Julkänsla

I fredags innan jag tog bussen till Undersåker knåpa jag fort ihop den här "adventsstaken". Blev rätt fin. Fast jag ska göra en till oxå ;) på nåt underligt sätt är julkänslan i år på topp. Det är ovanligt.


Vilket skämt

Ja hur typiskt kan det bli egentligen. Att Jag är inte helt hundra märks tydligt på många saker. Exempelvis nu när jag rotar bland julsaker uppräcker jag att jag redan hade julgardiner till köket, köpte ju ett par på ica maxi förra året...det hade jag helt glömt. Jäkligt onödigt att jag beställde nya från Ellos o hängt upp. Nästan helt lika är dom oxå.


Speleman(kvinna)

Man fastnar lätt i att pilla på sin telefon, speciellt när man har en iPhone eller android eftersom det finns oändligt med appar som är mer eller mindre nödvändiga. Självklart finns det mycket strunt. Som det här spelet tex där man ska skjuta snorkråkor på fienden (se bild), väldigt fånigt. Ska kasta det. Sen hitta man ju lite nostalgi i form av Hugospelet :). Många fotoappar har jag tagit hem, sånt e alltid kul. Snart väntar Desperate housewives.


Min första paj!

Jag hade inte någonsin tillagat en paj, förrän ikväll då jag tog itu med det. Till middag idag gjorde jag tacopaj, och Johan assisterade bra. Vi har så kul när vi lagar mat ihop. Å god blev den :)


Testing :)

Igår anlände min iphone :) paketet dök upp på jobbet igår(fredag) men jag öppnade det inte förrän idag på eftermiddag. Jag kände inte riktigt att jag hade tid innan.. Jag var med o anordna lite skojigheter för mina kollegor igår och sen var vi på after work som övergick till efterfest. Kom hem strax efter tolv och va på jobbet igen kl 10 idag för att jobba..ganska sliten och huvudvärk fastän jag tog det rätt lugnt. Det var drygt o jobba.. Skönt att komma hem o träffa Johan. Fixa till mobilen o tagit hem massa härliga appar... Bland annat blogg.se så jag skriver från mobilen nu ;)


Mysig helg

Det är väldigt ovanligt att jag brukar överreagera på saker. De som känner mig väl skulle mest troligt också skriva under på det. Jag är inte den som flippar i humöret. Jag har nästan aldrig problem med att hålla mig sansad eftersom jag i regel tänker igenom/bearbetar saker som händer innan jag agerar, det tror jag gör så att jag inte har stora humörsvängningar. Fredagskvällen var dock ett undantag, det blev verkligen känslor från 0-100 på bara några sekunder när jag upptäckte den där stora tabben med filmen från när jag var liten. Jag grät somsagt stor del av fredagskvällen, men jag lät det inte gå ut över någon annan än mig själv. Sånt är viktigt för mig, det sista jag vill göra är att sprida dålig energi på andra.

På lördag kändes det mycket bättre, precis som jag skrev förut så kommer jag gräma mig lite då och då över det. Men jag har kommit till stadiet där jag tänker/känner "gjort är gjort", "det hade kunnat varit betydligt värre", "jag får glädjas över de filmer som faktiskt finns kvar" etc.
Lördag iallafall så arbetade jag fem timmar,plockade därefter upp Emil och styrde kosan mot Föllinge.
Föllinge var otroligt vackert och välkomnande när jag kom dit, ett riktigt vinterland iklädd vit rimfrost. Man blev lite lurad och trodde att det låg snö på backen, fast det var vitt frostigt gräs.
Mamma och pappa blev så glada att jag kom dit, och jag var glad över att träffa dem. En riktigt familje-kärleks-boost =). Farmor var oxå där när jag kom, härligt att få prata lite och krama om henne.
Till middag blev det god (ganska ekologisk) middag á la mamma o pappa. De hade varit o lagt nät på morgonen och det var den öringen vi åt tillsammans med potatisklyftor från potatis som de plockat upp tidigare.
Sen kollade vi på Så mycket bättre och åt glass med jordgubbar. Vi hann även börja titta lite på de filmer jag hade med mig till dem från "förr". Vi skratta tillsammans åt vad roliga vi alla såg ut och gladdes åt att återse semestrar, pepparkaksbak och annat från slutet av 80-talet.
Sen gick jag och träffade Emil och Emma lite och avnjöt lite vin, rolig musik och lite annat skoj.

Söndag var det farsdag och det var väldigt najs att få vara med pappa den dagen, jag tror det var några år sen sist... jag brukar oftast bara ringa. Vi åkte till Raftälven och gick en promenad där.

Jag knäppte lite pics där, så fin novemberdag...., blev faktiskt imponerad vad min gamla w880i kunde åstadkomma med sin 2.0 megapixels kamera =). 



 









Sen for vi hem och kollade vidare på de filmerna som jag fått konverterade till dvd. Vi åt en tidig o god middag, mamma lagade ihop en kycklingrätt som hon hämtat inspiration i från Halv åtta hos mig. Vid fyra gick hon och jobbade. Jag och pappa tog även en tur till kyrkogården och tände ett ljus på farfars grav, det var ju hans dag också. Det var jättefint och ljus var tända vid många gravar.
Sen på kvällen for jag hem till stan igen.

Imorse vaknade jag med en väldigt stel nacke, någon konstig nackspärr. Om jag ville titta åt sidan fick jag vända hela kroppen. Annars har det varit en helt okej arbetsdag. På fredag väntar enhetskul på eftermiddagen med jobbet och sen after work på det =)

Det oförlåtliga....

Efter en något tungsam arbetsvecka gjorde jag helg idag (även fast jag ska jobba övertid imorgon betraktar jag det som helg nu). Strax efter fem fick jag ett sms från Expert att de filmer jag lämna in förrförra helgen nu var klara. Både jag och Johan lämnade in VHS-filmer(o andra format) från när vi var små för att få dem konverterade till dvd. Jag blev jätteglad o gick genast ner på stan och hämtade upp dem.
När jag kom hem satte jag mig ner på golvet och tog för mig av ett glas vin och startade mitt memory lane.
Första dvd'n jag titta på innehöll midsommarfirande/semester i Leksand, syrrans 10-årsdag, pepparkaksbak och en skidtävling, allt från 1988. Jag fnissade gott och njöt av att få återse filmerna. Blev dock lite oväntat känslosam när jag fick återse mormor och höra henne prata igen (mormor dog för fyra år sedan).
Sen tryckte jag igång en dvd som skulle innehålla min 1-årsdag, sommaren 1988 samt en film från när familjen var på Tomteland i Mora sommaren 89. Till min förskräckelse ser jag när menyn kommer upp och de två småikoner med en liten bild över hur filmerna börjar stanna hjärtat för en stund. På ena ikonen stod det "Så ska det låta"!! Jag klickar på ikonen och snabbspolar igenom hela.... mycket riktigt har hela Tomtelandsfilmen någon gång spelats över av just Så ska det låta (självklart av misstag, jag visste inte ens att det gick att spela över sånna där småfilmer man lägger in ett stort vhs-band). Det kan låta fånigt men Tomtelandsfilmen var den mest klassiska film som finns från när jag är liten. Det var i den filmen jag är kanske 3 år och bland annat springer runt i Tomteland, klär av mig naken hoppar in i ett smurfhus och utbrister "Jag boor hääär inne!, upp i rappen(trappen)", det var nog även i den som jag satt i en sån här liten helikopter som man lägger in ett mynt i så den skakar o låter och hela tiden ropar på mamma & pappa och säger "Är pengen slut snart?" . Den filmen har glatt hela familjen.

En halvtimme ovärderlig historia på film har alltså raderats och ersatts av ett värdelöst halvt avsnitt av Så ska det låta från tiden då Peter Harysson fortfarande ledde programmet. Det säger oxå en del om hur länge sedan vi i familjen senast såg filmen.. ingen har kollat den sen dess. Å det är inte så svårt att lista ut vem det var som spelade över det ovärderliga bandet... det måste varit jag =( . Jag ringde till mamma o pappa direkt och bölade ut om vad jag konstaterat har inträffat... de var självklart inte arga, men tyckte förstås som jag att det var lite synd. Inte första gången i världshistorien som jag spelat över något viktigt.... jag spelade över en mina farbröders specialinspelade rallyvideos med Disneydags. Tack vet jag dvd, det går ju typ inte att spela över.

Fan fan fan... en oförlåtlig tabbe att jag spelat över Tomteland!! Många tabbar kan man skratta åt efter ett tag.. dessvärre kommer jag alltid gräma mig över detta.

Nu kollar jag på Idol har snyftat hejdlöst o tårarna har forsat så ögonen är sprängröda.... snart kommer det säkerligen att kännas bättre... men jag kommer aldrig helt förlåta mig själv =( .

Käppar i hjulet


Igår fick jag av en slump reda på att ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter där vi bor har stoppats.
Jag var inne på en blogg som "snubbarna" som haft alla möten och samlat in fullmakter med mera skapat och där stod det att Akelius satt stopp för vidare förhandlingar. Känns väldigt snopet faktiskt.
Vi har bott här typ 1 ½ år och ända sen dag 1 har det kämpats kring här för att lägenheterna ska bli bostadsrätter. Nyligen skrev de att de bara väntade på offerter och att en köpstämma snart skulle hållas. Dessutom var ju tillräckligt många intresserade för att det hade gått igenom. Jag och Johan har länge fantiserat om alla renoveringar vi ville göra efter vi köpt lägenheten. Dessvärre kommer vi kommer inte kunna göra något av det vi ville. Trist.

Jag vet inte om det beror på dålig luft på jobbet eller vad det kan vara men både idag och igår har jag haft hemsk huvudvärk och ett startkt ofokus, typ kallsvettats på ett lustigt sätt. Huvva! Hoppas det är övergående.

Har iallafall beställt en iPhone 4s som föroppningsvis dyker upp nästa vecka, det blir kul.... längtar =) .

Ikväll är det dags för Desperate housewives igen... kändes lite tomt att de inte visaes förra veckan.

Sen tycker jag snön kan komma snart... är så mörkt utan snö som lyser upp.