Vilken kyla...

Okej, alla klagar redan på kylan... jag måste oxå klaga lite.
Det är inte alls kul när det är så här kallt,  sover med dubbla täcken, linne, pyjamasbyxor o duntofflor. Att tvinga sig att gå ut tidigt på morgonen är inte så trevligt, avundas dem som får stanna kvar hemma när det är så kallt.
På eftermiddagen är det lite bättre, men fortfarande ruskigt kallt.

Jag blev lite friskare till slut och lyckades jobba på fredan. Tyvärr sitter hostan i ännu i skrivande stund... så drygt med hosta.
Lördagen titta köparen av tv-möbeln förbi, riktigt skönt att bli av med den+att inkassera lite cash =).
På kvällen åkte jag, Johan och Emma hem till Jenny & Martin(och lille Zixten såklart).
Martin fyllde år så vi uppvaktade han samt glodde på Melodifestivalen.
Söndag drog Johan snortidigt(vid 7) med tåg till Trondheim för att sedan flyga vidare till Oslo.
Jag insåg att jag inte skulle få nåt vettigt gjort hemma så jag drog på jobbet för att arbeta lite övertid.

Måndagen trodde jag att min soffköpare skulle dyka upp som vi hade bestämt tidigare, fick inte tag på henne.. blev less o for till Elin på Frösön för att hälsa på. Riktigt trevligt.

Igår efter jobbet fick jag hjälp av Elin att hämta upp flyttlådor i Valla hos Andrea. Jäkligt snällt av henne att skänka bort massa flyttlådor =).
Borde ha packat en massa igår när jag kommit över något att packa i, men jag var helt slutkörd i kropp o knopp...blev liggläge i sängen slökollandes på OS.
Det var ganska livat i huset igår, trapphuset stank fylla, massa oliv o vid ett tillfälle lät det som om någon försökte bryta sig in. Då hoppa jag upp ur sängen o smällde upp dörren.. visade vara en tokpackad tant som famla i mörkret och trodde att min dörr var dörren ut.. när jag öppna dörren försökte hon komma in o flåsade: - Jag måste ut!. Jag föste ut henne låste upp ytterporten o pekade att där var ut.
Vid ett senare tillfälle var det nån som banka en lång stund på mitt fönster, stod i duschen då o kände inte att det var min sak att öppna. När jag kom ut ur badrummet var bankaren borta.

Ikväll håller jag på att packa. Känns lite lustigt, hittar en hel del saker som jag inte sett på många år. Har konstaterat att jag är ägare av ungefär 300 pappers och papppåsar. I alla skåp o lådor dyker det upp nya påsar.
Imorgon ska jag packa ner allt jag inte hinner packa idag+att Natanya(soffköparen) kommer och hämtar soffan.
Fredagkväll kommer pappa så vi sätter igång med flyttandet, lutar åt att jag får sussa min första natt på Grundläggargränd på Fredag =).

Nu ska jag fortsätta packa o upptäcka skumma saker =).

Pinan har gett resultat =)

I fredags kände jag ett förkylningsvirus i halsen som låg och lura, i lördags växte det och på söndagen bröt det ut ordentligt. Kände mig dessutom seg och utmattad av kuren under helgen. Både jag o Johan hade en tung helg vad gällde motivation... men vi har hållit fast vid våra soppor och drycker (ingen romantisk middag på alla hjärtansdag precis).
Igår for vi in till stan för att Johan skulle lämna Subarun på service.
Igår hade det gått en vecka precis av cambridgekuren och vi hade varken vägt eller mätt oss så vi tyckte det var dags. På Johan syndes det att det hade försvunnit en hel del kring magen, på mig själv tycktes jag inte kunna se något viktras alls.
Johan vägde sig först.... han hade gått ner 6,5 kg(!!!!). Jag vägde mig direkt efter o det visade sig att jag hade tappat 5,5 kg(!!). Kändes bra att få en bekräftelse på att slitet gett resultat. Jag kommer fortsätta en vecka till på ren kur (vi köpte ju ändå för 2 veckor) medan Johan troligen går över till kombinerad kur.... att endast byta ut några måltider.
Om ska sammanfatta veckan så har den varit bra, jag har mestadels känt mig pigg och oväntat mätt. Däremot har man känt sig sugen... framförallt i helgen. Vi har sett mat och tänkt mat hela tiden, så psykiskt har den varit lite upp-och-ner.
Kuren vi köpte innefattade 42 portioner soppa/dryck var, detta kostade väl ganska precis en tusing var.
Lena på Hälsobyrån(där vi inhandlade den) blandade bland de smaker som fanns, och sa att det var bara att byta ut någon smak om vi inte gillade den.
Smakerna vi fick var: jordgubb, banan, kakao, kakao med minsmak, cappuccino och vanilj. Smak på soppor: Svamp, grönsak och kyckling.
De flesta smakerna var helt klart över förväntan, riktigt goda.

Igår och idag har jag varit hemma från jobbet. Dagarna har mest gått ut på att hosta, snora o kraxa... mycket mer än så har inte hänt. Fruktansvärt less nu, vill verkligen vara på jobbet... men som det är nu vet jag inte om de vill ha dit mig.... det är inte så roligt när någon sitter o hostar konstant.
Känner dock att det är lite på bättringsväg. Kanske tillbaks imorgon, annars tar jag sikte på torsdag.

Bra flyt(t) =)

Känns som att alla bitar faller bra på plats eftersom, syftar på den stundande flytten.

I förrgår sent på kvällen la jag ut min soffa och min tv-möbel på annons på blocket (lite arg dock att jag väntat så länge med det eftersom det är saker som måste bort innan flytten).
10 minuter efter att den dykt upp på sidan får jag ett sms av en tjej som vill ha soffan.
Hon ska flytta in i en lägenhet den 22:a, så soffan får stå hos mig tills dess och hon har förskottsbetalat =)
Tv-möbeln blir svårsåld misstänker jag, men den åker i grovsoporna om den inte blir såld.

Har känt lite oro över att inte få tillträde till nya lägenheten förrän 1:a mars (framförallt med tanke på att min nuvarande lägenhet ska vara helt tom och städad detta datum).
Ringde Eva(som bor i lägenheten) igår och hörde mig för. Hon har pratat med Akelius så att jag kan hämta nycklarna på fredagen innan. Sista helgen i februari=flytt+städning av Tullgatan.

Har fyllt ett antal flyttlådor nu.... men det märks knappt... hur mycket saker som helst kvar ändå.
Tror det kan vara nyttigt att flytta lite då o då för att få en bra översikt över vad man äger för saker egentligen.

Cambridgekuren känns bra. Idag är jag inne på dag 4 och förbränningen(ketos) börjar från och med idag.
Jag har inte känt mig hungrig alls, snarare tvärtom.
Men man får väl se hur man känner sig på den 14:e dagen av pulver/soppor =S.


Lite bilder från Wallmans

                  


eh? tack för god service?

I fredags blev det bussfärd efter jobbet mot Undersåker. Christian kom o hämta upp mig så jag slapp bära allt bagage hem till Johan. Johan fyllde somsagt år i fredags, vi(familj o vänner) firade lite smått med supergod smörgåstårta... goda drycker o lite singstar.
På lördagen var det kanonväder, vi åkte till Järpen o gick en långpromenad med Johanna & Robin. På kvällen åkte vi ett gäng på 15 personer till Åre o gick på Wallmans. Hur kul som helst! Jäklar vad proffsiga artisterna/servitörerna var! Alla borde verkligen åka dit o uppleva! God mat bjöds det på oxå.
Efter showen stanna vi kvar en sväng på nattklubben.

Söndagen var både jag och Johan ganska seg. Vi hämta upp Christian o for till Holiday club för att fika.
På eftermiddagen åkte Johan o jag in till stan, hyrde en film(The ugly truth, riktigt bra!).
Senare dök Emma upp, vi gick o såg Sherlock Holmes. Riktigt bra! 

Idag på lunchen kom Johan o hämta upp mig, vi hade bestämt att besöka Hälsobyrån för att inhandla Camebridgekuren. Vi vill ge kuren en chans.... Johanna & Robin har verkligen rasat i vikt på 2 veckor.
Så imorgon drar vi igång med milkshakes o soppor.
För att sedan börja äta så bra som möjligt för att lyckas hålla vikten (2 kg vätska går typ alla upp efter kuren, statistiskt ska man kunna tappa i vikt 1,5-4 kg/vecka).
Blir intressant.

Måste berätta om ett skumt samtal jag ringde ikväll.
Har skjutit upp att meddela flytt till Com hem för att fundera ut ett bra erbjudande(ville uppgradera både bredbandet o digitaltv'n till bra pris).
Lyfter telefonen o ringer kundtjänst.
Plötsligt hörs en killröst: -Hallå. (helt utan inlevelse)
"Hallå?" Svarar man så när man jobbar på Comhems kundtjänst? När jag jobba på glocalnet svarade man alltid så charmigt/glatt som möjligt " välkommen till Glocalnets kundservice du pratar med....".
Jag fråga killen om man kunde anmäla flytt hos han (anledningen till att jag fråga var för att man ofta har olika avdelningar om det gäller sälj, flytt, faktura etc).
Han svara bara uttråkat: mmm det går väl.
Jag uppgav min nya adress, långsamt och tydligt. Han repetera inte det jag sa utan bara knappa in.. ingen bekräftning liksom.
Sen fick jag i princip dra ur han vilka erbjudanden som fanns om man ville uppgradera.
Varför engagerade han sig inte? Nog för att det finns jobbiga säljare... men va fan.. här ringer en kund(jag alltså) som är villig att binda upp sina abonnemang samt uppgradera dem båda... kanske läge att engagera sig lite? Erbjuda mervärden? Alternativ etc.
Han får ju säkerligen provision för båda uppgraderingarna, han borde varit(eller åtminstone låtsats) gladare.
Jag sa att jag ville uppgradera både bredbandet o tv till large.
Sen sa han bara vänta, var knäpptyst i telefonen i kanske 4 minuter.
Gissar att han gick in på facebook eller chatta med någon för att fördriva tid.
När han "äntligen" dök upp i telefonen sa han bara monotont: nu är allt klart.
Eh? Okej, sa jag o tacka.
Jag hade förväntat mig ett muntligt kontrakt med inspelning.... kändes som en skum affär det där.
Min slutsats är att han är antingen sjukt less på sitt jobb, haft en dålig dag/kväll. Oavsett vilket, så där oproffsig får man inte låta när man jobbar i kundtjänst!
Jag hymlar inte med att jag var spyless på slutet när jag jobba för Glocalnet. Men jag kan lova o svära på att ingen kund kunde höra det på mig, jag svalde helt enkelt o gjorde så att det lät på mig som att jag hade det mest fantastiska jobbet i världen. Så måste man göra ibland när man agerar ett ansikte utåt för företag.
Inte så sugen att ringa Comhem igen precis. Stöter jag på några problem blir det nog ett mail istället.

Dags att sussa.


Första vurpan

Yes, den avverkade jag idag när jag var på stan under lunchen.
Det komiska var att det inte ens var halt där jag trilla., det var bara lite knöligt just där.... samt att jag höll på att kika in i skyltfönster samtidigt som jag gick... simultanförmågan kanske inte alltid är den bästa.. även fast man är tjej =).
Var så nöjd att jag lyckats slippa att ramla i vinter.... förhoppningsvis var det första o sista denna vintersäsong.

Idag var jag iväg på en Ultracavitybehandling, eller "fettsprängaren" som Wellnesskliniken själva kallar maskinen för. Har under ett tag läst om Ultra cavity och blev så nyfiken att jag ringde dit för 2 veckor sedan, hade tur som ringde just då... tjejen jag prata med berätta att de skulle ha en infokväll om Ultracavity där de som dök upp fick en gratis provbehandling. Infokvällen ägde rum förra torsdagen.... trodde typ att halva stan skulle komma... men fiffiga som de är hade de bara lagt ut en liten notis i ÖP.. så endast 7 personer var där.
Kortfattat går metoden ut på att man med hjälp av ultraljud behandlar ett "problemområde" på en visst inställd hertzgrad(så att man precis når fettlagret), stor del av fettcellerna "smälter" och går ut i blodet och såsmåningom(efter 2 dagar) ut i urinen. Självklart krävs upprepade behandlingar för märkbar effekt, samt att man äter fettsnålt och rör på sig.
Jag skullekunna tänka mig flera behandlingar framöver när ekonomin tillåter. Mycket för att jag själv känner att jag är på väg i rätt riktning och känner motivation för bra kost o motion. Det finns dessvärre fett som aldrig går bort trots bra kost o träning, på såvis kan detta vara ett komplement till att få bort det sista.

Annars då?
Packar sakta men säkert ner saker i flyttlådor. Tankar på adressändring,comhemflytt,ikeabesök,eventuella saker att sälja med mera snurrar runt i huvudet. Vill vara så väl förberedd som det går.
På jobbet går det bra, känner dock att motivationen kan brista lite då det är så mycket annat som snurrar.
På fredag fyller Johan år. Har fixat en del och ska fixa lite till av de presenter han ska få. Tror han kommer bli riktigt glad, båda presenterna är saker han verkligen önskar.
På lördag blir det Wallmans i Åre, ska bli riktigt kul. Johans föräldrar ska bjuda Johan på det i present, och även jag blir bjuden på showkvällen... ska bli skoj.

Börjar bli less på vintern.... framförallt kylan som har varit o kommer tillbaks lite då och då.
Hinner jag bara få åka lite slalom, evntuellt en skotertur så är jag mer än nöjd. Sen är våren och sommaren mer än hjärtligt välkomna.