The americans

Kanonkul afterwork i fredags!

Lördag hade jag massa överskottsenergi o lyckades tvätta, byta gariner, städa hela lilla förrådet i lägenheten(superorganiserat nu :) ), organisera i badrumsskåpet, slänga alla återvinningsgrejer m.m.
På eftermiddan hämtade broder och Lina upp mig och vi åkte till Föllinge.
Mammas 3 amerikanska kusiner var på besök med sina respektive hemma hos mina föräldrar.
De var verkligen hur trevliga som helst! Vi har aldrig träffat dem förut.. mamma har bara haft brev/mailkontakt med dem.
Vi satt uppe länge och pratade med varandra och skrattade gott.

På söndag drog vi ner till kyrkan så att de fick titta på den, de är ganska kristna eller vad man ska säga så de uppskattadeverligen att få gå dit. Det var ingen gudstjänst eller så... men ändå. Så fick mammas kusiner se gravstenen för deras farmor och farfar. När vi kom hem spelade jag, Lina, Heather och Ray kort.. som kortspelet 500 fast amerikansk variant med lite andra regler och de kallade det Rummy.
Sen hade vi stort knytkalas hemma i huset och flera släktingar anslöt sig.. tror vi var nästan 25 personer som åt.

Kring halv tio på kvällen for vi hem, vi ville typ inte åka tillbaka till stan... det var ju så kul att umgås med släktingarna. Troligen hälsar vi på dem i Usa så snart vi kan.... de ville så gärna att vi skulle komma dit och Usa har ju länge varit ett land man velat besöka... nu känns det som man har desto större anledning =) .

Lite bilder från helgen:



Lite av maten, Jan-Heather-Betty-Kristin, Marcus-Lina-Anders, Jessica-Anders-lilla Alicia, Lille Ejje med uppåthåret, gåvor från Heather&Greg o Kristin&Ray. alla amerikanare samlade =)

Jan & Betty. Han är mammas kusin och flyttade från Sverige till Seattle när han var kanske 10 år gammal.
Han pratar ganska bra svenska med tanke på det. Han förstod allt vi sa på svenska och pratar helt okej svenska själv. Jan och Betty har sammanlagt 15 barn (inga gemensamma, de gifte sig förra året.. Jan's förra fru dog) o typ 25 barn barn. That's a lot!



Greg & Heather. Greg är oxå mammas kusin och han föddes i Usa, men var till Sverige en gång när han var liten.. typ slutet av sextiotalet Skitrolig snubbe, skämtade hela tiden och berättade massa intressanta historier.
Heather va rolig oxå... det första hon sa när vi möttes var "Oh, you're Emily! The one who likes to dress up in costumes" (Det visade sig att mamma hade gått in på sin facebook o visat dem bilder på mig från olika fester, höst/vår-forum m.m.). Heather har en business hemma i deras källare med över 500 klänningar som de hyr ut.. balklänningar typ... lät riktigt skoj. De har 3 döttrar och 1 son.


Jan, Greg och Kristin (mammas kusiner allihop). Kristin var 2 år när de flyttade till Usa.. hon kan förstå lite grann svenska... helt otroligt.
Kristin har 2 döttrar sen tidigare förhållanden.


Jättetrist att inte Johan var hemma, de var jättenyfikna på att fått träffa han. Men jag lovade att vi ska se till att pallra oss iväg till dem framöver =)

Kommentarer
Postat av: Sandy

Wiie, va kul! Man är ju som lite fascinerad av americans :)

2011-06-21 @ 23:25:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback