Midsommar 2011

I torsdags hämtade jag upp Johan på flyget och vi drog raka spåret till Undersåker.
Hemma hos Lars väntade tacomiddag som han och Maddis fixat, jäklar vad mumisgt det var =) .
Vi hade en mycket trevlig kväll, vi spelade bl.a. Kinnect.. jag och Maddis mot Lars och Johan. Jag blev så inne i spelet så jag drog en vurpa baklänges vid ett tillfälle där våra kroppar skulle agera racket mot squashbollar som kom emot oss. Ha ha. I en sekvens satt vi i en kanot som vi skulle ta ner för en fors, fan man skulle haft ett Kinnect hemma.
Utöver den goda middagen så hade Maddis och Lars gjort übergod efterrätt i form av jordgubbstårta och colakaka. Halleluja vad smarrigt!

 

På fredag(midsommarafton) blev vi väckta tidigt för frukost och avgång med bil till Trondheim. Det spöregnade som det gjorde för så många andra. När jag, Johan och hans föräldrar kom fram var det uppehåll i regnet. Riktigt trevligt att få se Trondheim som jag aldrig tidigare hade besökt! Vi parkerade i hamnen och gick längskajen bort till ett ställe som säljer massa fisk och delikatesser, där köpte vi 2 kg färska räkor. På väg dit såg vi en porrklubb(!) ha ha ha, blev lite paff när det var en stor skylt på en tjej med bar rumpa.
Johan hade massa norska småmynt som han samlat under de 5 år som han arbetat i Norge så vi försökte hitta en bank som ville växla in dom, slutligen fick vi napp. Vi strosade även i några affärer, jag köpte ett minneskort till telefonen. Sen begav vi oss till Ikea, och där kan man säga att vi hittade massa skoj =) . Först käkade vi lunch, därefter gick vi genom alla avdelningarna. Jag och Johan slog till på bla.. 2 sängbord, 2 sänglampor, ett stort överkast, gardiner, lite nya redskap till köket (glass-skopa, potatisstöt, potatispressare, ny osthyvel), förvaringslådorm.m. Blir Ikea-besök snart igen, men då blir det nog i Sundsvall.
Sängborden o lamporna var helt klockrena, både jag och johan föll pladask för dem. Johans föräldrar handlade inte så mycket, men lyckades kära ner sig i en ny soffa som de nu har beställt.
Vi åkte från Trondheim på eftermiddan, på kvällen mumsade vi räkor. Långt ifrån traditionellt midsommarfirande då jag varken såg röken av någon midsommarstång, hörde typiska sånger, var i nära vänners sällskap eller åt sill. Men det var trevligt på sitt sätt =).




Lördagen hälsade vi på Johans farfar, där var även kusin och kusinbarn på besök.
På eftermiddan tog jag och Johan en rejäl promenad ner till sjön på bakidan av Johans föräldrars hus. Det var väl nån kilometer i skogsterräng nedför en backe, finns ingen rikitg väg än.. men tanken är att Johan ska timra ett hus som ska ligga precis vid sjön som fritidshus.


Härlig utsikt nere vid sjön. Åreskutan i bakgrunden.

I söndags for vi till stan igen, skruvade ihop sängborden och fixade lamporna och överkastet på plats, wow vilken skillnad det lilla gjorde! Sen blev det lite allmän städning, organisering och kasta skräp. Härligt!

Hm, verkar vara problem att lägga upp vissa bilder.. får pröva igen imorgon.

The americans

Kanonkul afterwork i fredags!

Lördag hade jag massa överskottsenergi o lyckades tvätta, byta gariner, städa hela lilla förrådet i lägenheten(superorganiserat nu :) ), organisera i badrumsskåpet, slänga alla återvinningsgrejer m.m.
På eftermiddan hämtade broder och Lina upp mig och vi åkte till Föllinge.
Mammas 3 amerikanska kusiner var på besök med sina respektive hemma hos mina föräldrar.
De var verkligen hur trevliga som helst! Vi har aldrig träffat dem förut.. mamma har bara haft brev/mailkontakt med dem.
Vi satt uppe länge och pratade med varandra och skrattade gott.

På söndag drog vi ner till kyrkan så att de fick titta på den, de är ganska kristna eller vad man ska säga så de uppskattadeverligen att få gå dit. Det var ingen gudstjänst eller så... men ändå. Så fick mammas kusiner se gravstenen för deras farmor och farfar. När vi kom hem spelade jag, Lina, Heather och Ray kort.. som kortspelet 500 fast amerikansk variant med lite andra regler och de kallade det Rummy.
Sen hade vi stort knytkalas hemma i huset och flera släktingar anslöt sig.. tror vi var nästan 25 personer som åt.

Kring halv tio på kvällen for vi hem, vi ville typ inte åka tillbaka till stan... det var ju så kul att umgås med släktingarna. Troligen hälsar vi på dem i Usa så snart vi kan.... de ville så gärna att vi skulle komma dit och Usa har ju länge varit ett land man velat besöka... nu känns det som man har desto större anledning =) .

Lite bilder från helgen:



Lite av maten, Jan-Heather-Betty-Kristin, Marcus-Lina-Anders, Jessica-Anders-lilla Alicia, Lille Ejje med uppåthåret, gåvor från Heather&Greg o Kristin&Ray. alla amerikanare samlade =)

Jan & Betty. Han är mammas kusin och flyttade från Sverige till Seattle när han var kanske 10 år gammal.
Han pratar ganska bra svenska med tanke på det. Han förstod allt vi sa på svenska och pratar helt okej svenska själv. Jan och Betty har sammanlagt 15 barn (inga gemensamma, de gifte sig förra året.. Jan's förra fru dog) o typ 25 barn barn. That's a lot!



Greg & Heather. Greg är oxå mammas kusin och han föddes i Usa, men var till Sverige en gång när han var liten.. typ slutet av sextiotalet Skitrolig snubbe, skämtade hela tiden och berättade massa intressanta historier.
Heather va rolig oxå... det första hon sa när vi möttes var "Oh, you're Emily! The one who likes to dress up in costumes" (Det visade sig att mamma hade gått in på sin facebook o visat dem bilder på mig från olika fester, höst/vår-forum m.m.). Heather har en business hemma i deras källare med över 500 klänningar som de hyr ut.. balklänningar typ... lät riktigt skoj. De har 3 döttrar och 1 son.


Jan, Greg och Kristin (mammas kusiner allihop). Kristin var 2 år när de flyttade till Usa.. hon kan förstå lite grann svenska... helt otroligt.
Kristin har 2 döttrar sen tidigare förhållanden.


Jättetrist att inte Johan var hemma, de var jättenyfikna på att fått träffa han. Men jag lovade att vi ska se till att pallra oss iväg till dem framöver =)

Lite piggare

Oh my god vilken seg vecka.
Gått på nån slags tomgång eller sparlåga ungefär. Veckan inleddes av fruktansvärd trötthet och en värk i axlar och nacke som höll i sig några dagar. Först nu börjar jag känna mig som en riktig människa igen rent kroppsligt o även mentalt.

Helgen som gick var en riktig Emelie&Johan-helg, vilket var riktigt najsigt! Skönt att få rå om bara varandra, och då vi ses väldigt sällan i jämförelse med många andra par var det välbehövligt. Vi skratta mycket, åkte inlines(yeah, Johan har lärt mig att bromsa! Kan ju vara bra eftersom jag drog en rejäl vurpa på min första tur), kollade på hela säsongen av True blood 3 och annat skoj. I lördags var vi på Teknikland en sväng med Johans kusiner Jenny och Sara, deras män och barnen. Jag fick mycket positivt intryckav att vara där.. fanns ju hur mycket intressant som helst att titta på.
I tisdags for Johan till Norge, men är tillbaka redan nästa torsdag... så han är borta ca 9 dagar istället för 12 dagar.. det känns bra.

God nyhet är att det nu finns tillräckligt många JA-röster nu för at det skulle bli ombildning till bostadsrätt vid en köpstämma. Nu väntar vi bara att det ska bli dags för den köpstämman.

Imorgon blir det lite after work med kollegorna, ska bli trevligt.

Oj.. nu börjar Fyra bröllop på tv'n. Det är ju hur kul som helst!


Blixtar och dunder

Ja det kan man lugnt sagt säga att kvällen bjudit på.
Blött blev det också! Jag och syrran begav oss ut på promenad kring halv sju då det var ganska fint väder.. himlen var blå och vi tänkte att det troligen hade regnat klart för idag.. MEN tog regnjacka för säkerhets skull. När vi hade gått halva rundan och precis kom in i Odenskog öppnade himlen sig och vi blev helt genomblöta, det forsade fram vatten där vi gick och var pölar överallt. Skönt det var att få duscha när man kom hem.
Det var lite trist att frillan blev helt blöt/förstörd.. var till frissan efter jobbet och fick bort de slitna topparna och fick en flexibel lugg.. hon hade staylat håret riktigt fint oxå och plattat.. det blev somsagt helt genomblött o frissigt.

Det var iallafall riktigt najsigt att få vara lite ledig i helgen och igår(nationaldagen). I lördags såg vi alltså Pirates of the Caribbean 4 (on stranger tides) i 3D.. den var ganska bra. Trist bara att inte Keira och Orlando var med.
Efter åt drog jag och Johan med våra päron på Innefickan och avnjöt mycket god middag.
På söndag blev det bio igen, Baksmällan 2.. ha ha ha vad rolig den var.
Blev även film igår i form av X-men first class =) . 3 dagars bio alltså.

  

På Xmen fick vi sällskap av Emil som vi umgicks med nästan hela dagen. Bakom oss i biosalongen satt en man som harklade sig igenom i princip hela filmen och hostade/stönade och lät som att han skulle spy ett tag.. ja han lät typ hela filmen igenom.. det var ett stort minus.

Igår köpte jag inlines!
Blev ganska spontant. Det böjade med att jag och Johan strosade på stan i söndags och slank in på Stadium... när vi gick förbi där inlinesen fanns konstaterade vi att vi båda länge velat ha ett par sånna att glida runt med.
Men det blev inget köp där och då utan jag kollade på Blocket på kvällen, där hittade jag direkt ett par i min storlek(39) som var i princip oanvända och med knä- arm. och handledsskydd. Igår for jag till tjejen som lagt ut annonsen och slog till efter jag tagit en liten provtur =). Jämfört med vad hon betalat för allt så fick jag det för 900 kr billigare.. inge slitage alls på något. Ett riktigt kap må jag säga. Johan ska oxå köpa sig ett par så snart han hittar några han tycker om.

Nu åter till Desperate housewives, sista avsnittet.


Blåsigt värre

Huvva vad det blåser. Vaknade av att det blåste jättehårt mot sovrumsfönstret, sen blev jag orolig för balkongmöblerna och blommorna så jag sprang ut och rädda dem.
Efter det var det ingen vits att somna om.. klockan var ju ändå nio.
Väckte Johan, åt frulle och sen har det tvättats för fullt.
Johans föräldrar kom för ett tag sen, senare ikväll kommer mina föräldrar för att se på bio och äta på Innefickan tillsammans. Ska bli mycket trevligt, ska bara förbi och gratta Elin som fyller 25 år idag först ;). Grattis grattis!

Det var skönt att vara ledig i torsdags. Passade på att slipa och olja in utemöblerna.
Blev stor skillnad!



Igår var det jobbdags igen... men jäklar vad motigt det kändes.... varför tog jag inte ledigt?
Jag gjorde så kortdag jag bara kunde.
På eftermiddagen hämtade jag upp Johan på flygplatsen, sen for vi hem och jag lagade till en god middag.

Baconinlindad kyckling, egen klyftpotatis med färsk timjan, vitlök/ajvarsås och sallad.

Senare kom Johanna och Joffe förbi för att titta på fotbollsmatchen mellan Sverige och Moldavien.
Det var mycket trevligt =) Att Sverige vann med 4-1 var ju inte fel heller.

Reflektioner om studenten

För motsvarande sex år sedan tog jag studenten, fasen vad tiden går...ja nästa år är det 10 årsjubileum sedan jag gick ut nian dessutom.
Det var en glad dag studentdagen, det var förbannat kul att åka flak minns jag... vi hade liknande väder som dagens studenter har... dvs att det hade regnat dagen innan och började lite mulet för att sedan övergå till solsken.

Idag när jag gick ner på stan efter jobbet såg jag några flak med glada studenter som hoppa, skrek, visslade i visselpipor och diggade till den högt pumpande musiken. Jag ryste till för att det väckte minnen från när man själv befann sig i deras sits, jag tror jag gick och log brett på min väg ner mot stan. Leendet försvann dock när jag kom dit brandstationen låg förut(vid Wargen).... på backen sitter en kille i skräddarställning iförd kalsong, skjorta,slips,kavaj och studentmössa med huvud hängandes som att han sov. På benen hade han flera stora skrapsår som det rann blod ur, bredvid han stod vad jag gissar var flertalet klasskamrater.
Jag har ju ingen aning om vad som hade hänt... om han hade ramlat av flaket? eller kanske på glassplitter på flaket? Jag vet inte om han hängde med huvudet för att han fått hjärnskakning, var i chock eller om han var för full.
Oavsett så påminde han mig om baksidan med studentfirande..... jag tänker på de som säkerligen kommer att vara på tok för fulla redan från morgonen, på flaket.. när deras släktingar ska fira dem eller senare ikväll. Stackarn på backen i endast kalsong... byxorna hade säkert gått sönder.. byxor som han troligen köpt speciellt för just den här dagen. Sitta där i kalsong... jag var ju långt ifrån den enda som paserade förbi där.. men den "pinsamma" delen är inte det värsta... man tar bara studenten en gång, han och kanske fler hamnar på akuten eller blir för fulla så att de mer eller mindre missar den här dagen. DET är tragiskt! Klart man ska få dricka o så..... men inte gå "all-in" och missa allt de där som man vill minnas.

Jag gick ner på stan för att jag var helt bombsäker på att jag skulle klippa mig idag, när jag kommer dit hittar de inte min bokning. Som tur var hade de en ledig tid redan nästa tisdag så det får duga istället.
På väg hem till lägenheten handlade jag lite mat, hårfärg, nagellack o annat smått o gott. Redan nu var det massor med glassplitter och flaskor överallt.. jäkligt trist.. själv klarar man sig ju men det är värre för hundtassar och barnfötter.

Imorgon blir det sovmorgon, kristi himmelfärdsdag=ledighet. Jobba på fredag, därefter ledig lördag-måndag(nationaldagen)

Lite nostalgi i form av bilder från  min egen studentdag: