Glad

Igår åkte jag o jobbtjejerna till Fåker och fick träffa Maria och lilla Vindla. Det var otroligt mysigt! Kul att träffa Maria igen och Vindla var ju så liten och söt =) . Dagen innan det satt jag barnvakt åt Zixten då hans föräldrar var på ett föräldramöte.. det var skoj. Vi lekte loss en massa och såsmåningom blev det kvällsbestyr och nattning. Gick riktigt bra för att vara första gången tycker jag, det gör jag gärna om ;).
Ikväll har jag haft Elin på besök, först en promenad tillsammans och sen softande och snack i soffan hos casa de Emelie o Johan. Vi prata om allt mellan himmel och jord, förstås en hel del om barn eftersom jag är nyfiken på Elins växande mage. Jag tycker verkligen det är så intressant att höra om olika människors upplevelser.
Man skulle verkligen kunna säga att temat den här veckan har varit barn =).

Imorgon är det fredag och det känns extra kul eftersom det väntar taco-mys-vin-spel-kanske titta på Idol och annat kul-kväll med jobbtjejerna i Valla hemma hos Sandra.

På lördag dyker Micke och Morgan upp, de ska tattuera lite people i lägemheten under söndag och eventuellt måndag. Blir trevligt.

Oj vad mycket "trevligt", "mysigt" och "skjoj" det blev i inlägget =)
Härligt tycker jag ;)

Störtskur

Ja det dök verkligen upp en störtskur av regn från ingenstans känns det som. Typiskt att jag skulle ha tvättstuga just ikväll =/ .. eftersom tvättstugan är på andra sidan gården. Dagar som dessa önskar jag ännu mer att vi hade tvättmaskin i lägenheten... det kommer troligen bli en av de första investeringarna om vi köper lägenheten.

Idag var det löning! Yeah den var efterlängtad.
Tog en tur till Lillänge efter jobbet och stannade först till på Skopunkten... och nu törs jag knappt skriva längre för jag "skäms" lite grann.. haha.. jag köpte 4(!) par skor. Johan tycker jag har på tok för många skor redan, men jag blev verkligen tokförtjust i alla jag hittade. Jag ska rensa bort några gamla vid lämpligt tillfälle.

Hm, hade tänkt lägga upp bilder på de skor jag köpte men det gick visst inge vidare.... =(


 


24

Idag var sista dagen som jag är 24 år.
Numera känns det inte så ofta som att man pratar om hur gammal man är utan känns lite mer vanligt att man frågar vilket år man är född.
Imorgon ska jag först bjuda mina kollegor på tårta, på kvällen tänkte jag bjuda lite vänner på tårta/fika.
Det är kul ge =) oftast är det nästan mer glädje att ge än att få något.

Igår när jag kom hem från jobbet stod en jättefin blomma på köksbordet tillsammans med en liten påse från Snö of Sweden (innehöll ett paket med jättefint armband). Det var från Johans föräldrar som sov över här natten mot tisdag. Stackarna fick ju somsagt avstyra sin New York-trip, men hade flyt som fick flyg från London på eftermiddan och därefter kom med sista flyget hit. Dom är så snälla! De hade till och med diskat(!) min disk, hur gulligt som helst. 
Igårkväll vart det Aqua(vattengympa) med Jenny, det var mycket härligt. Snart ska de dra igång med aquazumba...riktigt fränt!!! måste prövas.

Idag efter jobbet blev det riktigt stressigt att hinna ner till frissan. Nu har jag en lugg =) . Riktigt ovant! Jag har ju inte haft sån här lugg sedan jag gick i åttan(!) ,
Efter frissan yrde jag runt på stan i hopp om att hitta några lattjo kläder... det gick inge vidare. Sen hämta upp bilen vid Wargen o dra på Maxi för att inhandla lite saker. Kom hem strax före sju.

Nu väntar lite Prison break =)

Imorgon

0 st

Imorse hade jag ingen frukost med mig till jobbet utan jag hade skrapat ihop mynt för att kunna köpa en WasaSandwich i automaten som vi har. Tror ni den funka? Självklart inte.... en godisgrej hade ramlat och blockerade =(. Jaha, hungersnöd framtill lunch tänkte jag och tog en kopp kaffe endast.
En liten stund senare skulle vi ha morgonmöte och då hade chefen skickat mail att vi skulle ses på bottenplanet i ett rum. När vi kommer ner dit har hon dukat upp cider, vindruvor, 3 sorters bonjour-ostar, en stor brieost, olika kex och muggar med ostkrokar =). Yeah, då slapp man gå hungrig fram till lunchen =) .
Anledningen till att hon dukat upp berodde från början på en rolig missuppfattning. Vi hade fått som mål att vi skulle arbeta ner en arbetsuppgift till noll. Därför hade hon skrivit på vår whiteboard 12 september 0 st (noll stycken), och succesivt varje dag det aktuella datumet och hur mycket vi hade kvar varje dag. 0 st såg ju ut OST!! Då skämtade vi om att vi kanske skulle ha kört ostbricka den dagen som vi nådde noll.
Det där glömde vi bort, men inte chefen alltså ;)
Chefen hade oxå ordnat en slags mingel-bingo där man skulle fråga runt olika frågor för att fylla i rutor.
Tex "Läser morgontidningen varje dag", "Har vita strumpor", "fyller år denna månad" etc. Hittade man någon som stämde in på de olika påståendena skrev man dennes namn.
Jag fick bingo först och vann rosa peeling/skrubbvantar =)

Ganska rolig abetsdag idag =)

Nyss pratade jag med Johanna(Johans syster) på Skype i nästan en timme. Hon var helt förkrossad och det är helt förståeligt.
Johanna är i Usa och har varit där i snart 7 månader som Aupair i New York/New Yersey. Hennes (och Johans) föräldrar skulle ha kommit och hälsat på henne i lördags och stannat en vecka. Både Johanna och föräldrarna hade sett framemot det otroligt mycket. De skulle flyga via London, dessvärre kom de inte längre än så eftersom det av någon konstig anledning inte gick att skanna/avläsa pappans(Kalles) pass. De besökte ambassaden i London för att försöka göra ett provisoriskt pass men det gick inte =(.
Så de är på väg tillbaks till Sverige nu och kommer inte kunna åka till Usa som det var tänkt.
Jag förstår att Johanna är ledsen. Hon längtar väldigt mycket hem och nu lutar det åt att hon lägger sin hemresa tidigare än vad som först var tänkt. Jag är så ledsen för hennes skull att föräldrarna inte kom fram, men jag gjorde mitt bästa för att uppmuntra henne och jag tror jag lyckades någorlunda iallafall.

Solen lyser ute så jag ska passa på att ta en promenix.

Skön helg

Efter vad som kändes som en otroligt lång och seg vecka så var det riktigt skönt att få helg i fredags.
På kvällen bjöd jag hem min kollega Linnea för att dricka lite vin o annat gott och titta på Idol. Sen titta vi lite på kristallen-galan och därefter lira vi guitar hero, riktigt trevligt. Kring elva mötte vi upp Emil på en fest och begav oss därefter på Plaza. Länge sen jag var ut på krogen... men det var ganska kul. Mötte på många bekanta.
Efter Plaza stängt åkte Linnea hem till Brunflo medans jag följde med Emil, Janne, Ted m.fl. på efterfest hemma hos Kaka. Efter en stund där tog ett gäng taxi till Janne där en ny efterfest fortsatte. Vandrade hem kl halv sex på morgonen men festen fortsatte nog längre men jag var så otroligt trött.
Lördag gick till stor del åt att vara bakis. Perfekt läge att börja titta på Prison break som jag lånat säsong 1-3 av.
Jag hade inte sett något av det innan men blev frälst direkt!! Hunnit trycka typ 12 avsnitt.
Helgen har varit riktigt soft, inga måsten eller krav. Många helger framöver är uppbokade på ett eller annat sätt så det behövdes en helg utan planer.

På torsdag fyller jag år. Halleluja, halvvägs till 50 har jag nått då ;)
På fredag kommer Johan hem och det är alltid en höjdpunkt när han kommer hem =)

September

Ja vad har hänt på 10 dagar....

Batteriet kom men skärmen fungerar inte på mobilen. Jag ska skicka iväg den på service.

Fortfarande lite smårushigt på jobbet, men har inte behövt jobba någon övertid denna vecka. Skönt att fått ha en riktig helg med två lediga dagar, de två föregående helgerna gick jag in en lördag och en söndag och jobbade heldag.

I fredags bjöd jag och Johan in Emil på tacomiddag. Vi passade även på att överlämna en sen 25-årspresent (han fyllde år i början av juli). Jag och Emil brukar inte ge varandra presenter eller julklappar o dylikt men i år kände jag för att ge honom något symboliskt för att han alltid är så sympatisk, ställer upp, bryr sig, hör av sig och alltid bjuder på sig själv. Jag hade klippt ihop ett bildspel till musik samt klippt ihop alla videoklipp jag hade i datan på han och bränt det som en film på dvdskiva. Jag hade verkligen hur mycket bilder som helst som jag knäppt på alla möjliga fester, evenemang, kalas. Förutom filmen hade jag också beställt efter ett örngott med en bild på han och texten "Skämskudden" som jag sedan satte på en kudde jag köpte.
Han blev så glad och rörd, det värmde verkligen att se att han blev så glad. Självklart tittade vi på filmen också och det blev många skratt och "skämskudden" kom faktiskt till användning =)
Sen drack vi lite öl och bara mådde gott.

På lördag plockade jag och Johan upp Emil, brorsan och Lina och for till Föllinge. Brorsan, Lina och Johan satte staket på baksidan av mamma o pappas hus medans jag och mamma målade lekstugan(som idag mer är som en förrådsstuga). Vi blev klar mycket fortare än vad pappa beräknat att det skulle ta att genomföra så vi begav oss till Raftälven och gjorde lite jobb där oxå vid stugan. Brorsan fick vara lite apa och klättrade upp 20 meter i ett träd där han sågade ner farliga grenar på en tall (inte bra att vikten låg så trädet skulle kunna falla på huset). Vi fyllde en släpvagn med alla grenar som han sågade ner.


Han syns knappt

När vi kom tillbaks så drog brorsan och Johan igång hårsalong ute på gräsmattan där de körde trimmer på varann. Brorsan ville inte att jag skulle sköta trimmern eftersom sist jag gjorde det så hade han blivit totalt utskrattad på jobbet för att det hade varit så ojämt. Pappa klippte gräset samtidigt och samlade upp gräs och hår med uppsamlaren.. ha ha ha.

   
Innan allt hår försvann på brorsan så klippte Johan han som pappa ser ut. Ha ha, lika som bär.
Slutresultaten på klippningarna blev kvar i pappas mobil. Brorsan blev helrakadd o Johan fick mohikanfrisyr.


På kvällen bjöd mamma på jättegod bål, snittar, oxfile, potatis, sallad, såser, vin och pannacotta som tack för att vi jobbat på så bra. Sen tittade vi på tv och därefter gjorde vi alla ganska tidig kväll (tror jag o Johan la oss redan vid tio).... vi var helt trötta i kropp och knopp.

Imorse begav vi oss till stan igen. Jag och Johan hann avnjuta några avsnitt av Glee innan det var dags att skjutsa iväg han till flyget. Men shit vad Glee är bra!! Jag köpte säsong 1 förrförra helgen när vi va på Hemmakväll o hyrde film. Vi är helt frälsta av denna underbara serie, skönt att kunna sträckkolla oxå... jag ser helst på serier så.

September är här och snart även hösten på riktigt.
Mycket skoj som väntar, många födelsedagar, dop, ikeabesök o annat kul.