Längtar

Paketet från Hong Kong med mobilbatteriet har fortfarande inte kommit, idag har det gått 10 dagar sedan jag beställde det. Enligt hemsidan skulle det ta ca en vecka för leverans. Ja ja, bara att stå ut.. men lite frustrerad är jag

Annars är det jobb som är i störst fokus nu. Jag är inne på min tioende arbetsdag på raken (i lördags jobbade jag visserligen inte på Kassan, men folkracejobb i spöregn ståendes nästan hela dagen räknar jag också som jobb).
Utöver vanlig arbetstid har jag jobbat övertid varje dag denna vecka. På eftermiddagarna och kvällarna har jag haft rejäl huvudvärk eftersom hjärnan fått jobba på högtryck under stress. Men jag har på nåt lustigt vis vant mig med att huvudvärken är där. Blir även arbete på lördag. Så om 3 arbetsdagar har jag en ledig dag som väntar =).

På fredag kommer Johan hem. Tretton dagar har gått dåt sen vi sågs sist. Han är efterlängad... man blev ju riktigt bortskämd att få vara med honom hela tiden under vår treveckors semester =P .
Så jäkla sött idag... jag satt på jobbet på förmiddan och fick plötsligt en sån stak känsla av saknad efter honom. Jag tog upp mobilen för jag ville skriva "Jag saknar dig"..... då ser jag att jag fått ett sms med just texten "Jag saknar dig" som Johan hade skickat bara någon minut tidigare som jag inte hade sett. det händer ofta att vi har någon slags telepatisk förmåga mellan oss. Jag kan tillägga att vi inte brukar skicka sms med den texten ofta, vi skickar knappt sms alls utan brukar istället ringa eller ses på skype på kvällarna när han är i Norge.
Det kändes väldigt speciellt att han skrev det jag tänkte skriva. Likaså händer det att vi ringer varandra precis samtidigt, eller tar upp något som den andre precis tänk säga. Det är väldigt coolt faktiskt.
Kallar man sånt själsfrände?
(Ha ha, google-nörden-Emelie blev tvungen att kolla upp vad själsfrände egentligen står för. Var lite olika bud, men ja.. Johan är min själsfrände =) )

Fasen vad mycket skoj som börjat på TV nu... hösten är verkligen bästa tv-tiden på året enligt mig. det börjar alltid nya serier eller gamla goda återkommande program i ny tappning/nytt folk.
True talent verkar helt okej, inte överexalterad direkt... men kan nog bli bra. Längtar däremot till Idol... jag följer alltid det. Blir intressant att se hur det går för den där killen som precis hade gått vidare bör jag och Nilo mötte på tåget till Uppsala =).

Ska ta och ringa Johan nu.


Jobb men inte alltför jobbigt

Nu har jag snart jobbat klart första arbetsveckan. Hade hoppats på en mjukstart men riktigt så blev det inte... det blev snarare rivstart. När jag kom tillbaks var vi i läget när vi har som mest att göra, dessutom upptäckte jag rätt fort att jag i princip var själv på två "extrauppdrag" som vi normalt är kring 5 stycken per uppdrag. Svårt att förklara... men jag har iallafall slitit ganska hårt. Dessutom är det frivillig övertid just nu, förhoppningsvis kan vi slippa beordrad övertid. Jag är åtminstone nöjd och stolt över det jag lyckats åstadkommit (insåg precis att jag nog aldrig skrivit det ordet förut, blev tvungen att "kontrollgoogla" hur det stavades =) )under min första arbetsvecka.

Veckan har ändå gått fort känns det som och det känns väldigt bra.
Har dock lidit av radioabstinens hela veckan..... är så van att kunna lyssna på radio på dagarna men min gamla w880i som jag använt nu på slutet har dessvärre ingen radio att erbjuda. Min LG ligger fortfarande i koma... jag har beställt ett nytt hjärta(batteri) i hopp om att det endast är det som gått åt. Beställde det i söndags.. tyvärr har det inte kommit än.... beställde på en internetsida och jag misstänker att de beställer sina saker från Hongkong och att det är därför det tar tid.

Sen i tisdags har jag tillfälligt varit Frösöbo. Jag Jenny och Zixten har sällskapat och det har varit riktigt trevligt. Middag på bordet när jag kommit hem från jobbet, matlåda till lunch dagen därpå, fått håret färgat, sovit i jätteskön säng, en hel del bus och lek med Zixten. Såklart så har jag ställt upp med sådant jag kunnat bidra till, alltid viktigt att komma ihåg vikten av att ge och ta. Jag har haft det riktigt bra, mycket trevligare än att vara själv.

Till helgen väntar mer jobb. På lördag ska jag stå med Emma som funktionär på folkracet på Lungre. På söndag tänkte jag passa på att jobba övertid.

Mör

I fredags begav jag och Johan oss ut på bläbärsjakt. Vi hittade 2 liter innan vi blev less... vi upptäckte sen att det var exakt så mycket som vi orkade rensa. Känns gött att frysa ner och kunna ta fram sen i vintern och kanske lägga på en paj =).
Igår följde vi med Johans mamma Lisa på en fjälltur. Vi utgick från Vålådalen och gick längs en led mot Stensdalen tror jag heter. Vi skulle titta efter kantareller.. och det hittade vi en hel del av oxå. Jag han dessutom plocka en liter blåbär i farten när vi gick =). Efter vi vandrat strax över en mil stannade vi och fikade vid en bäck.
Jag och Johan var lite trött så vi vände tillbaks efter fikat medans Lisa fortsatte en bit (hon är otroligt vältränad och skulle hinna ikapp oss lätt fast hon gick nån extra kilometer).
På vägen tillbaks började min hörgra fot strejka strax ovanför fotknölen... varje steg var en hemsk smärta, men det var bara att bita ihop. De sista kilometrarna tillbaka strejkade båda fötterna, det sved under lixom.
Jag var otroligt lättad oxå stolt när vi nådde bilen. Jag har ju inte motionerat alls under semestern och att då ge sig på över två mil i den terrängen(uppför, nedför, stockar, stenar, gegga, rötter blandat) var lite att ta vatten över huvud. Vi hade iallafall sjukt bra väder... så vi gick alla i shorts och linne/t-shirt.
Vi belönade oss med pizza efteråt. Sen var vi soffliggandes resten av kvällen och kunde knappt röra oss.

Även idag har kroppen värkt, har stretchat både igår och idag. Vi kom iallafall till stan på förmiddagen.
Johan packade sin resväska. Vi tittade på Gulliver's resor som hade kommit med posten (lovefilm), den var helt okej. Sen skjutsade jag Johan till flyget, även hans semester är över nu.

Hälsade på Elin en sväng nu på kvällen och blev bjuden på god äppelpaj.
Dags att uppsöka sängen nu.. imorgon börjar allvaret igen =)

Snart slut på semestern

Japp, på måndag är det back in business.

Semestern har verkligen gått superfort! Men skönt har det varit att få se och göra nåt annat än att jobba.

Första veckan va ganska lugn.. blev några kvällar på stråket. På helgen det var yran i stan tog jag och Johan med mamma o pappas husvagn till Fäviken. Det var en riktigt skojig helg, vilket jäkla härligt gäng vi var.

Därefter tog vi och rastade spydern genom att åka söderut. Vi stannade först till hos Johans kompis Pecka i Borlänge där vi stannade en natt. Sen for vi vidare till Trollhättan där vi blev kvar i fyra nätter.. vi hann blandannat med kräftskiva, poker, besök i Göteborg som inkluderade casinot, massa lek med barnen, roliga filmer såg vi och vilade upp oss. I söndags spöregnade det när det var dags att bege sig mot Stockholm, tur att jag hade investerat i regnöverdragskläder innan vi åkte (bra att de kom till användning, de var rätt så dyra).
Dessvärre klarade inte min telefon av all fukt som uppstod och klarade sig inte i stängd regnjacksficka. Så jag var telefonlös några dagar (nu har jag kickat igång min gamla W880i som jag senast använde för typ fyra år sedan).
Vi hälsade iallafall på min barndomskompis Nilo och hennes pojkvän Tobi i Stockholm.. eller Lidingö för att vara exakt. Snacka om röta hon haft.. en doktor på den praktiken hon hade i våras frågade om hon kunde titta till hans katt och bo i hans hus på Lidingö över sommaren eftersom han skulle resa bort... hur schysst är inte det? och vilket förtoende. Huset var helt sagolikt, säkert hundra år gammal och väldigt charmigt. Jag och Johan sov i doktorns dubbelsäng. Vi hade jättekul i huset, i söndags grillade vi och spelade sällskapsspel (även Nilo's lillasyster Neda titta förbi). På måndagen skulle Nilo jobba och Tobi(som för övrigt är tysk) skulle in till stan för att  komma åt internet och leta jobb och en gemensam lägenhet till dom. Då passade jag och Johan att gå på museum... Naturhistoriska.. vi hade superkul.. vi gick även på cosmonova och såg en 3d-film om flygande dinosaurier.
Sen åkte vi tillbaks till city och åt middag på Jensen's böfhus (de har ju så jäkla god o privärd mat där, sist vi var på en sådan restaurang var i Jönköping för ca ett år sedan och vi blev helt frälst). Tog även en promenad till gamla stan och åt en mjukglass.
På kvällen möttes vi alla fyra upp på Lidingö igen och såg på film.
På tisdagen drog vi hem på spydern.

För tillfället är vi i Undersåker... vi lurar på att ge oss ut i skogen imorgon för att titta efter blåbär och kanske svamp. Vi hoppas på fynd =) .