Midsommar 2011

I torsdags hämtade jag upp Johan på flyget och vi drog raka spåret till Undersåker.
Hemma hos Lars väntade tacomiddag som han och Maddis fixat, jäklar vad mumisgt det var =) .
Vi hade en mycket trevlig kväll, vi spelade bl.a. Kinnect.. jag och Maddis mot Lars och Johan. Jag blev så inne i spelet så jag drog en vurpa baklänges vid ett tillfälle där våra kroppar skulle agera racket mot squashbollar som kom emot oss. Ha ha. I en sekvens satt vi i en kanot som vi skulle ta ner för en fors, fan man skulle haft ett Kinnect hemma.
Utöver den goda middagen så hade Maddis och Lars gjort übergod efterrätt i form av jordgubbstårta och colakaka. Halleluja vad smarrigt!

 

På fredag(midsommarafton) blev vi väckta tidigt för frukost och avgång med bil till Trondheim. Det spöregnade som det gjorde för så många andra. När jag, Johan och hans föräldrar kom fram var det uppehåll i regnet. Riktigt trevligt att få se Trondheim som jag aldrig tidigare hade besökt! Vi parkerade i hamnen och gick längskajen bort till ett ställe som säljer massa fisk och delikatesser, där köpte vi 2 kg färska räkor. På väg dit såg vi en porrklubb(!) ha ha ha, blev lite paff när det var en stor skylt på en tjej med bar rumpa.
Johan hade massa norska småmynt som han samlat under de 5 år som han arbetat i Norge så vi försökte hitta en bank som ville växla in dom, slutligen fick vi napp. Vi strosade även i några affärer, jag köpte ett minneskort till telefonen. Sen begav vi oss till Ikea, och där kan man säga att vi hittade massa skoj =) . Först käkade vi lunch, därefter gick vi genom alla avdelningarna. Jag och Johan slog till på bla.. 2 sängbord, 2 sänglampor, ett stort överkast, gardiner, lite nya redskap till köket (glass-skopa, potatisstöt, potatispressare, ny osthyvel), förvaringslådorm.m. Blir Ikea-besök snart igen, men då blir det nog i Sundsvall.
Sängborden o lamporna var helt klockrena, både jag och johan föll pladask för dem. Johans föräldrar handlade inte så mycket, men lyckades kära ner sig i en ny soffa som de nu har beställt.
Vi åkte från Trondheim på eftermiddan, på kvällen mumsade vi räkor. Långt ifrån traditionellt midsommarfirande då jag varken såg röken av någon midsommarstång, hörde typiska sånger, var i nära vänners sällskap eller åt sill. Men det var trevligt på sitt sätt =).




Lördagen hälsade vi på Johans farfar, där var även kusin och kusinbarn på besök.
På eftermiddan tog jag och Johan en rejäl promenad ner till sjön på bakidan av Johans föräldrars hus. Det var väl nån kilometer i skogsterräng nedför en backe, finns ingen rikitg väg än.. men tanken är att Johan ska timra ett hus som ska ligga precis vid sjön som fritidshus.


Härlig utsikt nere vid sjön. Åreskutan i bakgrunden.

I söndags for vi till stan igen, skruvade ihop sängborden och fixade lamporna och överkastet på plats, wow vilken skillnad det lilla gjorde! Sen blev det lite allmän städning, organisering och kasta skräp. Härligt!

Hm, verkar vara problem att lägga upp vissa bilder.. får pröva igen imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback