Buzz

Emma kom förbi på förmiddagen i lördags och hämtade upp mig. Vi for till Lill-änge o kika på massa strunt, sen mötte vi upp Jenny & Martin på stan... vi bestämde oss för att ta en fika på Tehuset...mmm..alltid gott med grillad pannini. Efter att kikat runt lite smått i affärer tog vi avsked. Hann i sista sekund innan klockan tre in på systemet för att inhandla lite gott.
Eftermiddagen spenderades med Emma i Valla, vi tryckte en jäklans massa Vänner-avsnitt ur säsong fem. Sen fixa jag till mig lite smått o fick skjuts av Emma till Lugnvik, där syrran o Marcus skulle bjuda mig och två till(Madde & Daniel) på middag.
Vi avnjöt tacos =), sen kikade vi först på en rolig film meed Jeff Dunham (ni vet, han som buktalar o gör bl.a. rösten till Achmed the dead terrorist mfl)... o halleluja vad vi skratta.... så jäkla klockrent =). Sen bestämde jag att vi skulle lira Buzz... eftersom jag endast hade spelat det en gång tidigare.
Riktigt kul hade vi, faktum är att vi inte sluta spela förrens halv fyra på natten...hihi. Sen fick jag o gästerna skjuts hem av syrran som hade varit nykter.

Dagen därpå vaknade jag redan vid nio och var pigg. Började packa min resväska... shit vad jag alltid ska packa så mycket grejer.... . På packningslistan finns säkerligen 15 linnen, 5 klänningar, 4 bikinisar, 4 kjolar etc.. man vill ju ha lite alternativ. Typiskt.
På eftermiddagen gick jag till Lugnvik. Skulle hjälpa syrran o Marcus att sätta lister längs golvet i vardagsrummet..... men det gick inge bra för oss.... det var helt klart speciella lister det där... en konstig klick-variant. Vi la ner.... jag o syrran for till Madde o Daniel vid Blå center kika på film o käka sallad från Big papas... hehe.. blev lite Buzz även hos dom. Jag o syrran blev kvar till tio tror jag.




Idag har varit en riktigt bra måndag... för ovanlighetens skull.... måndagar brukar oftast vara rejält dryga. Kanske är det tanken på att det endast är 6 dagar kvar tills man är i Kroatien..... ska bli fantastiskt härligt med lite semester.
Efter jobbet gick jag förbi Synoptik o fick min journal för de senaste synundersökningarna. Memira ville gärna att man har de uppgifterna med, o imorgon är det dags för koll =)
Var även iväg o träna spinning, höstschemat började idag.. o det betydde oxå en ny variant av passet.... hur roligt som helst =).
Sen hem en sväng... åt middag... sen träffade jag syrran för en promenad runt Frösöberget. Har lite ont i fossarna nu känner jag... ska bli mycket skönt att få sova.



Punka

I torsdags hände en trist grej, men det har egentligen bara känts som en tidsfråga.... jag fick punka på cykeln =(. Det finns otroligt mycket glassplitter i den här staden, och det blev inte direkt bättre efter yran.. snarare sämre... och ingen verkar ha som jobb att sopa bort så splittret får ligga kvar.
När man cyklat upp och ner till jobbet har man, oavsett val av väg, behövt åka slalom för att undvika glasbitarna. I tordags(som tur var på väg hem) kom troligen en glasbit in i däcket.
Grrr... men men.. börjar ändå bli säsong för att vandra till jobbet, reparation får vänta till våren.
När jag berätta om punkan för Johan skrev han direkt att han kunde fixa den när han kom hem, han är för söt ibland =), men jag insistera att vi väntar till våren.
Igår kände jag verkligen att jag behövde få helg, kändes som tiden på jobbet gick väldigt segt. Men jag trivs väldigt bra, bättre än jag någonsin gjort på de tidigare arbetsplatser jag haft. De härliga kollegorna jag har nu gör att arbetsdagarna oftast går väldigt fort, det känns bra =).
Efter jobbet igår fastna jag i sängen och kika på repris av både Top Model & Project Runway.
Sen blev det en Frösörunda med syster, den tredje för den här veckan tror jag.
På kvällen blev det såväl videosamtal som vanligt telefonsamtal till grannlandet i väst.
Just nu saknar jag Johan väldigt mycket, jag saknar han alltid när han är borta.. men ibland kan det eskalera lite.
Nästa gång vi får ses o kramas igen blir mest troligt på Benstockens långtidsparkering där jag, Lisa, Johanna o Robin är tänkt att parkera. Nästa gång vi får sova med varandra blir i Kroatien, den tanken känns lite skum =).

Om en vecka är dags att börja bilfärden mot Arlanda. Det är så nära nu...... men känns som att det kommer bli en lång vecka dit.

Mammi o pappi har varit förbi me resväska som de laddat med solskydd som blivit kvar från deras Turkietresa, idag ska jag börja lägga i lite linnen o så.

Lyssnade nyss på Melodikrysset för första gången på riktigt länge. Lyckades lösa ungefär halva o lite till. Det är ett ganska roligt lördagsförmiddagsnöje =).


Tvättstugans hjälte

Igår blev det en trevlig lunch på Mr. Husman tillsamans med Jodo.
Trodde inte jag skulle hinna träffa henne innan hon åkte tillbaka till Luleå för fortsättning av dansstudierna, men vi tajma in bra.
Efter jobbet fastna jag i sängen o kika på ett avsnitt av Project Runway säsong 2(repris). Sen kom syrran, skjutsade henne till Frösön där hon hämta sin bil. Sen åkte vi till Byggmax för att köpa dörrlister, jag var bärhjälp.
Sen tog vi en Frösöbergsrunda, när jag väl kom hem var klockan halv tio och hela kvällen hade bara försvunnit kändes det som. Fick aningen panik eftersom jag planerat att göra så mycket, hann iallafall med att betala räkningar, göra en budget samt träffa Johan på msn en sväng.

Idag är dag 2 med glasögon på. Jag stör mig helt otroligt på dem, de skaver o jag får ont i huvudet.... eventuellt är inte styrkan helt korrekt på dem, men det är bara att stå ut till åtminstone nästa tisdag då ögonundersökningen är.
Gick från jobbet strax efter 15, tog ut min friskvårdstimme. Skyndade hem för att hinna med mitt tvättberg på den enda lediga tid jag fann (14-18). Har verkligen lurpassat o skyndat till tvättstugan (som ligger 50 meter från mitt hus) direkt när maskinerbna varit klar för att vara effektiv. Till min glädje upptäckte jag att ingen hade tiden efter mig, någon måste alltså ha avbokat sin tid mellan 18-22... YES! täkte jag, för en gångs skull kanske kläderna får bli helt torra genom att få hänga lite längre. Jag hade alltså för avsikt att ta tiden efter mig oxå.
När jag kommer dit strax efter 18 o börjar tömma det sista blöta dyker en kille upp med sin tvätttorg och ställer sig för att kika på tvätttiderna utanför. Shit tänker jag, han upptäckte säkert att tiden efter var ledig o nu har jag ockuperat utan att ha bokat. Jag gick ur tvättstugan o fråga om han sett den lediga tiden, han svarar att han sett helt fel... den tid han hade bokat visade sig va igår(!). Då förklara jag läget, att min tvätttid egentligen var slut, och att jag hade tänkt att använda tiden efter för att låta kläderna fortsätta torka... men att jag kunde ge han tvättiden när han ändå stod där helt redo med tvättkorgen. Han sa först nej och mena att han fick skylla sig själv som bokat fel., men jag insistera att han skulle ta chansen. Kompromissen blev att jag fick ha mina kläder kvar en timme för tork medan han kör sina kläder i maskin.
Känns riktigt bra inombords, kul att kunna ställa upp =) . I dagens samhälle blir det alltmer att man är ego och endast tänker på sig själv o sin egen vinning.... det är jäkligt trist att det har blivit alltmer så.
Något som känns mindre bra är att en vän hamnat på sjukhus idag, inte alls kul, men får hoppas det ordnar sig på bästa sätt.

Ikväll i övrigt planerar jag att få lite fason på lägenheten.... det är väldigt stökigt... har inte prioriterat hemmamiljön på sista tiden... men ska bli lite ändring på det =)

Bonka bäver?

I torsdags när jag kom hem från jobbet satt Johan o vänta ute på min trapp, bara fast det var några få dagar innan som vi senast sett varann var det så härligt att bara sitta o kramas en lång stund på trappen. Efter kramkalaset gick vi in. Vi var båda ganska seg/trött/ont i huvet så vi tog  varsin ipren o tog powernap på en halvtimma. Sen styrde vi upp en middag, och eftersom jag hade 15 ägg i kylen som hade "bäst-före-dag" just den dagen körde vi på omelett.
Blev riktigt gott =). Efter middagen blev vi filmsugna o begav oss till Videoteket. Johan hitta en del lattjo han ville ha.. bland annat en Svullo-film. Vi hyrde en Wallander-film som hette "Tjuven", lite snacks o Johan passa på att köpa hela Lost-boxen med säsong 1-4.. han tycker synd om mig som aldrig kikat eller följt Lost, det var omtänksamt =).
Filmen var riktigt bra, har sakta men säkert börjat bli ett Wallanderfan =) Har kikat på 4 totalt nu.

När jag kom hem från jobbet fredag for vi till Undersåker. Kvällen blev lugn.

Lördag begav vi oss tidigt upp till Ånn där det skulle vara "Bonka-rally". Påminde ganska mycket om folkrace, skillnaden var att det var inte så mycket regler... i princip alla som körde var onyktra... bilarna jade inga rutor... de fick knuffas som de ville. Ganska hemskt egentligen, men jag måste erkänna att det var jäkligt roligt att kolla på.
Vi stod o hejade på Johans polare Christian. Han vann sitt första race, men i A-final fastnade han i en vall =(.



En ganska fräsch Bmw som gjorts om till "Bonka-bil", den va ju t.o.m. nyare än min Bmw(!!)


De hade inte alltid skrivit så "rumsrena" texter på sina bilar.
Sista racet var lite coolt.. då körde verkligen ALLA bilarna samtidigt... runt runt tills bara en bil funkar. Var lite kaotiskt.



Jag fick i uppgift att vara chaffis därifrån, på väg tebax till Undersåker öppnade himlen sig o man såg ingenting på grund av regnet.. lite småläskigt.
På kvällen satte vi igång med Lost-maraton. Shit vilken bra serie!! Jag har verkligen gått miste om nåt.
Ungefär som med Vänner och Desperate Housewives, det var ju först förra sommaren som jag började kika på dem... och då såg hela serierna i ett sträck från avsnitt ett till sista(utom Desperate då som fortfarande går på TV, ny säsong i höst kanske).
Efter Lost finns ju massa andra serier som jag missat.. t.ex. OC, 2 ½ men, One tree hill m.fl.

Söndag(dvs igår) hjälpte jag Johan att packa sin Kroatien-väska, vi hann även med 2 avsnitt Lost innan vi for vidare.
Efter att jag släppt av han o hans farsa på flyget åkte jag volvon till garaget.
Ringde Jenny o Martin på vägen hem, de var precis på väg på Rullskidskytte o fråga om jag ville följa med dem o Gizmo dit... o det ville jag förstås =).
Riktigt roligt att kika på, man mindes tillbaka lite smått då det var VM i skidskytte... fast ganska stor skillnad ändå.
DÅ: Många minusgrader, lager på lager av kläder, packat med folk på läktarna, otrolig stämning.
NU: Soligt o svalt, lätta kläder, rejäl spridning på publiken o lugn stämning på läktaren.
Efter damerna o herrarna var klara tog vi och åkte till Lillänge. Martin gick in o shoppa på Jula medans jag o Jenny rasta Gizmo. Sen for vi en sväng på Willys o sen kom jag hem. Hade lite överskottsenergi då och passade på att samla ihop plast,glas,batterier o plåt som jag samlat ihop under några månader o traska bort till Hemköp på Bangårdsgatan(som är min närmsta insamling för sånt). Därefter blev det promenad/jogg mot Minnesgärdet o via sjövägen tillbaka.

Idag på jobbet förhörde jag Sandra inför hennes ögonlaseroperation imorgon. Även jag har en inbokad tid för förundersökning hos Memira nästa vecka. Visar det sig att jag är en lämplig kandidat för ingreppet kommer jag överväga att kanske göra en operation. Det är en kostsam operation, men det kan verkligen vara värt det. Återstår att se hur jag gör, iallafall är det glasögon som gäller en vecka framtill undersökning... börjat redan ikväll.. undersökningen är nästa tisdag.
Maria S hälsade på en sväng på jobbet idag, riktigt kul att se henne igen, man såg riktigt hur bra hon mådde =).. lite semester gör gott... om 3 veckor är hon tillbaks igen.
Efter jobbet träffade jag Caritha en kort sväng för lite mat på Eastern Palace, helt spontant.. vi bestämde på eftermiddagen att ses en sväng. Riktigt trevligt var det under den stund som vi hann med =).
Sen hoppa jag på cykel o susa till träning (spinning+tramp).... men usch... kändes som maten stod upp i halsen.
Ska aldrig äta så sent innan träning igen.


Hösten nalkas

På fredagskvällen hämta jag o Johanna upp Johan & Kalle på flygplatsen.
De var klädda i shorts o t-shirt, stark kontrast mot vi som pälsat på oss i dubbla jackor o handskar m.m.
Blev en lugn kväll i Undersåker.

Lördagen var vi ute i solen o njöt, soligt... men lite kallt var det.
På kvällen samlades Johans familj, jag o Hanna i Johans lägenhet för att frossa lite i räkor. Smarrigt!
Sen åkte föräldrarna o vi tog o hade lite fest. Jag, Johanna o Hanna lira massa låtar på Rockband o Metallica guitar hero(Johanna på gitarr, jag på bas o Hanna på sång) Killarna ville såsmåningom oxå va med.

   

Sen drog vi vidare på fest. Massa fina bilar, 3 liveband o fullt me folk.

På söndag regnade det mest hela tiden, så bestämde att ha film/tv-spelsdag.

Måndag pyste jag iväg tidigt till jobbet med Årependeln. På kvällen blev det spinning o Frösörunda med syrran.

Igår blev det trampmaskin o bodypump.

Idag var det så härligt väder, blev Frösöpromenad me syrran igen.

Känner alltmer nu hur hösten smyger sig på. På vissa träd syns det, men framförallt på luften när man cyklar till jobbet kring halv sju. Idag berätta en kollega hur hon varit tvungen att skrapa rutan på bilen innan hon for till jobbet.
Känns trist att sommaren bara sprang iväg, nog för att man gjort mycket kul med vännerna... men vädret har ju inte varit särskilt roligt.
Därför känns det såklart extra skönt att snart få besöka varmare breddgrader =).
Nu är det inte jättelänge kvar...... har redan börjat lite smått med packningslista o en att-göra-lista. Ja, jag är mycket för listor =)

Nu väntar bädden.

Diverse träningsvärk

Den här veckan har jag själv valt att lägga fokus på träning.
Veckan inleddes med Body Pump+Spinning. In i halva BodyPumpen trodde jag att jag skulle tuppa av, skakade som ett löv, jag hade lagt på för mycket.. trots att jag tyckte att jag typ inte lagt på någe alls.
Jag var rejält slut efteråt, men kunde ändå känna ett välbefinnande inombords.
Tisdagen var jag nära att "banga" o strunta i träning, men gick ändå på 75 minuters spinning.
Onsdag blev det en ridtur i Bällsta tillsammans med Lina(brorsans flickvän).
Fick rida på en riktigt snäll o go häst som heter Sweet (passande namn). Länge sen man red, men tekniken o balansen var förvånadsvärt bra. Jättekul att få trava o galoppera igen =)


Idag känns det på diverse ställen av kroppen att man tränat en del de senaste dagarna. Försöker stretcha så gott det går, men det känns en del iallafall.

Idag kommer Johan hem efter 12 dagars arbete i Kristiansand. Dock inte arbete hela tiden, tisdag o onsdag stannade han hemma sjuk för magsjuka. Förhoppningen är att han är helt frisk o kry nu =).
Vi kommer tillbringa helgen i Undersåker, känns bra... hörde av en gammal gymnasiekompis att det är som en liten festival/fest i Undersåker i helgen som hon skulle på... troligen går även vi på det.

Känns så skönt med fredag =). Sitter på jobbet o lyssnar på Rix, solen tittar fram utanför.
Hoppas alla får en trevlig helg!

Solhelg

I torsdags blev det lunch på i teaterträdgården(Gamla teatern) med kollegorna, riktigt mysigt att luncha där... visste inte innan att man kunde det. Sen på eftermiddan skulle vi ha enhetsmöte, men så mycket möte blev det inte... vi åt kladdkaka som vår tillfälliga chef Maria hade bakat o skratta o mådde gott... man måste och får ha lite roliga break på sitt jobb.. tror det är riktigt nödvändigt.. särskilt nu när det ändå går så bra för oss är det viktigt att stanna upp ibland och belöna oss själva. Efter jobbet blev det Afro-power-dance efter jobbet, det är ett riktigt roligt pass..... man skuttar runt barfota till en koreografi som är inspirerad av afrikanska moves. Dessvärre hade jag oturen att fem minuter in i passet förlora en skinnflisa under höger stortå... det sved ganska rejält... blev strumpor på resten av passet.

Fredan efter jobbet haka jag på syrran o Marcus till Raftälven för att hälsa på mammi o pappi =). Det är långt mellan gångerna vi ses, o ännu längre nu när min bil bara stått obrukbar sen april... men snart så rullar den på vägarna igen.... om ca femtusen kronor så är den redo.
Vi avnjöt alla en solig kväll med lite rödvin o m¨nga härliga skratt. Bäst var nog Karros tolkning/teateruppvisning av biofilmen "Sommaren med Göran"... vi andra har inte sett den.. o hon ville visa hur rolig den var genom att agera en scen ur den.
Dagen därpå for vi ut med båten för att fiska o sola.... vi var ute i bra många timmar. Jag hann läsa ut boken jag hållit på med ett tag nu; "Den inre kretsen" av Mari Ljungstedt. Hur bra deckare som helst.... ska fortsätta läsa hennes böcker i den serien.
Fiskelycka hade vi oxå, Karro drog upp en rejäl aborre.... säkerligen ett kilo.. troligen lite mer. När vi kom iland hälsa jag på moster o farmor lite. På kvällen for vi tillbaks till stan, jag blev avsläppt på Frösön hos Jenny & Martin, vi kika på 2 filmer(eller 1 ½ halv om man ska vara precis). Kom hem kring ett.

Igår gjordes inte mycket vettigt... låg mest inne...men lyckades ta mig ut på en promenad iaf.

Härligt att vi får några soldagar till här... men nu börjar jag längta alltmer till Kroatien... den sjätte september bär det av... blir härligt får man hoppas =)

Nöjd

Senaste veckan har varit riktigt kalasbra måste jag säga.

Förra onsdagen blev det utgång på Stråket med Johan,Emma,Zandra,Karolin & Micke(riktigt kul att de kom upp och var med, efter deras flytt till Uppsala har det blivit allt längre mellan gångerna man hörs/ses... jag ska minsann bättra mig).
Vi hade iallafall en riktigt lajban kväll som började med kort förfest i mitt krypin, följdes av att vi såg o skratta åt Patriks Combo på Marite, fortsattes i ett annat "tält" o slutade iaf för mig,Johan o Emma på Kebabbaren.
   


Torsdag blev en riktig ego-dag... o det behövdes verkligen efter resan.... hade inte ens packat upp.
På natten va Johan ute o yrade sig o dök väl upp kring två... tror aldrig jag sett han så full.... men han va inte iaf inte jobbig =).

Fredag blev en riktig "Fredagsmys-dag", Johan hade skaffat 3-dagars-pass till yran men valde att stanna hemma me mig o kika på film, vi såg en Wallander(helt otroligt.. blivit riktigt Wallanderfan... såg min första Wallander någonsin bara för nån vecka sen) o en annan film som hette Inkheart.

Lördagen började med tvättstuga..... har aldrig tvättat så mycket tvätt när jag haft tvättstuga... blev sex fulla maskiner. Vi gick en sväng på yranområdet där vi mötte upp Emma,Sanna,Ida,Jenny,Martin o Gizmo (moppsen de vaktar) o kika på Bounce dans-tribute förMichael Jackson.. synd att man inte såg annat än några armar som flaxa pga alla folk som stod framför en.  Sen kika vi på E.M.D som spela i Badhusparken..... måste instämma med Jenny... de sjöng riktigt bra live!!
  
På kvällen gick jag o Johan på yran. Han se lite Lena Ph & Orup, sen gick vi ner till stråket o mötte på Fredrik,Nina,Lulle o Madde som vi "tog oss ett glas" med.
Sen drog vi upp till Stortorget för att kika på Amy McDonald, hitta Boije som vi tog me på vägen dit. Vi kika på nästan hela Amy's spelning iaf så pass att vi fick höra "This is the life", sen ner så Fredrik o Nina fick käka Nachos. 
  
När det blev dags för presidenttalet var vi på plats på Stortorget igen. Han höll ganska bra tal... fast innehållet kändes lite tunnt mot tidigare år...  men det är ju kanske inte så noga egentligen vad han säger.. det är stämningen man vill åt =).
Sen drog jag o Johan ner o åt en riktigt god hamburgare var... sen kika vi lite Lady Gaga.. sen var vi mer än nöjd o gick hem till mig.


Söndagen blev vi väckt av att Johans syster ringde o berätta att hela familjen var på väg in...... vi åt allihop på Max. Sen åkte Johan o hans pappa iväg me flyget till Norge eftersom semestern nu är över för dem.... kändes lite konstigt... man vande sig rätt fort att ha Johan på hemmaplan så länge.... men om 2 veckor är han ju hemma igen.. o efter han jobbat 2 veckor till efter det väntar Kroatien =) Börjar längta riktigt ordentligt känner jag.
Iallafall kändes det trist o bara åka hem... så jag fortsatte hänga me Johans mamma, Johanna o Robin ner kring stånden o karusellerna i badhusparken. Jag o Johanna tog o åkte den karusellen som ser ut som en spindel... motsvarigheten på Liseberg heter Spinrock. Åhhhhhhhh.... va najs det var med adrenalin... särskilt med tanke på att det inte blev nån karusell när jag o Johan va på Liseberg för två helger sen. 
Sen va vi på ÖB o även Lillänge en sväng.
Efter vi sagt hejdå blev det en lugn eftermiddag själv hemma. Kände då att det var ett utmärkt tillfälle att ta den detox(rensningkur) jag fick i present av Jenny när jag hjälpte till att städa ur hennes lägenhet.
Man blandade ett pulver me pressad grapefruktjuice o drack först vid 17, sen 19 o sist vid 21. Meningen är att kroppen ska rensas på slaggprodukter........ jag var i tanken beredd att få kuta på toa hela kvällen.
Till mitt förtret fick jag inte gå en enda gång den kvällen. Jag ringde Jenny o fråga om den verkligen funkar..... hon berätta att det kunde förstås vara olika... o att risken fanns att jag skulle behöva springa upp på natten.
 Jag hade turen att sova gott..... men hela måndagen var inte nådig om man säger så...... 20 gånger medan jag va på jobbet... jippi..eller inte. Den funkade ju iaf ;).
På kvällen blev det spinning... riktigt härligt att komma igång efter minisemesterns dåliga mat o utebliven träning.

Igår hände inte så mycket... på kvällen passa jag på att gå på pulsspin på 75 minuter. Samma instruktör som dagen innan... som släpppe den härliga kommentaren "Nämen är du här idag igen?".

Idag fick jag äntligen det besked jag hoppats o väntat på länge. Jag fick veta att jag får fortsatt antställning t.o.m. sista mars. Känns så skönt att få veta, man mår aldrig riktigt bra när man går i ovisshet.
Så nu kan jag blicka framåt.
Efter jobbet blev det bio tillsammans med Emma & Jenny, vi kikade på Harry Potter och halvblodsprinsen.
Den var bra, men inte särskilt spännande eller actionfylld.... typ 3 av 5 om man skulle ranka.. helt okej med andra ord.