Kryssningen

I Lördagsmorse, närmare bestämt 07.00 avgick bussen mot Stockholm. Vi var skapligt slitna alla tre(jag,Jenny & Zandra), men resan till Sundsvall(där vi bytte buss) gick otroligt fort. Det första jag hör när jag kliver på den andra bussen är:-Hej Emelie!. Carita & Björn satt längst fram, vilken överraskning =) Å surprise nummer 2 var att de skulle på samma kryssning!!! Världen är allt bra liten ibland.
 I Tönnebro stanna vi till för att luncha.

 

Det var mycket varmt på bussen, men man kunde inte göra så mycket åt saken.
Väl framme i Värtahamnen klev vi av och fick vänta bra länge innan vi fick kliva på båten.
Vi kolla in vår hytt, sen gick vi ut på däck och svalka oss me lite Smirnoff Ice. Handla lite på Taxfree'n och sedan fixa till oss.

  



 Både svensexa & möhippa på båten =)

På Fun Club satt vi och lyssna på "Kort i Rocken" & Gamblers. Kort efter våran ankomst dit dök några glada stockholmare upp och bjöd oss på champagne. Jag brukar vanligtvis ogilla smaken av champagne, men den här var nåt utöver det vanliga, mycket god.



Sen dansa vi en del. Fåna oss i korridoren. Sjöng Luftens hjältar m.m. =) Det blev en lång kväll. La mig vid 7 på morgonen efter att sett soluppgången i Mariehamn.

Sedan var det dags för frukost/lunch för oss.
Vid tre på eftermiddagen tror jag vi gick i land i Stockholm, tog Taxi till gamla stan och vårat mysiga hostel.
Efter lite återhämtning på sängarna gick vi ut på promenad. Stockholm är helt klart en mycket vacker stad, men i längden skulle jag inte trivas där. Men det är kul att besöka där då och då.

   



Middag käka vi 20 meter från vårat hostel, Cafe Sten Sture. Jag käka Crêpes, Zandra Lasagne & Jenny Bakpotatis med skagenröra.

  

Måndagmorgon gick vi till coop på Järntorget och inhandla frukost, sen stannade precis en taxi och släppte av en kund, så vi kunde ta den till Centralen.
Sen bussresa på 8 timmar igen, den här gången hemåt.

Hemma i Östersund så svida om och gick ut på stråket =) Helt otroligt efter den slitsamma resan, och knappt någon sömn. Roligt var det.
 


Föllingetripp

Förra måndagen(21/7) for jag & Jenny till Föllinge för att ha lite semester. Blev ett bad tillsammans med Emma, Maddis & Lena... kallt men uppfriskande =) . Sen på kvällen var det tänkt att bli lugnt... men så blev det inte.
Det blev en helt galen kväll hemma hos mig.

   
   
   

Kvällen därpå blev det poker hos Emil, även det blev en sen kväll.



Onsdagen spenderades hos namnsdagsbarnet Emma =), roliga spel, god mat, härlig musik och uppfriskande bastu/dopp i badtunnan.
   
   
 

Torsdag var det dags för auktion på mormors saker. Hann inte va där så mycket utan vi for iväg till stan.
På kvällen åt jag lite grillad mat och spela kub tillsammans med Micke & Karolin.

På fredagen blev det dags att packa inför resan. Hann kika lite på Patrik's Combo på Marité. 


Så var det bara denna dag kvar

Ja idag, hyffsat nära semester nu och det är verkligen välbehövligt. Idag ringer det som bara den, herregud söndagar som brukar vara så lugna och sköna. Knappt en sekund mellan samtalen idag. Lyckades försova mig rejält idag, inte bra alls.

Igår käka vi surströmming, jag,Jocke & Jenny. I min lägenhet... hehe.. men vi vädra duktigt.
Sen lite "kalas".


2 dagar...zzzzz

Idag är jag rejält trött, hade lätt försovit mig om det inte ringt på dörren efter sju nångång.
Jocke skulle hämta ett papper han glömt. Han var mycket hjälpsam för att jag inte skulle komma för sent. Fixade frukost, packade min väska, lossade skosnören, satte nycklar i dörren etc. Det var en bra start på dagen.

Något som var mindre trevligt var det som stod i tidningen, det visade sig att totalt 2000 sökte till samma program på universitetet som mig. Chansen att jag hamnar bland de få intagna är minimal, i nuläget räknas min anmälan som icke godkänd pga att jag glömde skicka med arbetsintyg =(. Typiskt, kanske får bli nya tag till våren.

Igår efter jobbet blev det en kort vila, sedan tog jag bilen ut till Frösön för ett besök hos Elin. Jättetrevligt var det =)
Först satt vi och mumsa popcorn o tänkte på hur många saker var bättre förr. Prata om livet och framtiden.
Lite senare dök Karolin & Micke upp och vi drog igång och spelade Alias. Ett av mina absoluta favvospel.
Många skratt och tokiga förklaringar blev det =)
Efter vi kört alla laguppsättningar som var möjliga tackade vi för oss och åkte.

Sedan några Vänneravsnitt innan jag somna.


3 dagar...and counting...

Nu börjar det närma sig lite mera mot semester.
Har precis käkat gårdagens mat till lunch, ris med kyckling & min "hemmasnickrade moja"... det vill säga creme fraiche, massa vitlök o kryddor. Hjälp vilken andedräkt jag fick, tur att man har 10 meter till närmsta kollega... annars hade de väl fått dåndimpen. Tur oxå att jag alltid har tuggummi till hands =)

Nä, sluttramsat. Back to work.



Hagel?

Seriöst.. vart tog sommaren vägen?
Sista tiden har vädrt mest bestått av regn eller uppehåll.
Har solen lyst har det oftast varit väldigt kallt.

Om jag räknar med idag så har jag fyra dagar kvar
tills jag går på semester. Skulle vara mycket besviken om det är dåligt väder då oxå.

Skönt att vara ledig imorgon. Idag jobbar jag bara fem timmar.



Räkfrossa på Thomé & Folkracehelg

I Fredags efter jobbet var jag både arg och tokstressad, jag for runt som ett yrväder i lägenheten för att hitta nåt respektabelt att ha på mig. Sminket blev blahablaha och håret stod åt alla håll när jag for för att hämta upp Jenny & Zandra som under dagen haft lite mer tid att ordna sig och börjat dricka... själv kände man sig hopplös just då.

Ombord på Thomé kom chock på chock. Nummer 1: Vårt bord var placerad i "källaren", där det är fuktigt och man ser nada av sjön. Nummer 2: Räkorna var rejält frusna och gick knappt att skala. Nummer 3: Allt såg otroligt "slafsigt"/billigt ut, fanns inte mycket tillbehör alls, och det känns fel när man lagt ut så pass mycket pengar. Nummer 4. RÄKORNA TOG SLUT!!!!
Är inte det skandal? Räkfrossa borde betyda räkor i oändlighet. Fast vi var väl ganska lyckligt lottade, något sällskap fick ca 5 räkor var.. inget mer för då var det slut.... då fick dom tacos istället, en hyfsad kompensation kanske... men som dom själva sa: -Betalar man för räkfrossa förväntar man sig inte taco precis.

Efter vi ätit gick vi upp på däck å kika, fast vi njöt inte precis, vi ville nästan mest bara i land.
Mycket tråkigt med tanke på att tidigare Räkfrossor jag varit på har blivit så lyckade.

Lite bilder i alla fall.

   



   

Vid halv tio kom vi tillbaks i land, och det var tack & hej till Thomé för denna gång.
Vi gick vidare hem till mi casa, där såsmåningom oxå Emma,Maddis & Louise dök upp. Efter många om och men beslutades att jag, Zandra & Emma skulle åka till dansen i Sandviken. Vi fick skjuts av Thomas ut.
Jag & Emma satt i serveringen o pimpla lite vin medan Zandra svängde sina lurviga(haha, skämt såklart).
Blev några danser med olika, buggade en hel del och det gick galant tycker jag själv.

  


 



Det var mycket folk som va där, pinfullt.

Sen sjutsades vi vidare till stan. Eftersom Jenny hade nyckeln till min lägenhet & hon var ute nånstans med Maddis & Louise, kom inte jag och Zandra in. Då gick på G3 i hopp att få syn på dem eftersom det inte var svar på mobilerna.
Vi genomsökte stället men utan resultat, då gick vi på Kebab-baren och hängde där ett tag.
Till slut fick vi tag i henne, och kvällen avslutade vi hos min min konstnärlige & mycket rolige granne.
Jag kom hem vid fyra ungefär.  

Fyra timmar senare dvs kl 8 denna lördag var det dags att pallra sig upp, hoppa i långkalsonger packa ned förnödigheter och brumma i väg mot Folkrace i Krokom. Hämtade först upp Emma i Valla, sen gick det undan över Rödön. Väl framme och på väg mot publikvallen möter vi på Anette som raporterar att Karolin precis håller på att köra och kommer bli tvåa, tjoho vad bra tänkte vi. Men uppe vid staketet ser vi precis Karolin åka i mål som segrare =). Yeah, vad bra att vi hann se det.

Under dagen fick vi se många bra heat, och vi undgick regnet med nöd & näppe(kom bara ett litet stänk).


 


I ett heat blev det bara Erikssontjejer kvar(Mickes systrar Johanna & Malin åsså Karolin), synd bara att Karolin blev vänd. Både Karolin och Micke hade en del otur i sina heat under dagen.
Vid två tror jag tävlingen var slut för just den dagen och jag & Emma pyste hem till henne, käka lite och slötitta på första Pirates of the caribbean. Jag somna ganska fort & sov till nån gång på kvällen. Välbehövligt kan man lungt säga.

Sen hem å kikade på lite Vänneravsnitt och en stupning rakt i säng.
- - - - - - - - - - - - - - - -

Söndag var det dags för dag 2 av tävlingen och denna dag fick vi oxå med Zandra & Jenny som support i publiken.
Karolin var en fjuttig poäng från att hamna i A-final, faktum var att de var 2 st andra som hade samma poäng som Karolin och de särskildes genom hur de placerat sig i sista heatet. 
Något som jag aldrig tidigare varit med om var att de körde som "extra", b-finaler för både damerna och juniorerna "utom tävlan", alltså inget som skulle på verka slutresultatet, och de kunde alltsåinte kvala sig in i A-final om de vann.

 

Karolin ställde upp i "B-final", till våran stora glädje... för det var verkligen en upplevelse att få se henne "köra skiten" ur dom andra damerna. Det var det bästa heatet på hela dagen. Vi skrek å heja, och Karolin gick i mål som vinnare. Vad vi inte visste då var att hela fem varv hade hennes bil varit full av avgaser och hon ansträngde sig till max att försöka hålla andan för att inte få i sig gaserna.  
Som tur var fanns det såklart sköterska på plats. Efter syrgas, ambulans, ett besök på akuten och vila mådde hon lite bättre.

Snacka om fokracehjälte, vilken kämpe!

Karolin

Micke åkte också till sjukhuset, och kvar stannade vi å såg klart tävlingen.
Sedan ställde vi upp och hjälpte till att buda på en bil de ville ha.
Jag är fortfarande lite arg..."vi" hade 80 % chans att få bilen.
Jag,Jenny,Zandra & Anette hade varsitt bud, och ägaren till bilen.
Ägaren till bilen fick behålla.... grrrrrrr.

Tur iaf att Malin & Bengt/Johanna & Patrik fick behålla sina bilar.

Sedan åkte vi till stan, tog en promenad i Torvalla.

Lite senare åt jag pizza med Karolin & Micke på Spader Kung, det var skönt att se att Karolin mådde bra.

-------------------------------------------------------------

Imorse när jag vaknade var jag riktigt trött. Mamma ringde kring åtta och ville höra om jag skulle hänga med ut på Flygplatsen och säga hej till två släktingar från USA. Nog för att jag var trött, men orkar dom ta sig hit från USA borde jag orka köra bilen ut till Frösön från centrum.

Det var trevligt att träffa Jan(mammas kusin) och hans son Ryan. Helt amazing..Jan lämnade Sverige när han han var kanske 16 bast, nån gång i slutet av 60-talet. Hans svenska var klockren, med en amerikansk härlig brytning.
Hade varit kul att träffa dom mer än bara en kvart, eftersom man aldrig tidigare träffats. Men jag skulle jobba.


Jag, Pappa, Jan, Moster, Ryan & Mamma


Sen visade det sig att jag inte skulle jobba från 17, trafiktornet i Sundsvall ringde och sa att det fattades en person i natt, så jag börjar först vid 21.30 och slutar kring 05 nångång. Hoppas det blir en lugn och fridfull natt. Ska ladda upp med tidningar och diverse korsord =)


Jävla tant!!!!

Åååååååååååååå... varför dessa snäsiga tanter.
I förrgår hade jag en riktig mara som tyckte det var skandal att jag inte hört talas om en ort i Estland, jag kommer inte ens ihåg namnet så invecklad var den å stavningen nåt i stil med raammaattssiikkoo.. ja ni hör ju. Det var just när jag vänligt frågade om stavning som kommentaren föll: -" Å du ska jobba på utlandsupplysningen och har inte koll på städerna i våra grannländer?" Arg som ett bi men med en sammetslen röst svarade jag: "Jag har jobbat en längre tid på utlandsupplysningen men har aldrig haft förfrågan på det här stället... (NÅGONSIN!!!!).
Jag räknar absolut inte Estland som grannland by the way.

Men idag har jag haft ännu vresigare, orkar inte ens gå in på vad förfrågningarna handla om. Faan, det är verkligen inte förtjänt att va hjälpsam/trevlig eller snäll i den här "världen".

Jaja, snart Thomé. Bra med ett ljus i mörkret. 

Rödhårig

Dagen blev bara bättre & bättre igår. Det var vekligen bra, med tanke på att jag var ett åskmoln när dagen började.
Efter jobbet gick jag på domus för att inhandla hårfärg. Snacka om att vela. Valet stod mellan brun hårfärg och ljusa slingor i ett & samma pack vs. Romantique red. Valet föll till slut på 2 förpackningar röd hårfärg(som rubriken redan avslöjat).

For vidare till Anette där Jenny redan var på plats. Jenny hjälpte till att färga mitt hår, sedan när all färg var ursköljd började Anette klippa. Mycket välbehövligt, håret var rysligt slitet. Jag är riktigt nöjd med resultatet. Det som stör lite grann just nu är att hårbotten är väldigt röd, men efter en tvätt borde det se normalt ut igen.

Ska jobba till 14.30 idag, numera känns det så ovanligt när man har morgonpass(började 8 idag), jag har vant mig med att sällan börja för kl 12. Så det var verkligen en pina att kliva upp idag. Får väl vila lite senare idag.


___________________________________________ _____________________________________________

Ja, här kommer lite bilder

"Före"


Nedräkningen har börjat...

Ja, med denna dag inräknad är det 9 arbetsdagar kvar till semestern. Fast fjuttiga två veckor hade gärna fått vara fyra, som förra året. Eller varför inte haft hela sommar, som medans man gick i skolan. Ja, man var verkligen bortskämd med lov på den tiden.

Min semester infaller för att vara exakt söndag 20 juli klockan 14.00. Vilken lättnad det kommer att bli.
Jag är lite rädd för att semestern bara kommer flyga förbi, men jag har sett till att planera in lite vettiga/roliga grejer.
En kryssning, besök på stråket m.m.

Nu på fredag väntar en tur med Thomé då det är dags för räkfrossa, tredje året i rad för min del så det kan väl smått kallas för tradition. Medpassagerarna har dock varierat från år till år. Första året var det jag, Johanna & Emma. Andra året samma gäng fast med Zandra som tillskott. I år blir det jag,Jenny & Zandra. Ganska dyrt kalas, men det är roligt att unna sig det.

I helgen är jag ledig och kommer tillbringa mestadels av tiden i Krokom där det är tvådagars folkracetävling. Hoppas innerligt att Micke & Karolins skruvande med bilen gett bra resultat, kommer hålla alla tummar för dem i helgen.

Idag är jag på fruktansvärt dåligt humör, det är så illa att jag är arg för att jag är arg. Det dumma är att jag vet inte ens orsaken till varför. Det finns så mycket jag borde vara glad för,  börjat få jättebra resultat på jobbet, fina beröm m.m. Jaja, kanske jag piggnar till senare idag.

Känns bättre...

Nu har den mesta ångesten över helgen släppt. Man blir bara knas av att grubbla för mycket hit & dit.

Igår var jag ledig. Men som mina flesta dagar tillbringades den med städning,handling,sovning etc.
Slutsatsen blir att man inte känner av att man varit ledig. Eftersom man varit upptagen med sitt andra jobb(hushållet). Fasen vad najs om man hade städhjälp, någon som förutom städning oxå skötte tvätt,inhandling å liknande sysslor. Tänk att alltid komma hem till ett skinande hem, ingen tidningsinsamling eller disk som står å skräpar-hemmet luktar gott.. kanske dagsfärska blommor på bordet. Det vore absolut något.
Särskilt nu på sommartid orkar jag verkligen inte lyfta många fingrar för att det ska se hemtrevligt ut.

Nu sitter jag på jobbet, är på ofantligt bra humör. Det tillhör ovanligheterna här.
Nästan lite bushumör tror jag =)

För en stund sen ringde en snubbe som använde sig av en tillgjord "sensuell" röst och fråga efter nåt nummer man kunde runka till(lät som han redan var igång), han föreslog själv Aktuell Rapport.. dom hade inget nummer så jag föreslog själv heta linjen(höll mig 100 % proffsig). Han blev nog lite besviken och la på. Då skicka jag ett sms till hans mobil, he he... jag skrev något ganska komiskt som gav mig vs. kunden 1-0 haha det samtalet ska jag leva länge på, eller åtminstone till när jag slutar vid 21.45.

Idag fyller Jocke år, var bjuden på kalasmiddag hos hans mamma, men tvingades avböja eftersom ingen snäll kollega ville byta pass med mig.  Så därför sitter jag här.

Dags att fortsätta med min plikt...

Bakis

Ja vad ska man säga...
Full är bara förnamnet på vad jag var igår.
Blev en riktigt galen kväll.
Började fint med lite grillad mat, kubspel & umgänge med Jennny,Zandra,Micke & Karolin.
Sen gick jag, Jenny & Zandra vidare till hennes lägenhet, vi drack lite å bytte om.
Sen styrde vi kosan mot G3 i en taxi.
Har aldrig haft så trevligt där som igår.
Sen vidare till Jaktstigen, där det festades vidare.
Finns en lucka på några timmar från kvällen, aldrig kul med minnesluckor.
Helt galet.




Idag mår man väl som man förtjänar, riktigt ont i huvudet. Hade säkert sovit bort hela dagen om inte Jenny ringt och väckt mig kring tolvtiden. Då var jag helt yrvaken. Fick en resume av vad jag "missat". Det var läskigt, kommer inte ihåg alls. Nästa gång ska jag använda förnuftet. Unnade mig i allafall lite bakismat i form av kebab med ris, det var gott.

Började jobba halv fyra. I början hade jag problem att läsa vad som stod på skärmen, allt blandade ihop sig. Sen ringde Serbien tror jag och när jag skulle läsa numret på engelska var jag ganska så segtänkt.
Nu funkar det lite bättre, jag blir förvånad själv hur trevlig jag låter. Weird.

Nä, dags att jobba vidare.

Joggingtur

Igårkväll blev det lite grillning & kubb i gott sällskap vid Minnesgärdet.



Sen lite vänneravsnitt på det för att sedan somna kring halv ett.

Klockan 8 imorse hade jag & Jocke avtalat tid för en joggingrunda. Jag var ganska så trött när vi starta, men solen gjorde att man vakna till. Vi gick powerwalk först, sedan blev det jogging lite här och där längs rundan. Motion gör gott, och att jogga är effektivt.



Efter det var jag superpigg, i kanske 5 minuter.. sen slockna jag å sov till ett.
Då kände jag mig rejält hungrig å gick på Domus å shoppa en sallad.
Mötte på Maddis, det var skoj.

Nu sitter jag på jobbet, får se om jag hinner festa lite efter 22.
 

Sol blev det =)

Igår var en helt underbar dag.
Dagen började med en välbehövd sovmorgon. Följdes av promenad med Jenny till Lillsjön. Där satt vi & sola och fick beskåda en komisk "scen" i form av en naken liten grabb på kanske 2 år som ställde sig 1,5 meter med rumpan vänd mot oss och "la av en kabel" så att säga =). Mamman upptäckte spektaklet och tog grabben åt sidan där han forsatte sina naturbehov ståendes. När det var dags för torkning sprattla han ur mammans grepp med frasen:"-Nääääj, jag är inte klar än", varpå han sprang runt i cirklar & ordet som börjar på b flög åt lite olika håll. Kanske inte låter så najs, men det var ändå underhållning på hög nivå... hahaha.



Sen gick vi hem, mina fötter var måttligt onda. Flipflops...vad tänkte jag på?

Jocke har sedan nån vecka pratat om att bjuda mig på ätbar överraskning, igår var det dags.
Jag blev ombedd att duka ute på bordet på uteplatsen.
Efter en stund dök han upp med en mycket smarrig smörgåstårta från Tages. Det var väldigt mumma, följdes sedan av god glass.



 

Sedan lite vila å titt på vänneravsnitt. Brukar ibland känna dåligt samvete att man är inne när solen skiner ute, men jag tyckte det var välförtjänt efter att varit ute hela dagen.

På kvällen blev det kubbspel tillsammans med Jenny,Karolin & Micke. Zandra kom oxå förbi efter hon hade slutat jobba.
Riktigt lajban.

   

Sen kika jag på "favvoprogrammet just nu" Project Runway, sedan var det god natt.

¤ Hoppas på sol ¤

Imorgon(onsdag) har jag min enda lediga dag för denna vecka. Hoppas innerligt att solen kan kika fram så man får ta del av den lite. Den där soliga veckan i början av juni satt jag inne & jobbade =( . Så mycket mer sol än så har inte sommaren bjudit på så här långt.

Förutom att jag har jobbat mig genom dagen tog jag itu med tvätt, det var verkligen överfullt i tvättkorgen så det var minsann dax att åtgärdas. Sen har jag lyckats röja upp en del i lägenheten, bäddat rent, slängt insamling så nu mår man lite bättre. Kollat en massa Vänneravsnitt säsong 4 oxå =), I'm addicted. Trodde aldrig jag skulle kunna bli det, har ju inte kikat på serien alls tidigare, men nu har jag börjat kika från skratch. Ska ta avsnitten i säsongsordning.
 
Blir nog ett avsnitt till innan den nybäddade sängen väntar....