte!!!! Wohooo, det här är nog bara början för Karolins del.
 
Efter folkracet for jag hem, sen har jag inte orkat göra något särskilt produktivt.

Imorgon ska det tvättas och städas =(

Bmw-ägare

Japp, nu är köpet igenom.
Lämnade ifrån mig "Black Pearl" igår till brorsan som skulle hjälpa mig med försäljningen.
Vi rök ihop ganska ordentligt. Dels tyckte han att jag var sen å klaga på att jag borde kommit tidigare och tänkt på att tanka.
Precis när jag lagt över alla mina grejer från Nissan i Bmw'n upptäcker han plötsligt att det är inge luft i bakdäcket på högersidan av Nissan. Han skällde och fråga hur länge jag kört så, jag var ett stort frågetecken... nog hade bilen gått lite ryckigt, men tänkte att det troligen berodde på att tanken i princip va slut.
21.50 infann vi oss på OK/Q8 i Lugnvik för att pumpa däck, då vi gör upptäckten att det är punka(!). I raseri börjar vi byta däck alldeles utanför entren. Sen tillslut kom jag hem nån gång.

Nissan lades ut på blocket  igår, å tittar man riktigt noga kan man faktiskt se att det redan då jag fota bilen igår nere vid Jamtli var punka på bakdäcket (haha, det var denna bild som användes i annonsen)




Jag(liksom många andra) trodde att det var meningslöst att sälja Micran, att man kunde ju inte få något för den.
Hör & Häpna när jag nu berättar att den såldes i eftermiddags... för 3000 kr(!).
Å det fortsatte ringa folk som var intresserad.... totalt 11 spekulanter hann ringa under det dygn som den låg ute på Blocket.
Bästa bilaffär jag någonsin gjort, bmw'n blev ju 3000:- billigare tack vare försäljningen av Micran...
Undrar vad mormor hade tyckt...bilen tjänade henne troget många år innan hon dog. Sen tog jag över den.
Nu har den lämnat släkten.

Har varit ute och brummat en sväng ikväll.... man mår som en drottning bakom ratten =)



Till en annan del av Östersund....

...åkte jag taxi i måndagsmorse till mitt nya jobb- Aditro.
Jag & sju till började åran utbildning som håller på till fredag.
Många nya ansikten, intryck och framförallt mycket information att ta in(!).
Jag hade sovit ganska lite och var mycket nervös i början, men nervositeten släppte fort.
Känns som ett kanongäng, de flesta är i min ålder och är väldigt trevliga.
Lunchen bjöd Aditro på, vi avnjöt maten på Mr.Husman.
Vi fick genomgång av alla Glocalnets tjänster, villkor, priser etc.
När jag gick hem var huvudet sprängfyllt av information.
När jag kommit hem tog jag en välförtjänt vila. Sedan blev det lite film med Jocke och sedan en fuktsallad tillsammans med Karolin & Micke i Lugnvik där de numera lever ihop =)
Hade tänkt hämtat Bmw'n men brorsan hade inte riktigt tid.

Idag kom jag några minuter försent, inte särskilt kul med tanke på hur viktigt de sagt att man är i tid.
Ändå tog jag bilen dit, men det visade sig att typ alla bilar i stan var ute och körde vid den tiden... så jag hamnade i ett antal bilköer =(.
Idag pumpades vi oxå med information, men det känns intressant och spännande.
På lunchrasten for jag ner på stan med en kollega, hon gick å skulle göra lite ärenden... jag likaså.
Jag tog hissen upp till Eniro för sista gången, lämnade dörrchipet, tangentbord/headset och tömde mitt skåp(fanns inte så mycket lattjo där, nästan aldrig använt det: en Metrotidning från november 2006 och en massa handlingsplaner och andra tidigare viktiga papper.... rev dem i bitar... det kändes härligt).
Sen krama jag om min chef och min coach.... sen skutta jag ut därifrån med lätta steg. Äntligen har jag "gjort slut" med Eniro.

På eftemiddagen kika vi på olika mobilmodeller som man erbjuder kunderna som tecknar mobilabonnemang/kontantkort. Det va lite lattjo. Sen blev vi informerade om facket, kanske inte så intressant... särskilt inte för mig som redan är med i just det facket. Vi blev oxå informerad om en riktigt bra prisplan som ännu är hemlig, men jag måste hålla med om att det ät jäkligt låga & bra priser... säkert bara en tidsfråga innan jag byter några av mina tjänster till Glocalnet.
Efter jobbet pös jag ner med bilen till gräsmatten vid vattnet nedanför Jamtli. Plåta Nissan eftersom den ska säljas.

Har lite "läxa" till imorgon.. ska ta en titt på det.
Om jag är trött i veckan förstår ni vänner säkert varför, mycket information som ska in gör att sinnet blir trött. Dessutom har jag jobbat varje dag sedan i torsdags.