It's all about the money

Igår var ingen bra dag.
Kände mig stressad från morgonen tills jag gick hem från jobbet.
Magen blåste verkligen upp sig succesivt som en ballong. Detta berodde inte på att jag ätit dåligt/fel, nej... det var pga stressen.
Hade många kniviga/jobbiga ärenden igår.
Dagen blev bra först efter att jag hämtat upp Jenny vid halv sju för att sedan köra vattengympa tillsammans.
Så skönt att få göra/tänka annat.
Så skönt att bubbla bubbelpool efteråt.

Idag var mycket bättre, känt mig gladare/piggare/fräschare.
Härligt att Johan kommer hem på fredag, var alltför länge sen vi sågs senast, vi blev ju ganska bortskämda under julen och framåt då han var på hemmaplan mest hela tiden. Nu är vi tillbaka till att vara borta från varandra 2 veckor och han är hemma 1 vecka. Fast under veckan som han kommer vara hemma nu så hinner vi bara ses under kommande helg och nästa helg.... blir bättre sen när vi bor under samma tak.
Carita hade ljusparty ikväll, massa nya dofter o fina ljushållare med mera. Hon har sitt sista party eftersom hon snart ska föda... är inte många veckor kvar nu.
Jag hade gärna köpt en massa, men ekonomin sätter stopp. Fick helt klart en skaplig lön i måndags, faktiskt bästa hittills sen jag börja på FK. Jag fick inte bara det... alla tråkiga o stora räkningar passade oxå på att dimpa ner nu.
Radiotjänst, Jämtkraft med mera.
Blev minimalt kvar för leverne... men med mycket god hushållning ska jag väl kunna överleva även denna månad.

Dags att börja tänka på refrängen.. .. sängen väntar.


Punkter

  • Träning igår (lördag) i form av dubbla pass (först body pump o sen direkt en spinning) har gjort kroppen sliten, träningsvärken är ett faktum. Men man kan inte annat än känna sig förbaskat nöjd.
  • Spelkväll hos Elin & Martin igår var riktigt trevligt. Blev lite "Utan tvekan", "OOgachakka" och "Med vilda gester". Spelsällskapet var kanon (Jag, Emma, Elin, Martin, Andrea, Mattias och hans son Alexander på tolv år, Sunde & såsmåningom även Emil).
  • Idag har jag börjat packa lite smått. Vägrar att vänta in i det längsta med det. Cd-skivor,ljuslyktor, lite tavlor mm har jag packat ner. Hade sån jäkla tur att Andrea hade hur många flyttkartonger som helst hemma som bara "låg o skräpa". Fick ta hur många jag ville. Känns grett o slippa inhandla sånna... för flyttkartonger är inte så jäkla billigt om man ska ha ett stort antal.
  • I veckan fick jag reda på att min anställning fortsätter, istället för till sista mars till åtminstone sista december. Då vet man att man har jobb hela 2010. Året har börjat bra.
  • Mycket skoj inplanerat framöver. Förutom diverse träning så ska det planeras med gänget nästa helg inför Vemdalsskalet. Mat, outfits för after skierna, betalning etc. Snart fyller Johan år, då drar hela hans familj o jag på Wallmans salonger i Åre o firar. En After Work med jobbet är oxå inplanerad. Det o mycket annat.
  • Längtar till att få flytta, snart inne på den sista månaden i den här lyan. Känns mest bra, men även lite vemodigt.... det här har ju ändå varit ens hem i över 5 år.
  • Nu blir det mer Sex and the city-avsnitt och sen sova..... jobbvecka väntar med start imorgon.

Se upp i backen =)

I torsdags knackade Sophie och 2 kompisar till henne på min dörr.
De ville se min lya. Alla 3 var i nittonårsåldern och väldigt pratiga/fnittriga/exalterade över lägenheten.
De tyckte att den var väldigt fräsch och att jag bodde fint, o det var ju kul att höra förstås.
Hon vill flytta in i slutet av februari, passar mig utmärkt. Ser inte framemot att slutstäda, men det är ju inte så många kvadratmeter som tur är(32 kvm).

På fredagen blev jag upphämtat av Johan efter jobbet. Vi for till GP och Willys för lite inhandling.
Laga till en god middag, sen blev det lugn kväll hemma hos mig.
Lördagen avverka vi x antal(många) Lost-avsnitt. Vid tre kom Emma in till stan, vi 3 begav oss till Clas Ohlson för att inhandla stjärtlappar(vi hade planerat in att ha en åk-kväll i "kärringbacken" på Frösön).
Mohahaha, vilka roliga stjärtlappar de hade, såg ut som valrossar med gummihandtag. Johan ville inte ha en stjärtlapp, vi åkte vidare till Maxi där han hitta ett superåk som hette Snowglider.
Vi käkade middag i Valla för att sedan bege oss till backen med snowglidern, stjärtlapparna och en snowracer.
Vi hann åka ett åk innan Boije & Magnus dök upp, med sig hade de en snowracer och en åkmadrass.
Jäklar vad roligt det var att åka!
Den backen är verkligen lagom lång för att man ska orka springa upp några gånger.
Sen for vi till Emma, tanken var att vi skulle spela lite spel... men alla var helt slut, vi for väl hem vid nio.

Igår hann jag o Johan se de sista avsnitten av Lost säsong 5. Blir lång väntan till sexan, den har snart premiär i Usa.
Skjutsade Johan till flyget o spenderade nästan hela dagen i Emmas soffa. Vi kika på Ice age 3(tror det blev fjärde gången jag såg den)... sen titta vi på Slumdog millionaire annars bara slöa med träningsvärk efter backåkningen.
På kvällen gjorde jag något hyffsat pinsamt.
Jag skulle gå på Ok/q8 på Stuguvägen för att handla nån mat. Jag hade dragit på långkalsong o jeans o traskat iväg. Inne på Ok/q8 upptäcker jag plötsligt en mjuk "böld" bak på vänsterbenet strax ovanför knävecket..... det var inte lite det bulla ut heller... som en extra skinkhalva fast för långt ner.
Misstänkte att det kunde vara en mössa, strumpor eller liknande som hamnat i byxan.
Fick lite panik... jeansen var ganska tajt.. så det var svårt att försöka få "bölden" uppåt eller neråt.
Tanken som slog mig var, antingen ser jag sjuk ut.. eller så tror de att jag snattat o gömt stöldgodset där.Gick runt o fundera en stund hur jag skulle göra, bestämde til sist att försiktigt försöka puffa det mjuka uppåt... så att det åtminstone doldes lite under nedre jackkanten.
Efter jag betalade hoppades jag att inte han i kassan skulle kika efter mig... för jag såg nog ganska stel o misstänkt ut.
Hade ju inte varit så kul att bli stoppad: Hörrö du! Vad har du där bak på jeansen?!
Jag hade tur. Ringde Emma på hemvägen o berätta om det dråpliga och hoppades att ingen skulle se mig.
Väl hemma var jag jäkligt nyfiken vad det var för en mjuk böld som fastnat där..... det visade sig vara en hopknövlad långkalsong(!!!). Fattar inte hur det gick till att den fastna inne i byxan o jag fattar inte hur jag inte kunde märka något förräns inne på Ok/q8. Knasigt!

Idag har varit en seg dag, en typisk måndag. Blev lite bättre på eftermiddagen. Efter jobbet blev det spinning med syrran o Marcus, riktigt najs.

Äntligen är min förrådsdörr fixad.... känns bra att det är fixat till Sophie ska flytta in här sen.

Längtar längtar längtar

Helgen var kanon.
Johan kom med flyget 19 i fredags, sen hängde vi lite i Valla hos Emma.
Lördagen steg vi upp tidigt och pälsade på oss för att åka iväg o kika på Arctic cat cup, först hämta vi upp Emma o gjorde matsäck.
Vi blev förbluffade över vad skön temperatur det var uppe i Gräfsåsen, "bara" 15 minusgrader typ.
Efter några timmar drog vi vidare, handla lite käk, ducha, tillaga fajitas som blev gudomligt goda.
Zandra och Tomas kom för att hänta upp oss tre för att sedan åka vidare till Jenny, Martin & Zixten för spelkväll.
Vi lira många roliga spel =). Oogachakka är ju så jäkla roligt! Blev lite vilda gester och lite Så det kan låta.

Söndag blev det ingen sovmorgon heller, upp tidigt o pälsa på sig för skotertävlingens dag 2.
Denna dag var ännu lite varmare, ca 13 minus.
På eftermiddag/kvällen for jag o Johan vidare till Undersåker där vi börja plöja några avsnitt Lost säsong 5.
Sen mötte vi upp resten av Johans familj för middag i Åre på En liten krog, mmm de har väldigt god mat där =).
När vi kom tillbaks till hans lägenhet hann vi se ett Lost-avsnitt, sen dök det upp lite folk så vi kika på Ice age 3 istället.
Måndag blev det till o kliva upp snortidigt... höll på att missa bussen som gick vid 6.20.
Blev lite träning på kvällen i form av spinning.

Längtan till nya lägenheten är stor, sitter mest o drömmer mig bort. Tapeter, möbler m.m. flyger runt i mitt huvud. Ska bli så skönt att få bo på en dubbelt så stor yta som jag gör idag, o självklart ska det bli underbart att få bo under samma tak som Johan... blir spännande. Vi bråkar verkligen aldrig... men när vi bor under samma tak kanske vi blir oense om något. Ska bli intressant o se hur det går =)

Imorgon kommer en tjej förbi o ska kika på min lägenhet, om hon gillar den flyttar hon in till första mars. Då slipper jag dubbelhyra =), och det vore kanoners!

Ikväll väntar Body Pump och städning av lägenheten, den måste ju se representabel ut imorgon ;).

Brrr?

Hade smått ångest när jag la mig igår... gruvade mig inför den kalla promenaden till jobbet.
Enligt rykten så skulle den här dagen bli rekordkall.

Pälsade på mig 2 långkalsonger, byxa+täckkjol. Varm stickad kofta, superhalsduk och varm mössa. Dubbla strumpor o vantar.
När jag kom ut fick jag en chock, det var ju inte så isandes kallt som jag förväntat mig(svårt att säga när man är klädd som en michellingubbe visserligen).
Svettades på vägen till jobbet... enda dumma var att ögonfransarna frös fast i mösskanten... hahaha. Gick inte att blinka alltså.
Känns segt idag, men najs med att bara jobba imorgon o ha helg sen =).

Ikväll kanske jag tar itu med småkraffsbyrån....

Förbryllad

Skönt med ledighet idag. Lyckats göra 2 av de 3 stora missions som jag hade planerat idag.
Samlat ihop 2 fulla soppåsar och en pappkasse med kläder som jag lämnat på Kupan samt att jag har varit o handlat på Willys(hade typ ingen mat alls hemma).
Mission 3 handlar om att röja i min byrå i köket..... den brukar ofta råka ut för att jag slänger ner allt småkraffs som är framme när jag ska snabbstäda. Nu får verkligen inte en pryl till plats.

Östersundsbostäders fixare har fortfarande(efter 3, 4 veckor nu?) inte fixat min förrådsdörr. finner inga ord till besvikelsen. Fallet är polisanmält(intrånget alltså) och ett antal påskyndningssamtal har ringts till Ösdbostäder.
Till min glädje finns fortfarande cykeln kvar.
Till en början verkade det faktiskt som att inget hade stalts, men nu blir jag riktigt förvånad..... vill gärna plocka ner julgardinerna... men de vanliga gardinerna finns ingenstans(brukar vanligtvis förvaras i förrådet).
Jag vände upponer på allt som fanns i förrådet... fanns inga gardiner.
Min vita favvopilotjacka är oxå borta. Vad är det för skumma tjuvar egentligen? Textil???? Textiltjuvar?
Det finns tavlor, diverse möbler o annan hårdvara... men det verkar vara textil som föll dessa tjuvar i smaken.
Lutar åt att julgardinerna får sitta kvar till mars... inte så kul.. men men... fixar inte nya gardiner till dom här konstiga fönstrena när jag snart ska flytta.

Känner mig bara less nu, får se om jag ids röja byrån... känns dock inte så lockande.
Blir väl till att fortsätta kolla på Sex and the city....

Jävla tjuvar!

Julhelgen i bilder