Kunde inte låta bli.....

Emelie
Johan:
99%

Arriiiiiiiba arriiiiiiiba! Det går knappast att matcha varandra bättre än vad Emelie och Johan gör!

Kärlekstest.se

Vårforum 2009

Mitt på dagen i onsdags kom Johan och hämta upp mig på Försäkringskassan.
Vi åkte hem till mig så jag fick packa klart.
Sen for vi till Valla där Emma o Jenny fanns. Hjälpte Emma att packa det sista hon hade kvar.
När vi var klar for vi o handla mat och annat.
Vi anlände till Vemdalsskalet och vår fina stuga på kvällen. Vi satt o mös alla fyra i soffan och avnjöt goda små billyspizzor.

Torsdagen var riktigt solig och härlig, vi satte oss ute o sola.

    

På eftermiddagen dök Zandra, Tomas, Jocke o Boije upp.
Vi bastade en del o avnjöt sedan egengjord potatissallad o kyckling.
På kvällen besökte vi hotellet, men jag blev ganska kortvarigt där.

Fredagen dök Martin o Emil upp. Martin hade blandannat fått i uppgift att bevaka min post, eftersom min polisdräkt från Hongkong fortfarande inte dykt upp på onsdagen när jag åkte.... o dessvärre inte på fredagen när Martin kika =(.
Men jag lyckades lösa outfiten ganska bra ändå.
Dagens tema för After-ski var tjuv o polis. Killarna var tjuvar, vi hjälpte till att "tatuera" dem, tejpa till deras engångsoveraller o "färga" deras hår o skägg svart. De såg riktigt farliga ut.... o framför allt oigenkännliga.
Jag hoppas att Johan aldrig färgar sitt hår svart, han passar bättre i sitt naturliga jusa.

Så här blev resultatet efter fixet på killarna.


(finns fler bilder på Facebook)

Å vi tjejer blev inte så tokiga heller....

  

På Afterskin var det smockfullt med folk, det blev väldigt svettigt.
Vi prövade ta oss längst framme vid scenen. Men man var som en packad sill.
Jag, Johan o Emil gick efter en stund.
När vi kom till stugan hitta vi ingen nyckel, vi prövade tilloch med att bryta oss in genom ett fönster... o det måste ju sett lite roligt ut med tanke på hur vi var klädda (en polis o 2 banditer).
Tur att vi hade snälla grannar, vi fick komma till deras stora terass o vänta, sola o grogga. Mycket gästvänligt.
När de andra kom tebax bastades det lite i vår stuga. Till middag käka vi Taco.
Efter maten blev jag toktrött, blev osäker om jag ens skulle orka gå ner till hotellet. Men vi blev där en stund iallafall.

Lördagen var det soligt för tredje dagen i rad =).
När det blev dags för Afterski bytte vi om till shorts o fotbollströjor. Dags för laget PÖK att göra entre.



Efter Afterskin fick vi besök av diverse folk. Låg å slappa o kika TV.
På kvällen käkade vi husets rester..... bakpotatis o diverse grönt o röror.
Efter middag samlades vi alla i soffan o kikade på Hockey-VM (Sverige-Österrike).
Vi satsa en tia på vilket slutresultat det skulle bli, Jenny vann =)
Efter hockeyn for jag, Johan o Jenny hemåt. Johan skulle fara iväg tidigt på Söndagen mot Norge.

Helgen var kanon! God mat o härligt umgänge.


Ingen går säker i den här stan

Idag när jag kom hem från jobbet kände jag mig lite extra energisk så jag tog med mig all plast/plåt/glas-insamling och pant o for till Hemköp. Blev ganska mycket pant.
När jag kom tillbaka till garaget tänkte jag att jag skulle gå till cykelförrådet o titta till min cykel som jag snart tänkte ta fram. Till min förtvivlan fanns inte cykeln kvar!!! Jag tittade runt runt.... men ingen blå Tritoncykel stod där.
Det värsta av allt var att den var helt nyservad... Jocke hade lagt ut närmare en tusing i repartion på den. I princip allt var bytt...växlar..bromsar...däck.. mm. Jag hann inte ens pröva den efter all service som gjordes i januari.

Jag beskyller mig själv till viss del.... hade endast låset som tillhör cykeln, hade planer på att köpa ett rejält lås till att ha. Men det är ju hemskt att man inte ska kunna få ha något i fred, en låst cykel i ett cykelförråd=inte säkert.
Faan... jag gillade min cykel jättemycket. Den har tjänat mig i över 10 år.. o var fortfarande jäkligt fräsch.. o somsagt...nyservad. Jag hade sett så mycket fram att få plocka fram den för att cykla till o från jobbet.... cykla till polarna.

Känslorna är en blandning av förbannad o jävligt ledsen.
Ska ringa o polisanmäla imorgon... men det känns hopplöst... jag får nog aldrig se min "vän" igen.

Tragiskt att folk måste stjäla.......

Först nu inser jag....

... hur jäkla mycket fritid jag hade när jag jobbade på Aditro. Helt sjukt hur kroppen ställde in sig efter det oxå, jag kunde va ganska slut efter ett simpelt fyratimmarspass, det är ju rent ut sagt skrattretande.
Jag hade gott om tid att träna, jag kunde välja o vraka bland tvätttider m.m. eftersom jag hade ett mycket varierat schema, och jobbade inte särskilt mycket alls.

Då: ibland 2-, 4- eller kring 7- timmarspass utspritt på dagar, kväll helg, kring 25 timmar i veckan.
Nu: Normal arbetstid= 8,5 timmar varje vardag. Utöver vill chefen att vi ska jobba så mycket övertid vi bara kan/vill. Det gör att man hamnar på ungefär 42 timmar i veckan+ eventuell övertid.

Jag låter kanske negativ men tvärtom så väger fördelarna betydligt tyngre på mitt nya jobb. Jag trivs redan som fisken i vattnet, kollegorna är helt underbara, tiden går fort när man är där, inget ärende man gör är riktigt likt det andra och jag kommer tjäna betydligt bättre. Ska bli så skönt att få slippa vända på kronorna, ha skulder o bry sig om minsta lilla femkrona... tyvärr har de senaste 6 månaderna sett ut så.... och kommer fortsätta se ut så framtill löning.
Därefter är förhoppningen att slippa behöva låna pengar, prio 1 är att göra mig skuldfri. Efter det.. shit.. jag kanske inte behöver gå back varje månad.. tänk.. jag kanske kan bygga upp ett sparande igen....... =).

Jag känner dock att jag är i större behov av att planera min tid. Har inte kommit in i rytmen riktigt än, så jag är helt utpumpad när jag kommer hem.

Har nog varit lite tankspridd de senaste dagarna... kom idag på att jag kanske borde deklarera m.m.
Tänkte göra som jag gjort tidigare år o sms:a, men mobilen ville inte. Ringde in deklarationen via servicetelefon. Det var smidigt det oxå =)

Påsken 2009

Efter påskstädandet i torsdags for jag o mamma hem till Föllinge. Gick och hälsade farmor, härligt att träffa henne... hon hade fått massa kort av en släkting som vi kika på. Bilder på hennes mamma o på farmor när hon var liten mm.
Sen avnjöt vi en god middag.

Långfredagen for vi allihopa till Raftälven. Hela familjen deltog i pimpeltävlingen. Men det gick inge vidare, enda i sällskapet som fick fisk var syrrans kille Marcus. Efter en stund blev jag less på att fiska o tog en promenad på isen o hälsa på Zandra & Tomas. Sen satte jag o Karro igång att grädda våfflor... riktigt smarrigt. Solig o fin dag.
På kvällen umgicks jag med Emma o Emil. Först hälsa vi på Anna en sväng, sen for vi vidare för kort visit hos Micke o Bäsa. Sen åkte vi till Laxviken till Johan Bengtsson. Riktigt trevligt hade vi där =).
Dagen därpå mådde man lite sådär..... följde ganska tidigt med brorsan, Lina, mamma o pappa till Raftälven där vi for iväg o fiska igen. Jag va bakis o låg mest hopkrupen på skotern o mådde dåligt.
På eftermiddan kvickna jag till o satte mig på altan för att sola lite.
Efter middan gick jag till Emil, vi vandrade upp till Tomas Hallin o festa lite, sen trängde vi ihop oss i en bil och for till dansen i Laxsjö. Kändes inte som det brukar göra... många man kände fattades. Fast det var ändå en helt okej kväll.

På söndan tog jag en härlig promenad med Maddis. Sen passade jag på att byta till sommardäck på bilen, därefter åkte jag till stan. Kort efter jag anlänt kom Johan förbi. Han hade haft en trevlig visit i Jönköping, men ångrade lite smått att han missat påsken här. Vi höll oss hemma och mös.

Idag tog vi en härlig sovmorgon o begav oss sedan till Badhusparken där jag bjöd på glass. Måsarna var så jäkla högljudda så vi gick ganska fort därifrån.
Sen kika vi lite på film. När Johans föräldrar kom till stan gick vi på Törners och fika. Sen åkte jag med till flygplatsen o tog avsked. Skönt att han bara är borta i Kristiansand till på Fredag.

Börjar dra ihop sig till Vemdalsskalet..... knappt 2 veckor kvar nu =)

Glad Påsk!

I måndags börja jag jobba på allvar.
Fortfarande mycket man inte förstår o massor att hålla reda på regler/undantag/lagar etc, men som tur är börjar man med de "simplaste" ärendena.
Känns äntligen som jag har ett värdigt jobb, inget skitgöra direkt. Betalar ut massor med tusingar per dag till de som har rätt till aktivitetsstöd/utvecklingsersättning. Det känns riktigt bra.
Kollegorna är helt fantastiska..... vi nya känner oss verkligen välkomna. Mitt team verkar va ett riktigt kanonteam med lättsam o humoristisk inställning. Varför börja jag inte på Försäkringskassan tidigare?

En kollega som började utbildning en vecka före mig o är i samma team som jag har det visat sig att jag har mycket gemensamt med. Hon har oxå jobbat på Aditro/Glocalnet fast på faktura. Men mest komsikt av allt.... igår under en fika snacka vi om vart vi bodde. När jag förklara vart jag bodde hajja hon till o sa min adress, visade sig att hon o hennes kille bott i min lägenhet för några år sedan! Haha, världen är bra liten ibland. Det var intressant o höra hur stämningen o vilka som bodde där på hennes tid, och jag delgav hur det är i huset idag. Ja... finns nog många skumma stories inom dessa fyra gula ytterväggar.

Imorse ringde Johan o väckte mig strax efter 7, han Christian Johanna Robin o Thomas hade då hunnit till Orsa, de är på väg till bilutställningen i Jönköping(Elmia). Känns trist att han inte är här över påsk när han ändå är ledig från Norge. Men vi får ju ses nästa helg o helgen efter det när det bär av till Vemdalsskalet =).
Idag jobba vi bara halvdag på FK. Äntligen har jag kommit till ett ställe som tar hänsyn till röda dagar o dagar före det.
På Eniro fick man vänja sig vid att jobba julafton,juldagen,nyårsafton, påsk, natt, helg etc. På Glocalnet var det helger o kvällar.
På FK jobbar man normalt inte kväll, helg eller storhelger förutom vid undantag om det är otroligt mycket att göra.
Dessutom är det flextid, jag kommer alltså aldrig försent till jobbet. Vill jag börja 7 o sluta halv fyra kan jag det, vill jag börja 9.15 o sluta kvart i sex etc kan jag det. Helt upp till mig, så länge jag jobbar det jag ska.

Försöker påskstäda innan jag pyser till Föllinge.... går trögt. Ska hämta upp mamma när hon slutar på sjukhuset sen beger vi oss. Hela familjen utom pappa som redan är på plats "vallfärdar" till Föllinge idag, Anders o Lina har nog redan åkt, jag o mamma åker om nån timme o Karro & Marcus kommer senare ikväll.
Imorgon ska vi på pimpeltävling i Raftis.

Glad Påsk till alla! 

På begäran =)

  Fasen vad snorig jag var igen när jag vakna imorse. Övervägde om jag skulle klara av att vara på utbildning, det är ganska ansträngande att sitta o snora... man överanstränger sig liksom. Men eftersom jag inte vill missa utbildning så tvinga jag mig iväg. Vi hade tur som fick "sluta vid 14 idag, vi har fått läxa... alternativet hade varit att sitta kvar o göra uppgiften. För mig passade det som handen i handsken.

En del har redan sett tatueringen "live", men nu har jag fått bilder skickade från tatuerarens tjej som dokumentera när den gjordes... o även lyckats fota själv sen när den inte var så röd.

   




Jag är väldigt nöjd, den har ingen särskild betydelse, jag föll för motivet helt enkelt

Igår damp deklarationen upp, blir bättre än förra året... då fick jag typ betala kring 800. Den här gången får jag tillbaka ett lågt fyrsiffrigt belopp =). Alltid kul med tillskott i kassan.

Ny på jobbet

I fredags efter mina sista timmar på Aditro, lämna jag mina Aditrogrejer o for till Undersåker. Känslan att gå ut därifrån kändes ofattbar, nu vantrivdes jag inte fruktansvärt på Aditro... inte om man jämför när jag sluta Eniro... där hade jag verkligen kört mig själv i botten. Men bra kändes det.

När jag kom till Undersåker såg jag att Johan va hemma hos Räkan. Lämna mina grejer i Johans lägenhet o gick sedan dit. Blev bjuden på några öl o satt o lyssna på Johan,Räkan o en till som diskutera diverse roliga saker.
Dagen därpå for vi till Järpen o käka frukost i Johanna o Robins hus. Sen for Johan o Robin iväg o jag hjälpte Johanna att röja o plocka upp saker i köket. Sen pös vi till Åre en sväng, shoppa på Veromoda... sen köpte vi med en del mat från MAX. Johan o Robin fixa med kaklet i köket. På kvällen körde vi lite Singstar i Järpen.
På söndag skjutsade jag Johan o hans pappa till flyget. På fredag kommer de tillbaks.

I måndags började jag  min utbildning på Försäkringskassan. Första dagen handlade mycket om information o att få studiematerial, och många papper som skulle fyllas i. På eftermiddagen blev vi uppdelad i 2 grupper med ca 15 i varje. Jag hamna i grupp 1 o vi hitter i en sal som heter Puben (komiskt namn =) ).

Igår(tisdag) fortsatte vi få papper o uppgifter att göra. Igår besikta jag dessutom bilen tidigt på morgonen.... det gick inte bra, blir ombesktning =(. Besökte även Aditro en sväng för underskrift av min uppsägning. På kvällen lirades innebandy i Krokom, det liva upp stämningen =)

Idag har vi fått ännu mer info på jobbet. Idag fick vi även se under en halvtimme hur handläggarna jobbar, alltså det jobb vi kommer utföra sen. Intressant! Ser förstås rörigt nu när man inte förstår/kan allt, men sen när man gör det kommer det kännas kalasbra.